Как да прехвърлите напред PS4

Пренасочването на пристанища е сравнително често срещан термин сред онлайн геймърите и това е най-вече защото в определен момент геймърите са изпитали играта си да не е налице поради проблеми с NAT.

video_thumb

Направо към …

Как да препратите вашия PlayStation 4

Въпреки че портовете, необходими за отваряне на NAT тип на PS4, са еднакви, процесът се различава от рутер към рутер, тъй като не всички рутери имат една и съща конфигурация. Въпреки че настройките на рутера могат да се различават, стъпките за придвижване напред в Playstation 4 са предимно едни и същи на всеки рутер. Просто трябва да копаете около настройките на вашия рутер.

Ето стъпките за пристанище напред на PS4:

  1. Отвори Настройки приложение на вашия PlayStation 4.
  2. След това превъртете надолу и изберете мрежа.
  3. Изберете Преглед на състоянието на връзката.
  4. Забележете IP адрес на вашата конзола. Това ще се изисква по-късно в процеса на пренасочване на порт.
  5. Забележете Мак адрес на вашата конзола. Това може да се наложи и за по-късни стъпки.
  6. Влизане към уеб интерфейса на вашия рутер.
  7. Ръчно задайте a статичен IP адрес Към твоя PS4 конзола. Използвайте данните от стъпка четвърта или стъпка пета, предмет на вашия рутер.
  8. Намерете правила за пренасочване на пристанища за вашия рутер.
  9. След като добавите там, добавете портове за TCP 80, 443, 3478, 3479, 3480 и UDP 3478, 3479.

След като приключите с извършването на промени, препоръчваме ви рестартиране вашето устройство. След рестартирането трябва да видите подобрение на вашия NAT тип. Ако се чудите най-добрият тип NAT, това е NAT 2 тип, който е умерен, като тип 3 е строг, а тип 1 е отворен.

Научете за това какво е пренасочване към порт.

Какво е NAT?

Мрежовият превод на адреси (NAT) играе голяма роля, когато става въпрос за свързаност за онлайн мултиплейър игри, тъй като решава как се обработва входящия трафик. За онлайн геймърите NAT играе важна роля, тъй като определя с кого можете да играете.

Превод на мрежови адреси (NAT) е метод, използван от маршрутизаторите за интерпретация на публичен IP адрес, който се използва в Интернет в частен IP адрес, който се използва в домашната ви мрежа и обратно.

В света на онлайн игрите NAT може да създава бариери, ако не е настроен правилно. Има много причини, поради които може да имате строг NAT в мрежата си. С пренасочване на пристанището обаче можете удобно да преодолеете препятствията на мястото си.

Говорейки за света на игровите конзоли, има три основни типа NAT, които класифицират свързаността, която имат към други играчи по интернет:

NAT тип 1 – отворен

Това е тип конфигурация, при която всичко е позволено. Това означава, че вашата Playstation 4 може да се свързва с игрите на всеки и хост игри. Това не е всичко, други потребители от цял ​​свят ще могат да ви намерят и да се свържат с игрите, които хоствате. Този тип настройка е свързана директно към Интернет без защитна стена.

NAT тип 2 – умерен

При този тип настройки вашата игрална конзола ще бъде директно свързана с други играчи, но някои аспекти ще бъдат ограничени. Обикновено, когато се свържете с интернет чрез рутер, ще получите NAT тип 2.

NAT тип 3 – строг

При този тип NAT вашият PS4 има ограничена свързаност с други играчи на сървъра на PlayStation. Други играчи с NAT Type 2 и NAT Type 3 няма да могат да се присъединят към никоя игра, която се опитвате да хоствате. В NAT Type 3, вашият маршрутизатор няма отворени портове и изисква пренасочване на портове.

Това означава, че ще имате най-доброто онлайн игрово изживяване, ако сте на NAT Type 1.

Научете повече за NAT филтрирането.

Често задавани въпроси за пренасочване на порт на PS4

Какви са портовете за PS4?

Почти всички онлайн геймъри се надяват да имат NAT Type 2. За да се случи това, ще трябва да препратите следните портове към IP адреса на вашата Playstation 4:

Номерата за пренасочване на PS4 порта:

TCP портове: 80, 443, 1935, 3478-3480
UDP портове: 3478-3479

Помага ли пренасочването на PS4 портове при онлайн игри?

Целта на пренасочването към порта е директно да свържете вашата PS4 конзола с мрежата на PlayStation на Sony. С пренасочване на порта на място, вашият PlayStation 4 автоматично ще получи NAT Type 2 (умерен), което ви позволява да се наслаждавате на игровата си работа без никакви посегателства.

Прехвърлете напред своя PS4 и играйте игри с онлайн играчи. Вземете добавката за пренасочване на PureVPN само за $ 0,99

NAT Type 2 е най-добрият за PS4?

NAT type 2 е известен като най-добрият за игра на онлайн игри. Въпреки това, при умерена защита, това може да доведе до заплаха за сигурността на вашата мрежа, поради което трябва да използвате пренасочване към порт с конфигуриран VPN на вашия рутер или PS4 конзола.

Защо е необходимо пренасочване на порт на PS4?

Възможно е да не можете да играете онлайн игри с вашите приятели и хора от цял ​​свят, ако пренасочването на пристанище не е конфигурирано на вашия PS4. Всичко се свежда до типа NAT, тъй като по подразбиране повечето маршрутизатори имат активирана защитна стена, която не позволява външен интернет трафик да влиза в Wi-Fi мрежата.

С конфигуриране на пренасочване към порт на PlayStation 4 можете лесно да увеличите максимално вашето онлайн игри. Научете повече за пренасочването на пристанища за игри

Безопасно ли е пренасочването към порт за PS4?

По принцип пренасочването е пристанище сейф. Въпреки това, с всичко, което се прави онлайн, има свързани рискове, поради което е важно да използвате VPN, когато се наслаждавате на геймплей. PureVPN ви предпазва от DDoS атаки (често срещани сред геймърите).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me