Как да скриете историята на браузъра от интернет доставчика

Каишката е свалена от доставчиците на интернет услуги, като им дава възможност да използват личните ни данни, както желаят, и да изкарват големи долари от тях.

Правилата за FCC от ерата на Обама бяха отменени и заменени с новия законопроект за защита на личните данни. Според новия законопроект, интернет доставчиците вече са упълномощени да записват всяка дейност, която извършваме онлайн или в приложенията, които използваме, и да продават тези данни на „най-високия участник в търга“.

По-лошото е, че няма начин да разберем на кого биха продали информацията.

Как да скриете историята на сърфиране от интернет доставчика

Какво означава това събиране на данни за потребителите …

Като начало, интернет доставчиците могат да проследяват всяка уеб страница, която посещаваме, и цялата ни дейност на тези уебсайтове.

Придвижвайки се, те биха продали личната информация на маркетинговите фирми или на други организации на трети страни.

Маркетинговите фирми ще демонтират нашите данни, ще извършат различни анализи върху тях и ще използват резултатите, за да получат представа за ежедневието ни.

Например, ако търсим букетни изображения, доставчиците на интернет услуги ще разглеждат това запитване като наш интерес и ни показват реклами, които съответстват на този интерес, като реклами, свързани с магазини за букети, букет за сватби и т.н..

Независимо от това, получаването на спам от насочени реклами е само една част от притесненията.

Другата част е, че не можем да бъдем точно сигурни, че интернет доставчикът няма да използва личната ни информация по някакви последни причини, различни от продажбата им на маркетингови фирми.

И така, какво означава това за нас?

Повече не можем да запазим историята на браузъра си поверителна и следователно не можем да запазим нашата неприкосновеност на онлайн поверителността.

Или можем?

Какво е проследяване на ISP?

Проследяването на ISP се отнася до практиката на интернет доставчик да събира и записва данни за вашите онлайн дейности и връзки. Знаеш ли какво означава това? Всичко от предпочитанията на браузъра ви до историята на вашето търсене се гледа и документира лесно от вашия интернет доставчик.

Защо ви проследява вашият интернет доставчик?

Има редица причини, поради които интернет доставчиците правят това, включително:

 • За да продадете личните си данни

  Вашият интернет доставчик може да печели от данните, които събира, като ги продава на рекламодатели, предлагащи най-висока оферта. Когато тези компании комбинират тази информация с данните, които вече имат за навиците ви на сърфиране и купуване, те могат да намерят по-умни, но натрапчиви начини да ви насочат.

  Въпреки че тази практика може да звучи крайно незаконно, истината е, че е напълно приемлива в някои страни. Дори в страни, в които това може да не е позволено, няма нищо, което да гарантира, че интернет доставчиците не сключват сделки с рекламни компании зад кулисите..

 • Да се ​​придържат към законите за запазване на данни

  В много страни по света интернет доставчиците са задължени по закон да съхраняват клиентски интернет данни за определен период от време. След това това се предоставя на органите на реда, ако и когато се изисква разследване.

  Това играе важна роля в борбата срещу тероризма и престъпленията, но също така пречи на лицата, подаващи сигнали и журналистите, да запазят своята анонимност. Освен това има голям шанс много обикновени граждани да бъдат изследвани без очевидна причина.

 • За да следите за използването на P2P

  Споделянето на файлове е незаконно в много части на света и в региони със строги закони за авторските права интернет доставчиците трябва да наблюдават връзките на потребителите, за да се уверят, че те не участват в дейности за изтегляне. Ако ви хванат да изтегляте торенти, ще ви бъде изпратено известие за нарушение на авторски права и следователно може да се наложи да платите огромни глоби или дори да бъдете изправени пред съда!

 • За дроселиране на честотната лента

  Някои интернет доставчици разчитат на данните за връзките на своите потребители, така че да могат да намалят честотната лента – което се определя като умишленото забавяне на скоростта на интернет. Те ще твърдят, че това е направено за намаляване на задръстванията в мрежата, но повечето доставчици на интернет услуги използват заглушаване на честотната лента, за да убедят потребителите да преминат към по-скъп абонамент или да платят нов, по-скъп план за данни.

Защо трябва да ви пука?

Е, отговорът не би могъл да бъде по-прост – защото личната ви информация е застрашена! Всичко, което правите в Интернет (уебсайтовете, които посещавате, услугите, които използвате, файловете, които изтегляте и т.н.), постоянно се наблюдава от някой, което освен че е сериозно нахлуване в личния живот, се чувства и доста странно.

Ще бъдете насочени и към реклами, персонализирани според вашите вкусове и интереси. Някои хора нямат нищо против да бъдат рекламирани, но нека да се обърнем внимание – различните начини, чрез които рекламодателите проследяват вашето поведение в уебсайтове, са просто грешни!

Това обаче не е всичко. Ако разчитате на торентинг, за да получите достъп до нужните файлове, може да попаднете в законна топла вода и ако прекарвате дълги часове в стрийминг, изтегляне или игри, много добре бихте могли да бъдете обект на ограничаване на честотната лента.

Какви данни може да види вашия интернет доставчик?

Тъй като доставчиците на интернет услуги присвояват вашето устройство IP адрес и знаят с какви IP адреси се свързвате, те могат да виждат практически всичко, което правите в Интернет. Това обаче става още по-лесно за вашия интернет доставчик, ако уебсайтовете, до които имате достъп, използват HTTP, а не HTTPS – което криптира данните, изпратени между вас и сайта.

