Колко сигурен е VPN – 3 фактора за разглеждане

22 януари 2020 г.

Колко сигурен е VPN? За да сте сигурни, че сте избрали надежден VPN, трябва да вземете предвид някои основни аспекти, които правят VPN безопасен.

сигурен vpn

През последното десетилетие VPN услугите показаха невероятно подобрение по отношение на предлагането на повече стойност за потребителя. В миналото VPN мрежите са обикновени инструменти, които позволяват на уеб сърфистите да се ползват от свобода в интернет. Те се използват само като инструменти за отключване на уебсайтове и канали в интернет.

VPN не са много по-различни от обикновената прокси услуга. Следователно те предоставят малко или без добавена стойност за потребителя.

Въпреки това, през последните няколко години, VPN мрежите показаха невероятен растеж и иновации, като добавиха някои невероятни функции в своята услуга. Те включват функции за онлайн сигурност и поверителност, които гарантират вашата безопасност в мрежата.

Но докато повечето VPN услуги твърдят, че предлагат най-добрата онлайн сигурност, доколко тези услуги са сигурни в действителност? Нека разберем.

Колко сигурен е VPN?

Онлайн светът не е защитен. Това вече беше доказано от харесванията на Едуард Сноудън. Интернет доставчици и правителства също са участвали в наблюдението на вашите данни и проверката на всичко, което правите онлайн.

Когато се свързвате с World Wide Web, вашият интернет доставчик ви възлага интернет протокол (IP), който може да разкрие информация като града и държавата, в която живеете. Този адрес може да се използва и за проследяване на вашите онлайн дейности. Тъй като този адрес е публичен, уебсайтовете могат да проверят вашето физическо местоположение и могат също да ви проследят чрез бисквитки.

Има и случаи, когато потребителите се свързват към обществена Wi-Fi мрежа, която вече е в радара на най-опасните хакери. Свързването към който и да е смучене на гореща точка незабавно би компрометирало вашето устройство и всички данни, които вече са в него.

В сценарии като тези можете да осигурите сигурността и анонимността на вашите данни, като се свържете със защитена VPN услуга. Най-добрите VPN услуги ви позволяват да промените вашия IP адрес и по този начин да камуфлирате действителното си физическо местоположение.

Освен това тези услуги предлагат криптиране от край до край, което поддържа вашето устройство и онлайн трафика безопасни в мрежата. Това ви предпазва дори когато сте свързани с компрометирана Wi-Fi мрежа.

Но въпреки тези функции, вашата VPN услуга все още е безопасна? Отговорът вероятно е не. Защо? Тъй като има много други причини, които могат да компрометират вашата сигурност в мрежата, дори когато VPN е включен.

Три аспекта, които правят VPN сигурен

Има някои важни аспекти, които трябва да вземете предвид, преди да изберете някоя VPN услуга. Тези аспекти рядко се популяризират, но те са от съществено значение за гарантиране, че наистина оставате сигурни в мрежата.

За да бъде VPN наистина сигурен, той трябва да има следните функции:

1. IP защита от теч

Били ли сте някога посещавал уебсайт с ограничен достъп, докато сте били свързани с VPN и все още намирате, че е недостъпен? Ако да, тогава вашият VPN вероятно изтича вашия IP адрес.

Някои VPN услуги, особено безплатните услуги, не са перфектни. В тях има течове, които водят до излагане на действителната ви идентичност в интернет. Няма начин да избегнете този проблем, освен да използвате VPN услуга, която предлага защита от теч на IP.

Има множество видове течове, които могат да разкрият вашата самоличност в мрежата. Те включват изтичане на WebRTC, изтичане на DNS и изтичане на IPv6.

Всички тези течове са предотвратими, ако използвате PureVPN. Услугата не само предлага защита от тези течове, но също така предоставя тестови инструменти за всички тези различни видове течове.

Можете да научите повече за тези течове и как PureVPN ви предпазва от тях от тук.

2. Превключвател Internet Kill

Ако сте обикновен потребител на VPN, вероятно сте изпитали проблем, който може напълно да разкрие вашата самоличност в мрежата. Често се случва, че докато сърфирате в интернет, вашият VPN може да е случайно прекъснат, оставяйки ви напълно изложен в мрежата. Това е разочароващ проблем, който може да се избегне, ако използвате правилната VPN услуга.

Важна характеристика, която ви предпазва онлайн е превключвателят Internet Kill. Когато е включена, тази функция е изградена, за да убие вашата интернет връзка, ако VPN случайно се прекъсне.

Тази функция е невероятно полезна, тъй като ви спестява от обща експозиция в мрежата. Дори ако вашата VPN се прекъсне, можете да останете облекчени със знанието, че все още сте скрити и анонимни в мрежата.

PureVPN е една от първите VPN услуги, предлагащи функцията Internet Kill Switch на своите потребители.

3. Няма политика за регистрация

Повечето VPN услуги твърдят, че те съхраняват нулеви потребителски регистрационни файлове в системата си. По-често тези твърдения се оказват напълно неверни. Необходимо е само да отворите страниците за политика за поверителност на тези услуги, за да научите, че те действително съхраняват потребителски регистрационни файлове в тяхната мрежа.<

Само някои VPN услуги имат приличието да го споменат в действителност на страницата си с политика за поверителност, че съхраняват нулеви дневници. Но дори и в тези случаи е трудно да се приемат тези услуги с тяхна дума.

Очевидното решение в този случай е тези услуги да извършват одит на трета страна, който може да потвърди, че те съхраняват нулеви дневници. Само пет VPN услуги разрешиха одит на трета страна, който потвърди, че те съхраняват нулеви регистрационни файлове в системата си.

Предимства на сигурната VPN

Няколко доставчици на VPN твърдят, че са най-защитени. Не много от тях всъщност могат да се изправят пред трудната задача да станат лидери на тази индустрия. Това са функции на сигурен VPN.

256-битово криптиране: Използва 256-битово криптиране на AES с военен клас, което пази вашите данни защитени и защитени от злонамерени обекти.

Протоколи за сигурност: Приложенията се предлагат в комплект с индустриални стандартни сигурни vpn протоколи. Протоколите осигуряват гладко и сигурно онлайн изживяване според вашите нужди

Защита на DDoS: DDoS атаките могат напълно да разрушат вашата система. Сигурен VPN ви защитава от DDoS атаки до 480Gbps

NAT защитна стена: NAT защитната стена блокира всякакъв вид входящи заплахи и предпазва връзката ви от изнудване.

P2P защита: Провеждайте защитени комуникации, качвайте и изтегляйте файлове с върховната P2P защита. Вие оставате анонимни по време на P2P комуникации.

Заключителна бележка

Предпазността винаги е по-добра от лечението. Много VPN услуги твърдят, че са най-защитените в мрежата. Вместо да приемате тези VPN услуги по тяхна дума, по-добре е да проверите страниците им с функции и да потвърдите дали те наистина са сигурни или не.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me