Contents

Как да инсталирате Kodi VPN – Пълно ръководство за всичките си устройства

Актуализирано: 03 ноември 2019 г.

Научете как да инсталирате Kodi VPN на устройството си, за да получите достъп до няколко добавки и лесно да обикаляте ISP блокове. Използването на PureVPN може да ви помогне да преодолеете ISP блокове и дроселиране отвсякъде. PureVPN също предлага нова 7-дневна пробна версия само за $ 0,99, за да помогне на абонатите на Kodi да имат достъп до други добавки през този период на блокиране.

IMG

** Update: По-нова, по-добра версия на нашето приложение Kodi е аут! Поправихме някои грешки & въведе големи подобрения в производителността. Моля, надстройте съществуващото приложение до версия 1.8.0 (ако още не сте го) от тук.**

Почти всичко е безплатно на Kodi. Ако искате да гледате телевизия на живо или ако се интересувате да хапнете любимите си телевизионни предавания и филми, Kodi има всичко. Просто трябва да получите правилните добавки, които да ви осигурят достъп до цялото ви предпочитано съдържание.

Kodi обаче не е безопасен. Тъй като това е платформа с отворен код, има хиляди добавки, които не са регулирани или модерирани. Някои от тях са обвинени в шпиониране на потребители, а други водят хакери да получат достъп до поверителни данни на потребителите.

Kodi добавки са на разположение за предаване на филми, телевизионни предавания, телевизия на живо, спорт, документални филми, новини и много други. Kodi VPN се е превърнало в едно гише за наблюдатели на биене.

Освен безкрайната полза от добавките на Kodi, има голям недостатък и това са регионални ограничения. Стотици хиляди, ако не милиони добавки на Kodi, са съдържание, заключено до местоположението и не могат да бъдат достъпни извън съответните им региони.

По подобен начин проблемите с нарушаване на авторски права и DMCA могат да ви създадат проблеми с правоприлагащите органи. Но можете лесно да получите достъп до ограничено съдържание с добавки и да останете анонимни онлайн с Kodi VPN.

Защо имате нужда от VPN за Kodi?

Милиони хора по целия свят имат Kodi инсталиран на няколко операционни системи и хардуерни платформи като телевизори и дистанционни управления. Тъй като Kodi позволява на потребителите да възпроизвеждат и преглеждат повечето онлайн поточни медии като видеоклипове, музика и подкасти заедно с цифрови медийни файлове от локални и мрежови носители за съхранение, потребителите на Kodi се нуждаят от вградената способност на VPN, за да им помогнат да блокират достъп до местоположението добавки и съдържание, налични в различни региони.

PureVPN е огромен вярващ в неограничената достъпност. Характеристиките му ви позволяват да преглеждате навсякъде в интернет и да предавате любимите си канали като Netflix US, Hulu, Amazon Prime и т.н., с най-добри скорости. С нашия Kodi VPN можете да се възползвате напълно от Kodi и всичките му функции и услуги.

Освен това, добрата VPN услуга също помага за борба с интернет атаки от хакери и агенции за наблюдение. В съчетание с предимствата на сигурността на VPN, тази комбинация подобрява забавлението и забавлението. Тези, които предпочитат услуги за рязане на кабели през кабелна телевизия, разбират важността на VPN услуга.

Как да използвате Kodi с VPN? [Видео]

Как помага VPN с Kodi?

Най-просто казано, Kodi VPN не само позволява на интернет потребителите свободно да сърфират в интернет, като се свързват към различни VPN сървъри по целия свят чрез своята глобална мрежа, но и маскира IP адреса им, като по този начин ги прави напълно невидими за киберпрестъпниците, хакерите, и агенции на трети страни

Kodi може да бъде конфигуриран на различни устройства като Android, IOS, Linux, Windows, Mac OS, Xbox и PlayStation.

С Kodi VPN можете да направите следното:

 1. Високоскоростно поточно предаване: Можете да се наслаждавате на поточно съдържание с пламтяща скорост с Kodi VPN, независимо от това къде се намирате в света.
 2. Лесна за инсталиране връзка с едно щракване: Инсталирането на Kodi VPN е много по-лесно, отколкото си мислите. С просто щракване се пренасочвате към страницата за изтегляне за определено устройство и процесът започва моментално.
 3. Разгледайте със 100% анонимност: С най-добрата VPN за Kodi, не е нужно да се притеснявате за това, че вашият интернет доставчик заглушава скоростта си или трети страни следят вашите интернет дейности. Вие сте напълно неоткриваеми в мрежата!

