Законни ли са VPN-ите?


Законни ли са VPN-ите?

Чудите ли се "Законни ли са VPN в моята държава?" Прочетете, за да разберете!


Виртуалните частни мрежи, по-известни като VPN, са чудесни за поддържане на поверителност и избягване на ограниченията за местоположение в Интернет. Тези мощни инструменти не само крият вашия IP адрес, но и криптират целия ви трафик, за да направят вашите онлайн дейности анонимни.

Въпреки че VPN предоставят множество предимства и като цяло са законни, в редица държави не им е забранено да се използват. Така че, ако търсите информация за законността на VPN във вашата страна, ще стигнете до правилното място.

Законни ли са VPN-ите

Въпреки това, преди да обсъдим къде точно е разрешена или забранена използването на VPN, нека първо да отговорим на най-вероятно най-задавания въпрос в Интернет, предвид рязкото увеличаване на усилията за наблюдение и цензура …

Законни ли са VPN-ите?

Да! VPN мрежите са законни в огромното мнозинство от страните по света, но използването им за всякакъв вид незаконна дейност не е позволено. Разбира се, че ако нямате нищо добро за VPN, можете и ще бъдете преследвани от закона.

Така че, докато VPN може да ви помогне да защитите вашата онлайн идентичност и лични данни от любопитни очи, да участвате в незаконни дейности като продажба на наркотици, разпространение на злонамерен софтуер или да участвате в неетични дейности като дебнене, тормоз, хакване или кражба на данни, най-вероятно ще ви донесе в сериозни юридически проблеми.

За съжаление има някои държави, в които използването на VPN е незаконно, но това има повече общо с тях, които искат да следят внимателно онлайн дейностите на своите граждани и да контролират каква информация имат достъп до тях.

Законно използване на VPN

Едно често срещано погрешно схващане, когато става дума за VPN, е, че те са необходими само от глупаци или хора, които се крият в мазетата си и се отдават на някаква незаконна дейност. Но нищо не може да бъде по-далеч от истината. Както при всяко изобретение или създаване, нищо не е присъщо лошо. Става въпрос само за това как хората го използват.

Ето някои популярни приложения на VPN:

2. Достъп до блокирани уебсайтове

Използвайки VPN, можете да получите достъп до всички уебсайтове, услуги и приложения, за да се наслаждавате на съдържанието, което искате от всяко кътче на света. Той променя вашия IP адрес в която и да е избрана от вас страна, като ви позволява незабавно да получите достъп до желаното от вас съдържание.

4. Намерете евтини оферти онлайн

Ако търсите евтини оферти онлайн, VPN е вашият спасител! Просто се свържете с VPN сървъри на различни места и сравнете цените, които получавате, за да спестите големи билети за полети, коли под наем, абонаменти за софтуер и т.н..

 • всичко
 • А
 • B
 • ° С
 • д
 • E
 • F
 • G
 • Н
 • аз
 • J
 • K
 • L
 • М
 • н
 • О
 • P
 • Q
 • R
 • С
 • т
 • U
 • V
 • W
 • х
 • Y
 • Z

Държави, в които VPN са незаконни

Следните държави се мръщят от използването на VPN и са наложили частична или пълна забрана за тях:

СЕВЕРНА КОРЕЯ Законна ли е VPN в Северна Корея? Не

Северна Корея има собствен интранет за гражданите, докато истинският достъп до Интернет е запазен само за служители на високо равнище. Така VPN са забранени в страната, въпреки че на чужденците може да бъде разрешено да използват тези инструменти.

IRAQ законно ли е VPN в Ирак? Не

За иракските граждани цензурата в Интернет е неизбежна част от техния живот. В опит да спре екстремистката войнствена група ISIS и да наблюдава всеки потребител на интернет, правителството забрани VPN-ите направо.

БЕЛОРУСИЯ Законна ли е VPN в Беларус? Не

Следвайки стъпките на Китай и Русия, Беларус също забрани VPN и Tor като част от усилията си да попречат на гражданите да използват анонимни инструменти за достъп до уебсайтове в черния списък..

OMAN законно ли е VPN в Оман? Не

Правителството на Оман активно цензурира Интернет и макар VPN да не са точно незаконни за публични и частни институции, използването на тези услуги е забранено за физически лица.

КИТАЙ VPN законно ли е в Китай? Не

За да се предотврати заобикалянето на гражданите от Голямата защитна стена, всички неоторизирани VPN мрежи са забранени в Китай. Всъщност доставчиците на VPN трябва да бъдат официално лицензирани от правителството, за да работят в страната.

ТУРКМЕНИСТАН законно ли е VPN в Тукрменистан? Не

Туркменистан има само един контролиран от правителството доставчик на интернет услуги, което прави наблюдението и блокирането по-лесно. Опитите да се използват VPN и прокси сървъри за заобикаляне на интернет цензурата в страната са блокирани и могат да доведат до сериозни последици.

РУСИЯ законно ли е VPN в Русия? Не

Новите разпоредби на Русия изискват доставчиците на VPN да се регистрират при властите и да блокират достъпа до уебсайтове в черния списък. Освен това потребителите трябва да плащат огромни глоби, ако бъдат хванати да използват неправителствени санкционирани VPN.

ОБЕДИНЕНИ АРАБНИ ЕМИРАТИ VPN законни ли са в ОАЕ? Не

Една от малкото държави със закони, свързани с използването на VPN, ОАЕ прие нов закон, според който потребителите на VPN могат да бъдат затворени и глобени до 500 000 долара, ако намерят, че извършват престъпление. Институциите, банките и компаниите обаче могат да използват VPN мрежи свободно.

IRAN законно ли е VPN в Иран? Не

Иран прие строг закон относно използването на VPN, който забранява на гражданите да използват VPN, които не са санкционирани от правителството. Неспазването на този закон би довело до затвор от 91 дни до една година. Иранските правителствени служители обаче не се съобразяват много със собствените си закони за цензура и продължават да използват тези инструменти.

ТУРЦИЯ законно ли е VPN в Турция? Не

Тъй като Интернет е силно цензуриран в Турция, използването на VPN за достъп до социални мрежи като Twitter, WhatsApp и Facebook е популярно сред гражданите. Въпреки това, Tor заедно с някои доставчици на VPN са блокирани в страната, за да се предотврати заобикаляне на правителствената цензура.

