Contents

Какво е пренасочване на пристанища?

Пренасочването на порт е важна функция, която ви позволява да получите достъп до устройство, сървър или услуга от всяка точка на света. Казано по-просто, Port Forwarding ще даде възможност на потребителите да създават специализирани сървъри, да изпълняват различни видове услуги и много други.

Имайки предвид значението на тази функция, PureVPN разработи мощната добавка за пренасочване към порт, която позволява на потребителите да препращат всякакви портове, докато използват VPN мрежата едновременно.

За да разберете напълно тази добавка и нейните ползи, прочетете пълното ръководство.

IMG

За какво се използва пренасочване към порт?

Това е техника, която се използва широко за пренасочване на компютър трафик чрез избрани портове между LAN компютри (Локална мрежа) и отдалечени компютри (Интернет).

Накратко, това е процес, който ви позволява да изпращате мрежовия си трафик чрез номер на порт по ваш избор и да го правите достъпен за другите в локалната мрежа или Интернет.

Обикновено за това пренасочване се използва VPN или прокси програма. Все пак това може да стане и чрез хардуерни компоненти като рутер, прокси сървър или защитна стена.

Научете за това какво е номер на порт?

Видове пренасочване на пристанища

Картографиране на порт, съществува в няколко форми. Най-често използваните форми са споменати по-долу:

Локално пренасочване на пристанища

Той е най-често използваният в сравнение с други видове пренасочване на пристанища. Обикновено се използва за изпращане на данни от различно клиентско приложение на същата система. С Local Port Forwarding можете лесно да се свържете от вашия локален компютър към друг сървър. Можете също да заобиколите защитни стени, които блокират определени уеб страници, като използвате локално пренасочване към порта.

Дистанционно пренасочване на порт

Тя дава възможност на приложения, които са от страна на сървъра на Secure Shell (SSH), за достъп до услуги от страна на клиента на SSH. Съществуват и други собствени схеми за тунелиране, които използват отдалечено пренасочване на портове за една и съща обща цел. С прости думи, дистанционното пренасочване към портове ви позволява да се свържете от страната на сървъра на тунел към отдалечена мрежова услуга, която се намира в клиентския тунел, страна.

Динамично пренасочване на порт

Тя ви позволява да преминавате през защитна стена или NAT, като използвате отворите на защитната стена. Целта на този метод е да позволи на клиентите да се свързват сигурно с надежден сървър, който действа като посредник за изпращане / получаване на данни до един или много сървъри по местоназначение.

Как работи пренасочването на порт?

За да изпратите всяка заявка по интернет, пакетите данни се създават и изпращат по интернет. Тези пакети съдържат детайлите на вашата заявка, която включва и местоназначението на вашия компютър или устройство.

Обикновено мрежовият рутер изследва заглавката на IP пакет, преди да го изпрати до всеки свързан и подходящ интерфейс. След това той изпраща данните до местоназначението, което е в заглавката.

Но пренасочването на порт малко променя нещата. При пренасочване на пристанище приложението за прихващане (вашият VPN клиент) чете заглавката на пакета, отбелязва дестинацията и след това пренаписва информацията за заглавката, преди да я изпрати на друг компютър или сървър – този, който е различен от компютъра / сървъра, който сте възнамерявали.

Тази вторична хост дестинация може да бъде различен сървър, използващ различен IP адрес, различен порт или напълно различна комбинация от двата. В случай на VPN или прокси, тази вторична дестинация обикновено са използваните от доставчика сървъри, които маскират или покриват вашия първоначален IP адрес.

Поглед към пренасочване към порт

Следващият пример ще ви помогне да обясните как работи функцията за пренасочване към порт.

В следващия пример IP адрес 101.0.0.1 изпраща заявка до 101.0.0.3 на Порт 90. Хост-посредник – 101.0.0.2 – прехваща пакетите, пренаписва заглавките на пакетите и ги изпраща на IP адрес 101.0.0.4 на Порт 9090 :

101.0.0.1->101.0.0.2->101.0.0.4
Прави заявка доВсъщност изпраща до
101.0.0.3:90101.0.0.4:9090

Хостът, 101.0.0.4, отговаря на тази заявка, изпращайки я до 101.0.0.2. Тогава 101.0.0.2 пренаписва пакета – което показва, че отговорът е от 101.0.0.3 – и го изпраща до 101.0.0.1:

101.0.0.4->101.0.0.2->101.0.0.1
Изпраща отговора си наПрепраща отговора на
101.0.0.2:9090101.0.0.1:90

Що се отнася до 101.0.0.1, тя изпрати заявка до 101.0.0.3 на Порт 90 и получи отговор от 101.0.0.3 на Порт 90. Но това всъщност не се случи. Трафикът никога не е докоснал 101.0.0.3. Но поради начина, по който пакетите са пренаписани, 101.0.0.1 вижда, че е получил отговор от 101.0.0.3.