Коди законно ли е??

Самият Kodi не е незаконен. Много производители на съдържание и медийни къщи обаче го мразят. Тъй като Kodi е с отворен код, всеки може да създаде всякакъв вид плъгин, който може да се използва за достъп до съдържание от неоторизирани източници.

Въпреки това, само защото няколко души злоупотребяват с Kodi за получаване на достъп до пиратско съдържание, би било несправедливо да забранят или ограничат Kodi. Опитайте да го разберете по този начин; има божи шофьори и има необмислени шофьори. Фактът, че съществуват драйвери за обрив, не прави колата лошо изобретение.

Знаете ли, че голяма част от интернет е скрита от вас? Точно там влизат VPN-та на Kodi. Те позволяват на потребителите на Kodi да имат достъп до скрито съдържание като ограничени поточни предавания и добавки.

Как да настроите Kodi на различни устройства (Windows / Mac / Android / iOS / Apple TV)

Ето как можете да настроите Kodi на устройствата си:

Как да настроите Kodi на Windows

Конфигурирането на Kodi на вашия Windows 7, 8 или Windows 10 е по-лесно и лесно от другите операционни системи. Ето как:

 1. Отидете на страницата за изтегляне на Kodi и изберете 32Bit Инсталатор.
 2. Ако сте редовен потребител на Windows OS, ще видите общите опции: тичам, Запази или Отказ.
 3. Избирам Запази за да изтеглите приложението на желаното от вас място.
 4. Щракнете двукратно върху изтегления файл, за да инсталирате Kodi.
 5. По време на инсталацията може да бъдете помолени да следвате няколко лесни стъпки. Най-добре е да отидете с настройките по подразбиране.
 6. Свършен!

Как да настроите Kodi на Mac

За любителите на Mac, Kodi могат да бъдат конфигурирани на техните Mac устройства. Ето как можете да настроите Kodi на вашия Mac:

 1. Започнете с изтеглянето на най-новото приложение на Kodi за вашия Mac. Имайте предвид, че приложението се предлага във формат на образа на диска.
 2. Щракнете двукратно върху файла, за да го отворите. За да инсталирате това приложение на вашия Mac, просто влача иконата Kodi в Приложения папка.
 3. Сега опитайте да отворите приложението Kodi.
 4. Макар че зависи от сегашното ви Gatekeeper настройки, може да получите грешка при първия си опит, който би бил нещо подобно: не може да се отвори, защото е от неидентифициран разработчик. За да я заобиколите, можете просто CMD + Click приложението Kodi и изберете отворено да играе Kodi. Или можете също да отидете на вашия OSX Сигурност & поверителност настройки от Системни предпочитания меню и изберете Навсякъде където пише Разрешаване на приложения, изтеглени от.
 5. Виола! Вече сте готови да гледате по Коди.

Как да настроите Kodi на Android

Винаги можете да се насладите на Kodi на устройствата си с Android. Всичко, което трябва да направите, е да следвате тези прости стъпки:

 1. Отидете в менюто си за Android и потърсете Настройки.
 2. отворено Настройки и след това отидете на Сигурност меню.
 3. Потърсете Неизвестни източници опция и поставете отметка в квадратчето, за да го активирате. Функцията ще ви позволи да инсталирате приложението Kodi за Android.
 4. Сега, отидете на Google PlayStore за да изтеглите и да се насладите на най-новото приложение Kodi.
 5. Ще трябва да преминете през същите стъпки за вашия Android TV, както менютата са еднакви в приложението.

Как да настроите Kodi на iPhone / iOS

Настройката на Kodi на вашия iOS е прост и лесен процес, който не ви отнема много време. Най-добрата част е, че процесът на инсталиране на Kodi е един и същ на различни устройства с iOS, като iPhone, iPad, iPod Touch, iPad Mini и iPad Pro:

За да се насладите на Kodi на вашия iPhone или друго устройство, захранвано от iOS, ще трябва да изтеглите следните важни файлове:

 • Най-новият файл на Kodi deb.
 • Певицата на приложението за iOS.
 • Приложението Xcode, което се предлага в Mac App Store.

