Какво е VoIP VPN и защо ви трябва такъв?


Какво е VoIP VPN и защо ви трябва такъв?

VoiP услуги като Viber и Skype са популярни алтернативи на конвенционалните стационарни телефонни линии, но те не са достъпни отвсякъде. С PureVPN можете да промените вашето виртуално местоположение в държава, в която тези приложения са налични и да ги използвате без никакви препятствия..


. VOIP VPN лого

Появата на VoIP или Voice over Internet Protocol не само направи живота ни по-лесен, но и по-достъпен. С технологията, позволяваща на потребителите да получат интернет телефонна услуга, тези дни на скъпи разговори отдавна са отминали.

Когато за пръв път се появи на сцената в средата на 90-те години, възникнаха трудности при провеждането и получаването на обаждания. Но сега, когато VoIP е напреднал, е много по-лесно да се наслаждавате на кристално чисти разговори с приятелите, семейството и колегите си.

В момента има много популярни VoIP услуги, включително Skype, Viber, Google Hangouts и Vonage. Но тъй като VoIP е блокиран или ограничен в някои страни в Азия и Близкия изток. Ще трябва да промените виртуалното си местоположение, за да получите достъп до тези услуги.

Точно там VoIP VPN може да се окаже полезен, защото променя IP адреса ви във всяка страна, която искате. Освен това, вие също се нуждаете от него, за да предотвратите опасенията за подслушването, които идват с използването на VoIP услуги.

Какво е VoIP VPN?

Казано по-просто, VoIP VPN ще създаде криптиран тунел, през който ще премине целият ви VoIP трафик. В резултат на това ще можете да заобиколите ограниченията на защитната стена и да извършвате сигурни разговори.

Освен това той крие и вашия истински IP адрес и ви присвоява нов въз основа на избрания от вас VPN сървър. Това ви прави анонимни онлайн и ви дава достъп до VoIP услуги, дори ако те са блокирани във вашия регион.

Къде са блокирани VoIP услугите?

Следва списък на държавите, които са блокирали повечето VoIP услуги:

 • Обединени арабски емирства
 • Китай
 • Саудитска Арабия
 • Кувейт
 • Северна Корея
 • Катар
 • Египет
 • Йордания
 • Гвиана
 • Оман
 • Либия
 • Парагвай
 • Мексико
 • Карибите

Имайте предвид, че не всички страни в този списък са блокирали VoIP непрекъснато. Докато някои други блокират VoIP услугите само за определен период от време, като масови протести или политически несъгласия.

Предимства на използването на VPN за VoIP

Сега точно знаете какво е VoIP VPN, нека разгледаме предимствата, които можете да получите.

По-добри оферти

Всъщност VoIP услугите ви позволяват да извършвате безплатни международни разговори, но трябва да плащате, когато се обаждате на стационарни или мобилни номера. Тези тарифи за разговори могат да бъдат малко скъпи, в зависимост от местоположението, от което се обаждате.

Например, ако сте във Великобритания, абонамент за Skype с 400 минути струва скъпо колкото £ 6,00 на месец.

Ако обаче се свържете с VPN сървър в САЩ, ще можете да се възползвате от по-евтина сделка. Неограничен брой мобилни и стационарни минути $ 2,99 на месец.

Използвайки VPN за VoIP, можете да сравните цените на VoIP доставчик в различни страни, така че да можете да закупите от най-евтиното местоположение.

Не Дросела

Ако редовно извършвате VoIP разговори, които продължават няколко часа, има голям шанс вашият доставчик на интернет услуги (ISP) да ограничи вашата честотна лента, защото сте използвали твърде много данни. Ако това се случи, ще забележите значително намаляване на качеството на гласа.

Вашият интернет доставчик ще твърди, че правят това за „управление на мрежовия трафик“ или „намаляване на претоварването на честотната лента“, но обикновено това е опит да ви убеди да надстроите до по-скъп план за данни. С глас през IP VPN, пречещ на вашия интернет доставчик да вижда трафика ви, можете да предотвратите дроселирането като цяло.

Най-високо ниво на сигурност

Знаете ли, че вашите VoIP обаждания могат да бъдат прихващани и шпионирани от всеки, който има право да знае как и оборудване? Въпреки че VoIP услуги като Skype твърдят, че са шифровани, в миналото е имало случаи на хакери, които да използват недостатъци, за да подслушват потребителите.

Освен това вашият VoIP трафик може да бъде наблюдаван и от интернет доставчици, а същото може да се каже и за ограничаващите правителства. Ако искате да запазите вашите VoIP разговори наистина поверителни, използването на VPN за VoIP е най-добрият ви залог, тъй като ще осигури цялата ви интернет връзка с военно ниво на криптиране.

Пълна свобода

Достъпността и поверителността (до известна степен) на VoIP не само направиха тези услуги изключително популярни по целия свят, но и доведоха до това, че някои държави ги блокират напълно. В някои страни телекомуникациите настояват правителствата да блокират използването на VoIP, така че те да могат да растат и да защитават печалбите си.

В други правителствата ограничават достъпа до VoIP услуги, тъй като те могат да бъдат използвани за заобикаляне на законите за цензура или обмен на политически поверителна информация. Гласът през IP VPN ще ви помогне да заобиколите тези препятствия, давайки ви свобода да използвате спокоен VoIP услуги, които искате.

Как да отблокирате гласов чат за онлайн игри с VPN за VoIP?

Онлайн игрите продължават да нарастват, като редица игри като League of Legends, Battlefield, Call of Duty и Counter-Strike управляват сърцата на много геймъри. Общото в тези игри е, че те са силно ориентирани към екипа и поддържат гласов чат със съотборниците си.