Държава не е намерена!

Държави, в които VPN са законни

Следните държави нямат закони, които забраняват използването на VPN мрежи и техните граждани могат да ги използват, без да се притесняват от някакви правни последици:

АФГАНИСТАН законно ли е VPN в Афганистан? да

Докато афганистанското правителство е строго по отношение на уебсайтове като тези, свързани с порнография, алкохол, хазарт и др., Използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

АЛБАНИЯ Правна ли е VPN в Албания? да

Конституцията на Албания защитава правото на гражданите на свобода на словото и печата. Интернет не само е без държавна цензура, но и VPN са напълно легални.

АЛГЕРИЯ Законно ли е VPN в Алжир? да

В Алжир доставчиците на интернет услуги са длъжни да регулират и наблюдават онлайн съдържание и въпреки че е имало някои инциденти от страна на правителството, блокиращо определени сайтове, понастоящем няма забрани за VPN.

АНДОРРА законно ли е VPN в Андора? да

Андора, една от най-проникващите в Интернет страни в света, няма интернет цензура или държавен надзор. Също така VPN-ите са легални за използване.

ANGOLA VPN законно ли е в Ангола? да

Въпреки че VPN са законни в Ангола, страната направи заглавия за опитите да застраши свободата на словото и достъпа до информация.

АНТИГУА И БАРБУДА Правна ли е VPN в Антигуа и Барбуда? да

Гражданите могат да се насладят на безпрепятствен достъп до Интернет в Антигуа и Барбуда. Освен това използването на VPN не е незаконно.

ARGENTINA законно ли е VPN в Аржентина? да

В Аржентина няма забрани за използване на VPN, но са предложени закони, които биха могли да направят онлайн цензурата реалност.

АРМЕНИЯ VPN легален ли е в Армения? да

В Армения има документирани доказателства за филтриране в Интернет, а социалните медии също бяха блокирани в миналото. Използването на VPN обаче е законно.

ARUBA законно ли е VPN в Аруба? да

Гражданите могат да имат достъп до Интернет с пълна свобода в Аруба. Плюс това е разрешена и използването на VPN.

АВСТРАЛИЯ Законна ли е VPN в Австралия? да

Въпреки че блокирането на уебсайтове се използва в Австралия и се изискват телекомуникации за съхраняване на метаданни на клиентите поне две години, VPN мрежите все още са легални и продължават да се използват от много граждани.

Австрия VPN законно ли е в Австрия? да

Използването на VPN е напълно законно в Австрия и конституцията на страната защитава правото на гражданите на свобода на словото и печата.

Азербайджан законно ли е VPN в Азербайджан? да

Азербайджан силно цензурира Интернет, включително опозиционните бюлетини и сайтовете за социални медии. Правителството също заключва онлайн активисти, но за щастие VPN тепърва ще бъдат незаконни.

Бахрейн законно ли е VPN в Бахрейн? да

В Бахрейн няма закони, които да забраняват използването на VPN, въпреки че правителството активно цензурира пресата и Интернет.

Бангладеш законно ли е VPN в Бангладеш? да

В миналото правителството на Бангладеши блокира социалните медии, включително WhatsApp и Facebook. Всъщност те дори веднъж погрешно отрязаха достъпа до интернет напълно! Използването на VPN е законно в Бангладеш.

Барбадос VPN легален ли е в Барбадос? да

Гражданите на Барбадос могат да имат достъп до Интернет без ограничения. Използването на VPN също е напълно законно.

Белгия законно ли е VPN в Белгия? да

Въпреки че има съобщения за интернет цензура в Белгия, използването на VPN няма да ви изпрати в никакви юридически проблеми.

Белиз ли е VPN законно в Белиз? да

Въпреки че правителството постави няколко ограничения на достъпа до Интернет и блокира VoIP услугите, използването на VPN е законно в Белиз.

Бенин законно ли е VPN в Бенин? да

Няма данни правителството да се опитва да цензурира Интернет и VPN мрежите са законни за използване в Бенин.

Бутан законно ли е VPN в Бутан? да

Въпреки че използването на VPN е законно в Бутан, правителството понякога блокира съдържание, което смята за обидно за държавата.

Боливия законно ли е VPN в Боливия? да

Докато правителството на Боливия прави цензура на журналистите и дори настоява за мониторинг на социалните медии, използването на VPN все още е законно.

Босна и Херцеговина VPN законно ли е в Босна и Херцеговина? да

Въпреки че правителството на Босна и Херцеговина прие законодателство, което криминализира съдържанието на социалните медии, няма съобщения за интернет цензура. Също така използването на VPN е законно.

Ботсвана законно ли е VPN в Ботсвана? да

Понастоящем в Ботсвана няма официална правителствена цензура в Интернет и използването на VPN мрежи е законно.

Бразилия Законна ли е VPN в Бразилия? да

Бразилското правителство се опита да въведе законодателство, което да му даде правомощия да контролира и цензурира Интернет. Те също така забраниха WhatsApp няколко пъти през 2016 г. Въпреки това, няма закон, който да забранява на гражданите да използват VPN.

Бруней законно ли е VPN в Бруней? да

Докато правителството активно наблюдава интернет използването на своите граждани, VPN мрежите все още са легални за използване в Бруней.

България законно ли е VPN в България? да

Българското правителство внимателно следи онлайн активността на своите граждани и моли доставчиците на интернет услуги да предоставят достъп до целия интернет трафик в реално време. Понастоящем използването на VPN мрежи е законно.

Буркина Фасо законно ли е VPN в Буркина Фасо? да

В Буркина Фасо проникването в Интернет е много слабо, като само 2017 г. 11% от населението използва интернет, освен това използването на VPN е напълно законно в страната.

Бурунди законно ли е VPN в Бурунди? да

Само малък процент от населението използва интернет в Бурунди, но те изпитват цензура. През 2015 г. правителството блокира достъпа до WhatsApp и Viber. Използването на VPN мрежи обаче е законно.

