Как да изключите споделянето на местоположение в Chrome


Как да изключите споделянето на местоположение в Chrome

Кой знаеше, че ще дойде време, когато картите на хартия ще изчезнат почти и ще бъдат заменени от малки устройства в джобовете ни. Освен това, тези устройства биха били достатъчно умни, за да сканират местността и да предложат най-близките ресторанти, кафене, хотели или всяка дестинация, до която искаме да стигнем. Е, това е всичко възможно поради чудотворните алгоритми зад онлайн проследяващите локации.


Проследяването на местоположението е толкова универсално сега, че го намирате на всички карти, които имат нещо общо, дори леко, с места. Излишно е да казвам, че имате тази функция и на всички смарт устройства, като смартфони, таблети, смарт часовници и т.н..

Без значение колко комфортно може да се чувствате, докато използвате функцията за проследяване на местоположението, имайте предвид, че изживяването не винаги е приятно.

От маркирането на снимки от различни места в социалните медии или проверяването в хотели или кафенета, сме склонни да забравяме, че оставяме ясни онлайн отпечатъци от нашите дейности.

Затова е наложително да научите как да изключите споделянето на местоположение в Chrome и да избегнете евентуални рискове за нашата поверителност и сигурност.

как да изключите споделянето на местоположение в хромирана икона

Проследяването на геолокация идва с рискове за поверителност и сигурност

Проследяването на местоположението може да е удобно. Но ако данните за местоположението попаднат в грешни ръце, това няма да стане само неприятно, но и доста опасно. Чрез уточняване на местоположението си и поддържане на раздели при всеки ваш ход, киберпреследвачът или който и да е друг киберпрестъпник може да знае много за вас, като вашето поведение, ежедневието ви, интереса ви и други.

Всъщност, раздавайки действителното си местоположение, вие каните почти всички да ви проследят лесно до дома си и да знаете къде живеете. Същото е вярно, ако това е устройството на вашия партньор, братя и сестри или деца. Проследяването на местоположението може да стане доста опасно за безопасността и сигурността на вас и вашите близки.

Освен това не само киберпрестъпниците използват проследяващите, за да намерят вашето текущо местонахождение, но и държавните агенции. Всъщност имаше инциденти, свързани с приложение, което позволи на органите на реда да проследят местоположението на потребителя в реално време, което в противен случай би изисквало съдебно разпореждане.

Ето защо, ако искате да запазите дейността си поверителна и не искате другите да следват всеки ваш ход, най-добре е да деактивирате приложенията и услугите за проследяване на местоположението.

Как да изключите споделянето на местоположение в Chrome

На този етап може би се чудите: защо местоположението на Chrome проследява фокуса на нашето ръководство? За начало Chrome е най-използваният браузър на планетата. Всъщност от 2019 г. Google Chrome има пазарен дял в световен мащаб от 61,72%, следван от Safari, 15,23% и останалите.

Освен това функцията за проследяване на местоположението на Google Chrome е по-изискана и ефикасна в сравнение с други браузъри с възможност за геопроследяване.

Независимо от това, следват няколко лесни за следване уроци за деактивиране на проследяването на местоположението на Chrome на различни устройства.

Деактивиране на проследяване на местоположението на Chrome на работния плот (браузър)

 • хвърлям Браузър Chrome на вашия работен плот
 • Кликнете върху Chrome Икона на менюто и след това отидете на Настройки
 • Превъртете надолу и щракнете, за да отворите напреднал
 • Отидете на Настройки на съдържанието под Поверителност и сигурност раздел
 • Отидете на Местоположение и включете Попитайте преди да получите достъп (препоръчително)

Забележка: В прозореца Настройки на съдържанието можете да зададете други функции за „питане преди достъп“, като например камера, микрофон, известия и т.н..

Блокиране на проследяване на местоположението на Chrome на Android

 • Отворете устройството си с Android и отидете на Настройки
 • Чукнете и отворете местоположение (или отидете на Връзка на устройството на Samsung)
 • кран Chrome
 • кран Разрешения и превключвайте местоположение

Изключете проследяването на местоположението в Chrome на iPhone

 • кран Настройки на вашия начален екран
 • Превъртете надолу, за да намерите и отидете на Chrome
 • при Chrome настройки, чукнете местоположение
 • Задайте настройките за местоположение на никога
 • След като сте готови, браузърът на вашия iPhone на Chrome няма да проследи местоположението ви

VPN е перфектният инструмент за анонимизиране на вашето местоположение

Ако смятате, че деактивирането на проследяващия местоположението в браузъра ви Chrome ще ви предпази от радара, тогава няма да можете да сбъркате. В крайна сметка може да се нуждаете от GPS на Chrome на един или друг момент.

Най-добрият начин да скриете истински местоположението си или да го направите, като настроите VPN.

PureVPN притежава богат набор от IP адреси, произхождащи от различни места. В момента получавате над 300 000+ анонимни IP адреси от 180+ места като Германия, САЩ, Великобритания, Канада, Бразилия и други. Излъчвайки истинското си местоположение с анонимен IP адрес, можете да сте сигурни, че никой не ви следи и дори някой да е, тогава те са на гонене на дива гъска.

Освен анонимност, вие също така можете да защитите важните си данни срещу хакерски опити, наблюдение или шпиониране с нашето 256-битово криптиране, което е същата технология, използвана от военните и други държавни агенции.

Така че, обезопасете анонимността си днес, като криптирате трафика си и измамите местоположението си с PureVPN.

Искате да възстановите онлайн поверителността си? Може да искате да проверите по-долу ръководства:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map