Как да разбера дали вашият телефон е хакнат

Нашите смартфони са важна част от нашето ежедневие. Също така това е устройство, което ежедневно носим със себе си в джобовете си, така че винаги е прозрачно за кражба на данни. По този начин е изключително важно да се поддържа определено ниво на сигурност и да се гарантира, че се предприемат достатъчно мерки за защита на ценните ви данни от хакери.

Хакерите винаги подобряват своите инструменти. Въпреки това, не всички хакери имат етичното намерение да се грижат добре за данните там, където има хакери за черна шапка, които постоянно са в поправка, за да получат ценната ви информация и да я злоупотребяват и да получат това, което искат.

Това ръководство ще ви даде подробна информация за как да ви кажа дали телефонът ви е хакнат и необходимите мерки за противодействие срещу хаквания софтуер.

IMG

 • Телефонът е хакнат!
 • Знайте за това
 • Кой го хакна
 • Какво да правя
 • Предпазни мерки

Как вашият телефон може да бъде хакнат?

Има различни техники за получаване на телефон хакнат. Някои дори не изискват техническа експертиза и могат да се извършват и от редовни потребители.

Чрез изпълнение Сим Суап атака, хакерите за черна шапка могат да прехвърлят телефонния ви номер на тяхната сим карта и да откраднат информацията за вашия акаунт.

Spyware приложения събират вашите данни и ви шпионират. Някои шпионски софтуер е доста лесен за придобиване и може да бъде използван от всеки редовен човек, който не притежава технически познания в областта на хакерството.

Може да придобиете злонамерен софтуер чрез обществени горещи точки за Wi-Fi или станции за зареждане Неетичните хакери могат да настроят фалшиви Wi-Fi горещи точки и да ви насочат към фишинг уебсайтове или дори да откраднат данните ви през USB портове в система за зареждане.

Фишинг текст, например, Facebook съобщения или имейл, съдържащи злонамерени хипервръзки, могат да инсталират приложения, за да откраднат ценната ви информация.

Можете също да натиснете някои връзки, пълни с вируси, в интернет или като щракнете върху произволни злонамерени изскачащи прозорци които ви пренасочват към незаконно съдържание.

е хакнат телефонът ми

Как да разбера дали телефонът ви е хакнат?

Смятал ли ви се е някога да се чудите, че е хакнат телефонът ми? Ето някои от знаците, които ще гарантират, че сте хакнали телефона си.

 • Забелязвате нещо на началния екран, което не сте добавили. Това може да са някои случайни приложения или съмнителни обаждания в телефонната ви книга.
 • Телефонът ви не работи по начина, по който трябва да работи първоначално. Муден телефон може да е знак за това, че използва повече ресурси и изтощава батерията със значително по-бърза скорост. Някои хакерски практики дори могат да направят телефона безполезен или да намалят значително мощността.
 • Вашите данни могат драстично да се използват без никаква употреба на данни за себе си. Това се дължи на хакери, които се опитват да проникнат в информация от вашия смартфон и в резултат на това става скъпо и за вас.
 • Вашият телефон може да не работи така, както иска. Сривовете на приложението или телефонът влиза в цикъл за зареждане може да бъде някои от огромните признаци на смъртоносен зловреден софтуер във вашата мобилна система.
 • Ако забележите много изскачащи прозорци, които се появяват на вашия начален екран, вероятно имате инсталиран шпионски софтуер на вашата машина.
  • защитете телефона си

   Как да разберете кой е хакнал телефона ви?

   Освен ако нападателят нарочно не е насочил атака срещу вас, намирането на източника на произход може да бъде доста трудна задача. Опитайте да разберете всички приложения, които не помните, както и всички вторични телефонни номера, които не са във вашия акаунт, които са взаимодействали с вас.

   Случайно търсене може да ви намери някои връзки, но намирането на хакера обикновено се извършва от експерт по киберсигурност, който притежава технически знания, необходими за свалянето на нападателя. Като цяло е възможно да се докладват подобни случаи на органа за правоприлагане за допълнителна оценка.

   е хакнат телефонът ми

   Какво да направите, ако телефонът ви е хакнат

   Ако имате хакнат телефон, има някои мерки за противодействие, които можете да изберете, както е посочено по-долу

   • Нулирайте паролите си мигновено
   • Деинсталирайте зловреден софтуер веднага
   • Информирайте всички в списъка ви с контакти до игнорирайте подозрителни съобщения идващи от вашия край
   • Спрете да превключвате в мобилната си гореща точка публично, тъй като това улеснява хакерите да се свържат с вас
   • Инсталирайте надежден антивирусен софтуер за да сканирате за злонамерен софтуер и да ви предпази от заразени приложения
   • Възстановете телефона си до фабричните настройки. Може да помогне, ако изскачащите прозорци са безкрайни, което ще направи вашия смартфон невъзможен за използване. Предполага се, че този вариант е последният акт, ако нищо друго не работи.
   • защитете телефона си

    Как да предотвратите хакването на телефона ви

    • Не излагайте мобилната си гореща точка на публично място и ако правите това, уверете се, че имате най-добрите настройки за сигурност на мобилното си устройство.
    • Отклонете вниманието от станциите за зареждане, на които не се доверявате. Ако искате да използвате обществен Wi-Fi, уверете се, че имате инсталиран VPN. Хакерите за черна шапка се опитват да създадат фалшиви точки за достъп, засенчвайки по истинска мрежа, за да откраднат информация и да ви проследят съответно. Никога не забравяйте да изключите вашата Wi-Fi от която и да е обществена мрежа, след като спрете да я използвате.
    • Bluetooth може да бъде и отворен достъп за хакери, така че ако не се използва, опитайте се да го изключите
    • Защитете телефона си като fort Knox със слоеве на защита, например, като използвате сканиране с пръстов отпечатък, сканиране на ириса, откриване на лице и много други.
    • Не отваряйте никакви подозрителни връзки в електронната си кутия или файлове. Те могат да бъдат засенчени като злонамерен софтуер
    • Инсталирайте защитни приложения и постоянно поддържайте актуален софтуер
    • Никога не използвайте сайтове за изтегляне, на които не се доверявате. Те са един от източниците на достъп на зловреден софтуер до вашето устройство.

    Хакнат ли е телефонът ми

    Искате да възстановите онлайн поверителността си? Може да искате да проверите по-долу ръководства:

    Kim Martin
    Kim Martin Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me