Камбоджа законно ли е VPN в Камбоджа? да

Правителството на Камбоджа следи и контролира онлайн дейността. Всъщност имаше много случаи, че членове на опозицията биват арестувани заради публикациите си във Facebook. Използването на VPN мрежи обаче е законно в страната.

Камерун Законна VPN в Камерун? да

Камерунското правителство блокира достъпа до Интернет многократно в англофонните региони на страната, което засяга около 20% от населението на страната. Но VPN могат да се използват законно.

Канада VPN законно ли е в Канада? да

Докато правителството на Канада е призовано да забрани използването на VPN, такива инициативи не са започнали. Към момента на писането на този текст използването на VPN е законно в Канада.

Кабо Верде законно ли е VPN в Кабо Верде? да

Няма съобщения за това, че правителството принуждава цензура върху интернет потребителите в Кабо Верде. Използването на VPN мрежи също е законно.

Централноафриканска република VPN легална ли е в Централноафриканската република? да

Гражданите на Централноафриканската република могат да ползват VPN законно, въпреки че правителството се е опитвало да цензурира своите граждани в миналото, най-вече чрез забрана на текстови съобщения.

Чад законно ли е VPN в Чад? да

Въпреки че използването на VPN е законно в Чад, правителството активно цензурира достъпа до интернет на своите граждани, особено по време на протести или избори. Наскоро те забраниха приложенията за социални съобщения и BBC в цялата страна.

Чили законно ли е VPN в Чили? да

Използването на VPN е законно в Чили, въпреки че правителството е наблюдавало използването на социалните медии на своите граждани в миналото.

Колумбия VPN законно ли е в Колумбия? да

Колумбийците имат достъп до интернет свободно, без намеса или ограничения от страна на правителството. Използването на VPN е също законно. Докато страната направи новини за забрана на биткойн миналата година, сега тя отмени забраната и реши да обложи биткойните.

Съдружността на Бахамските острови Законна ли е VPN в Общността на Бахамските острови? да

Докато правителството се е опитвало да наложи цензура в Интернет в миналото, VPN-тата са легални за използване на Бахамските острови.

Коморски острови законно ли е VPN в Коморски острови? да

Гражданите на Коморски острови се радват на нецензуриран достъп до Интернет и правителството все още не е направило ход за незаконно използване на VPN.

Демократична република Конго законно ли е VPN в Демократична република Конго? да

Въпреки че спирането на интернет и блоковете в социалните медии са често срещано явление в Демократична република Конго, VPN все още са законни за използване в страната.

Република Конго законно ли е VPN в Република Конго? да

Правителството на Република Конго активно цензурира Интернет и често прибягва да го изключи напълно, особено в отговор на широко разпространените протести. Използването на VPN обаче продължава да е законно в страната.

Коста Рика VPN законно ли е в Коста Рика? да

Използването на VPNS е законно в Коста Рика, въпреки че правителството получи критика заради закона за киберпрестъпността, който заплашва правото на гражданите на свобода в Интернет.

Кот д’Ивоар Дали VPN е легален в Кот д’Ивоар? да

В Кот д’Ивоар няма документирани доклади за интернет цензура и гражданите могат да ползват VPN законно.

Хърватия VPN законно ли е в Хърватия? да

VPN мрежите са легални за използване в Хърватия и гражданите могат да имат достъп до Интернет, без държавна намеса или цензура.

Куба законно ли е VPN в Куба? да

Докато правителството на Куба е известно с тежката цензура на Интернет, използването на VPN мрежи все още е разрешено в страната.

Кюрасао Законно ли е VPN в Кюрасао? да

Ситуацията със свободата на печата в Кюрасао е тревожна, тъй като журналистите са заплашени да спрат да съобщават за определени дейности. За щастие, VPN мрежите все още не са незаконни.

Кипър законно ли е VPN в Кипър? да

Интернет в Кипър не е обект на никакви правителствени ограничения и VPN мрежите също са напълно законни за използване.

Чешка република Правна ли е VPN в Чехия? да

Чехия има една от най-ниските нива на цензура в Интернет, но онлайн свободата на нейните граждани попадна под заплаха, когато правителството се опита да въведе система, която би направила идентификацията в Интернет задължителна за всеки потребител. Използването на VPN мрежи обаче е законно в страната.

Дания VPN законно ли е в Дания? да

От години правителството на Дания активно блокира уебсайтовете. Те дори наскоро приеха нов закон, който може да доведе до значителна цензура в Интернет. Използването на VPN обаче все още е законно в страната.

Джибути Законно ли е VPN в Джибути? да

Тъй като гражданите на Джибути се обслужват от един държавен интернет доставчик, те не могат да се ползват от неограничен достъп до Интернет и са принудени да плащат високи цени. Използването на VPN мрежи обаче е напълно законно.

Доминика Правна ли е VPN в Доминика? да

Гражданите имат достъп до интернет с пълна свобода в Доминика. Използването на VPN е също законно.

Доминиканска република Законно ли е VPN в Доминиканската република? да

Гражданите на Доминиканската република не са обект на интернет цензура от какъвто и да е вид и могат да използват VPN-та законно.

Еквадор Законно ли е VPN в Еквадор? да

През 2016 г. изтекъл документ разкри, че Асоциацията на интернет доставчиците на Еквадор (AEPROVI) си сътрудничи с правителството на Еквадор, за да блокира определени уебсайтове по тяхно искане. Независимо от това използването на VPN мрежи е законно в страната.

Египет законно ли е VPN в Египет? да

Въпреки че Египет има добре документирана история на нарушаване на правото на гражданите на печата, използването на VPN тепърва трябва да бъде незаконно. Когато става дума за интернет цензура, правителството на Египет блокира гласови обаждания през Skype, Facebook Messenger, FaceTime, Viber и WhatsApp миналата година.

Ел Салвадор Законно ли е VPN в Ел Салвадор? да

Докато Ел Салвадор е бил в новините за въпроси, свързани със свободата на информация в страната, използването на VPN мрежи е напълно законно.

Екваториална Гвинея Законно ли е VPN в Екваториална Гвинея? да

Напълно законно е използването на VPN в Екваториална Гвинея, въпреки че правителството има репутация за ограничаване на свободата на словото и пресата на своите граждани.

