Какво е WebRTC? Как работи и за какво е добре?


Какво е WebRTC? Как работи и за какво е добре?

Откога използваме Интернет? За десетилетие-две? Всъщност някои може би са го използвали дори преди това.


Ние сърфираме в Интернет за правене на бизнес, извършване на онлайн транзакции, използване на социални медии, гледане на потоци на живо и др. Освен това, ние също така използваме интернет за аудио и видео чат в реално време, използвайки услуги като Skype, WhatsApp и подобни.

Независимо от това колко дълго използваме тези технологии, ние никога не отделяме момент, за да разберем защо технологията е необходима или как работи, освен ако не се натъкнем на проблем, който ни принуждава да копаем дълбоко и да научим повече за нея.

IMG

Така, какво е WebRTC? Това наистина е един от онези въпроси (или проблеми), които често смущават нетизените, особено когато става дума за потребители на VPN.

Прочетете, за да научите за какво става въпрос за технологията, как тя действително работи и какви аспекти от нея трябва да знаят VPN потребителите..

Какво е WebRTC?

WebRTC означава Уеб комуникации в реално време. Както подсказва името, това е технология, която позволява на партньорската комуникация между браузъри или устройства. Комуникацията може да бъде под каквато и да е форма, т.е. споделяне на данни или текстов и видео разговор в реално време.

Важен аспект, който прави популярната технологията, е нейната самоуправляваща се функция. С други думи, не се нуждаят от добавки, разширения или добавки за свързване на две връзки и активиране на комуникация в реално време. Всъщност не е необходимо да изтегляте WebRTC. Необходимо е само HTML5, JavaScript или API за работа в браузъра.

С прости думи, WebRTC позволява на уеб приложенията да изпълняват функции като:

 • Споделяне на файлове
 • Видеоконференции
 • Споделяне на екрана
 • Излъчване и т.н..

Как започна WebRTC?

WebRTC стартира като проект с отворен код през 2011 г. от Google и оттогава технологията се развива значително.

Тъй като WebRTC е проект с отворен код, той е напълно безплатен за използване и разработчици от цял ​​свят използват WebRTC API за изграждане на различни уеб приложения. Всъщност повечето популярни безплатни браузъри като Chrome и Firefox имат вградена технология WebRTC.

Сега WebRTC се счита за стандартно средство за комуникация в реално време от Internet Engineering Task Force (IETF), както и от World Wide Web Consortium (W3C).

Какво прави WebRTC популярна технология?

Преди появата на технологията WebRTC, потребителите трябваше да губят времето си за инсталиране и използване на плъгини на трети страни. Освен това, разработчиците трябваше да внедрят C / C ++ (език за програмиране), което изисква време и ресурси поради непрекъснати цикли на развитие.

WebRTC прави всички тези проблеми на потребителите, както и на разработчиците, завинаги. Всичко, което трябва да стартирате технологиите с активирана WebRTC, е API на WebRTC или JavaScript.

Освен в API, WebRTC се предлага вграден в различни популярни браузъри като Google Chrome, Mozilla Firefox и др. Важно е също да се отбележи, че WebRTC не е ограничен до уеб браузъри, но технологията се разширява и до мобилната ОС. Например, можете да използвате WebRTC на Android.

Технологията всъщност позволява на потребителите да имат достъп до микрофона и камерата на устройството, за да могат да се наслаждават на комуникация в реално време. Сега може да се чудите …

Как работи WebRTC?

Тъй като WebRTC позволява комуникация или споделяне на данни в реално време, той изисква действителния локален IP на крайната точка, за да се свърже. За да комуникира с другия браузър, технологията се нуждае от RTCPeerConnection. След това технологията преминава през протокол за описание на сесията (SDP).

как работи webrtc

Въпреки това, поради участието на защитна стена или NAT (превод на мрежови адреси), двамата връстници не могат да видят локалния IP адрес на всеки друг за свързване. Тук СТУН (Сесионни уреди за траверсиране за NAT) / TURN (Траверсиране с помощта на релета около NAT) помагат на връстниците да се свържат.

За какво се използва WebRTC?

Има голям брой случаи на използване на WebRTC, които могат да варират от обикновена аудио или видео комуникация до споделяне на файлове или дори споделяне на екран и т.н..

WebRTC позволява на потребителите да комуникират помежду си чрез уеб браузъра си (като например Skype или WhatsApp), без да инсталират допълнителни плъгини или добавки.

Тъй като технологията предоставя функцията за взаимодействие на живо между браузърите, такава възможност може да се използва от поддръжката на клиентите, така че те да могат да отговарят на запитвания в реално време.

В интерес на истината, има голям брой услуги, които използват технологията WebRTC като бизнес модел, предлагайки базирани на браузъра комуникации на живо на потребители по целия свят..

WebRTC не се ограничава до онлайн комуникация, но технологията разширява използването си дори за споделяне на файлове, както и за споделяне на екрана.

Безопасен ли е WebRTC?

Така че, може би се чудите „Безопасен ли е WebRTC?“. Да, WebRTC е сигурен, тъй като използва криптиране от край до край. В резултат никоя трета страна не може да се появи, за да види вашите данни. Но ако използвате VPN, лошата новина е, че WebRTC може да изтече вашия IP адрес.

Какво представлява течът на WebRTC и защо потребителите на VPN трябва да се страхуват от него?

Докато WebRTC предлага множество предимства, изтичането на WebRTC е проблем, който засяга браузърите Firefox и Chrome в Windows. Следователно, ако потребителят стои зад VPN и VPN не е защитен от теч на WebRTC, тогава бъгът може да изтече реалния IP адрес на потребителя. Всъщност можете лесно да проверите дали браузърът ви изтича вашия IP адрес или не.

Глави нагоре! Вашият браузър може да изтече вашия IP адрес Натисни тук за да знам повече.

Ако истинският IP адрес изтече, потребителят ще бъде изложен на държавно наблюдение, мониторинг на ISP, хакери или други киберпрестъпници.

Потребителите използват VPN, за да заобикалят не само съдържание, което не е достъпно в региона, но и да направят своите онлайн данни защитени, което е възможно чрез протоколите за шифроване на VPN. Следователно VPN не само осигурява анонимност на своите потребители, но и пълна онлайн сигурност.

Именно поради това потребителите се опитват да намерят начини да предотвратят изтичане на WebRTC.

Как да избегнете изтичане на WebRTC?

Тъй като изтичането на WebRTC е сериозно притеснение за VPN потребителите, важно е въпросът да бъде решен незабавно. За щастие има превантивни мерки, чрез които можете да деактивирате изтичането на WebRTC на Firefox, както и на браузъра Chrome.

 Научете как да предотвратите изтичането на WebRTC в браузърите Firefox и Chrome.

Тъй като технологията не е внедрена във всички често използвани уеб браузъри, може да се наложи потребителите да се придържат към средствата, които не са WebRTC, за да комуникират с любимите си хора.

Независимо от това, за потребителите на VPN изтичането на WebRTC може да се превърне в огромни проблеми, поради което е необходимо те да предприемат необходимите стъпки, за да предотвратят теча.

Искате да възстановите онлайн поверителността си? Може да искате да проверите по-долу ръководства:

не-дневник IMG

PureVPN не е сертифициран без регистрация!

Политиката за без регистрация на PureVPN е утвърдена от един от водещите независим одитор, базиран в САЩ. PureVPN е не само най-бързият, но и проверен доставчик на VPN без регистрация!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map