Как да скриете IP адреса

Замисляли ли сте се как определен уебсайт открива вашето местоположение в мрежата? Може би сте се чудили как Facebook, Netflix или която и да е друга уеб услуга познава вашата държава, дори когато сте изключили местоположението си от GPS от настройките.

Причината, поради която е лесно да се открие вашето местоположение, е, че вашият IP адрес е лесно откриваем за всеки уебсайт в интернет. И тъй като вашият IP адрес може да разкрие много информация за вас, винаги е полезно да научите как да маскирате IP адреса.

Преди да продължим с това, първо трябва да научите какво е IP адрес.

Как да скриете IP адреса

Какво е IP адрес?

IP – или Интернет протокол – адресът е уникален низ от числа, които често се използват за идентифициране на всяко устройство, което се свързва с интернет.

Всяко устройство, което имате, има уникален IP адрес. Този адрес работи подобно на писмо за изпращане. Ако например вашата онлайн заявка е писмо, вашият IP адрес работи като връщащ адрес на плика. Всяко запитване, което правите, е написано на вашия IP адрес. След това отговорът на вашата заявка се изпраща на този адрес за връщане, който е вашата система.

IP адресът на вашето устройство не е зададен произволно. Обикновено ви се предоставя от вашия интернет доставчик. Това означава, че вашият IP адрес може да се използва, за да разберете действителното си физическо местоположение.

Защо трябва да скрия IP адреса си?

Може би се чудите защо трябва да скрия IP адреса си. Причините са много и те често се отнасят до вашата поверителност в мрежата. Някои хора искат да останат изключително предпазливи, когато сърфират в интернет. И те имат основание да бъдат. Това е така, защото е известно, че много мощни организации шпионират хората в интернет. Те включват мощни правителствени агенции като НСА, ЦРУ и т.н..

Ако не сте наясно колко сериозна е тази заплаха за поверителността ви, тогава трябва само да проверите разкритията, публикувани от Едуард Сноудън не много отдавна. Според него агенциите използват вашия IP адрес, за да проверят историята на сърфирането ви. И те не спират дотук Те също са били известни с това, че хакват камери и шпионират хората, дори и през най-интимните си моменти.

Дори ако анонимността онлайн не е нещо, което би ви интересувало, все пак има причини да научим как да скрия моя IP онлайн. Друга причина да научите методите за маскиране на IP или IP ghosting е да получите достъп до поточни канали в мрежата.

Ако например искате да получите достъп и да предавате Disney + от място, където той не е наличен, ще трябва да маскирате оригиналния си IP адрес и да използвате фалшив IP адрес. Но как можете да направите това? Това е лесно!

Как да скрия моя IP адрес?

Както беше обяснено по-горе, скриването на вашия IP адрес е необходимо в много случаи. И най-добрият начин да скриете IP адреса си е да приложите камуфлаж. Това означава, че ще останете скрити, докато сте в полезрение. И нито едно лице в мрежата няма да може да намери вашето действително местоположение или вашата самоличност.

Има много начини да скриете вашия IP адрес. Някои от тях са споменати по-долу:

Как да скриете IP с VPN?

Най-лесният начин да приложите камуфлаж върху вашия IP адрес е да използвате VPN. Използването на VPN има много предимства. Той не предлага само анонимност онлайн; тя също така ви позволява да промените вашия IP на различно място и достъп до любимите си канали с лекота.

VPN е по същество мрежа от сървъри, до които можете да получите достъп чрез VPN клиентското приложение. Тези сървъри обикновено са разпространени в различни страни. И те имат една основна функция, за да ви помогнат да промените своя IP адрес.

Всеки път, когато се свържете с VPN сървър, вашият IP адрес приема формата на IP адрес на този сървър. Това също променя вашето IP местоположение и можете да се преструвате, че сте посетител от държава, дори ако живеете на хиляди километри.

VPN мрежите се предлагат в различни форми. Най-добрите VPN услуги са първокласните. Те включват харесванията на PureVPN, наред с други. Тези VPN услуги предлагат достъп до най-големите сървърни мрежи, а също така предлагат най-добрите функции за сигурност и поверителност на своите потребители.

PureVPN, например, предлага достъп до 2000+ сървъра в 140 държави. Той предлага достъп до 300 000+ IP адреси, на които можете да промените. Той също така предлага криптиране от край до край, за да запази вашите онлайн комуникации защитени. Освен това можете да получите достъп до любимите си канали, включително Netflix US и Disney + отвсякъде.

Свързването с услуга като PureVPN е най-сигурният и лесен начин да скрия моя IP адрес.

Използване на Tor за отскачане на IP адрес

Tor е друг инструмент, който ви помага да скриете IP адреса. Това е и най-старият метод за маскиране на IP адрес. В началото на 2000-те Tor измисли начин да ви скрие в мрежата.

По принцип Tor е като браузър, който може да отскача вашия IP адрес на различни места. Вашият онлайн трафик преминава през различни сървъри от цял ​​свят. Това го държи скрито в мрежата.

Има обаче няколко проблема с използването на Tor. За едното е бавно. Вашият IP трябва да преминава през различни сървъри, което намалява скоростта. Друга причина за използването на Tor е, че той вече е компрометиран многократно от надзорните агенции. Има случаи, при които невинните са били изследвани, тъй като изглеждат подозрителни, докато използват Tor.

Прокси за IP скремблиране

Използването на прокси е друг начин за скриване на моя IP адрес. Това е най-основната опция, която можете да използвате, за да скриете своя IP адрес. Прокси сървърът обаче е малко основен и често му липсва съвършенство, което идва с използването на VPN услуга. Известно е, че те изтичат вашите IP адреси. И им липсват много важни функции за защита, необходими, за да запазят вашия IP скрит.

Защо да използвате PureVPN, за да скриете вашия IP адрес?

Има няколко начина да запазите вашия IP адрес скрит. Най-добрият начин да скриете вашия IP адрес е да използвате PureVPN. С PureVPN можете да получите достъп и да използвате над 300 000+ IP адреси от 140 държави. Можете да се насладите на най-добрата сигурност и анонимност, които можете да получите. Междувременно можете също така да имате достъп и да предавате любимите си поточни канали отвсякъде!

Научете повече за IP адреси

  • Какво е моето IP
  • Как да скриете IP адреса
  • Анонимен IP
  • Шлюз по подразбиране
  • IP адрес на рутера
  • Netgear Router IP
  • Номер на пристанище
  • Какво е частен IP адрес
  • Какво е IPv6 Адрес
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me