Вашият интернет доставчик може да вижда следните неща:

 • Гео местоположението на мобилния ви телефон
 • Историята на вашето търсене
 • Вашата транзакция с криптовалута
 • Вашата история на сърфиране
 • Вашите незашифровани комуникации
 • Вашите пароли (когато се въвеждат в незашифровани уебсайтове)
 • Вашите изтегляния

Как да спрете вашия интернет доставчик да ви проследи?

Сега, когато знаете, че вашите интернет доставчици гледат, може би се чудите как да ограничите, ако не и да премахнете тяхната способност да ви проследяват. Реално казано, не можем да се борим с интернет доставчици или да ги умоляваме да не използват личната ни информация за техните печалби. Това, което можем да направим обаче, е да скрием историята на браузъра си от интернет доставчиците и да направим онлайн дейностите си напълно анонимни.

За щастие, има някои начини, по които можем да се справим с това.

 • Използвайте Tor

  Ако искате да скриете историята на сърфиране от интернет доставчиците, можете да започнете с Tor. Въпреки че Tor не е 100% безупречен, той все още е добър вариант.

  Tor е клиент на браузър, който ви позволява да запазите анонимността на историята на вашето уеб търсене от любопитни очи на алчни интернет доставчици. Той предлага шифровано преживяване при сърфиране, което ви позволява да скриете дейността си при сърфиране от проследяване или наблюдение от трета страна.

  Въпреки това, Tor закъснява, когато става дума за криптиране на нещо различно от браузъра. Например Tor не може да блокира интернет доставчиците да следят личната информация, извлечена от приложенията, които изтегляме и използваме.

  По същия начин, Tor не може да защити устройствата IoT (Интернет на нещата) в нашите домове.

  Освен това някои интернет доставчици може дори да не позволяват клиенти на Tor. Те дори могат да забранят интернет връзката, ако се установи, че трафикът се пренасочва от Tor.

 • Използвайте разширение за браузър HTTPS

  Друга жизнеспособна опция, която можете да използвате, за да скриете историята на браузъра от интернет доставчиците, е разширението на браузъра HTTPS. Това е чудесен инструмент за предотвратяване на изпускането на браузъра ви от всяка дейност, която извършвате на уебсайт.

  Задачата на разширението HTTPS е да криптира всеки уебсайт, който посетите. Вашият доставчик на интернет услуги разбира се знае за уебсайтовете, които посещавате, но те никога няма да знаят дейността, която извършвате там.

  Кажете например, че посещавате уеб сайт за стрийминг. Интернет доставчикът може да проследи, че потребителят е посетил уебсайта за стрийминг, но не може да проследява какви видеоклипове са гледани или заявките за търсене са били използвани.

 • Използване на виртуална частна мрежа (VPN)

  Използването на VPN е като поставяне на интернет криптиране на стероиди.

  Виртуалната частна мрежа ви позволява не само да скриете историята на браузъра от интернет доставчиците, но и да скриете всичките си онлайн дейности от хакери, кражби на данни, снайперисти и т.н..

  VPN защитава не само вашия браузър, но и самия компютър, смартфоните, които използвате, вашия лаптоп и всъщност IoT устройствата, които имате в дома си.

  Когато се абонирате за VPN услуга, тя криптира мрежовата връзка, която свързва всяко устройство в дома ви с интернет.

  VPN мрежата ви позволяват да използвате анонимни IP адреси (Интернет протокол) за сърфиране в уебсайтове. Използвайки IP с произход от друга държава, вие подвеждате своя интернет доставчик да мисли, че уебсайтът е достъпен от друг източник или регион, а не от вашата къща.

  Освен това, VPN криптира вашата мрежова връзка с 256-битово AES криптиране. Шифроването на военния клас ви позволява да използвате вашия интернет с пълно спокойствие.

  С най-високото ниво на криптиране, осигурено от VPN, можете да правите онлайн пазаруване или да извършвате онлайн транзакции без никакви притеснения..

PureVPN – Надежден VPN за защита на вашата поверителност!

Използваме 256-битово криптиране на AES, за да защитим вашите лични данни от трети страни като интернет доставчици, рекламодатели и киберпрестъпници. На всичкото отгоре, вашият истински IP адрес също е заменен с един от нашите 300 000+ уникални IP адреси, което прави невъзможно вашите онлайн дейности да бъдат свързани към вас.

PureVPN зачита вашето право на поверителност и спазва стриктна политика за без регистрация, за да ви държи възможно най-анонимни. Има налични приложения за всички основни платформи, а щедрата 31-дневна гаранция за връщане на парите гарантира, че вашата инвестиция остава защитена.

При нас от ваша страна, вие също така получавате неограничен достъп до набор от първокласни функции като защита от течове на DNS, превключвател от Интернет Kill, защита от течове на WebRTC и др., Всички които извеждат вашата онлайн поверителност на съвсем ново ниво.

Възстановете поверителността

Заключителна дума

Новият законопроект за поверителност на широколентовите мрежи е само началото на ерата за защита на личните данни. За да оцелеем по-добре в тази епоха, ние трябва да бъдем активни в защитата на своята поверителност. За щастие, ние имаме по-горе инструменти като VPN, за да защитим домашните си мрежи и поверителността на семейството ни скрита от нежелани очи.

Искате да възстановите онлайн поверителността си? Може да искате да проверите по-долу ръководства:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me