Какво е VPN Split тунелиране?


Какво е разделяне VPN на тунели?

Split Tunneling прави точно това, за което се стреми: разделете вашия интернет трафик. С разделения тунелинг VPN имате възможност да маршрутизирате интернет трафик през VPN мрежата или вашата локална мрежа..


VPN Split тунелиране защитава трафика, който маршрутизирате през VPN мрежата, и в същото време не губите достъп до вашата локална мрежа и устройства, свързани в тази мрежа. Предлага се на Windows, Android, Android TV.

Разделяне на тунели VPN: Пътят на трафика се разклонява в две посоки: едната преминава през VPN тунел, а другата чрез редовна връзка.

Защо имам нужда от разделяне на тунели?

Когато потребителят се свърже към VPN сървъра, той създава защитен криптиран тунел, който след това преминава към по-големия интернет. По подразбиране всеки трафик на разделен тунели, изпратен през VPN мрежата, преминава през VPN сървъра за разделно тунелиране в криптиран начин.

Въпреки това, при разделно тунелиране, имате възможност да изберете кой трафик / информация преминава през VPN мрежата (криптиран тунел), а останалата част чрез вашия интернет доставчик (не криптиран тунел). Опцията да насочите трафика си през VPN връзка или вашия интернет доставчик е благодат, особено когато не искате да имате достъп до определени уебсайтове без криптиране.

Предимства от разделянето на тунели:

 • С тази функция е активирана, гледайте чужди телевизионни предавания / филми, докато използвате интернет с местни IP адреси
 • Споделяйте P2P файлове, без да компрометирате вашата поверителност онлайн
 • Достъп до устройства във вашата локална мрежа, докато използвате VPN

Ако нямате разрешено разделяне на тунели:

 • Няма да можете да получите достъп до чуждо и местно съдържание едновременно
 • Предаването на всички данни чрез интернет доставчика завършва вашата честотна лента
 • Не можете да получите достъп до LAN устройства, докато сте свързани с VPN клиента

Истинското предимство на използването на тази функция е, че тя произтича от нейното удобство. Функцията помага да подобрите ефективността на работата си. Да речем, че пътувате в чужбина, за да получите достъп до местното съдържание на страната; можете да насочите трафика през интернет и за достъп до съдържанието на вашата страна, можете да насочите трафика през VPN мрежата, като активирате тази функция.

Има ли риск при използване на Split Tunneling?

Разделянето на тунели е надеждна функция, която осигурява удобство за вашите интернет дейности. Има толкова много рискове, свързани с разделянето на тунели. Въпреки това, когато разделеното тунелиране е активирано, потребителите заобикалят AES 256-битово криптиране на AES на PureVPN, което е там, за да защитите вашите онлайн дейности срещу хакери, киберпрестъпници и любопитни очи.

Ако настроите VPN разделено тунелиране, за да изключите определен трафик от защитата на вашата VPN връзка или VPN тунел, вашият доставчик на интернет услуги или трета страна може да получи достъп до този трафик. За да защитите вашите онлайн дейности, използвайте само защитени с VPN връзки за разделно тунелиране, за да защитите вашия IP адрес, когато обработвате чувствителни данни, достъп до уебсайтове с ограничен достъп или P2P със защита на Kill Switch. Сега с помощта на уеб услуги от местни IP адреси. Можете лесно да изтеглите безопасно, без да забавяте другия си.

Как работи Split тунелирането с приложенията PureVPN?

С разделянето на тунели на място, вашата интернет връзка намалява задръстванията и запазва честотната лента, тъй като онлайн трафикът не трябва да преминава през VPN мрежата за разделно тунелиране. Но хубавото да използвате Split tunneling с PureVPN е, че имате неограничена честотна лента, за да защитите вашия IP адрес и онлайн трафик.

Сигурно разделяне на тунели с VPN

Друго предимство на използването на разделно тунелиране е, когато потребителят работи на различни сайтове с различни функции и в двете мрежи през целия ден, разделеното тунелиране не позволява на потребителя многократно да се свързва и прекъсва.

VPN Split тунелиране в приложенията на PureVPN

• Приложение за Windows: Приложението на PureVPN за Windows се предлага предварително с функция Split Tunneling, която отваря страхотни възможности за вас онлайн.

• Приложение за Android: Приложението на PureVPN за Android може да се похвали с революционната функция за тунелиране в Split, която осигурява удобство, когато искате да гледате телевизионни предавания / филми на вашия телефон с Android и достъп до работни файлове едновременно.

• Приложение за Android TV: Приложението на PureVPN за Android TV е предварително заредено с вълнуващи опции и разделеното тунелиране оглавява списъка. Конфигурирайте го на вашия Android TV и се наслаждавайте на онлайн изживяване, както никога досега.

Научете повече за функциите на PureVPN

 • Превключвател за Интернет
 • AES Шифроване
 • Сигурен WiFi
 • Безопасно споделяне на P2P файлове
 • IPv6 защита от теч
 • iOS по поръчка
 • DNS защита от теч
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map