Как да настроите потребителски профили в Kodi 18


Как да настроите потребителски профили в Kodi 18

Публикувано: 02 юли 2019 г.


Всеки потребител на Kodi може лесно да създава различни Kodi профили. Научете как да настроите потребителски профили на Kodi в това ръководство. Също така, използвайте PureVPN само за $ 0,99, за да получите достъп до повече добавки и да подобрите поверителността на своите поточни устройства. Убийте скуката за блокиране и предавайте Kodi колкото искате.

Какво представляват Kodi профилите?

Kodi позволява на потребителите да създават различни „профили“ и да ги променят с едно натискане на мишката. Профилът по подразбиране (администратор), който първо създавате, се нарича “главен” и той може да се използва за създаване на произволен брой профили за множество потребители. Тази функция позволява на потребителите да блокират достъпа до определена мрежа или папка, да създават и персонализират различни медийни библиотеки и да задават добавки.

Той дори позволява на потребителите да имат индивидуални RSS емисии и ключови карти. Превключването между профилите също е много лесно и потребителите могат да се насладят на персонализирано изживяване Kodi на същото устройство.

Защо да настроите различни Kodi профили?

За да създадете отделни медийни библиотеки

Всички потребители обичат да персонализират своите медийни библиотеки според техните нужди и вкусове. Тази функция е доста удобна за потребители, които обичат да споделят устройството си с приятелите си, но не искат те да объркат някакви важни настройки или да им позволят достъп до личните си папки.

Можете също така да създадете отделни медийни библиотеки, така че всички потребители да могат да се наслаждават на собственото си изживяване Kodi без намеса на никой друг.

За да тествате различни добавки на Kodi

Профилите на Kodi също са популярни сред потребителите на Kodi за напреднали нива, които винаги са в търсене на нови добавки, които да изпробват. Тези много експерименти обаче могат да доведат до претоварване на библиотеката на Kodi. Ако и вие сте про-Kodi потребител, можете да избегнете караницата, като създадете два отделни профила. Един за тестване и един за лична употреба.

За да настроите Kid-Friendly версия на Kodi

Интернет се залива с лесно достъпна информация, както добра, така и лоша. По този начин стана много предизвикателно да се ограничи достъпа на децата до каквото и да е изрично съдържание. Тази функция е най-подходяща за родители, които търсят удобна за деца версия на Kodi с опростен интерфейс и контролиран достъп до съдържание и добавки.

Как да настроите потребителски профили в Kodi 18.2 Leia

Kodi профилите са супер забавни за използване и лесни за инсталиране. Ето един прост начин да го създадете.

Етап 1: Стартирайте Kodi на вашето устройство

Стъпка 2: Изберете „Система“ от горния ляв екран на екрана, като използвате иконата, която прилича на cogdevice

Стъпка 3: Сега отидете на „Настройки на профила“

Стъпка 4: Под подкатегорията „Профили“ ще можете да видите всички профили, които сте създали преди. Ако за първи път настройвате нов потребителски профил, ще виждате само администраторския профил, наречен „Главен потребител“. Сега изберете „Добавяне на профил“ отдясно, за да създадете нов потребителски профил.

Стъпка 5: Ще се появи текстово поле и ще трябва да въведете „Име на потребителския профил“.

Стъпка 6: Изберете „Добре“ веднъж готово

Стъпка 7: Сега ще се появи кутия, обозначена като „Браузър за папката.“ Просто я оставете празна и изберете „Добре.“

Стъпка 8:

 • Име на профил – Тук можете да промените името на профила
 • Снимка на профила – Тук добавяте конкретна картина за профила, за да я направите лесно разпознаваема
 • Каталог на профили – Тук можете да зададете парола за конкретен тип съдържание. Например, можете да зададете различни брави за видеоклипове, музика, добавки, файлов мениджър и т.н. с текстов парол, цифров парол или комбо. Това е най-доброто за задаване на подходяща за деца версия на Kodi с контролиран или ограничен достъп
 • Медийни източници – В тази папка са налични всички филми и телевизионни предавания. Въпреки че е най-добре да оставите тази опция синхронизирана с администраторския профил, можете също да имате възможност да имате две напълно отделни папки. Тя позволява следните опции.
  Отделно – Отделна информация за медията с пълен контрол
  Споделено по подразбиране – Споделяйте информация за медиите с главния потребител с пълен контрол
  Споделено с по подразбиране (само за четене) – Споделяйте информация за медиите с потребителите по подразбиране, докато се заключва от основния код
  Отделно (заключено) – За да може профилът да има отделна медийна информация със стандартния потребител, но не може да бъде променен без активиране на главен код
 • Информация за медиите – Тук можете да зададете отделна информация за парчета медии за всеки потребителски профил. Той предлага същите опции като „Източници на медии“, но ви препоръчваме да оставите това „отделно“, за да създадете индивидуални профили

Ако не сте сигурни какви промени да направите в горните настройки или източници на медии, не се колебайте да ги оставите като по подразбиране.

За да направите нещата отделно, в следващата стъпка може да имате еднократно копие на информация и източници на медия. Тази опция ви позволява само да копирате съществуващите настройки като отправна точка, докато източниците и информацията за медиите остават отделни.

Как да превключвате потребителски профили в Kodi

Сега, когато знаете как да създадете множество потребителски профили в Kodi, може да искате да знаете как да превключвате между тези профили. Ето един прост начин да го направите.

 1. Стартирайте Kodi
 2. Отидете на „Настройки“
 3. Изберете „Настройки на потребителския профил“.
 4. Кликнете върху „Профили“ от лявата странична лента
 5. Щракнете с десния бутон върху профила, който искате да отворите
 6. Кликнете върху „Зареждане на профил.“
 7. Kodi ще ви отнеме няколко секунди и вашият профил ще бъде готов за използване

Как да коригирате настройките на профила в Kodi

Сега, когато знаете как да създадете множество профили и да превключвате между тях. Следващата стъпка е да научите как да коригирате настройките на всеки от профилите. Следвайте стъпките по-долу.

 1. Стартирайте Kodi
 2. Отидете на „Настройки“
 3. След това „Настройки на профила“
 4. Изберете „Общи“ от лявата странична лента
 5. Ще се появят две опции

Показване на екрана за вход при стартиране: Ако искате да попречите на други потребители да имат достъп до вашия профил и неговото съдържание, тази опция гарантира, че всеки път, когато някой се опитва да получи достъп до Kodi, ще бъде подканен да избере профил и да въведе парола.

Автоматично влизане при стартиране: Тази опция ви позволява да изберете кой профил да бъде използван като основен при стартирането на Kodi. Обикновено този набор за последно влезли в профила; можете да използвате тази опция, за да направите всеки профил по подразбиране.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map