Kodi Не можете да се свържете? Ето 5 решения за отстраняване на грешката

Публикувано: 6 декември 2019 г.

Продължавате да получавате грешката „Не може да се свърже“ на Kodi? Тогава това ръководство може да ви помогне да го поправите. Тъй като много абонати на Kodi са изправени пред този проблем, най-добрият начин да избегнете тази грешка е да използвате VPN. Опитайте PureVPN за само $ 0,99, за да коригирате Невъзможно свързване грешка на Kodi и поточно вашето любимо съдържание отвсякъде.

От зората на онлайн стрийминг услугите на огромна част от хората са прерязали кабелите и са преминали към харесванията на Netflix, Amazon Prime и Hulu. Въпреки че преходът си струва всеки бит и струва по-евтино от традиционните медийни услуги, все пак трябва да спестите малко пари от джоба си, за да задоволите нуждите си от забавления. Всички бяхме помислили, че няма как да се заобиколи, но тогава, за щастие, Kodi се притече на помощ. Какво друго може да бъде по-добро от услуга за стрийминг на медии с отворен код, която ви позволява да гледате любимото си видео съдържание, без да зареждате и стотинка? И това също с висока скорост, често в HD (в зависимост от качеството на потока).

Въпреки това, всичко е забавно и игри, докато не се сблъскате с досадна грешка, която напълно съсипва вашето поточно изживяване Kodi. Грешка, която почти всички потребители на Kodi са изпитали в даден момент; „Kodi Unable to Connect“ се говореше за града от доста време. Вземайки обещанието, PureVPN очерта вероятните причини за грешката и редица начини да я поправи.

Какво причинява грешката „Kodi не може да се свърже“?

Тъй като вече установихме, че тази грешка е причинена от използването на добавка на трети страни, която всички ние правим, ето нейните вероятни причини.

Неизправна интернет връзка:

Неправилна интернет връзка прави устройството ви неспособно да изпраща или получава информация от източника, което причинява грешката.

Неправилен URL адрес на източника:

Ако въведеният изходен URL адрес е неправилен по някаква причина, като обикновена правописна грешка, това може също да причини грешката.

Изтекъл хранилище:

Грешката може също да възникне, ако хранилището на трети страни, до което се опитвате да получите достъп, е изтекло или износено.

Не може да се свърже с източника:

Ако репоторът, до който се опитвате да получите достъп, не реагира за осъществяване на връзката, това може да доведе и до тази грешка.

Как да разрешите грешката „Kodi не може да се свърже“

Сега, след като разработихме основно разбиране за грешката и причините за нея, нека се спуснем до най-неразделната част; решението.

Решение 1: Проверете интернет връзката си за проблеми

Най-добре е да започнете с най-основните от всички решения. Опитайте и ще се изненадате да разберете, че работи почти половината от времето. Опитайте да използвате всяко друго приложение освен Kodi, за да видите дали интернет връзката работи или не. Ако е така, опитайте да използвате друга добавка на Kodi или още по-добре, инсталирайте нова добавка от официалното репо за Kodi. Ако Kodi изобщо не работи, можете да опитате да деактивирате всяка защитна стена или антивирусна програма, работеща на вашето устройство. Ако това реши грешката, дръжте ги деактивирани, преди да използвате Kodi.

Решение 2: Проверете въведения изходен URL адрес за грешки

Човешките грешки са най-лошите. Доста често прословутата грешка на Kodi възниква, ако въведете неправилно URL адреса на репо източника. Тя може да бъде толкова безобидна, колкото допълнително място в URL адреса или „https“, вместо „http“. Безупречният подход е да копирате и поставите URL адреса директно в Kodi. Можете да проверите отново и редактирате URL адреса на репо, като следвате стъпките по-долу.

  • Отворете Kodi „Настройки“
  • Отворете „File Manager“ от системната страница
  • Кликнете върху съответното хранилище и изберете „Редактиране на източника“
  • Кликнете върху посочения URL адрес на хранилището
  • Проверете двукратно за всяка грешка (тирета, обратни черти, големи букви) и коригирайте, ако е необходимо
  • Кликнете върху „О“ и запазете

Решение 3: Проверете два пъти URL адреса на репо

Репозиториите на Kodi често променят URL адресите в случай, че домейн бъде забранен или затворен. За да сте сигурни, поставете уменията си за търсене на Google да използват и разберете дали това е така с репостите, до които се опитвате да получите достъп.

Решение 4: Опитайте да използвате Kodi VPN

Kodi не е непознат за ограниченията, поставени от интернет доставчиците и други. Възможно е също така да бъдете блокирани за достъп до конкретен URL адрес на хранилището. В този случай опитайте да използвате Kodi VPN, за да избегнете такива ограничения и да използвате Kodi анонимно.

Решение 5: Опитайте да използвате различно хранилище

Ако всички горепосочени решения не успеят да ви извадят от нещастието, единствената вероятна причина е, че хранилището е затворено завинаги. В такъв случай можете да прибягвате до алтернативно хранилище и да върнете Kodi в режим на поточно предаване.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me