След като изтеглите гореспоменатите файлове, преминете към настройката на Kodi:

 1. Започнете, като свържете вашия iPhone или друго мобилно устройство, захранвано от iOS, към вашия Mac. След като устройството е свързано, отворете приложението Xcode, което сте изтеглили от Mac App Store.
 2. Сега изберете Създайте нов проект за Xcode, тогава Приложение за единичен изглед, и щракнете Следващия.
 3. Попълвам Име на продукта и Полета за организационен идентификатор. След това щракнете Следващия.
 4. Ще бъдете помолени да запазите файла, който можете да запазите на работния плот. Кликнете създавам.
 5. От вас зависи дали искате да споделите данните за контакт с Xcode, тъй като приложението обикновено пита това разрешение. Това обаче не е задължително!
 6. Изберете Поправете издаване, което ще отвори диалогово поле. Кликнете Добави. Сега въведете своето Apple ID за да влезете.
 7. След като влезете, изберете Избирам да отвориш Приложение за подписване. След това изберете Преглед за да изберете и отворите Код деб файл сте изтеглили по-рано.
 8. Сега изберете профила, който сте създали по-рано с идентификатора. Продължете да добавите Kodi като Екранно име на приложението, преди да щракнете начало.
 9. Въведете име на файл, преди да щракнете Запази.
 10. Отворете отново Xcode и изберете Windows. Избирам устройства за да изберете вашия от левия прозорец. След като сте избрали устройството си, потърсете плюс подпишете в долната част на десния панел и щракнете върху него, за да изберете и отворите .ipa файл, създаден по-рано.
 11. Сега изключете вашия iPhone и го отключете.
 12. Понякога може да получите Ненадежден разработчик грешка, когато отворите устройството си. За да премахнете грешката, отидете на Настройки на вашето устройство. Докоснете Общи и след това Управление на устройства. Намерете акаунта си под Приложение за програмисти. Сега, Чукнете Доверие „Име на акаунт“ и чукнете Доверие отново.

Вече можете да се насладите Kodi на вашия iOS 12 или вашето iPhone чрез Kodi VPN.

Как да настроите Kodi на Apple TV

Имате ли Apple TV? Можете да настроите Kodi на вашия Apple TV и да се насладите на високоскоростно стрийминг с приложението.

За да се насладите на Kodi на вашия Apple TV от 4 поколение, трябва да имате акаунт на Apple Developer – безплатен или активен. Освен това ще трябва да изтеглите следните важни файлове:

 • Xcode 7.2+ (наличен в Mac App Store)
 • iOS App Signer за Mac
 • Най-новият Kodi .deb файл за вашия TvOS

След като изтеглите гореспоменатите файлове, преминете към настройката на Kodi:

 1. Започнете с включване на вашия Apple TV към вашия Mac през USB-C към USB-A кабел.
 2. След като устройството е свързано, отворете Xcode и изберете да Създайте нов проект за Xcode. Изберете Приложение от главното меню под TvOS секция. Сега, изберете Приложение за единичен изглед, преди да щракнете Следващия.
 3. Сега продължете, като създадете a ‘Нов проект’. Можете да попълните Име на продукта и име на организация полета с всякакви подробности, които искате. Направете същото, когато попълвате Идентификатор на групата поле и тук подробностите ще бъдат написани в стил с обратен домейн – например, com.arcade.kodiappletv. Уверете се, че всички полета са попълнени, преди да щракнете Следващия. И накрая, запазете проекта на вашия работен плот или на всяко друго място, от където можете лесно да получите достъп до файла.
 4. Сега се върнете към главния прозорец на Xcode, където трябва да виждате грешка, посочваща Съответстващ профил за осигуряване не може да бъде намерен. За да преодолеете грешката и да я разрешите, просто щракнете върху Поправете издаване.
 5. За да коригирате горния проблем обаче, ще ви е необходим безплатен активен Apple Developer сметка. Затова продължете да влизате с помощта на свързаното Apple ID и парола. Въпреки че приложението продължава да иска подробности, то може да се пренебрегне, тъй като не е задължително. Продължете, като изберете правилния Apple ID и щракнете Избирам. След като го направите, приложението Xcode ще отстрани проблема, за да направи профил за резервиране.
 6. Сега, изберете Apple TV от падащото меню, което можете да намерите в горната лява част на приложението Xcode, заедно с други опции като бутоните за възпроизвеждане и спиране.
 7. След като приключите с приложението Xcode, отворете iOS App Signer. Сега, изберете правилния Подписване на удостоверение и продължете да попълвате Предоставяне на профил област. Изберете името на проекта, който сте създали в приложението Xcode по-рано. Изберете Входен файл за да прегледате, да намерите и изберете Kodi .deb файл, изтеглени по-рано. От вас зависи дали искате да попълните Поле за име на дисплей на приложението и му дайте уникално име или го оставете.
 8. Кликнете начало след като се уверите, че всички полета са попълнени с точните данни. След като щракнете върху бутона за старт, приложението ще продължи да създава .ipa файл които можете да инсталирате на вашия Apple TV.
 9. Върнете се към Xcode, и отидете на прозорец, тогава устройства, и изберете ябълка.
 10. Сега изберете току-що създадения IPA файл. Приложението вече ще инсталира файловете на вашия Apple TV.
 11. Вече можете да се насладите на Kodi на вашия Apple TV четвърто поколение.

