Защитен ли е LastPass?

С увеличаването на нашите онлайн акаунти запомнянето на потребителското име и паролата за всеки от тях се превърна в предизвикателство и често излизането от вашите акаунти, само защото сте загубили паролата си.

Не смеете ли отново да мислите да използвате същата парола, тъй като според често цитирано проучване на Microsoft Research средният потребител има 6.5 пароли, всяка от които е споделена в 3.9 различни сайтове? Всеки потребител има около 25 акаунта, които изискват пароли и въвеждат средно 8 пароли на ден.

С акаунт за Facebook към акаунт за портала на колежите ви, може да бъде тест сам по себе си, за да си спомните само вашите пълномощия. Ето защо някъде някой завърши с блестящата идея да разработи мениджър на пароли!

По същество мениджърът на пароли действа като организатор, който запазва сигурно вашите пароли към всеки онлайн акаунт, така че не е нужно непрекъснато да драскате главата си, опитвайки се да извика парола. Такъв мениджър на пароли е LastPass, глобално похвално шифрована услуга.

е защитен с последно преминаване

Какво е LastPass и кой го притежава?

LastPass първоначално беше пуснат на 22 август 2008 г. От октомври 2015 г. LastPass е придобит от LogMeIn Inc за 110 милиона долара.

LastPass е мениджър на пароли и генератор на пароли, който заключва вашите пароли и лична информация в сигурен трезор.

От свода на LastPass можете да съхранявате пароли и вход, да създавате профили за пазаруване онлайн, да генерирате силни пароли, да проследявате лична информация в бележки и други.

С LastPass избягвате да се блокирате от своите онлайн акаунти или да се борите с неудовлетворителни нули на паролата.

LastPass предлага и премиум версия, която предлага допълнителни предимства, като неограничено споделяне на пароли, елементи и бележки, 1 GB съхранение на криптиран файл, първокачествена многофакторна автентификация, приоритетна техническа поддръжка и удостоверяване на пръстови отпечатъци на работния плот.

Главна парола

За създаване на нов LastPass акаунт е необходима силна главна парола. Шифрованата парола е в случай, че LastPass е хакнат, така че основната ви парола не би била там в базата данни.

Просто помнете основната си парола LastPass и LastPass автоматично ще попълни входът в уеб браузъра и приложенията.

Как е защитен LastPass?

LastPass работи по модела на защита с нулево познание, при който всички и всички чувствителни данни, съхранявани в LastPass, са криптирани на ниво устройство с AES-256 битово криптиране, преди да бъде синхронизиран с Transport Layer Security (криптографски протокол, предназначен да осигури комуникационна сигурност през компютърна мрежа ), за да го предпази от атаки на човек в средата.

Често надграждане на системи

Освен това LastPass използва най-добрите практики в областта на сигурността, за да защити инфраструктурата си, като често усъвършенства системите си, както и използва излишни центрове за данни, за да намали риска от престой или еднократна повреда. Според съобщенията, LastPass е тестван на пазара от над 43 000 компании, включително Fortune 500 и водещи технологични предприятия.

Шифроване и декриптиране на данните

Шифроването и дешифрирането работи безпроблемно чрез потвърждаване на ключа. След като ключът е потвърден, което означава, че успешно сте въвели правилната парола, само тогава ще можете да видите паролите си, запазени на LastPass.

Редовни одити и тестове за проникване

Принадлежността към услуга за предоставяне на сигурност, разбира се, че мерките за безопасност са от съществено значение за ежедневието на LastPass. Подобно на PureVPN, LastPass също провежда поне един годишен тест, за да помогне за укрепване и валидиране на сигурността на продукта си, както са проверени от услугите за проверка на сигурността..

Участие в програми за награди за бъгове

LastPass също така участва в програми за бъгове за BugCrowd, където изследователите с бели шапки правилно разкриват бъгове, така че компаниите да могат да подобрят продукта си и да го засилят допълнително срещу хакери и киберпрестъпници. Това допълнително затвърждава тяхното обещание за запазване на паролите на потребителите, каквито трябва да бъдат.

Какво се случва, ако LastPass получи хакнат?

Това е ерата на хакерите и се казва, че почти всичко в интернет е хакерско, нека да видим как LastPass се справя със своята сигурност.Като мениджър на пароли сигурността е наш основен приоритет. Стараем се да гарантираме, че най-чувствителната информация на нашите клиенти се съхранява поверителна и безопасна на всяка цена. Като софтуерна компания, грешките и проблемите възникват естествено и макар да са неудобни и загрижени, те са част от естествения процес, който прави LastPass толкова сигурен, колкото е.

Според LastPass, те са преживели само един инцидент със сигурността в своята 10-годишна история, която датира от 2015 г. За щастие, не са компрометирани никакви криптирани данни за трезорите.

Последните тестове на LastPass често са инфраструктура и дори в повечето екстремни тестове, техните системи издържат и защитават криптирания свод, който хоства сложни данни на своите потребители. Това допълнително затвърждава доверието ни в безупречната мрежа, която са разработили.

Ако LastPass понесе хак, хакерите няма да получат нищо друго освен информация за безсмислици. Това е така, защото те използват AES-256 битово криптиране, което кодира вашите данни до ниво, което не го прави никакво полезно за друго лице, освен действителния получател с валиден ключ за декриптиране.

Сега са необходими и някои протоколи за сигурност, които да вземете под внимание, за да запазите данните си.

Можеш:

  • Най-добрата практика е да създадете нова и силна парола за всеки акаунт, който правите.
  • Никога не оставайте влезли, ако използвате разширение на браузъра, защото има повече шансове вашето устройство да бъде откраднато и хакерът да има достъп до всичките ви пароли лесно.
  • Поддържайте актуализацията на вашия софтуер и антивирус.
  • Не на последно място се предпазвайте от хакери с PureVPN.

Искате да възстановите онлайн поверителността си? Може да искате да проверите по-долу ръководства:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me