Как да ускорим интернет


Как да ускорим интернет

Тествали сме 8 начина за ускоряване на интернет. Преди да опитате всяка опция, започнете с препозициониране на вашия рутер


Днес почти всичко се прави по мрежата или интернет. Като такъв, ако искате безпроблемно изживяване с интернет или ако се надявате да бъдете конкурентоспособни в бизнеса, трябва да имате отлична, стабилна и сигурна високоскоростна интернет услуга (HSI).

С високоскоростен Интернет получавате по-добра интернет връзка, което е от полза при комуникация с клиенти от множество кътчета на света. Можете бързо да споделяте документи и да си сътрудничите в реално време с помощта на незабавни съобщения и други целеви бизнес програми. Той също така ви позволява да използвате по-добре новите технологии.

Освен това, високоскоростният Интернет ще ви позволи да намалите разходите, като се възползвате от съществуващите технологии. С този урок можете да научите някои лесни начини да ускорите вашия, така че той отново да работи като нов!

Промяна на DNS сървъра

Когато стартирате заявка за определен URL адрес, устройството ви ще търси адресите, за да ви насочи посочения уебсайт. Избраният DNS сървър може да повлияе на времето за зареждане на уеб страница.

Можете да промените DNS сървъра по подразбиране, който най-вероятно е предоставен от вашия интернет доставчик (доставчик на интернет услуги), на вашето устройство или точката за достъп (рутер).

За да промените DNS сървъра в Windows 10, следвайте стъпките, посочени по-долу:

 • Отворете контролния панел
 • Докоснете Мрежа и Интернет
 • Изберете Център за мрежа и споделяне
 • Изберете Промяна на настройките на адаптера
 • Отидете в прозореца Свойства на мрежата, за който искате да промените DNS сървъра.
 • Изберете Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)
 • Изберете Свойства
 • Въведете IP адреса за вашия предпочитан DNS сървър
 • Кликнете върху OK

Преговаряйте с вашия интернет доставчик

Ако имате бавна интернет връзка, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да тествате скоростта си. Това е скоростта, с която работи вашата връзка, без намеса от друг софтуер. Опитайте и изпълнявайте различни тестове за скорост в различни моменти през деня и нощта.

Ако забележите модел, това може да е проблем с интернет доставчика. Следователно ще трябва да се обадите и да говорите с тях. Имайте предвид, че един от най-големите проблеми, които водят до забавяне на скоростта на интернет връзките, е, че интернет компаниите обикновено не изпращат правилната скорост на връзката до вашето местоположение.

интернет доставчик

Отзивчив маршрут

Всяка намеса може да повлияе на Wi-Fi сигнала. Тъй като смущения забавят скоростта на интернет, трябва да намалите обхвата на вашето Wi-Fi устройство. С използването на отзивчиви рутери ще можете да се насладите на по-малко използваната 5GHz честота с лекота.

Тези устройства не изискват външен модем за комуникация по кабелна линия или DSL. С това устройство можете да засилите вашата интернет връзка, когато интернет е бавен. Обърнете внимание, че ако вашият рутер не е защитен правилно, други хора може да използват вашата честотна лента, без да имате представа. Ето защо е от съществено значение да защитите вашия рутер, ако искате по-висока скорост на интернет.

маршрут

Използвайте рекламен блок за блокиране на реклами

Няма съмнение, че рекламите са досадни, но те могат да затънат в работата ви със сърфиране, особено ако интернет връзката ви е бавна. Имайте предвид, че когато тези реклами се зареждат, те получават повече данни от различни сървъри и това изисква по-дълго изчакване преди зареждането в мрежата. Препоръчва се да намалите количеството данни, изпратени до вашия компютър, като използвате рекламни блокери.

Като предприемете този интелигентен ход, можете да подобрите скоростта на сърфиране, тъй като рекламите обикновено се зареждат преди друго съдържание на уеб страницата. Освен това, това прави интернет изживяването по-поносимо.

рекламен блокер

Останете в Data Caps

Няколко доставчици на интернет услуги налагат ограничения върху количеството данни, които можете да прехвърляте онлайн. Разбира се, това ще зависи от това, което искате да направите онлайн. Например, за предаване на един час телевизия ще са необходими много данни, които могат да бъдат повече от 2 GB.

Докато ако искате само да изпратите или получите имейл, можете да използвате само няколко мегабайта. Тези доставчици на услуги използват дроселиране в интернет, за да възпрепятстват ненужното използване и да облагат лентата си. Най-доброто ви решение, ако имате нужда да консумирате повече честотна лента, е да използвате VPN.

Можете или да бъдете заглушени или не в зависимост от доставчика на интернет услуги. Важно е да се отбележи, че винаги трябва да използвате криптиране, за да заобиколите дроселирането на ISP и VPN е точно това, което ви заобикаля с дроселирането на ISP. Ако не го направите, това ще доведе до съдебен процес от MPAA.

капацитет на лентата

Извършете антивирусно сканиране

Вирусите са голяма причина Интернет връзките да работят бавно. Това са малки софтуерни приложения, които правят няколко нежелани неща на вашия компютър. Най-опасното от тях е колко вируси работят "изпрати" информация обратно към хакера, създал вируса.

Това използва вашата интернет връзка и може да поеме много честотна лента, което я прави по-бавна. За да сте сигурни, че компютърът ви е свободен от вируси или шпионски софтуер, трябва да изтеглите антивирусен инструмент и да го използвате за сканиране на вашата система. Има много полезни безплатни инструменти там.

Въпреки това, не изтегляйте почти никакъв софтуер, който е достъпен онлайн, опитайте да се съгласите със софтуер с високи оценки и положителни отзиви.

защитна стена

Използвайте безжична LAN

LAN е вид мрежа за комуникация на данни, която е ограничена в географски обхват. Интернет е бърз и ще ви позволи да споделяте компютрите си с Windows с всяко устройство с възможност за Wi-Fi.

С тази настройка не е задължително да се нуждаете от технически умения, тъй като е удобна за потребителя, което ви позволява да споделите връзката си само с едно натискане на бутон. Освен това нямате нужда от допълнително оборудване или шнурове. С този Wi-Fi можете да имате сигурна, бърза интернет връзка за нула време.

етернет

Конфигурирайте вашия рутер

Преминавайки към настройките на вашия рутер, можете да откриете множество точки, които могат да бъдат подобрени за оптимална скорост на интернет. Тъй като всеки рутер има различно табло за управление, трябва да прегледате настройките на рутера, преди да направите каквито и да било промени.

админ панел

заключение

Личният компютър, когато е нов, не съдържа нежелана информация или нежелани файлове. Системата е чиста и работи безпрепятствено, за да изпълни всички компютърни нужди. След като го използвате няколко месеца, тази ситуация се променя напълно.

Започвате да изпитвате проблеми, които забавят скоростта на вашия компютър; екранът на компютъра замръзва редовно, докато работите с компютъра. Ако този малък тест не влияе на скоростта на сърфиране, тогава Интернет и безжичната система във вашия дом или офис не са виновни за това.

И в този момент ще трябва да се снабдите с вашия доставчик на интернет услуги, който да ви помогне. Проверете най-добрия начин за това. Понякога чатът на живо може да бъде по-бърз с обслужващи повторения, отколкото телефон.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map