Как да настроите Kodi VPN чрез рутери

Ако сте потребител на Kodi и искате да получите достъп до съдържание от географски ограничени добавки на всичките си устройства едновременно, можете да го направите, като инсталирате нашия Kodi VPN на всички ваши устройства поотделно. Това силно оптимизирано VPN приложение поддържа до десет мулти-входа, което означава, че можете да използвате същия VPN акаунт на 10 устройства едновременно.

Но не е ли скучно да инсталирате VPN на всичките си устройства поотделно, когато можете просто да го конфигурирате на вашия рутер и да получите VPN функционалност по подразбиране на всичките си устройства? Точно така. Инсталирането на VPN на вашия Wi-Fi рутер е бързо и просто. Необходими са много малко усилия за инсталиране на VPN и работи чудесно на всички популярни Wi-Fi рутери.

Как да настроите Kodi VPN на други платформи и устройства

Как да настроите Kodi на OpenELEC устройства

Забележка: Настройката на Kodi за постигане на максимални ползи изисква стъпка по стъпка процес, който едва ли отнема голяма част от вашето време.

съвет: Ние разбираме, че процесът съдържа жаргони, които може да са непознати за вас. Няма за какво да се тревожиш, тъй като ние те покрихме. Просто следвайте лесния процес, за да получите възможно най-доброто интернет изживяване.

Ако искате да инсталирате по-стара версия на Kodi на вашето устройство, за Kodi v.15 ISENGARD, щракнете тук. За Kodi v.16 Jarvis кликнете тук

Стъпка 1 – Изтеглете Kodi на устройството си OpenELEC (Raspberry Pi)

 • Преминете към уеб сайта на Kodi.
 • Изтеглете файла.
 • Инсталирайте изтегления файл.

След като сте готови, следвайте метода:

Стъпка 2: Изтеглете и инсталирайте Kodi VPN добавка.

Следвайте стъпките, дадени по-долу, за да инсталирате добавката PureVPN Kodi на вашето устройство.

 1. Отворете браузъра си и посетете „https://s3.amazonaws.com/purevpn-dialer-assets/kodi/app/service.purevpn.monitor-1.8.0.zip“
 2. Файлът ще се изтегли автоматично
 3. След като го изтеглите, намерете инсталационния файл в неговата папка.

Стъпка 3: Поставете изтегления файл в USB устройство.

Поставете изтегления файл „service.purevpn.monitor-1.3.0.zip”В USB устройство и го включете на OpenElec Kodi Box.

Стъпка 4: Стартирайте KODI и инсталирайте VPN Addon за KODI.

 1. Отворете началната страница и кликнете върху „Добавки.”
 2. Кликнете върху „файлове”.
 3. След това кликнете върху „Инсталиране от zip файл.”
 4. Навигирайте до USB устройство където сте поставили инсталационен файл.
 5. Кликнете веднъж върху „service.purevpn.monitor-1.3.0.zip”, За да започне инсталирането на добавка.

