Как да получите WiFi без интернет доставчик (ISP)

Инсталирането на интернет връзка за домашна мрежа може да бъде скъпо, а плащането на месечен наем от минимум 60 долара в Съединените щати е тежко за повечето средни потребители там. Така че много хора мислят или намират за каквото и да било как да получат безплатен WiFi у дома.

Как да получите безплатен WiFi у дома?

Мобилни горещи точки

Най-добрият начин да се избегне обществена мрежа и да се гарантира, че интернет връзката е активна на всяко устройство с възможно най-ниска цена, е чрез получаване на мобилна гореща точка. За устройството ще има режийни разходи, така че ще трябва да закупите устройството и да изберете интернет мобилен план от вашия доставчик на интернет услуги за вашата достъпност.

Много фирми предлагат своите мобилни горещи точки, но цената може да варира според WiFi технологията, която ще използвате. Например, устройства, поддържащи 4G разходи, биха били значително ниски, докато устройствата, предлагащи 5G технология, биха били с висока цена. Има 3 реномирани мобилни горещи точки, които бихме препоръчали да закупите.

 • Verizon Jetpack MiFi 8800L
  Това устройство е може би най-доброто на пазара в момента. Устройството поддържа 4G свързаност и е единственото, използващо модема X20 на QUALCOMM, което означава, че може да обединява 5 носителя и също така поддържа 11 LTE ленти. Горещата точка на Verizon Jetpack осигурява много по-добро приемане на смартфони и таблети благодарение на двата си порта TS9. Така че, ако търсите да се свържете с WiFi мрежа без кабелна връзка, тази преносима мобилна мрежа за горещи точки е силно препоръчителна. Можете да закупите устройството само за 99 долара и да подпишете двугодишен договор с тях. Устройството струва достъпни 199 долара, ако не искате да бъдете заключени в договор.
 • Мобилен маршрутизатор за горещи точки на Nighthawk LTE
  Мобилният маршрутизатор за горещи точки Nighthawk е собственост на AT&Т., ако трябва да знаете как да получите WiFi навсякъде? Това е крайният избор за закупуване на всяко преносимо устройство. В спецификациите му се посочва, че под него ще намерите модема X16 на QUALCOMM, който поддържа четири канала за спектър. Устройството също се намира под светлината на прожекторите, като позволява настройване на настройките на рутера, където някои рутери няма да ви позволят. Устройството поддържа пренасочване на портове и съвместима поддръжка 802.11 a.c. Тази мобилна точка за достъп може да не е подходяща за вас поради размера си; има някои други значителни опции, които осигуряват преносимост. Устройството се доставя само с цена 89,99 долара, заключена по договор или устройство без договор ще струва 189,99 щ.д..
 • Roaming Man U2 глобален 4G WiFi хотспот
  Честите пътници винаги ще търсят надеждна гореща точка, която да се използва навсякъде. Така че имате нужда от мобилна гореща точка, която ви обслужва както на местно, така и на международно ниво. Това прави мобилната гореща точка за роуминг човек като най-добрият избор, който работи в 100 страни и струва $ 9,99 на ден, независимо къде се намирате. Наистина, това не прави това като домашен вариант, но тези, които пътуват и искат да поддържат връзка със семейството или приятелите си, могат да изберат това устройство, тъй като е много по-евтино от това да имате план за роуминг за вашия смартфон.

мобилни горещи точки

Свържете вашия смартфон или интернет връзка

Ако не се нуждаете от мобилни данни редовно и вместо това просто се нуждаете от случаен достъп за това как да получите интернет без кабел, най-бързият и лесен начин да получите онлайн е да свържете устройството си. Обаче свързването на вашите смартфони има два основни недостатъка; първо, вие ставате изцяло зависими от вашия смартфон, което е, ако някога се наложи да знаете как да получите интернет връзка без вашия мобилен оператор, това може да ви остави закъсали през целия ден. Това е напълно добре, ако сте роуминг в града си, но по-малко значително, когато сте в чужбина от града. Второ, лаптопите използват прекомерна честотна лента, така че могат да направят това доста здраво в джобовете ви.

тетъринг

Намерете обществен WiFi

В зависимост от това къде се намирате и се опитвате да намерите интернет без интернет доставчик, може да успеете да намерите обществен WiFi в близост до вас, например, в кафенета, ресторанти, библиотека, паркове и много други места. Обществените мрежи обаче могат да ви направят уязвими за кибер заплахи. Следвайте тези стъпки, за да сте в безопасност, когато използвате обществен WiFi в горещи точки като кафенета.

 • НЕ въвеждайте чувствителна информация
 • Забравете мрежата когато приключите с използването на интернет.
 • Активиране двуфакторно удостоверяване, което затруднява хакерите с черни шапки да се свържат с вас
 • Използвайте VPN, за да се маркирате анонимно

обществен wifi

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me