Процесът на закупуване на биткойн е напълно анонимен?

Въпреки световната репутация на сигурен и анонимен начин на плащане, трябва да се каже истината – Bitcoin не е напълно анонимен. Въпреки че това може да дойде като шок за общността на биткойн или крипто феновете като цяло, всяка транзакция с биткойн се оповестява публично в книга, а стъпките за удостоверяване чрез борси улесняват проследяването на биткойн при вас..

Водещите световни криптовалути като Binance, Coinbase и BitMEX спазват стриктните правила KYC (познайте вашия клиент) и AML (изпиране на пари), което затруднява анонимните плащания на Bitcoin. Когато се опитвате да отворите акаунт на криптовалута, ще бъдете помолени да предоставите:

  • Сканирано копие на вашия паспорт или шофьорска книжка, за да докажете вашата самоличност.
  • Портретно изображение на лицето ви, така че обменът да знае кой сте.
  • Вашето регистрирано пълно име според вашата документация.
  • Вашият официален имейл адрес, чрез който ще получите достъп до акаунта.
  • Ще трябва да потвърдите имейл адреса, който сте предоставили, като щракнете върху връзка в имейла.
  • Добавете телефонен номер и го потвърдете чрез код, изпратен чрез борсата.
  • Добавете домашния си адрес.

С такава лична информация, достъпна за борсите, наистина ли смятате, че Bitcoin е анонимен?

IMG

Как да купите биткойн анонимно

Подобно на други неща, съществуват решения за закупуване на биткойн анонимно. Сигурно сте чували за термина: парите са кралски. Вярвате или не, парите наистина са кралски. Самият метод на неотчетност, свързан с парите, го прави непроследим.

АТМ с биткойн

Можете да закупите биткойн анонимно с пари чрез LocalBitcoins или още по-добре, биткойн банкомати! Някога мислили ли сте за банкомат, посветен на биткойн? Да, той съществува в над 80+ държави с почти 3000 места само в Съединените щати. Всичко, което трябва да направите, е да поставите валута в банкомата и да я насочите, за да прехвърляте монетите във вашия Bitcoin портфейл.

Докато процесът на закупуване на биткойни чрез банкоматите го прави анонимен, тъй като можете да накарате някой да прехвърля монети в акаунта си, като просто им предоставите адреса си в портфейла, истинската анонимност се крие, когато вашата борса няма лична информация от вас и това е малко вероятно. предвид наредбите.

Лице за покупка на лице

С течение на годините работата с биткойн лично се оказа далеч по-анонимна от другите методи. Докато лично купуването на биткойн може да ви накара да се срещнете физически с купувача или продавача, не е тайна, че и двете страни ще се съгласят, че никога не са се срещали.

Можете да използвате Local Bitcoins, за да научите за всички местни купувачи или продавачи, които са готови да направят транзакция и след това да се свържете с тях в платформата. Независимо от това, взаимодействието на платформа означава, че вашата поверителност онлайн е застрашена.

Най-добре залагате е да улесните транзакция с човек, на когото имате доверие и се чувствате сигурни за работа. Разправяйки се с доверен човек, можете да защитите анонимността си. Не всички транзакции между личности обаче могат да се считат за анонимни. Ако желаете, можете да закупите Bitcoin незабавно онлайн.

Купете биткойн анонимно онлайн

Някои борси ви позволяват да купувате биткойни, без да се налага да преминавате през процеса на проверка или необходимостта да познавате клиента си. Такъв пример е Bisq. Bisq е приложение с peer-to-peer с отворен код, което ви позволява да купувате и продавате криптовалути в замяна на валути в реалния свят (долар, евро и т.н.) и не изисква никаква регистрация.

H3Bisq обаче не се гордее с ликвидността и спот цените, които можете да получите от значителна централизирана борса. Платформата управлява всичките ви транзакции за покупка и продажба. От вашата покупка, за която трябва да извършите плащане с банков превод или e-портфейл, до продавача, който изпраща сумата за биткойни към вашия портфейл.

Въпреки че не трябва да разчитате единствено на Bisq, това е чудесен заместител на Localbitcoins.com, тъй като не е нужно да се срещате с човека. Другите режими включват Hodl Hodl, където имате възможност да въведете данните си за проверка.

На кого трябва да се доверите?

Въпреки че има места, които изискват минимална идентификация изобщо, за да излезете наистина от централизираната финансова система, ще ви е необходим надежден механизъм, който в крайна сметка може да направи вашите плащания в Bitcoin анонимни и този механизъм не е различен от VPN или Tor мрежа.

Защо се нуждаете от анонимност?

Анонимността е основното право на всеки гражданин. Поверителността и анонимността вървят ръка за ръка. Без поверителност, вашите песни са видими за другите и това е тревожна ситуация за всеки, който се интересува от тяхната поверителност в мрежата.

Докато живеем в ера на социални медийни платформи и хештагове, които ни примамват да споделяме много личните си моменти за някои харесвания, това идва на цена, особено когато ставаме жертва на кибератака или кражба на идентичност.

Включването в покупката или продажбата на биткойн или друга криптовалута е напълно личен въпрос, от който детайлите не трябва да се разкриват пред никого, например дали сте купили, къде сте закупили или когато сте купили биткойни.

Правителствата имат лична вендета срещу покупки, свързани с криптовалута. Освен това, ако сте огромен купувач или знатен човек в света на криптовалутите, може да привлечете нежелано привличане от незаконни лица.

Във всеки случай, анонимността може да ви осигури спокойствие, като ви осигури необходимия слой защита при извършване на биткойн транзакции с висока стойност.

Искате да възстановите онлайн поверителността си? Може да искате да проверите по-долу ръководства:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me