Netflix не работи в Apple TV? Ето как да го поправим.

Публикувано: 03 март 2020 г.

Потребителите на Apple TV са изправени пред различни проблеми, свързани със потока, когато използват приложението Netflix на своите устройства от второ поколение и по-високи. В някои случаи потребителите се посрещат с приветствие за грешка „Netflix понастоящем не е наличен“, в други Netflix продължава да се срива; докато някои потребители може да открият, че Netflix няма звук в Apple TV. Ако и вие сте изправени пред някой от тези досадни проблеми, прочетете ръководството за отстраняване на неизправности по-долу.

Netflix не работи в Apple TV

Netflix вече е официално достъпен за Apple TV 2 и по-нови версии. Най-накрая потребителите на Apple TV се отказаха да изпробват различни самостоятелни решения, които едва се получиха. Apple TV е домакин на почти всички основни стрийминг услуги като Amazon Prime и Hulu, но с добавянето на Netflix към списъка Apple TV се превърна в горещ избор в поточната общност.

Netflix на Apple TV предлага уникално поточно изживяване, но също както всички поддържани от Netflix устройства, има специфични пътни блокировки, с които потребителите често се сблъскват. Ако и вие сте изправени пред някой от проблемите, които споменахме в началото, превъртете надолу за техните конкретни решения.

„Netflix понастоящем не е наличен“

Ако получавате съобщение за грешка, че „Netflix понастоящем не е налице“, по-долу са някои бързи корекции, които можете да опитате.

Проверете Netflix на друго устройство

Опитайте да използвате Netflix на друго устройство като смартфон или компютър, за да видите дали има проблем с мрежовата ви връзка. Ако Netflix работи добре на другото устройство, тогава проблемът се крие в Apple TV.

Преинсталирайте Netflix в Apple TV

Можете да изтриете приложението Netflix на вашия Apple TV и след това да го инсталирате отново, за да видите дали може да реши проблема. Ето как:

 • Натиснете и задръжте централния бутон на тъчпада си и ще видите как Netflix започва да се тресе
 • Сега натиснете бутона за възпроизвеждане
 • Изберете „Изтриване“
 • Сега отидете на App Store, потърсете Netflix и го инсталирайте отново

Рестартирайте вашето Apple TV устройство

Можете да изключите Apple TV за няколко минути, след което да го включите отново, за да го рестартирате. Или можете да го направите от „настройки“. Ето как:

 • Отидете на „настройки“, ↦ „система“ за устройство 4K / 4-ти генератор или „Общи; за 3-ти род и долен
 • Сега изберете „Рестартиране“.

Проверете за Apple tvOS Update

Можете да проверите за чакаща актуализация на Apple tvOS, като следвате тези стъпки. Изберете „Настройки“ > „Система“ или „Общи“ > „Актуализации на софтуера“. Ако има налична актуализация, изберете „Актуализиране на софтуера“ или „Актуализиране автоматично“, след това „Изтегляне и инсталиране“

Нулиране на настройките на Apple TV

Възстановяването на всички настройки на вашия Apple TV може да реши проблема за добро. Отидете на „Настройки“ ↦ Общи ↦ Нулиране ↦ Нулиране на всички настройки

Проверете вашата интернет връзка

Отворете „Настройки“ > “Мрежа” > „Тествайте мрежата“ > “Да” > Сега изберете очакваната скорост на изтегляне от вашата интернет връзка.

Проверете за актуализация на мрежовите настройки

Ето как можете да актуализирате мрежовите настройки:

 • Отворете „Настройки“, след това „Общи, след това„ Мрежа, след това „Wi-Fi“ или „Ethernet“.
 • За потребители на Ethernet: Изберете „Ethernet“ > „Конфигуриране на IP адрес“ > „Автоматично.“ Сега изберете „Конфигуриране на DNS“ > “Автоматично”.
 • За потребители на Wi-Fi: Изберете Wi-Fi мрежа > „Конфигуриране на IP адрес“ > „Автоматично.“ Сега изберете „Конфигуриране на DNS“ > “Автоматично”.

Ето няколко бързи корекции за най-често срещаните грешки от потребителите на Netflix Apple TV. Нека бързо преминем към следващия проблем и неговото ръководство за отстраняване на неизправности.

Без звук в Netflix

Хората също се оплакват от Netflix, че няма аудио изход на Apple TV. Ако и вие имате проблем, проверете решенията по-долу.

Опитайте да играете различен филм или шоу

Понякога Netflix може да няма звук поради счупено или повредено заглавие в библиотеката. Можете да пуснете друг филм или телевизионно шоу, ако проблемът е в това конкретно заглавие или със самото приложение на Netflix.

Нагласете аудио настройките на устройството

Можете да опитате да промените аудио настройките на вашия Apple TV, за да видите дали решава проблема. Ето как:

За потребители от второ и трето поколение на Apple TV: Отидете на „Настройки“ > „Видео и аудио“ > „Аудио формат“ > “Dolby” > „Изберете Авто“ и проверете Netflix.

За потребителите на 4-ти и 4K Apple TV: Отворете „Настройки“ ↦ „Видео и аудио“ ↦ „Аудио формат“ ↦ „Промяна на формат“ ↦ „Използвайте най-добрите налични.“

Проверете проблеми с хардуерната връзка

Netflix може също да загуби звук, ако устройството ви има проблеми с хардуерната връзка. Ето как можете да проверите и отстраните тези проблеми.

Използвайте HDMI кабел ↦ Свържете го директно към телевизора ↦ Обърнете краищата на HDMI кабела ↦ Опитайте друг HDMI кабел ↦ Опитайте нов HDMI порт

Горните решения могат да върнат вашето приложение Netflix за перфектно аудиовизуално здраве за нула време. Сега, без допълнително обожание, да преминем към следващия проблем.

Netflix App Crashes на Apple TV

Ако установите, че приложението Netflix на вашето Apple TV устройство е започнало да се срива отново и отново, можете да опитате решенията по-долу. Решенията са почти същите като тези, които сме очертали за проблем №. 1, така че бихме прескочили подробностите за повечето от тях.

 • Актуализирайте своя Apple tvOS
 • Тествайте мрежовата връзка
 • Рестартирайте рутера >>Нулиране на настройките на Apple на стандартни
 • Рестартирайте устройството си Apple TV
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me