Еритрея законно ли е VPN в Еритрея? да

Въпреки факта, че само 1% от гражданите имат достъп до Интернет в Еритрея, той е признат за най-цензурираната държава в света от Комитета за защита на журналистите. Към момента на писането на този текст използването на VPN е законно.

Естония VPN законно ли е в Естония? да

Естония е една от най-свободните страни в света, що се отнася до достъпа и използването на Интернет. Всъщност тя беше класирана на първо място заедно с Исландия по индекса на свободата в мрежата 2017. Както очаквате, гражданите могат да използват VPN-та законно.

Етиопия законно ли е VPN в Етиопия? да

Понастоящем използването на VPN мрежи е разрешено в Етиопия. Въпреки това, колко дълго ще остане по този начин е несигурно, като се има предвид как правителството не само забрани VoIP услуги на трети страни като Skype, но и криминализира тяхното използване!

Фиджи Правен ли е VPN във Фиджи? да

Няма достоверни доклади за налаганата от правителството интернет цензура във Фиджи и използването на VPN е законно.

Финландия законно ли е VPN във Финландия? да

Въпреки че е законно да се използват VPN мрежи, има съобщени случаи на интернет цензура от правителството. Вземете например финландския детски порно филтър, който предизвика спорове, тъй като хората смятат, че много уебсайтове са били цензурирани погрешно.

Франция VPN законно ли е във Франция? да

Наскоро френското правителство одобри и прие законопроект за борба с тероризма за разширяване на правомощията за полицейски надзор и блокира над 2700 уебсайтове през 2016 г. Въпреки това използването на VPN все още е законно в страната.

Габон VPN законно ли е в Габон? да

Габон направи новина за налагането на 12-часов часовник в Интернет и за постоянно блокиране на сайтове за социални медии като Facebook. Използването на VPN е законно.

Гамбия Законно ли е VPN в Гамбия? да

VPN законно ли е в Гамбия? да

Джорджия VPN законно ли е в Грузия? да

Въпреки че правителството се стреми напред-назад по отношение на интернет цензурата и надзора, използването на VPN е законно в Грузия.

Германия VPN законно ли е в Германия? да

Докато Германия прилага нов закон, който позволява на правителството да цензурира социалните медии, използването на VPN не е незаконно в страната.

Гана законно ли е VPN в Гана? да

Гана е широко призната за една от най-прогресивните африкански държави, що се отнася до демокрацията и свободата, така че използването на VPN е напълно законно. Мнозина обаче бяха изненадани от намерението на правителството да изключи социалните медии по време на избори.

Гърция VPN законно ли е в Гърция? да

Има данни, които предполагат, че правителството на Гърция се опитва да цензурира интернет чрез широкомащабно блокиране на съдържанието. Използването на VPN мрежи обаче все още е законно в страната.

Гренада Законна VPN в Гренада? да

Въпреки че правителството на Гренада прие закон за наказание на хората с дълги затворни срокове или огромни глоби за обидно онлайн съдържание, използването на VPN все още е законно.

Гватемала Законно ли е VPN в Гватемала? да

Гватемала е известна с това, че рутинно нарушава свободата на словото и личния живот на своите граждани. Използването на VPN обаче е напълно законно.

Гвинея законно ли е VPN в Гвинея? да

Гражданите на Гвинея получават неограничен достъп до Интернет и могат да използват VPN-та законно вътре в страната.

Гвинея-Бисау Законно ли е VPN в Гвинея-Бисау? да

Използването на VPN е законно в Гвинея-Бисау и няма съобщения за намеса на правителството в Интернет.

Гвиана VPN легална ли е в Гвиана? да

Правителството на Гвиана нито ограничава, нито цензурира Интернет. Освен това използването на VPN мрежи понастоящем е законно.

Хаити законно ли е VPN в Хаити? да

Използването на VPN е напълно легално в Хаити и няма съобщения за правителството, което се опитва да ограничи използването на Интернет.

Хондурас законно ли е VPN в Хондурас? да

В момента Конгресът на Хондурас обсъжда законопроект, който би нарушил свободата на изразяване на гражданите. Използването на VPN обаче е законно от сега.

Унгария VPN законно ли е в Унгария? да

Въпреки че наскоро правителството прие нови правила за наблюдение и криптиране, VPN все още са легални в Унгария.

Исландия VPN легална ли е в Исландия? да

Исландия е една от най-свободните страни в света, що се отнася до достъпа и използването на Интернет. Така че не е изненада, че използването на VPN е законно в страната.

Индия законно ли е VPN в Индия? да

Въпреки че използването на VPN е законно в Индия, цензурата в Интернет се практикува избирателно от правителството.

Индонезия законно ли е VPN в Индонезия? да

Гражданите на Индонезия също са изправени пред интернет цензура, като уебсайтове като Netflix, Vimeo и YouTube са блокирани от правителството. Те обаче могат да бъдат достъпни с VPN мрежи, тъй като тяхното използване все още не е незаконно.

Ирландия законно ли е VPN в Ирландия? да

Въпреки че в Ирландия има известна интернет цензура, VPN мрежите са напълно легални и могат да бъдат използвани от гражданите.

Израел законно ли е VPN в Израел? да

Докато Израел наскоро одобри закони за уеб цензура за справяне с онлайн престъпността, използването на VPN все още е законно в страната.

Италия VPN законно ли е в Италия? да

Използването на VPN е законно в Италия и не е имало съобщения за намеса на правителството в Интернет.

Ямайка законно ли е VPN в Ямайка? да

Няма съобщения за интернет цензура в Ямайка от правителството. Използването на VPN мрежи също е законно.

Япония законно ли е VPN в Япония? да

Интернет в Япония като цяло е без държавна цензура и използването на VPN мрежи в страната също е законно.

Йордания VPN легален ли е в Йордания? да

Правителството на Йордания наистина налага известна цензура в Интернет, особено що се отнася до политически въпроси. Използването на VPN обаче все още е законно.

Казахстан Законна ли е VPN в Казахстан? да

Въпреки че използването на VPN е законно в Казахстан, правителството активно цензурира Интернет. Вземете, например, неотдавнашното противодействие на социалните медии, насочено към активисти за човешки права.