Стъпка 5: Настройка на добавката PureVPN Kodi

 1. Отворете раздела Добавки и щракнете върху PureVPN Monitor OpenVPN.
 2. Ще се появи нов прозорец, щракнете върху Настройки на добавката.
 3. Въведете вашето потребителско име и парола.
 4. Изберете държавата или региона, от който искате да получите достъп до съдържанието по ваш избор. Кликнете върху Показване на състоянието на VPN, за да проверите текущия IP и местоположението.
 5. Щракнете върху Промяна или Прекъсване на VPN връзка, за да се покаже списъкът на сървърите. Свържете се с държавата по ваш избор.

Свършен! Сега можете да получите достъп до съдържанието на Kodi, специфично за региона, с пълна анонимност чрез нашето Kodi VPN.

Как да настроите Kodi на Amazon Fire Stick, Fire TV и Fire Cube

Kodi може да бъде конфигуриран и на Amazon устройства. Ето как можете да настроите Kodi на Amazon Fire Stick или вашия Amazon Fire TV:

 1. Започнете, като включите устройството си Amazon и след това преминете към Настройки > Система и тогава Опции за програмисти.
 2. Изберете и включете Приложения от неизвестни източници, и след това Отстраняване на грешки в ADB настроики.
 3. Може да видите предупредителен сигнал, когато включите неизвестния източник, но можете да изберете Добре да пренебрегнете предупреждението, тъй като винаги можете да го изключите по-късно.
 4. Отидете на главния екран на Fire Stick. Сега, отидете на Търсене и тип Downloader за да го изберете. Изберете получавам.
 5. След като изберете получавам, изтеглянето ще започне. След като изтеглянето приключи, в долния десен ъгъл ще се появи известие.
 6. Отидете на Меню и изберете Стартирайте сега.
 7. Изберете секция URL, за да изтеглите някоя от двете съвместими версии: Krypton 17 и Leia 18. За Krypton напишете следния URL адрес, bit.ly/ kodi17apk. За да инсталирате най-новия v18, въведете bit.ly/kodi18apk в полето URL.
 8. Кликнете Следващия и тогава Изтегли за да получите желаната версия на Kodi.
 9. Кликнете Инсталирай когато изтеглянето приключи и инсталацията на Kodi скоро ще започне.
 10. След като инсталацията приключи, отворете Kodi и се насладете на любимите си предавания.

Често задаван въпрос (често задавани въпроси)

Какво е Коди?

Kodi е медиен плейър с отворен код, който има милиони потребители по целия свят. Популярността му може да се дължи на факта, че съдържа хиляди безплатни добавки и ви дава достъп до безкрайно съдържание. Kodi е известен не само с поточно видео. Много хора използват Kodi и за слушане на музика.

Kodi може да бъде инсталиран на почти всяко устройство, което има екран и се свързва с интернет. Това е абсолютно безплатно и предлага висококачествено поточно предаване.

Какво е Kodi VPN?

Kodi е обвинен, че хоства пиратско съдържание от много производители на съдържание. Ето защо не работи добре в много страни. Ако живеете в страна, в която Kodi не работи или ако сте в регион, в който определена добавка не работи правилно, Kodi VPN може да ви помогне да настроите нещата правилно.

С Kodi VPN можете да промените местоположението си и да получите достъп до цялото съдържание за миг. A Kodi VPN също ще ви предпази от всякакви злоупотреби в мрежата, като хакерски кибератаки и откупи.

Как да настроите VPN на Kodi?

Нашият VPN има специално приложение за Kodi. Това приложение е създадено, като държи под внимание потребителите на Kodi и техните навици за стрийминг. Това е отличен инструмент, който ви позволява да изтегляте и инсталирате всякакви добавки и да предавате съдържание с пълна свобода и онлайн безопасност. Без значение какво стрийминг устройство притежавате, можете да използвате VPN на Kodi.

Безплатен VPN или платен VPN? Кой е по-добър?

Безплатен VPN изглежда атрактивен избор за повечето потребители. Много е рисковано обаче да използвате безплатен VPN. Това е така, защото безплатен VPN ви прави напълно уязвими онлайн и ви излага на всички рискове онлайн, които могат да осакатяват вашата поверителност. Винаги използвайте платена VPN за всичко, което правите онлайн.

Как да добавите канали на Kodi?

За всичко, което искате да гледате в Kodi, ще трябва да инсталирате подходяща добавка. Ако искате да предавате съдържание от различни канали, потърсете добавка, която доставя съдържание по ваш избор.