Възприеманата дестинация винаги е от гледна точка на заявяващия компютър. Както можете да видите на диаграмата: въпреки 101.0.0.4 да стане дестинация за трафик в реално време от 101.0.0.1, дестинацията за целия трафик (доколкото знае искащият хост) е 101.0.0.3.

Можете да научите повече за това как работи пренасочването към порт чрез видеото по-долу:

video_thumb

Използвайте случаи на пренасочване на порт

Функцията за пренасочване на пристанища е доста удобна в много неща, които правим у дома или на работа. Следват някои важни случаи на използване на пристанищното пренасочване:

 • Достъп до вашите охранителни камери, когато сте далеч
 • Пренасочване на портове към конзоли Xbox и PlayStation
 • Настройка на сървър в дома ви, като Minecraft или Teamviewer
 • Ускоряване на изтеглянията.
 • Намиране на вашия рутер в мрежата ви.
 • Оптимизиране на вашия рутер.
 • Тестване на портове във вашата мрежа.
 • Възстановяване на изгубени пароли за рутер.
 • Пренасочването на пристанища ви позволява да имате достъп до вашия компютър, лаптоп или сървър от всяка точка на света.
 • Тя ви позволява да споделяте достъп до вашия уебсайт / FTP или друга услуга.
 • Тя ви позволява да играете онлайн игра с приятелите си, като позволява на приятелите ви да се присъединят към вашия сървър за игри.
 • Да изпращате по имейл клиенти по сигурен начин.
 • За достъп до ограничени уебсайтове отвсякъде.
 • За да се свържете с хостинг сървъри чрез защитна стена на ниво център за данни отвсякъде.
 • За повишаване на устойчивостта срещу DDoS атаки.
 • За p2p цели.
 • За да получите отдалечен достъп (RDP).
 • За достъп до частни мрежови приложения зад NAT за отдалечен достъп.
 • За да се свържете с Fantasy Grounds от различни рутери.
 • За достъп до услугите на Synology NAS.
 • За достъп до услугите на Plex.

Как да активирам пренасочване на порт на моя VPN?

Имате ли проблеми с получаването на любимите си игри за мултиплейър или чат програма за свързване с интернет? Уеб браузърът на таблета ви се проваля, въпреки че е свързан към Wi-Fi мрежа? Проблемът ви може да е блокиран порт на вашия рутер и това е лесно да се отстрани.

Вашият рутер стои между вашите устройства и интернет, като се уверите, че всички данни, които влизат и излизат, са насочени правилно.

Представете си вашия рутер като стена, която предпазва от нежелан и вреден трафик, докато отваря портове, за да позволи полезен трафик като уеб страници, игри и програми за споделяне на файлове. Портовете са като врати в стената, запазени само за полезен трафик, а маршрутизаторът ви върши добра работа по автоматично конфигуриране на повечето портове, от които се нуждаете безопасно за използване на интернет.

В някои случаи обаче трябва да кажете на вашия рутер да отвори определен порт, за да не бъде блокирана програмата. Тук ще се нуждаете от функцията за пренасочване на порта към PureVPN.

Пренасочване на порт с добавка PureVPN

Има много причини, поради които ще ви е необходима добавка за пренасочване на порт на PureVPN Известен факт е, че VPN и пренасочването на порт обикновено не работят заедно. Ако искате да използвате пренасочване към порт, ще трябва да изключите вашата VPN услуга. Но това ще ви изложи на онлайн заплахи от всякакъв вид.

Тук идва добавката за пренасочване на пристанища на PureVPN. Използването на тази добавка ще ви позволява едновременно да препращате към порт и PureVPN.

По същия начин пренасочването към порт не работи на вашия компютър. Но с PureVPN добавка, тя ще работи и на вашия компютър.

Отваряне на портове за всяка игра по ваш избор с премиум пробен пакет на PureVPN за пренасочване на порта само за 0,99 долара

Научете повече за добавката на PureVPN

Предимства от едновременното използване на PureVPN и пренасочване на порт

Пренасочването към порт ви предпазва от хакери. Вашите устройства и сървъри остават защитени от нежелан достъп, докато вашите дейности остават скрити от всички видове шпиони и хакери. Препращането на порт е прозрачно за крайния потребител, като същевременно добавя допълнителен слой сигурност на мрежите.