Кения законно ли е VPN в Кения? да

Скорошно проучване на OONI показа „почти никакви признаци на интернет цензура“ в Кения. Както се очаква, използването на VPN е законно в страната.

Кирибати Законно ли е VPN в Кирибати? да

Няма съобщения за интернет цензура в Кирибати от правителството. Също така гражданите на Кирибати имат право да използват VPN.

Косово законно ли е VPN в Косово? да

Законът за прихващане на далекосъобщения в Косово предоставя на властите достъп до всички комуникационни данни, което поражда загриженост за поверителността на своите граждани. Въпреки това, използването на VPN мрежи все още е законно.

Кувейт Законна ли е VPN в Кувейт? да

Кувейтското правителство активно цензурира Интернет, като новият му закон за киберпрестъпността ограничава свободата на словото и насочването към онлайн активисти. За щастие използването на VPN все още е законно в страната.

Киргизстан законно ли е VPN в Киргизстан? да

Правителството на Киргизстан наистина се занимава с интернет цензура и това е особено вярно, що се отнася до журналистиката. Въпреки това, няма закон, който да забранява използването на VPN мрежи.

Лаос VPN законно ли е в Лаос? да

Правителството на Лаос силно цензурира своите граждани и използването на Интернет. За щастие използването на VPN мрежи все още е законно.

Латвия VPN легална ли е в Латвия? да

В Латвия няма съобщения за цензура или намеса на правителството в Интернет. Използването на VPN мрежи също е законно.

Ливан VPN легален ли е в Ливан? да

Ливан е известен с цензурата си и правителството дори веднъж се е опитало да направи използването на VoIP незаконно. Независимо от това, използването на VPN мрежи е разрешено в страната.

Лесото VPN законно ли е в Лесото? да

Гражданите на Лесото могат да ползват интернет без цензура от правителството. Освен това използването на VPN е напълно законно.

Либерия законно ли е VPN в Либерия? да

Докато гражданите на Либерия изпитват наблюдение и цензура в Интернет от ръцете на правителството, използването на VPN все още е законно. Известно е, че правителството също цензурира пресата.

Либия VPN законно ли е в Либия? да

Интернет в Либия не е свободен от държавна намеса и ограничения. За щастие, VPN мрежите все още са легални в страната.

Лихтенщайн законно ли е VPN в Лихтенщайн? да

Лихтенщайн е известен със свободата на печата и липсата на правителствена цензура в Интернет. Използването на VPN мрежи също е законно.

Литва VPN легална ли е в Литва? да

Гражданите на Литва обикновено се ползват от неограничен достъп до Интернет и могат да използват VPN-та и законно.

Люксембург Законно ли е VPN в Люксембург? да

Няма достоверни доклади на правителството на Люксембург, което цензурира Интернет. Използването на VPN мрежи също е законно.

Македония законно ли е VPN в Македония? да

Гражданите на Македония могат да ползват интернет без цензура на правителството. Освен това използването на VPN мрежи е разрешено в страната.

Мадагаскар VPN легален ли е в Мадагаскар? да

Въпреки че в Мадагаскар преобладава медийната цензура, правителството тепърва ще поставя ограничения върху използването на Интернет. Използването на VPN е напълно законно.

MALAWI законно ли е VPN в Малави? да

Няма съобщения за това, че правителството се намесва в достъпа на гражданите до Интернет или налага интернет цензура. Използването на VPN е законно и в Малави.

МАЛАЙЗИЯ Законна ли е VPN в Малайзия? да

Малайзия е имала проблеми с интернет цензурата в миналото и нейният неотдавнашен закон за фалшиви новини създава опасения около медийната цензура. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

МАЛДИВИ законно ли е VPN на Малдивите? да

Правителството на Малдивите често блокира уебсайтове, които се смятат за порнографски или антиислямски, но използването на VPN все още не е незаконно.

MALI законно ли е VPN в Мали? да

Няма съобщения за това, че правителството се намесва в достъпа до интернет на своите граждани, а използването на VPN е законно и в Мали.

MALTA законно ли е VPN в Малта? да

Въпреки че гражданите на Малта могат законно да използват VPN, има някои опасения, свързани с цензурата в Интернет. Мнозина твърдят, че новите закони за медиите представляват сериозна заплаха за свободите в Интернет, докато малтийското правителство отрича това, като казва, че не се интересуват от цензуриране на Интернет.

МАРШЪЛ ОСТРОВИ законно ли е VPN на Маршаловите острови? да

Няма сведения за това, че правителството се опитва да ограничи достъпа до своите граждани до интернет, а използването на VPN е законно и на Маршаловите острови.

МАУРИТАНИЯ законно ли е VPN в Мавритания? да

Въпреки че използването на VPN е законно разрешено, Мавритания има минало, свързано с цензурата в Интернет. Има съобщения, че правителството нарушава цифровите права, а пресата самоцензурира отразяването на проблемите си поради страх от новите закони за киберпрестъпността на страната..

МАУРИТИУМ Законно ли е VPN в Мавриций? да

Мавриций от време на време налага интернет ограничения, включително филтриране на съдържание. Въпреки това няма данни за правителството, което активно цензурира Интернет, а използването на VPN е законно и в страната.

MEXICO законно ли е VPN в Мексико? да

По принцип гражданите на Мексико получават неограничен достъп до Интернет и могат да използват VPN-та и законно. Ситуацията обаче може да се промени, тъй като наскоро изплуват доклади на правителството, използващо софтуер за наблюдение, за да шпионират видни активисти и журналисти.

МИКРОНЕЗИЯ Законна ли е VPN в Микронезия? да

Няма документирани сведения за това, че правителството се опитва да се намеси в използването на интернет на своите граждани и използването на VPN мрежи също е законно..

MOLDOVA законно ли е VPN в Молдова? да

През 2016 г. приетият от правителството закон получи критики от няколко медии и организации, които твърдят, че той ще доведе до нарушаване на личния живот и тежка цензура. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в Молдова.

MONACO законно ли е VPN в Монако? да

Няма достоверни доклади на правителството на Монако, което цензурира използването на своите граждани от Интернет. Също така VPN-ите са напълно законни.

