Поправено: Без звук в Netflix – Лесен наръчник за компютър, смартфон и Smart TV

Публикувано: 03 март 2020 г.

  1. Поправете 1: Рестартирайте вашия Smart TV
  2. Поправка 2: Проблеми с връзката на устройството за стрелба

Прочетете допълнително тази статия за подробни стъпки как да разрешите грешка без звук Netflix

Поправете без звук в Netflix

Последното десетилетие изглежда феноменален ръст в индустрията за видео развлечения. Преди популярните оператори на кабелна телевизия и магазини за отдаване под наем на DVD вече на практика остаряха, всичко благодарение на новото име в града – Netflix. Поради удобството, което предлага, и номиналната такса, която изисква, Netflix добави милиони клиенти към своята вече огромна клиентска база, а броят продължава да расте.

Високата скорост на растеж може да се дължи и на новото съдържание, което Netflix добавя към своята библиотека със съдържание всеки месец. Netflix се гордее с оригиналните телевизионни предавания и филми, които е домакин на своята платформа. Въпреки че услугата е предимно безупречна и създава чудеса през повечето време, може да се сблъскате с някои проблеми при поточно предаване, всеки път в синя луна.

Тази статия разглежда проблема с получаването на звук при възпроизвеждане на видео и Netflix и предлага ръководство за решение, което можете да следвате, за да разрешите проблема.

Как да коригираме проблема „Без звук в Netflix“ на Smart TV

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че бъдещето на телевизията е приложения и потребителите на Netflix изглежда не са съгласни с него напълно. Едно такова приложение на смарт телевизора е Netflix, което ежедневно забавлява милиони потребители по целия свят. Според някои статистики, разкрити от Netflix, броят на потребителите, които гледат Netflix на смарт телевизор, е най-голям, следван от компютър.

Ако сте потребител на интелигентна телевизия и се сблъсквате със звукови проблеми, когато възпроизвеждате видео в Netflix, просто следвайте ръководството по-долу. Едно от поправките ще реши проблема ви.

Поправете 1: Рестартирайте вашия Smart TV

Вашият интелигентен телевизор или вашата телевизионна телевизия може да има някои грешки при обработката, поради които звуковият изход може да бъде блокиран. Рестартирането на устройството може да ви помогне да разрешите този проблем, тъй като това изчиства временния кеш и разрешава грешки.

Ако горното коригиране на решение не разреши проблема ви, преминете към следващото решение.

Поправка 2:: Проблеми с връзката на устройството за стрелба

Сигурни ли сте, че всичките ви кабели са свързани правилно? Най-добрият начин да направите това е да изключите всички кабели и да ги поставите отново в съответните портове.

Как да коригираме проблема „Без звук в Netflix“ на компютъра?

PC е второто най-често срещано устройство сред потребителите на Netflix по целия свят, след Smart TV. Тъй като съвременното поколение е силно свикнало да използва персонални компютри за ежедневните си задачи, много хора избират да гледат Netflix на своя компютър или лаптоп.

Ако се сблъсквате със звукови проблеми на вашия лаптоп или компютър, когато възпроизвеждате видео, опитайте посочените по-долу корекции.

Поправка 1: Промяна на настройките за аудио Netflix

Щракнете върху иконата за диалогов прозорец в долния десен ъгъл на Netflix плейъра и се уверете, че е избрана опцията, която не е 5.1. Ако е избрана друга опция, променете я на не-5.1. Ако това не разреши проблема ви, преминете към следващото предоставено решение.

Поправяне 2:: Актуализиране на аудио драйвер

Отидете до контролния панел на компютъра и вижте дали инсталираният аудио драйвер е актуализиран. Можете да направите това, като проверите номера на версията на драйвера и го потвърдите онлайн чрез търсене в google, за да видите дали това е най-новата актуализация. Ако за вашия драйвер е налице нова актуализация, инсталирайте я. Това трябва да реши проблема ви. Ако не реши проблема ви, преминете към следващото решение.

Поправете 3:: Нагласете настройките за аудио компютър

Натиснете Win + R, за да отворите прозореца за изпълнение на вашия компютър и напишете „mmsys.cpl“ в полето за търсене. Прозорецът за настройки на хардуерен звук ще се отвори. От раздела Възпроизвеждане изберете високоговорителите и натиснете бутона По подразбиране. Кликнете върху Properties и отидете на раздела Advanced. Уверете се, че е избрана опцията „24 бита, 192000 Hz (Studio Quality)“. Ако не, променете стандартния си формат на 24 бита, 192000 Hz (Studio Quality). Натиснете ОК. Това трябва да реши вашите проблеми, свързани със звука в Netflix.

Как да коригирате проблема „Без звук в Netflix“ на други поточни устройства?

Поправете 1: Опитайте да играете нещо друго

Проблемът може да се дължи на грешка в библиотеката със съдържание на Netflix. За да сте сигурни, че проблемът не е във вашия поточен хардуер, опитайте да възпроизведете друго заглавие в Netflix. Ако получавате правилен звуков сигнал в Netflix, когато играете друго заглавие, проблемът е в библиотеката със съдържание на Netflix, а не в настройката ви за стрийминг. Можете да се свържете с Netflix и да ги помолите да разрешат проблема.

Ако възпроизвеждането на друг видеоклип също не издава звук, преминете към следващото решение.

Поправете 2: Проверете вашите връзки

Сигурни ли сте, че всичките ви кабели са свързани правилно? Най-добрият начин да направите това е да изключите всички кабели и да ги поставите отново в съответните портове.

Поправете 3: Рестартирайте устройството си

Възможно е вашето поточно устройство да се сблъска с някои грешки в обработката, поради които изходът на звук може да бъде блокиран. Рестартирането на устройството може да ви помогне да разрешите този проблем, тъй като това изчиства временния кеш и разрешава грешки.

Насладете се на САЩ Netflix с PureVPN от всяка страна

Netflix е страхотна услуга за стрийминг в САЩ. Извън САЩ той също работи чудесно, но не предлага едни и същи заглавия. Има много страхотни телевизионни предавания и филми, които се предлагат само в САЩ. Това е леко несправедливо за потребителите на Netflix, които живеят извън САЩ, тъй като плащат същата цена за абонамента си, но не получават същата стойност за парите си в сравнение с потребителите на Netflix в САЩ.

Ако ви е писнало да гледате същите скучни заглавия в Netflix, можете да получите достъп до Netflix US от всяка страна чрез Netflix VPN. Когато се свържете с PureVPN и изберете US Netflix от Популярни уебсайтове, вашето виртуално местоположение се променя на САЩ, което позволява достъп до всички заглавия, които са достъпни само в САЩ.

PureVPN може да ви даде върховното стрийминг преживяване, което заслужавате. Позволява ви да се насладите на напълно непрекъснато поточно изживяване без постоянно буфериране или забавяне.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me