Единен специален IP адрес

По същия начин, пренасочването на пристанища е полезно за тези, които искат да се придържат към един IP адрес, когато използват интернет. Това могат да бъдат предприемачи или хора, работещи за юридическо лице. Те обикновено се абонират за специализиран IP чрез доставчик на VPN и използват функцията за пренасочване на порт, за да се свържат с този конкретен уникален IP адрес.

Пренасочването на порт също е полезно за тези, които искат да стартират уеб сървър или сървър за игри в една мрежа. Тези, които желаят да се свържат с тази мрежа, могат лесно да направят това чрез функцията за пренасочване към порта.

PureVPN ви дава достъп до функцията за пренасочване към порт, като същевременно гарантира, че сте в безопасност в процеса. Всички данни, които изпращате до и от вашето устройство, остават 100% защитени и безопасни. И колкото и да се опитва хакерът, вашите онлайн комуникации остават скрити и защитени с най-добрите методи за криптиране.

И така, какво чакате? Опитайте PureVPN сега и използвайте пренасочване към порт, без да се излагате на неговите уязвими места.

Често задавани въпроси(Често задавани въпроси)

Как да проверя дали Моят порт е отворен?

Можете да проверите дали вашият порт е отворен или не чрез услуги за проверка на пристанища като CanYouSeeMe.org и ismyportopen.com.

Безопасно ли е пренасочването на порт?

Предизвикателство при настройването на пренасочване към порт ръчно през рутер е, че вашите онлайн комуникации може да не са вече безопасни. Когато използвате пренасочване към порта, има множество уязвимости в мрежата, поради което се нуждаете от VPN за пренасочване на порт, за да защитите онлайн дейностите си.

Също така хакерите не могат да получат достъп чрез пренасочени портове. Всичко зависи от портовете на целта или от това колко добра е защитната стена на вашия рутер и колко е защитена вътрешно и външно.

Какво е задействане на порт?

Задействането на пристанището е подобно на пренасочването към порт, с изключение на няколко ключови разлики. Когато настроите задействане на порт, той затваря избрания от вас порт. Този порт се отваря само когато се задейства от изходяща комуникация. След това портът ще се затвори след определен период от време, след като изходната комуникация, която е задействала отварянето на порта, приключва.

Това е полезно за повишаване на сигурността на връзката, защото дава контрол на локалното устройство за отваряне на връзката или по друг начин държи порта затворен. Това помага за премахване на рисковете, свързани с пренасочване на портове, когато портът остава отворен за дълго време, дори когато не се използва.

Необходимо ли е пренасочването на пристанището да е статично IP?

Да, за да извършите пренасочване към порта, за вашето устройство ще е необходим статичният IP адрес. По подразбиране вашият интернет доставчик ви присвоява динамичен IP адрес, който винаги се променя. Ето защо пренасочването на портове няма да може да фиксира устройството ви в домашната ви мрежа.

Препращането на порт намалява ли ping?

В някои случаи пренасочването към порт може да намали вашия ping. За някои потребители обаче ping може да ескалира драстично. Всичко е показано на сървъра, към който се свързвате и доколко този сървър се намира от вашето физическо местоположение.

Каква е разликата между пренасочване на порт и задействане на порт?

Както може би вече знаете, някои приложения и игри изискват да се отворят определени портове, за да функционират успешно. Пренасочването на порта и задействането на портове могат да се използват както за разрешаване на устройства за достъп до услуги извън мрежата. Техните процеси обаче са малко по-различни.

Пренасочването към порт позволява външни връзки за неопределен период от време, така че се счита за по-малко безопасно, тъй като портовете са оставени отворени на рутера. Задействането на пристанищата обаче позволява външни връзки за определен период от време, като по този начин го прави по-сигурен и гъвкав от своя колега.

Какво е UPnP?

UPnP, известен още като Universal Plug and Play, е протокол, който решава някои от проблемите със сигурността, повдигнати чрез пренасочване на порт. Тя позволява на приложенията на вашите устройства да отварят портове, когато е необходимо, и да ги затварят, след като са готови. По-удобно е, тъй като ви спестява от излишни ръчно отваряне и затваряне на портове.

Научете повече за това, което е upnp

Как да отворите портове на вашия рутер?

Намирането и отварянето на портове на вашия рутер е лесно. Следвай стъпките:

 • Намерете IP адреса на вашия рутер.
 • Преминете към настройките на вашия рутер.
 • Въведете вашите идентификационни данни (потребителско име и парола).
 • Огледайте раздела Port Forwarding.
 • Отворете предпочитания порт. Например, въведете 8840, за да отворите порт 8840. Ако искате да отворите два порта, въведете 8840, 8820 или 8810-8815, за да отворите портове от 8810 до 8815.
 • Запазете вашите настройки.
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me