Важно е да знаете, че в официалното хранилище на Kodi можете да намерите само няколко добавки. Ако търсите добавка, която не е налична в официалното хранилище, ще трябва да изтеглите от неофициален източник, известен също като хранилище. Също така ще трябва да активирате изтегляне / инсталиране от неизвестни източници в менюто с настройки.

Как мога да коригирам буфериране на Kodi?

Ако потокът ви непрекъснато буферира и съсипва вашето преживяване, това може да се дължи на ограничаването на ISP или ограниченията на честотната лента, наложени от вашия интернет доставчик. Можете лесно да избегнете тези ограничения и да получите върховото безпрепятствено поточно изживяване, като получите VPN за Kodi и станете напълно анонимни онлайн.

Коя е най-добрата конструкция на Kodi?

Има много Kodi надстройки там, които предоставят много добавки, плъгини и страхотни скинове, които можете да настроите само с едно щракване. Те спестяват много време, което в противен случай бихте използвали, за да намерите подходящите добавки за вашето удоволствие от гледане. Най-добрите компилации, които предоставят страхотно съдържание и имат приятни за окото кожи, включват Misfit Mods Lite и Titanium Build.

Сигурна ли е моята връзка Kodi? Може ли някой да разбере какво предавам?

Kodi е медиен плейър с отворен код, което го прави доста несигурен и лесен за експлоатация. Изследвания и статистически данни показват, че стрийдърите на Kodi са подложени на най-голям брой кибератаки като кибер-дебнене и хакове.

Хакер, който може да е влязъл във вашата мрежа, може да знае какво гледате и с кого общувате. Той дори може да подслушва вашите разговори, като поема контрола над микрофоните във вашите устройства, като смартфони и домашни помощници.

Каква е най-новата версия на Kodi?

Последната версия на Kodi е v18.6, известна като Leia. Той е изключително стабилен и има много по-добър потребителски интерфейс, поради което много хора правят превключването от по-стари версии. Освен това в тази компилация бяха разгледани много грешки и ограничения, които бяха осакатени предишните версии на Kodi, което в крайна сметка помага да се направи потребителското изживяване много по-свободно и приятно..

Най-добрата страна за свързване на VPN за използване на Kodi?

Най-добрата страна за свързване на вашия VPN за използване на Kodi е САЩ. За разлика от повечето страни, където строгите кибер закони затрудняват достъпа до нужните ви добавки, САЩ разполагат с огромно количество свобода онлайн. Много малко услуги не са достъпни в САЩ, но най-вече хората в САЩ имат достъп до всички него. Ето защо трябва да се свържете със сървър в САЩ.

След като свържете нашия VPN на сървър в САЩ, всичко, което искате да гледате, ще бъде във вашия достъп. Тъй като PureVPN ви осигурява голяма онлайн сигурност, вие също ще бъдете в безопасност от санкциониране или преследване за достъп до ограничено съдържание.

Защо ви трябва VPN за Kodi?

Има много проблеми, свързани с поточно предаване на Kodi при несигурна връзка. Може да ви изложи на зловреден софтуер, кибератаки, хакове, подслушване и много други злонамерени онлайн дейности, които могат да ви причинят вреда.

Без добра Kodi VPN може да получите много бавни скорости на поточно предаване, което може да съсипе вашето преживяване. След като настроите VPN на вашия Kodi, вие ставате напълно невидими онлайн, което ще ви помогне да останете в безопасност от всички злоба в интернет..

Окончателна присъда

Kodi е изцяло безплатно и с отворен код медийно плейър приложение, разработено от XBMC Foundation, организация с нестопанска технология. Докато медийният плейър е с отворен код, а съдържанието е безплатно, той отваря безкрайни възможности за видео забавление за стриймъри от цял ​​свят.

Благодарение на своя отворен код, Kodi има равен дял от проблеми, повечето от които се въртят около хакери и кибер-натрапници, които могат да влязат във вашите устройства, за да се подхранват върху вас и да откраднат вашите данни. С Kodi VPN услугите потребителите могат да останат сигурни в мрежата, докато се наслаждават на непрекъснато висококачествено предаване на любимите си телевизионни предавания, спорт и филми навсякъде и по всяко време, когато пожелаят.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me