Netflix не работи на Firestick?


Netflix не работи на Firestick?

Публикувано: 03 март 2020 г.


Потребителите на Netflix Firestick масово съобщават за страховит код за грешка 0013, придружен от съобщението „Съжаляваме, не можахме да достигнем до услугата Netflix“. Ако и вие сте изправени пред същия проблем, следвайте това ръководство за отстраняване на неизправности и потегляйте.

Netflix не работи на Firestick

Netflix и Firestick заедно правят перфектния без кабел източник на поточно видео на по-големи екрани. Всичко, от което се нуждаете, е стабилна интернет връзка, план по Netflix по ваш избор и устройство Firestick. По-голямата част от хората се възползват от дуото Netflix и Firestick, за да се насладят на подобрено излъчване на предаването на телевизора си. Нещата са все забавления и игри, докато приложението Netflix на устройството ви Firestick не спре да работи по някаква неясна причина.

В един момент може да се натъкнете на проблем, който спира вашето устройство Firestick да достигне до услугата Netflix. Това често се показва от код за грешка 0013 заедно със съобщение „Съжаляваме, не можахме да достигнем до услугата Netflix“. Въпреки че може да е трудно да определите точния проблем, по-долу са няколко бързи корекции, които можете да опитате да разрешите прословутата грешка.

Ръководство за отстраняване на проблеми

По-долу методите са тествани от редица потребители на Netflix Firestick, изправени пред същия проблем и те са работили като чар. Чувствайте се свободни да ги опитате сами и да споделите любовта и с другите.

Решение 1: Тествайте интернет връзката си

Първото нещо, което може да опитате, е да проверите вашата Wi-Fi мрежа за проблеми със свързаността. Можете да направите това, като тествате мрежата на друго устройство като смартфон или компютър. Ако установите, че и на другото устройство няма връзка, проблемът е с вашата мрежа. Ако Netflix работи добре на другото устройство, проблемът се крие в специфичната връзка на Firestick с Netflix. В случай че нямате друг, който да тества мрежовата връзка, можете да опитате да стартирате всеки друг поточен канал като Hulu или Amazon Prime на Firestick.

Решение 2: Цикъл на захранване на вашето Firestick устройство

Изключете и след това включете устройството си Firestick. Въпреки че е най-очевидното решение, но и това е най-голямата работа. По същество вашият Firestick е мъничък компютър с Android, като по този начин го изключвате и може да възстановите връзката на вашето устройство с Netflix. Просто изключете устройството за 30 секунди и след това го включете отново. Ако все още не разреши проблема, преминете към следващото решение.

Решение 3: Изчистване на кеша

Firestick е като малък компютър с ограничено място за съхранение и е напълно възможно данните, които се съхраняват за Netflix, може би да причинят проблема. Следващото нещо, което можете да опитате, е да изчистите данните и кеша на приложението Netflix от устройството си Firestick, като следвате стъпките по-долу.

 • Натиснете бутона за начало на устройството си Firestick и отидете на „Настройки“ от главното меню
 • В настройките изберете „Приложения“ и след това „Управлявани инсталирани приложения“
 • Превъртете до Netflix и го изберете
 • Кликнете върху „Принудително спиране“ и след това превъртете надолу, за да кликнете върху „Изчистване на кеша“
 • След като всички данни и кеш паметта са изчистени, захранвайте цикъл на устройството си, за да го стартирате ново
 • Отидете на началния екран на Firestick и отворете отново Netflix

Ако това реши проблема, добре за вас. Ако не стане, опитайте следващото решение.

Решение 4: Премахване и повторно инсталиране на приложението Netflix

Можете също да опитате да деинсталирате и да инсталирате отново приложението Netflix, за да видите дали то решава проблема. Можете да го направите, като следвате стъпките по-долу.

 • Отидете на началния екран на Firestick и изберете „Настройки“
 • Изберете „Приложения“ и след това „Управлявани инсталирани приложения“
 • Отворете „Netflix“ и изберете опцията „Деинсталиране“
 • Върнете се в дома на Firestick
 • Въведете „Netflix в лентата за търсене в горната част на екрана и натиснете иконата за търсене
 • Отворете приложението Netflix от списъка
 • Кликнете върху „Инсталиране“

След като Netflix бъде инсталиран отново, ще трябва да въведете своите идентификационни данни отново. Влезте и вижте дали проблемът продължава да продължава. Ако това стане, превъртете надолу до решение №. 5.

Решение 5: Актуализирайте приложението Netflix на Firestick

Проблеми могат да възникнат и ако приложението Netflix на вашето устройство има чакаща актуализация. Ако при вас това е така, простото актуализиране на приложението до най-новата версия може да ви върне към стрийминг за нула време. След като отворите приложението, ще бъдете уведомени, ако има налична актуализация. Дори и това да не помогне, можете да опитате да актуализирате фърмуера на Firestick като бързо коригиране.

Решение 6: Актуализирайте приложението Netflix на Firestick

Дори актуализирането на приложението Netflix не помага, можете да опитате да актуализирате фърмуера на Firestick като бързо коригиране. Ето как:

 • Отидете на началния екран на Firestick и отидете на „Настройки“
 • Отидете на „Система“ и след това докоснете „Относно“. Тук можете да видите текущата версия на фърмуера на Firestick
 • Кликнете върху „Проверете за актуализация на системата“. Ако Firestick разполага с чакаща актуализация, тя автоматично ще започне да се изтегля
 • След като изтеглянето завърши, кликнете върху „Инсталиране на актуализация на системата“. Можете също така да го оставите автоматично да инсталира, като рестартирате устройството

Решение 7: Нулиране Firestick

В краен случай можете да върнете Firestick обратно към настройките му по подразбиране, за да разрешите грешката, като използвате тези стъпки.

 • Отидете в дома на Firestick и отворете „Настройки“
 • Отидете на „Система“ и превъртете надолу, за да изберете „Възстановяване на фабричните настройки“
 • Сега може да бъдете подканени да въведете щифт (ако сте го задали). Въведете го и изберете „Нулиране“

Сега Firestick ще бъде възстановен обратно към настройките си по подразбиране и да се надяваме, че той ще стартира и работи Netflix.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map