Как да изтриете трайно профила си в Twitter


Как да изтриете трайно профила си в Twitter

Въпреки че мнозина избират Twitter чрез други социални мрежи, много от тях изобщо не го смятат за неприкосновеност на личния живот.


В Twitter вашите публикации са на практика достъпни за всички. Всеки може да търси и преглежда вашите публикации дори без да влиза в своите акаунти в Twitter.

Освен това Twitter е една от най-малко удобните за ползване социални мрежи. Можете да публикувате туитове с не повече от 280 знака. Освен това няма начин да избегнете хилядите туитове, които ви идват, докато разглеждате емисиите на новини в Twitter.

Не е изненада, че някои потребители са затрупани от чистия обем от съдържание, изпращано ежедневно. Ако се интересувате от повишаване на поверителността в интернет и искате да имате спокойствие, като се сбогувате постоянно с Twitter, това ръководство е за вас.

Имайте предвид, че след като изтриете акаунта си в Twitter, няма начин да го извлечете. Така че, помислете два пъти, преди да продължите.

IMG

Направо към …

Как да деактивирате профила си в Twitter за постоянно

Стъпка 1: Посетете https://www.twitter.com/ и влезте с вашето потребителско име и парола.

IMG

Стъпка 2: В горния десен ъгъл на браузъра щракнете върху снимката на вашия профил и след това се насочете към Настройки

IMG

Стъпка 3: След като превъртите до края на страницата, щракнете върху „Деактивиране на моя акаунт“.

IMG

Стъпка 4: Прочетете цялата информация на тази страница и щракнете върху „Деактивиране“.

IMG

Стъпка 5: За да потвърдите изтриването, въведете паролата си в Twitter и кликнете върху „Деактивиране на акаунта“.

IMG

Свършен! Вече сте изтрили своя акаунт в Twitter!

Как да деактивирате Twitter акаунт на Android

Независимо кое устройство с Android използвате, стъпките за деактивиране на акаунта в Twitter остават същите. Ето как можете да го деактивирате:

  1. Щракнете върху икона на профила или менюто
  2. Отидете на Настройки и поверителност
  3. Кликнете Сметка
  4. Сега щракнете Деактивирайте вашият акаунт
  5. Кликнете Деактивиране
  6. Въведете своето парола
  7. Кликнете да за да продължите с дезактивирането

Как да деактивирате Twitter акаунт в iOS

Ако искате да деактивирате вашия Twitter акаунт на вашия iPad или iPhone, изпълнете следните стъпки:

  1. кран Икона на профила и отидете на Настройки и поверителност
  2. кран Деактивирайте вашият акаунт
  3. Въведете своето парола и докоснете Деактивиране

Twitter е деактивиран! Но това ще изтрие ли трайно акаунта ми?

Не. Простото деактивиране няма да изтрие профила ви завинаги – поне за 30 дни.

Ето защо, ако промените решението си преди 30 дни, винаги можете да запазите профила си в Twitter от постоянно изтриване.

Безопасен ли е Twitter за използване?

Очевидно Twitter е безопасен за употреба. Въпреки това, социалната мрежа компрометира вашата поверителност и сигурност, като ви прави уязвими от външни заплахи от хакери и киберпрестъпници. Например, хакер може да научи много повече за вас, като проверите туитовете си в Twitter. Те могат да използват тази информация, за да ви навредят и да проникнат във вашите акаунти или устройства.

Киберсталкерите също използват тази информация, за да наблюдават ежедневните ви дейности и да събират достатъчно информация, така че да могат да ви изнудват или да ви навредят по какъвто и да е начин.

Можете да прочетете повече за Twitter и неговата политика за поверителност тук.

Как да изтеглите архива си в Twitter?

Изтриването на вашия акаунт в Twitter означава загуба на всички тези ценни туитове, информация и спомени, които сте публикували в Twitter. Добрата новина е, че можете лесно да изтеглите архива си в Twitter, преди да изтриете акаунта си. Ето как можете да го направите:

  • Посетете https://www.twitter.com и влезте с вашето потребителско име и парола. IMG
  • В горния десен ъгъл на прозореца на браузъра щракнете върху снимката на вашия профил и след това се насочете към Настройки.
    IMG
  • След като превъртите надолу по страницата, щракнете върху „Заявете архива си“. IMG
  • След това Twitter ще ви уведоми, че е получил вашата заявка и ще ви изпрати имейл, за да ви информира, когато архивът ви е готов за изтегляне. IMG
  • Следвайте връзката в този имейл, за да изтеглите архива си в Twitter. IMG

Twitter събира личната ми информация?

Twitter изобщо не е подходящ за поверителност и е известен с това, че събира множество информация за вас. Тази информация включва:

  • Вашата основна информация за акаунта: вашето име, потребителско име, парола, имейл адрес и телефонен номер.
  • Вашата информация за контакт: ако качите или синхронизирате телефонната си адресна книга с Twitter, тя ще запази копие на вашите контакти на техните сървъри. Освен това, ако изпратите имейл до екипа на Twitter, съдържанието, както и всяка информация за контакт, могат да бъдат запазени от тях за бъдеща употреба.
  • Твоето местоположение: ако имате навик да туитвате от телефона си, Twitter може да има достъп и до информацията за вашето местоположение.
  • Вашите данни за плащане: очевидно, ако споделите информацията за плащане (номер на кредитна карта, адрес за фактуриране и т.н.) с Twitter за каквато и да е цел, тази информация ще бъде съхранена от Twitter. Имате обаче възможност да ги премахнете по всяко време.
  • Връзки и бисквитки: скорошните разработки разкриват, че Twitter има нетърпение да наблюдава как взаимодействате с връзки в техните услуги и те могат да използват бисквитки, за да научат за вашите предпочитания. Twitter може също да наблюдава устройството, OS и уеб браузъра, които използвате за достъп до техните услуги.

След като вашата информация бъде събрана, Twitter може да я използва за реклама. Наскоро социалната мрежа разкри, че вашата информация ще бъде използвана за рекламни цели. Това означава, че информацията ви, събрана от Twitter, ще бъде използвана за показване на насочени реклами.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map