Вземете американската Netflix на Roku

Публикувано: 6 декември 2019 г.

Roku е популярно устройство за стрийминг както в, така и извън САЩ. Той обслужва съдържание от популярни онлайн стрийминг услуги като Netflix на своите потребители на сребърно блюдо. Ако сте собственик на Roku, но нямате Netflix да работи върху него, следвайте ръководството по-долу. Като бонус ще покажем и как можете да хоп-гео да гледате американската версия на Netflix, както и други канали, базирани в САЩ.

Netflix на Roku

Преди Amazon Firestick и Chromecast да се присъединят към редиците, Roku беше единственият основен играч в индустрията на онлайн медийните плейъри. Roku стартира своята първа кутия с приемник за Netflix Internet Video Streaming кутия – Roku DVP по-рано през май 2008 г..

Откакто устройството е преминало през някои големи напредъци поколение след поколение. Сега той е предварително зареден с десетина канали, базирани в САЩ като Amazon Instant, ABC, NBC и Hulu, за да направи вашето поточно преживяване на големи екрани по-ефективно и забавно. В момента Roku предлага Roku Ultra, Roku Premiere, Roku Premiere +, Roku Express и Express + и можете да избирате каквото ви подхожда с джоба и нуждите.

Как да инсталирате Netflix на Roku

Да накарате Netflix да работи на Roku е доста просто, тъй като устройството е съвместимо с него. Ето как можете да инсталирате Netflix на Roku 1 и всички други модели на Roku.

За Року 1:

 1. От началния екран на Roku, отворете Начална страница и изберете „Netflix“, Ако не можете да видите Netflix: Отидете до „Магазин на канали“ ➝ „Филми & TV “, изберете„ Netflix “➝„ Добавяне на канал “➝ отидете на канал
 2. Изберете „Да“ на началния екран на Netflix. Ако все още не сте член, следвайте указанията за регистрация или настройте членството си онлайн.
 3. Ще се появи код. Въведете този код за активиране на адрес netflix.com/activate

Вашият Roku вече работи Netflix

За други модели Roku:

 1. Отидете в Начална страница и изберете „Netflix“, Ако Netflix липсва: Отидете на „Поток на канали“ ⭢ „Филми & TV “, изберете„ Netflix “⭢„ Добавяне на канал “⭢ отидете на канал
 2. Изберете „Вход“ на началния екран на Netflix. Ако все още не сте член, следвайте указанията за регистрация или настройте членството си онлайн.

Вашият Roku вече е свързан с вашия акаунт в Netflix. Наслади се!

Как да гледате американски Netflix на Roku

Сега, когато имате устройство Roku, на което работи Netflix, не би ли било глупост да разберете, че конкретното заглавие, което се опитвате да гледате, не е достъпно във вашия регион?

Netflix on Roku отваря врати към изцяло нов свят на видео развлечения за резачки за кабели. Въпреки това, все още ще сте ограничени от съдържанието, достъпно за достъп във вашия конкретен регион. Netflix, както всички го знаем, има отделни медийни библиотеки за всяка страна, сред които библиотеката в САЩ е най-премия. Но все пак можете да получите достъп до съдържанието му извън САЩ, като използвате надеждна VPN услуга на Netflix като PureVPN. Използвайки PureVPN, можете лесно да получите достъп до всички базирани в САЩ канали на Roku, които иначе са недостъпни във вашия регион.

Моля, обърнете внимание, че Roku няма вграден VPN клиент и трябва да настроите PureVPN на съвместим рутер, който да използвате за Roku. Правейки това, Roku автоматично ще има активирана VPN функционалност, тъй като се свързва към Wi-Fi.

Комплектът се състои от три стъпки.

 1. Регистриране за PureVPN
 2. Конфигуриране на рутер с PureVPN
 3. Свързване на рутера с Roku

Регистрирайте се за PureVPN

Посетете PureVPN и се запишете за план по ваш избор.

Конфигуриране на рутер с PureVPN

След като имате активен абонамент за PureVPN, време е да го конфигурирате с рутер, използвайки Wi-Fi. Процесът на конфигуриране се различава от рутер до рутер. Ето списък на всички маршрутизатори, заедно с техните ръководства за конфигурация.

 1. DDWRT с PPTP
 2. DDWRT с OpenVPN
 3. Asus Router с PPTP
 4. Belkin рутер с PPTP
 5. Рутер за домати с PPTP
 6. TP-Link с PPTP
 7. D-Link с PPTP

След като конфигурирате PureVPN на използвания рутер, преминете към следващата стъпка.

Свържете рутер с Roku

Сега можете да свържете рутера с Roku, като следвате тези стъпки.

 1. Рестартирайте вашия рутер и се свържете с PureVPN US адрес
 2. На вашия Mac или компютър посетете https://owner.roku.com
 3. Когато бъдете помолени да изберете държава, изберете САЩ
 4. САЩ имат 5-цифрени пощенски кодове, така че трябва да съставите свой собствен пощенски код, свързан с вашата кредитна карта
 5. Сега извършете фабрично нулиране на вашия Roku. За целта натиснете бутона на гърба на вашия Roku за 15 секунди
 6. Настройте отново Roku с рутера и го свържете отново с мрежата

Сега ще можете да получите достъп до американските Netflix, както и до други канали, базирани в САЩ, като Hulu, ABC и NBC на вашия Roku.

Тъй като на Roku липсва съвместимост с VPN по подразбиране, това е най-лесният начин за инсталиране и използване на VPN на вашия Roku. За разлика от Amazon Fire TV, която работи на модифицирана версия на Android, Roku има собствен собствен софтуер, който е доста ограничителен за това кои приложения можете да инсталирате.

След като инсталирате PureVPN на Roku, можете да сте сигурни, че вашите онлайн дейности са криптирани и скрити от любопитни очи като вашия местен интернет доставчик. Огромната мрежа от 2000+ сървъра на 180+ места гарантира оптимално време за работа без никакви течове на DNS.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me