МОНГОЛИЯ законно ли е VPN в Монголия? да

Правителството на Монголия активно цензурира използването на интернет на своите граждани и дори забрани списък от 774 думи и фрази в интернет. Независимо от това използването на VPN все още е законно в Монголия.

ЧЕРНА ГОРА Законна ли е VPN в Черна гора? да

Има съобщения за налагане на интернет ограничения на гражданите на Черна гора. Наскоро правителството блокира приложения за съобщения като WhatsApp и Viber в деня на изборите. Въпреки това VPN мрежата са законни за използване в страната.

МОРОКО Е VPN законно в Мароко? да

Докато VPN са легални в Мароко, страната се появи в новините за забрана на Skype, Viber и подобни приложения за комуникация с VoIP. Освен това журналистите самоцензурират своите доклади по чувствителни въпроси, тъй като държавата наказва свиренето и разследването.

MOZAMBIQUE Законно ли е VPN в Мозамбик? да

Тъй като правителството на Мозамбик шпионира интернет дейностите на своите граждани, използването на VPN е единственото решение и за щастие те все още не са незаконни в страната.

MYANMAR законно ли е VPN в Мианмар? да

Мианмар има история, когато става дума за интернет цензура, въпреки че правителството става по-малко рестриктивно по отношение на правата на своите граждани. Използването на VPN мрежи също е законно.

НАМИБИЯ Правна ли е VPN в Намибия? да

Гражданите на Намибия могат да ползват VPN и да се ползват от интернет без ограничения, налагани от правителството.

NAURU Юридически ли е VPN в Науру? да

Науру е налагало интернет ограничения в миналото, включително забрана на сайтове за социални медии като Facebook. Използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

NEPAL законно ли е VPN в Непал? да

Докато Непал не следи активно интернет активността, правителството изясни намерението си да цензурира интернет дейностите на своите граждани. За щастие използването на VPN е законно.

ХОЛАНДИЯ Законно ли е VPN в Холандия? да

Няма достоверни доклади на правителството на Холандия, което се опитва да наложи ограничения в Интернет. Освен това използването на VPN е законно тук.

НОВА ЗЕЛАНДИЯ Законна VPN в Нова Зеландия? да

Въпреки че е известно, че правителството на Нова Зеландия следи интернет дейностите на своите граждани, няма достоверни доказателства за интернет цензура. Използването на VPN също е законно в страната.

NICARAGUA законно ли е VPN в Никарагуа? да

Правителството на Никарагуа не ограничава и не наблюдава интернет дейностите на своите граждани и позволява използването на VPN.

NIGER законно ли е VPN в Нигер? да

Знаете ли, че само 2% от общото население използва интернет в Нигер? И за щастие, те могат да го направят без ограничения и цензура. Използването на VPN също е законно тук.

НИГЕРИЯ Законна ли е VPN в Нигерия? да

Докато правителството на Нигерия има противоречива позиция по отношение на свободата на изразяване, особено що се отнася до социалните медии, използването на VPN все още е законно в страната.

НОРВЕГИЯ VPN законна ли е в Норвегия? да

Норвегия, с една от най-високите проценти на навлизане на Интернет в света, предоставя на своите граждани свобода за достъп до Интернет без ограничения и цензура. Използването на VPN мрежи също е законно.

Пакистан ли е законно VPN в Пакистан? да

В миналото правителството на Пакистан блокира редица топ сайтове като YouTube, Twitter и Facebook. Те също така използват интернет филтриране, за да блокират достъпа на потребителите до определени сайтове и съдържание. Все пак използването на VPN мрежи все още не е забранено.

PALAU законно ли е VPN в Палау? да

Няма достоверни доклади на правителството на Палау, което цензурира Интернет и гражданите имат законно разрешение да използват и VPN.

ПАЛЕСТИНА законно ли е VPN в държавата Палестина? да

Правителството на Палестина активно цензурира Интернет и медии. Много уебсайтове също бяха затворени поради политически причини. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

PANAMA законно ли е VPN в Панама? да

Правителството на Панама не цензурира достъпа до интернет на своите граждани и също така им позволява законно да използват VPN.

ПАПУА НОВА Гвинея Законно ли е VPN в Папуа Нова Гвинея? да

Няма съобщения, които да сочат, че Папуа Нова Гвинея ограничава достъпа на своите граждани до Интернет, въпреки че новият закон за киберпрестъпността на страната предизвика опасения за засилена цензура. Независимо от това използването на VPN все още е законно.

PARAGUAY Законно ли е VPN в Парагвай? да

Гражданите на Парагвай могат да се ползват без цензуриран достъп до Интернет. Използването на VPN мрежи също е напълно законно тук.

PERU законно ли е VPN в Перу? да

Няма документирани доклади на правителството на Перу, което се опитва да ограничи интернет дейностите на своите граждани, както и използването на VPN мрежи е законно..

PHILIPPINES Законна ли е VPN във Филипини? да

В последно време свободата на интернет се подобри във Филипините, тъй като правителството не полага усилия да ограничи достъпа на своите граждани до интернет. VPN мрежите също са законни за използване в страната.

ПОЛША Има ли VPN законно в Полша? да

Докато правителството на Полша наскоро прие нов закон за повишаване на правителствения надзор, въпреки опасенията за поверителност, VPN все още са законни в страната.

ПОРТУГАЛИЯ Законна ли е VPN в Португалия? да

Няма данни за правителството на Португалия, което активно цензурира Интернет и използването на VPN мрежи също е законно.

QATAR Законна ли е VPN в Катар? да

Въпреки че VPN са законни за използване в Катар, гражданите трябва да бъдат изправени пред цензура. Правителството инструктира доставчиците на интернет услуги да блокират определени уебсайтове със съдържание, считано за порнографско или антиислямско, въпреки че безобидните уебсайтове също са били насочени без никакво обяснение.

РУМЪНИЯ Законно ли е VPN в Румъния? да

Румънското правителство въведе в сила новото си законодателство за хазарт през 2015 г., което оттогава засили опасенията относно цензурата. Въпреки това използването на VPN мрежи все още не е забранено в страната.

