Защитена ли е моята Wifi? Как да защитите WiFi домашната мрежа с прости стъпки?

Ето основен контролен списък, който трябва да следвате, за да защитите вашата безжична мрежа:

 • Винаги периодично променяйте името на вашата домашна мрежа (SSID).
 • Винаги създавайте уникална и силна парола и я актуализирайте често.
 • Винаги използвайте и активирайте най-силното мрежово шифроване.
 • Филтрирайте MAC адрес във вашата мрежа.
 • Никога не споделяйте вашите мрежови идентификационни данни с вашите гости.
 • Ограничете обхвата на безжичния си сигнал.
 • Изключете Wifi, когато не сте вкъщи.
 • Актуализирайте фърмуера на вашия рутер.
 • Използвайте продукти за мрежова сигурност като VPN за максимална сигурност.

За повече информация прочетете подробното ръководство по-долу за това как да защитите вашия wifi.

Wi-Fi връзка, защитена с военното криптиране на PureVPN.

Как работи защитата на Wi Fi?

WiFi е най-търсената входна точка, която киберпрестъпниците използват, за да проникнат във вашата Wi-Fi връзка, за да получат данни като парола (Избягвайте да използвате каквато и да е лична информация (напр. Име на домашен любимец) за паролата) чрез вашия рутер. Ироничното е, че хакерите успяват да направят това, без да поставят нито една стъпка в дома си, за да получат паролата си и да хакнат вашия рутер, без да са физически там.

С напредването на технологиите нашата зависимост от надеждна защитена Wi-Fi безжична мрежа чрез рутер или което и да е устройство се увеличава. Защитената Wi-Fi връзка работи чрез криптиране на вашите интернет дейности с 256-битово криптиране на AES. След като се свържете с мрежата с VPN мрежата, инсталирана на вашия рутер или което и да е устройство, вашите онлайн комуникации като парола се движат напред и назад през защитения пропуск на безжичната мрежа Wi-Fi.

Колко несигурна е обществена WiFi безжична мрежа?

Съвсем мащабното покритие на обществената безжична Wi-Fi мрежа чрез рутер или което и да е устройство, както и удобството му, и двете предлагат цена. Същите причини, поради които неосигурените горещи точки за безжична Wi-Fi мрежа чрез рутер или което и да е устройство са желателни за потребителите, са това, което привлича хакерите, тъй като публичната Wi-Fi безжична мрежа не изисква удостоверяване или парола, което създава възможност за хакер да получи неограничен достъп до вашите устройства.

Най-големият риск, свързан с обществен трафик на безжична Wi-Fi мрежа, е способността на хакера да се позиционира между вас и точката за достъп до Интернет като безжичните рутери. След като мрежата е компрометирана, вместо да разговаряте директно с маршрутизатора на горещата точка (напр.), Вие изпращате достъпа си до информация за безжичната мрежа като име на мрежата, mac адреси, парола за wifi, парола по подразбиране, настройки на маршрутизатора, модел на рутер, гост на паролата на рутера мрежа и домашна мрежа, IP адрес, към хакера, който след това го препредава.

Знайте за какво се регистрирате

Разбира се, че трябва да сте запознати с Общите условия. Като цяло, когато се свържете с мрежата Обществената Wi-Fi мрежа извежда Т&Страницата на Cs, преди да ви предоставят достъп до безжичните мрежи в Интернет, и ваша отговорност е да се уверите, че прочетете за собствената си сигурност и какъв вид данни ще събират относно вашата лична информация от сесията на вашата интернет мрежа, преди да получите достъп до нея, и какво правят с него.

Макар че не е ясно дали съгласието може да се използва за зло по отношение на условията и условията – те също така помагат да се защити доставчикът на Wi-Fi мрежата – но не просто кликвайте сляпо върху изскачащите екрани, с които сте представени, когато сте на , Винаги търсете името на мрежата, независимо коя Wi-Fi връзка имате достъп с протокол, наречен WPA2 или Wireless Защитен достъп2, WPA2 е най-силният в момента в употреба за безжичния рутер. И ако те помолят да инсталирате допълнителен софтуер или разширения на браузъра или се нуждаете от достъп до телефона си, уверете се, че бързо се отдръпнете за собствената си сигурност и достъп до всяка друга защитена мрежа, която осигурява защита на wi-fi.

