Как да намерите потребителско име и парола на рутера (не се изисква нулиране)

Понякога може да се включите толкова много в работата си, че може да е трудно да проследите нещата, които се въртят около вас. По същия начин е случаят, когато забравите паролата си на рутера и се опитате да измислите решение, за да го запомните. След това се опитвате да намерите парола за рутер, но не сте успешни в това. Един от начините е да използвате функцията за нулиране, за да изтриете всички настройки на рутера.

Но какво ще стане, ако не искате да нулирате рутера си, а само да възстановите само идентификационните му данни по някакъв начин, така че има ли друг начин как да намерите потребителско име и пароли на рутера? Е, има някои техники за разкриването му, но ще опишем само 4 прости начина, тъй като другите методи са доста сложни за изпълнение.

Също така, имайте предвид, че може да ви бъде забранено влизането, ако сте направили три до пет опита с някои типове рутери. Сега нека разгледаме как да намерите потребителско име и парола на рутера, без да нулирате.

Използвайте кракер за парола на рутера

Парола за рутер Kracker е безплатен за използване инструмент за възстановяване на изгубено потребителско име и пароли на рутери. Може да се използва и за възстановяване на пароли за модеми. По принцип рутерите и модемите контролират достъпа си до мрежата чрез техниката за удостоверяване на HTTP. Това означава, че когато свържете системата си с вашия рутер, ще бъдете помолени да въведете вашето потребителско име и парола. Не е нужно да нулирате рутера, само за да намерите неговото потребителско име и парола.

Ако забравите потребителското си име и паролата за рутер, няма да можете да правите промени за вашия рутер или модем. В такива случаи Kracker ще ви помогне да съживите загубените си пароли. Този метод може да ви помогне, когато се опитвате да отворите система за сигурност. Тази техника използва речник за възстановяване, за да отгатне правилната парола на рутера, тъй като има база данни, пълна с пароли.

По подразбиране той идва с речник файл за рутери. Освен това можете да намерите онлайн списъците с речници за пароли. Ето защо, ако имате много сложна забравена парола за вашия рутер, този инструмент може да не е за вас. Kracker съдържа пароли, които обикновено се задават от хората, което прави шансовете за напукване на паролата сравнително високи. Ако сте създали парола или потребителско име сами, тогава предполагате, че това улеснява Kracker, тъй като обикновено вярва, че сте го конфигурирали.

Използвайте RouterPassView

Когато запазите конфигурационните настройки на вашия рутер на вашия лаптоп или компютър, RouterPassView ще осигури по-висок успех при намирането на забравената парола. За да се обясни с прости думи, този инструмент може да декодира всички кодове, налични във вашата конфигурация. Когато имате достатъчно време, можете успешно да върнете вашето потребителско име и парола.

Много съвременни рутери вече позволяват архивиране на настройките му във файл и след това можете да възстановите този файл, когато е необходимо. Резервният файл обикновено съдържа някои силно чувствителни данни, като например идентификационни данни на рутери, ключ за безжична мрежа и други подробности. Ако сте забравили паролата за рутер на Asus или вашия ключ, но конфигурационният ви файл е запазен, RouterPassView може да ви помогне да намерите изгубената парола от вашия рутер файл.

Потърсете стикера в задната част на вашия рутер

Най-лесният начин как да намерите паролата за рутери е като проверите стикера в задната част на полето на рутера. Стикерът ще ви покаже паролата заедно с други подробности като сериен номер, mac адрес и други подробности, които ще ви трябва за достъп до интерфейса на рутера.

Ако стикерът не е намерен, винаги можете да се обадите на вашия агент за поддръжка на клиенти, за да получите необходимата информация и да им докажете вашата самоличност. Бързо ще получите вашето потребителско име и парола по подразбиране.

Използвайте името и паролата на рутера по подразбиране

Винаги можете да свалите софтуера за пароли по подразбиране на рутера, който е съвместим с устройства, работещи под Windows 7 и по-нови версии. След това трябва само да извлечете софтуера и да продължите да го използвате. Инструментът ще се опита да намери IP адреса, прикачен към вашия рутер, и да предостави връзка за вашия рутер за достъп до неговия интерфейс. Просто кликнете върху тази връзка, за да ви насочи към страницата на конзолата на рутера, без да се налага да откривате IP адреси ръчно.

Придвижвайки се, можете да изберете рутера или модема, който използвате, и софтуерът ще намери потребителското име и паролата по подразбиране на вашия рутер. Накрая можете да копирате идентификационните данни в интерфейса и да влезете. Ако не намерите марката на маршрутизатора си в списъка, винаги можете да опитате да използвате пароли по подразбиране на една и съща продуктова линия.

Как да препратите портове без да знаете паролата

Искате ли да препратите портове на вашия рутер интерфейс за игри, сървъри или други програми, свързани с мрежата? Можете да го направите, без дори да знаете паролата. Това също е полезно, ако използвате нечия друга мрежа и нямате достъп до нейната парола.

Много маршрутизатори са компетентни за универсален plug and play (UPnP), който позволява на програми от вашата система да ги отворят за вас или не. Ако имате програма, която не предоставя картографиране и пренасочване на пристанища, можете да използвате инструмент, наречен UPnP PortMapper, за бързо пренасочване на портове от настолно приложение.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me