RWANDA законно ли е VPN в Руанда? вие

Има данни, които предполагат, че правителството на Руанда активно шпионира своите граждани и блокира уебсайтове за новини. Използването на VPN е законно и тук.

СВЕТИ КИТОВИ И НЕВИС Законно ли е VPN в Сейнт Китс и Невис? да

Гражданите на Сейнт Китс и Невис се ползват с неограничен достъп до Интернет и по закон имат право да използват VPN.

СВЕТЛИНА ЛУЦИЯ Правна ли е VPN в Сейнт Лусия? да

Няма съобщения за правителството на Сейнт Лусия, налагащо ограничения на достъпа на своите граждани до Интернет. Използването на VPN също е законно тук.

СВЕТИ ВИНЦЕНТ И ГРЕНАДИНИТЕ Законно ли е VPN в Сейнт Винсент и Гренадини? да

Сен Винсънт и Гренадини наскоро приеха законопроект за киберпрестъпността, който позволява присъди затвор до две години за онлайн клевета, което представлява сериозна заплаха за обществения дебат и свободния поток на информация и новини. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно

SAMOA законно ли е VPN в Самоа? да

Няма документирани доклади на самоанското правителство, налагащо ограничения за използването на Интернет от своите граждани. Също така използването на VPN в страната е напълно законно.

SAN MARINO законно ли е VPN в Сан Марино? да

Гражданите на Сан Марино имат достъп до Интернет, без да са подложени на налагана от правителството цензура. Използването на VPN също е законно тук.

САО ТОМЕ И ПРИНЦИП Законно ли е VPN в Сао Томе и Принсипи? да

Правителството на Сао Томе и Принсипи не пречи на интернет в страната и позволява използването на VPN.

САУДИ АРАБИЯ Правна ли е VPN в Саудитска Арабия? да

Известна с цензурирането на интернет дейностите на своите граждани, Саудитска Арабия блокира над 5,5 милиона уебсайтове и вътрешни връзки от началото на 2008 г. Изненадващо използването на VPN тепърва ще бъде незаконно в страната.

SENEGAL законно ли е VPN в Сенегал? да

В Сенегал рутинно се нарушава не само свободата на печата, но и законите позволяват на правителството да повиши цензурата, ако искат.

СЪРБИЯ Законно ли е VPN в Сърбия? да

Въпреки че използването на VPN е законно в Сърбия, правителството рутинно нарушава свободата на словото на своите граждани онлайн.

Сейшели законно ли е VPN на Сейшелите? да

Правителството на Сейшелите активно се опитва да ограничи достъпа на своите граждани до интернет, особено що се отнася до заглушаване на активистите на опозицията. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

SIERRA LEONE законно ли е VPN в Сиера Леоне? да

Гражданите на Сиера Леоне могат да ползват интернет без ограничения или цензура. Използването на VPN също е законно в страната.

Сингапур законно ли е VPN в Сингапур? да

Правителството на Сингапур е известно с активното цензуриране на използването на Интернет от гражданите си. Те не само се насочват към правителствени активисти, но и затварят политически уебсайтове. Независимо от това използването на VPN все още е законно.

SINT MAARTEN законно ли е VPN в Sint Maarten? да

Гражданите на Синт Маартен се ползват с неограничен достъп до Интернет и законно им е разрешено да използват VPN.

СЛОВАКИЯ Правна ли е VPN в Словакия? да

Гражданите на Словакия не трябва да се притесняват от държавната цензура и ограниченията. Освен това използването на VPN мрежи е законно в страната.

СЛОВЕНИЯ Правна ли е VPN в Словения? да

VPN мрежите са напълно легални в Словения и правителството не цензурира използването на Интернет от своите граждани.

SOLOMON ISLANDS VPN легален ли е на Соломоновите острови? да

Няма достоверни съобщения за това, че правителството налага ограничения за използването на интернет от своите граждани. Използването на VPN е законно и на Соломоновите острови.

СОМАЛИЯ Законна ли е VPN в Сомалия? да

Сомалия е известна с активно цензуриране на Интернет, като правителството блокира достъпа до новинарски сайтове. Използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

ЮЖНА АФРИКА Законна ли е VPN в Южна Африка? да

Въпреки че правителството на Южна Африка няма толкова ограничения за интернет, колкото другите други страни в този списък, “Бил за интернет цензурата” е подложен на много критики. Използването на VPN е законно и в страната.

ЮЖНА КОРЕЯ Законна ли е VPN в Южна Корея? да

Въпреки че Южна Корея е известна с цензурата и мониторинга на Интернет, нейните граждани имат законно право да използват VPN.

ЮГЕН СУДАН законно ли е VPN в Южен Судан? да

Гражданите на Южен Судан преживяват интернет цензура, като правителството блокира няколко новинарски сайта. Независимо от това, използването на VPN мрежи е напълно законно тук.

ИСПАНИЯ Правна ли е VPN в Испания? да

Интернет в Испания като цяло е свободен от всякакъв вид ограничения, въпреки че страната направи новини за блокиране на уебсайтове за независимост на каталунците. Също така използването на VPN е законно в страната.

SRI LANKA Законно ли е VPN в Шри Ланка? да

Правителството на Шри Ланка е цензурирало използването на Интернет от своите граждани в миналото. Всъщност те дори са блокирали достъпа до определени уебсайтове. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

SUDAN законно ли е VPN в Судан? да

Докато гражданите на Судан са обект на различни видове цензура в Интернет, използването на VPN все още е законно в страната.

SURINAME законно ли е VPN в Суринам? да

Правителството на Суринам не цензурира използването на Интернет от своите граждани. Освен това използването на VPN е законно тук.

SWAZILAND законно ли е VPN в Свазиленд? да

Използването на VPN е напълно законно в Свазиленд и неговите граждани са в състояние да използват интернет без цензура.

ШВЕЦИЯ Законна ли е VPN в Швеция? да

Гражданите на Швеция получават неограничен достъп до Интернет и могат законно да използват VPN мрежи в страната.

