Как да изтриете историята на Google Voice

Google е известен с производството на иновативни приложения, които осигуряват максимално удобство на потребителя. Такива приложения са интегрирани с мощен AI, което прави толкова много от ежедневните ни задачи по-лесни и удобни. Водещото име сред тези приложения е мощният Google Assistant, който слуша и изпълнява командите ни, без да се налага да докосваме смартфоните си.

Въпреки че тези функции могат да бъдат блестящи, има огромни разходи за използването им. Очевидно може да изглежда, че тези приложения и услуги са безплатни, но зад гърба ни Google използва данните, които събира чрез тези приложения, за собствени предимства.

Как да изтриете иконата на банер в гласовата история на Google

Какво Google може да направи с вашата Гласова история?

„Ако не купувате продукта, значи сте продуктът.“

В съвременната цифрова епоха това твърдение се прилага за всеки човек, използващ услуга безплатно. Без значение каквато и услуга да използвате, ако няма свързани с нея разходи, това означава, че компанията може да използва някакъв друг модел, за да печели пари от вас. И Google със сигурност има други пътища, за да печели пари от личните ви данни.

Google е компания за реклама в мрежата за търсене. Сигурно сте забелязали рекламите от Google в безплатните версии на приложенията, които използвате на устройството си с Android. Рекламите също се появяват, когато търсите нещо в Google. За да печелите повече пари от тези реклами, Google зависи от всички предоставени от вас данни и ги използва за създаване на персонализирани реклами, които ви привличат да купувате рекламирания продукт.

Ако прегледате Общите условия на Google, които се прилагат за всичките му безплатни услуги, то ясно заявява, че технологичният гигант ще има право да „хоства, съхранява, възпроизвежда, променя, създава производни произведения, комуникира, публикува, публично изпълнява, публично показване и разпространение ”всички данни, които се съхраняват в приложенията му. Това включва данните, които добавяте в приложението си за Google Voice History.

Защо искате да изтриете Google Voice History?

Google Voice Search или просто Google Voice, както се нарича най-често, е невероятно приложение, което слуша вашите команди и ги изпълнява, без да се налага да докосвате дори устройството си. Работи се чрез Google Assistant и други приложения. Ще намерите и функциите на Google Voice в приложението Google Translate, което ви позволява да превеждате езици, говорени устно в движение.

Въпреки това, както всичките ви данни, Google съхранява и използва вашата история на Voice и за рекламни цели. Представете си, че всяка команда, направена от вас, се обработва от гигантски машини, които се опитват да научат и имитират човешкото поведение. Вашите ежедневни навици се анализират чрез тези гласови съобщения и се добавят към вашия собствен профил, създаден и управляван от Google.

По-лошото в Google Voice History е, че може да записва гласовете ни, без дори ние да знаем за това. Командата „Ok Google“ обикновено отваря приложението Google Assistant. Много пъти Google може да разбере погрешно всичко, което сте казали като командата „Ok Google“ и след това ще слуша вашия разговор поне през следващите 10 секунди. Тези разговори могат да включват всичко и със сигурност не бихте искали непознат да го слуша и добавя събраните данни във вашия профил.

Ако искате личният ви живот да остане личен, тогава ще бъде по-добре, ако изтриете напълно Google Voice History от устройството си!

Как да изтриете Гласовата история от Google Activity Panel

Има различни начини да изтриете историята си на Google Voice от профила си. Зависи от устройството, което използвате, за да го изтриете. Следните методи ще ви помогнат да изтриете Google Voice History от устройството си:

Стъпка 1: Намерете панела за активност в Google за записи за гласово търсене, като щракнете върху тази връзка, докато сте влезли в профила си в Google.

Стъпка 2: Кликнете върху трите точки в десния край на лентата за търсене, за да отворите падащо меню.

Стъпка 3: Щракнете върху Изтриване на записи и потвърдете избора си.

Тези стъпки не са достатъчни, за да гарантират конкурентоспособността на вашите гласови търсения. Дори след изтриването на предишните ви записи, Google ще продължи да съхранява нови, докато не му кажете да спре. Следващите стъпки ще гарантират пълна поверителност на вашата гласова история:

Стъпка 1: Върнете се в панела за активност на Google и кликнете върху три точки в десния край на лентата за търсене.

Стъпка 2: Щракнете върху „Контроли на дейността"

Стъпка 3: Натиснете превключвателя до „Глас & Аудио активност “, за да спре Google да събира вашите записи.

Поверителността е важна за всички нас. Уверете се, че сте сигурни в мрежата, като следвате още ръководства, споменати по-долу.

Искате да възстановите онлайн поверителността си? Може да искате да проверите по-долу ръководства:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me