Как да изтриете акаунта в Telegram

Независимо колко страхотни и сигурни са приложенията, не можете просто да угодите на всички. Хората са различни и често имат различни предпочитания. Повечето хора продължават да изпробват различни приложения, докато не намерят най-подходящото за тях. За разлика от други приложения, които позволяват на потребителите да деактивират акаунтите си незабавно с няколко кликвания, процесът на деактивиране на акаунта на Telegram е доста досаден и сложен. За разлика от други приложения в конкуренция, не можете да изтриете директно профила си в Telegram, като изтриете приложението му за iOS или Android.

За да деактивирате акаунта си в Telegram, трябва да влезете чрез десктоп или мобилен браузър. Освен това има няколко неща, които трябва да знаете, преди да изтриете акаунта си в Telegram. Съгласно правилата на Telegram, вие няма да можете да използвате услугата няколко дни, след като сте избрали деактивирането на акаунта. По този начин, ако искате отново да станете потребител на Telegram, може да се наложи да изчакате няколко дни, за да се регистрирате отново.

IMG

Съдържание

Защо може да искате да изтриете акаунта си в телеграмата

През годините Telegram изпита няколко проблема със сигурността. От кибератаки до нарушаване на данни, Telegram е известно, че разпространява злонамерен софтуер на компютри с Windows.

Разбираемо е, че след като чуете за нарушения на данните и течове всеки ден, че искате да изтриете акаунта си в Telegram. Ето някои причини, поради които искате да изтриете приложението:

  1. През 2017 г. Telegram претърпя огромно нарушение на сигурността, при което хакерите успяха да разпространят злонамерен софтуер на компютри с Windows чрез Telegram. Приложението е известно също така, че пропуска метаданни на своите потребители.
  2. Като участник имате по-малък контрол върху вашите разговори. Тъй като всеки от групата може да изтрие съобщенията си един на друг, това може да причини объркване и манипулация.
  3. Telegram използва протокол за сигурност, известен като MTProto, чиято сигурност и надеждност все още не са сигурни. Промишлените криптографи не одобряват протокола като недостатъчно сигурен.

Методи за изтриване на акаунта в Telegram

Тъй като се натъкнахме на много хора, които питат „как да изтрием телеграмния акаунт“ онлайн, решихме да създадем изчерпателно ръководство за улесняване на хората в нужда. Има два начина да изтриете акаунта си в Telegram: методът на самоунищожаване и ръчно деактивиране. Сега ще обясним и двата процеса подробно.

Метод за самоунищожаване за изтриване на акаунта в Telegram

Както казахме преди, Telegram е професионалист за поверителност и приятел на любителя на сигурността. Това е причината, поради която Telegram има вградена функция за самоунищожение. Ако потребителят на Telegram остане неактивен за определен период от време, приложението е предназначено за самоунищожение. Тази функция ще изтрие не само вашия акаунт в Telegram, но и ще изтрие предишните ви разговори и прехвърлени файлове.

Приложението ще се самоунищожи, ако потребителят е останал неактивен за период от 6 месеца, това е таймерът за самоунищожение на приложението по подразбиране. За съжаление, потребителят не може да деактивира тази функция, но можете да увеличите или намалите времето за самоунищожение. Таймерът за самоунищожение може да бъде настроен от 1 месец до година. Следвайте дадените по-долу стъпки, за да промените таймера за самоунищожение:

  1. достъп ‘настройки’ от приложението Telegram.
  2. Отидете на „Поверителност и сигурност“ раздел.
    как да изтриете акаунта в телеграмата
  3. при „Поверителност и сигурност“ опции, потърсете ‘Изтрий моя акаунт’.
    как да изтриете акаунта в телеграмата
  4. Задайте таймера за самоунищожение на 1 месец и ти е добре да отидеш.
    как да изтриете акаунта в телеграмата

Ръчно изтриване чрез настолен или мобилен браузър

Както бе обсъдено по-рано, Telegram не позволява на своите потребители да деактивират или изтрият своите акаунти от приложението. Така че, ако искате незабавно да изтриете акаунта си в Telegram, ще трябва сами да го изтриете през настолен или мобилен браузър. Моля, следвайте по-долу дадените стъпки, за да изтриете акаунта си в Telegram:

  1. достъп Страница за деактивиране на телеграмата от настолен или мобилен браузър.
  2. Ще бъдете помолени за вашето информация за вход. Моля те въведете номера сте се регистрирали от и натиснете следващия.
    изтрийте акаунта в телеграмата

  3. След като въведете необходимата информация и продължите, ще получите а код за потвърждение в приложението си Telegram.
  4. В раздела за код за потвърждение въведете получения код в приложението и натиснете Впиши се.
  5. Полето, посочващо ‘защо си тръгваш?’ не е задължително. Можете или да предоставите вашата обратна връзка или да пропуснете.
    изтрийте акаунта в телеграмата
  6. Щом сте натиснали готово, ще се появи съобщение – да ви попита дали сте сигурни в решението си. Съобщението показва и предупреждение, че вече няма да можете да използвате Telegram няколко дни, след като сте избрали деактивирането. Кликнете върху „Да, изтрийте акаунта ми“ и продължете.
    изтрийте акаунта в телеграмата

Профилът е изтрит успешно

Честито! Изтрихте успешно своя акаунт в Telegram. Както вече беше обсъдено, няма да можете да използвате или регистрирате в Telegram няколко дни, след като изтриете акаунта си. Така че, ако просто искате да си направите почивка от приложението, ви предлагаме да настроите времето за самоунищожение и просто да останете неактивни за момента, като по-скоро избирате ръчно деактивиране. Ако обаче сте решили, продължете с гореспоменатия процес, за да изтриете окончателно профила си в Telegram.

Искате да възстановите онлайн поверителността си? Може да искате да проверите по-долу ръководства:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me