Някои правителства обаче дори блокират гласовия чат по време на играта, съсипвайки цялостното ви игрово изживяване! Като се оборудвате с VoIP VPN, можете лесно да заобиколите тези блокове и да общувате със съотборниците си в онлайн игри, използвайки гласов чат.

Просто изберете VPN сървър, който се намира близо до вас и в държава, в която VoIP не е ограничен или блокиран. След това продължете напред и стартирайте играта, която искате да играете, докато сте свързани – функцията за гласов чат на екипа вече ще бъде деблокирана!

Как да правите безплатни разговори с помощта на VoIP VPN?

В интернет циркулират много въпроси по отношение на безплатни VoIP разговори с помощта на VPN за глас през IP. Тъй като единствената форма на приходи за повечето VoIP услуги е продажба на кредити за обаждане на действителни мобилни и стационарни номера, извършването на безплатни разговори с VPN VPN не е възможно.

Това каза, че най-определено можете да получите по-евтини тарифи за разговори с помощта на VPN за VoIP. Вижте примера, обсъден по-горе (тоест, ако още не сте го направили), за да научите как да постигнете най-добрите възможни цени за любимите си VoIP услуги!

Закупуване на VPN за VoIP? Ето 6 неща, които да търсите

Най-добрият VPN за VoIP може лесно да избегне всички ограничения или блокировки на VoIP услуги. Той също така трябва да осигурява сигурна и анонимна връзка, като същевременно гарантира превъзходно качество на разговорите. Когато купувате VPN, потърсете следното:

1. Политика за борба с регистрирането

Както при всеки друг доставчик на услуги, трафикът, маршрутизиран през вашата VPN услуга, също може да бъде регистриран. Ако трета страна изисква достъп до вашите данни, вашата поверителност може много добре да бъде изложена на непознати. Ето защо трябва да изберете VPN със строга политика за анти-регистрация – ако те не са регистрирани, те не могат да бъдат споделяни!

2. Съвместимост на устройството

В наши дни VoIP услугите могат да се използват както на настолни компютри, така и на мобилни устройства. Така че, ако искате да използвате VPN, докато използвате VoIP, трябва да стартирате софтуера / приложението VPN на същото устройство, чрез което осъществявате повикване. За щастие, повечето добри VPN доставчици ще предлагат лесни за използване клиенти за голямо разнообразие от устройства.

3. Скорост на връзка

VPN обикновено забавя до известна степен вашата интернет връзка поради процеса на криптиране, който протича. Въпреки това, най-добрите VPN мрежи имат решение за това, така че те могат да осигурят най-бързи скорости, без да правят компромиси с вашата онлайн сигурност. Това е много важен фактор за осигуряване на отлично качество на разговорите.

4. Компетентност, съобразена с поверителността

Ако вашият доставчик на VPN се намира в държава със строги разпоредби за регистрация, няма да има друга възможност, освен да води записи на вашата онлайн активност и да ги предава, когато органите на реда поискат достъп. За да избегнете това нарушение на поверителността, винаги избирайте VPN регистрирани в страни със закони за защита на личните данни.

5. Разпределение на сървъра

Забавянето може да направи или прекъсне вашето VoIP преживяване и има редица фактори, които допринасят за него, като например разстоянието между вас и отдалечения сървър, с който сте свързани. Ако VPN услуга има широко разпространена сървърна мрежа, ще можете да изберете сървър, който е по-близо до вас, за да намалите максимално изоставането.

6. Премиум функции

Най-добрите VPN услуги се предлагат с масив от най-добрите функции (освен криптиране) за подобряване на вашата поверителност, сигурност и анонимност в Интернет. Например, Internet Kill Switch е задължителен, тъй като автоматично ще преустанови вашия VoIP трафик при непредвидено събитие от спад на VPN връзка.

PureVPN – Най-добрият VPN за VoIP!

Ако търсите най-добрата VPN за VoIP, тогава не търсете повече от PureVPN. Ние не само следваме стриктна политика без регистрация, но също така предлагаме патентовани приложения и софтуер за всички основни платформи. Освен това, тъй като сме със седалище в Хонконг, няма задължителни закони за запазване на данни, които трябва да спазваме..

Нашите 2 000+ VPN сървъра се самооптимизират, за да ви осигурят без забавяне VoIP разговори, независимо от вашето местоположение. Ние също така предлагаме набор от функции, които извеждат вашето VoIP преживяване на съвсем ново ниво, някои от които включват революционния Ozon и Gravity, както и превключвател за Интернет Kill, защита от течове на WebRTC, наред с други..

Как да използвате VoIP VPN?

Следвайте тези прости стъпки за настройка и използване на VoIP VPN:

 1. Вземете PureVPN абонамент, който най-добре отговаря на вашите нужди.
 2. Изтеглете приложението или софтуера PureVPN.
 3. Свържете се с местоположение на сървъра по ваш избор, преди да осъществите повикване.

PureVPN не само ще скрие вашия IP адрес, но и ще осигури целия си VoIP трафик с 256-битово криптиране AES от край до край. Така че можете да използвате VoIP услуги от всяка точка, дори от държави, където те са били ограничени или блокирани!

Достъп до следните VoIP услуги с PureVPN:

 1. Вайбър
 2. телеграма
 3. WeChat
 4. раздор
 5. LINE
 6. Messenger и много други….

Опаковане на нещата

Получаването на надежден VPN VPN като PureVPN е от съществено значение. Ако искате удобно да използвате и използвате VoIP услуги, без да влизате в нечий радар. Не само повишава сигурността и поверителността на вашите гласови повиквания, но също така подобрява качеството на вашите разговори и дори ви дава възможност да получите най-добрите тарифи за разговори.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map