ШВЕЙЦАРИЯ законно ли е VPN в Швейцария? да

През последните години интернет в Швейцария става все по-ограничителен. Съвсем наскоро в парламента беше приет законопроект, предлагащ интернет цензура за защита на домашния хазарт. VPN мрежите все още са законни.

SYRIA законно ли е VPN в Сирия? да

Гражданите на Сирия преживяват цензура и мониторинг в Интернет. Инцидентите с нарушения на правата на човека също нарастват. Но VPN все още са законни в страната.

TAIWAN Законно ли е VPN в Тайван? да

Въпреки че Тайван не ограничава използването на интернет на своите граждани, в миналото той се е опитал да направи това, като предложи закон за черния списък в Интернет, който срещна силна съпротива. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

ТАДЖИКИСТАН законно ли е VPN в Таджикистан? да

Таджикистан е известен с интернет цензурата си и законно позволява на своите граждани да използват VPN. Въпреки това, идеята за създаване на контролиран от правителството портал за данни породи опасенията около свободата на словото и личния живот в страната.

ТАНЗАНИЯ законно ли е VPN в Танзания? да

Танзания активно цензурира Интернет и ситуацията само се влошава с времето. Тук VPN са законни за използване.

ТАЙЛАНД Законно ли е VPN в Тайланд? да

Има съобщения за арести на блогъри и интернет доставчици, блокиращи уебсайтове в Тайланд. Използването на VPN мрежи обаче е законно в страната.

TIMOR-LESTE Законно ли е VPN в Тимор-Лесте? да

Гражданите на Тимор-Лесте се ползват без цензуриран достъп до Интернет и законно им е разрешено да използват VPN.

TOGO законно ли е VPN в Того? да

Правителството на Того не налага цензура на използването на интернет от гражданите си. Освен това VPN мрежите са напълно легални в страната.

TONGO законно ли е VPN в Тонга? да

Въпреки че през 2015 г. правителството на Тонга прие закони, които му позволиха да контролира достъпа до Интернет в страната, VPN все още са законни за използване тук.

TRINIDAD И TOBAGO Законно ли е VPN в Тринидад и Тобаго? да

Гражданите на Тринидад и Тобаго получават неограничен достъп до Интернет и законно им е разрешено да използват VPN в страната.

ТУНИС законно ли е VPN в Тунис? да

Докато Тунис предприема драстични стъпки за отмяна на онлайн цензурата и насърчаване на достъпа до Интернет, правната рамка на страната представлява значителна заплаха за свободата на Интернет. Независимо от това използването на VPN мрежи е законно тук.

TUVALU законно ли е VPN в Тувалу? да

Гражданите на Тувалу получават неограничен достъп до Интернет и законно им е разрешено да използват VPN в страната.

УГАНДА законно ли е VPN в Уганда? да

Правителството на Уганда активно цензурира използването на интернет от своите граждани и дори блокира сайтовете на социалните медии по време на избори. Използването на VPN мрежи обаче тук е законно.

УКРАЙНА Законна ли е VPN в Украйна? да

Докато Украйна направи новини за блокиране на популярни руски интернет сайтове, използването на VPN мрежи все още не е незаконно.

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО е VPN Legal в Обединеното кралство?

С влизането в сила на закона за правомощията за разследване интернет дейностите на гражданите на Обединеното кралство могат да бъдат наблюдавани от правителството. Обединеното кралство също направи новина в миналото, когато мобилните оператори блокираха някои VPN. Използването на VPN мрежи обаче остава законно в страната.

ОБЕДИНЕНИ ДЪРЖАВИ НА АМЕРИКА Законно ли е VPN в Съединените американски щати? да

Въпреки че правителството не цензурира активно интернет дейностите на своите граждани, неотдавнашното отмяна на правилата за поверителност на широколентовите мрежи означава, че интернет доставчиците имат право да наблюдават своите потребители. За щастие няма закон, който да забранява използването на VPN.

УРУГВАЙ VPN законно ли е в Уругвай? да

Няма съобщения за правителството на Уругвай, налагащо цензура в Интернет. Освен това VPN мрежите са напълно законни в страната.

UZBEKISTAN законно ли е VPN в Узбекистан? да

Правителството на Узбекистан редовно цензурира интернет активността на своите граждани и е блокирало Skype, WhatsApp и новинарски сайтове в миналото. Използването на VPN мрежи обаче все още е законно в страната.

VANUATU законно ли е VPN във Вануату? да

Гражданите на Вануату могат да се ползват с неограничен достъп до Интернет и законно им е разрешено да използват VPN в страната.

VATICAN CITY Законно ли е VPN във Ватикана? да

Няма съобщения за това, че Ватиканът налага интернет цензура. Освен това използването на VPN е законно тук.

VENEZUELA законно ли е VPN във Венецуела? да

Венецуела е известна с рутинното блокиране на сайтове за социални медии като WhatsApp и Facebook. Правителството разрешава законно и гражданите да използват VPN.

VIETNAM законно ли е VPN във Виетнам? да

Гражданите на Виетнам преживяват интернет цензура, с приемането на противоречивия интернет декрет, който забранява сайтовете на социалните медии и блоговете да обсъждат текущите въпроси. Все пак използването на VPN остава законно в страната.

YEMEN законно ли е VPN в Йемен? да

Има опити от милицията Houthi да наложи пълна забрана за използване на интернет, въпреки че използването на VPN мрежите все още не е незаконно.

ЗАМБИЯ Законна ли е VPN в Замбия? да

Цензурата в Интернет винаги е била проблем в Замбия, като правителството забранява уебсайтове поради политически причини. Използването на VPN мрежи обаче тук е напълно законно.

ZIMBABWE Законно ли е VPN в Зимбабве? да

Зимбабве е известна с това, че активно цензурира използването на интернет от гражданите си и дори забрани социални приложения като WhatsApp, особено по време на протести. Въпреки това използването на VPN мрежи остава законно в страната.

Държава не е намерена!

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ДУМА

Предоставената по-горе информация не представлява правен съвет и е само за образователни цели. Ваша отговорност като добър гражданин е да знаете всички приложими закони и разпоредби на вашата страна. Ето защо, не забравяйте винаги да се консултирате с лицензиран и квалифициран юридически специалист, ако се нуждаете от помощ или съвет.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map