Освен ако не използвате VPN

Wi-Fi мрежата са деликатни по своята същност. Целта им не е просто да предават интернет мрежата в радиосигнали, а да улеснят комуникацията между маршрутизаторните устройства, свързани към wifi мрежата. Огромният поток от данни (mac адреси, wifi мрежа, настройки на рутера, ip адрес, домашна мрежа, мрежа за гости, потребителско име и парола) ги прави гореща цел, освен ако не използвате VPN на безжичните си рутери, домашна мрежа, рутер и т.н., за да не забравяйте да осигурите защита на mac адреси, wi-fi мрежи, домашна мрежа, ip адрес, настройки на рутера, устройства mac адрес, мрежова сигурност на рутера, за да сте сигурни, че ще увеличите вашата wifi сигурност във вашата wifi мрежи или wifi мрежа.

WiFi VPN

VPN, който е конфигуриран на рутер, ще осигури защита на Wi-Fi връзка на всички онези устройства (рутер и mac адрес на устройство и т.н.), които са свързани към рутера. Ако VPN е конфигуриран на устройство, той ще управлява само да осигури защитата на устройството, а не други, които използват Wi-Fi за достъп до интернет мрежата. Можете да използвате приложението вместо интерфейса на уеб браузъра, за да конфигурирате паролата по подразбиране също за вашите wifi мрежи или wifi мрежа.

Безопасният Wi-Fi на PureVPN е за всички

PureVPN е оборудван с модерни протоколи за сигурност, които пазят вашата Wi-Fi връзка защитена от всички външни заплахи, за да защитят вашата безжична мрежа. PureVPN осигурява 256-битова защита за криптиране с военен клас, която може да защити вашата безжична рутер мрежа от всички видове хакери, киберпрестъпници и дори големи агенции за наблюдение, за да защити вашето потребителско име и парола, mac адрес, мрежова сигурност на рутера и т.н..

PureVPN може също така да запази анонимността на вашето действително местоположение в мрежата, което прави невъзможно всеки да ви проследи с помощта на вашия рутер. PureVPN също е по-добра алтернатива за достъп до функциите за дистанционно управление на рутера, които излагат уеб интерфейса му в браузъра.

Как PureVPN може да ви бъде от полза?

Бихте питали, сигурен ли е wifi? Отговорът е: Да. Сред десетките предимства, свързани с свързване към интернет с VPN, PureVPN осигурява изключителна сигурност в мрежата, така че истинската ви идентичност и вашите данни са защитени срещу тракери, маркетингови агенции, киберпрестъпници и групи за наблюдение.

• AES 256-битово криптиране– Макар и от десетилетие да съществува шифров стандарт, той е най-известният сред VPN общността, тъй като предлага пълна конфиденциалност на вашите данни.

• Разделяне на тунели– Разделете вашите заявки, свързани с интернет, между VPN сървъра и интернет чрез Split Tunneling и бъдете сигурни за вашата онлайн поверителност.

• Сигурен отдалечен достъп – Можете да осъществявате достъп до устройството си отдалечено, като се свържете към Wi-Fi мрежа от всяко кътче на света, стига да сте сигурно свързани с VPN мрежата.

• Защита срещу смъркане на пакети – Хакерите засаждат зловреден софтуер, за да четат вашите интернет комуникации. Безопасният Wi-Fi на PureVPN ви защитава от злонамерен софтуер и шпионски софтуер по всяко време.

• Превключвател Internet Kill– Internet Kill Switch на PureVPN е защитен от неуспех бутон, който гарантира, че вашата поверителност онлайн остава непокътната по всяко време, в случай че VPN връзката падне.

PureVPN Изключителни функции

икона

Сигурен WiFi

Потребителите на Android могат да се свързват с всеки Wi-Fi с пълно доверие и спокойствие

икона

Разделяне на тунели

Получете свободата да разпространявате вашия интернет трафик по ваше желание между PureVPN и вашия интернет доставчик

икона

VPN гореща точка

Преобразувайте вашето Windows устройство в гореща точка, за да защитите всички свързани устройства

икона

Конфигурация на рутера

PureVPN е съвместим с широка гама рутери, за да подсигурите вашата домашна или офисна мрежа

икона

Превключвател за Интернет

Използвайте нашата безотказна IKS функция, за да гарантирате, че вашата истинска онлайн идентичност остава тайна

икона

256-битово криптиране

PureVPN използва военен AES 256-битно криптиране, за да осигури вашия мрежов трафик

икона

Защита от течове

Използвайте нашата услуга, за да останете защитени срещу течове на IPv6, WebRTC и DNS по всяко време

икона

Анонимно сърфиране

Скрийте истинския си IP адрес с PureVPN и се насладете на анонимно уеб сърфиране

Научете повече за функциите на PureVPN

 • Разделяне на тунели
 • AES Шифроване
 • Превключвател за Интернет
 • Безопасно споделяне на P2P файлове
 • IPv6 защита от теч
 • iOS по поръчка
 • DNS защита от теч
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me