Как да инсталирате Kodi на Roku – за Android & ОС Windows

Публикувано: 02 юли 2019 г.

Ако не можете да инсталирате Kodi на Roku, това ръководство е за вас. Ще научите как да инсталирате Kodi на Roku, както и да активирате лесно огледалното отваряне на екрана. Плюс това, вземете PureVPN само за $ 0,99, за да си осигурите невероятно поточно изживяване по време на блокирането.

** Update: По-нова, по-добра версия на нашето приложение Kodi е аут! Поправихме някои грешки & въведе големи подобрения в производителността. Моля, надстройте съществуващото приложение до версия 1.8.0 (ако още не сте го) от тук.**

Наличието на устройства и приложения за рязане на кабели, като Roku и Kodi, съответно засили тенденцията на онлайн стрийминг на съвсем ново ниво. В резултат на това стана супер лесно да гледате любимото си съдържание на всяко устройство, което предпочитате.

Говорейки за Roku и Kodi, Roku е доста популярен медиен плейър за стрийминг, докато последният е център за медийни развлечения. Въпреки че и двамата имат огромен фен, следящ по целия свят, за съжаление те не са съвместими помежду си.

Но не губете сърце, защото има начин да инсталирате Kodi на Roku!

Възможно ли е да инсталирате Kodi на Roku чрез Jailbreaking the Device?

Може би сте попаднали на статии, в които се споменава как да джейлбрейк Roku устройство да инсталирате Kodi. Съжаляваме, че пукнахте балона си, не можете да намерите определено ръководство по темата, защото все още няма …. Защо?

Това е така, защото собствената ОС на Roku е изградена на родната платформа C / C ++. Рождеството е това, което прави устройството доста трудно да избяга или да изкорени. Така че, не, изобщо не можете да избягате от устройството.

Освен това, дори и да има начин да джейлбрейк на устройството, не можете да играете на Kodi на Roku, защото няма официална добавка на Kodi за устройството.

Отново, ако попитате, има ли начин да получите Kodi на Roku, т.е. директно инсталиран на него? Отговорът би бил “Не”. Но ако попитате, има ли решение? Отговорът е, да!

Решението включва „Casting“ Roku на устройство, съвместимо с Kodi. Нека научим как да използваме „Cast“ или „Screen Mirroring“ за достъп до Kodi on Roku.

Как да инсталирате Kodi на Roku с VPN?

Тъй като търсите решение да стартирате Kodi в Roku, трябва да сте добре запознати с факта, че има някои популярни добавки на Kodi, до които нямате достъп без VPN. За щастие за вас, VPN ви позволява да получите достъп до любимите си добавки Kodi само с няколко щраквания.

Следвайте тези стъпки, за да получите своя PureVPN акаунт и съответното приложение за вашето устройство:

 1. На първо място, регистрирайте се за PureVPN акаунт
 2. Изтеглете приложението VPN и го инсталирайте
 3. Свържете се с избрания от вас сървър, като например американски сървър, за да получите достъп до любимата си добавка Kodi
 4. Насладете се на цялото си любимо съдържание на Kodi в Roku

Как да активирате огледалното огледало на Roku?

Screen Mirroring е доста завладяваща технология, която ви позволява да показвате екрана на едното устройство на другото. Да предположим, че трябва да гледате видеоклип на HD телевизор, но клипът всъщност е на вашия смартфон. Можете лесно да направите това, като включите екранното огледало на двете устройства и ги свържете чрез Bluetooth връзка или Wi-Fi.

Screen Mirroring е доста лъскава технология, която вече можете да видите на най-новите джаджи или операционни системи. Всъщност можете да намерите тази опция на Widows и много Android устройства. Следователно, решението ще работи само ако вашето устройство поддържа Screen Mirroring.

Roku устройства, които поддържат огледалото на екрана

Както беше обсъдено по-горе, вашето устройство Roku трябва да има функцията Screen Mirror, за да имате достъп до Kodi върху него. Ето списъка с Roku устройства, които се предлагат с тази мощна функция:

 • Roku 2 Модел 4210 с версия 5.6 или по-висока
 • Roku 3 Модел 4200 и Модел 4230 с версия 5.6 или по-нова
 • Roku 4 Модел 4400 с версия 5.6 или по-висока
 • Roku Stick Model 3500 и Model 3600 с версия 5.6 или по-нова
 • За Roku TV трябва да имате версия 6.2 или по-нова

Активиране на екранното огледало на Roku

За да активирате функцията Screen Mirror на вашето устройство Roku, изпълнете следните стъпки:

 • Натисни У дома бутон на вашето дистанционно управление Roku, за да отидете в главното меню на вашето устройство
 • Отидете на Настройки опция и след това до Актуализации на системата
 • Уверете се, че използвате v5.6 или по-нова версия. Второ, ако има налична актуализация, актуализирайте ОС
 • Сега се върнете към Настройки и след това отидете на Огледално огледало
 • Натиснете Активиране Огледално огледало

Как да получите Kodi на Roku чрез Windows?

Инсталирайте Kodi на Roku

За да предавате екрана на Kodi на вашата операционна система Windows – било то на настолен компютър или лаптоп, трябва да сте сигурни, че използвате Windows 8.x или Windows 10.

Освен това, вие също трябва да се уверите, че имате Kodi плейър инсталиран на вашата Windows OS.

Нека да разгледаме стъпките как да инсталирате Kodi в Roku чрез Windows 8.1 или по-нова версия:

 1. Щракнете върху Старт меню и отидете на Настройки
 2. Кликнете два пъти върху устройства кутия, за да го отворите
 3. Кликнете Свързани устройства или Bluetooth и други устройства
 4. Кликнете Добави устройство или Добавете Bluetooth или друго устройство
 5. Изчакайте Windows да сканира и да намери вашето Roku устройство
 6. Когато свържете Roku през вашия Windows, ще видите екрана на вашето устройство на Roku TV
 7. Сега отворете Kodi на вашия Windows и се наслаждавайте на него на вашето устройство Roku

Как да получите Kodi на Roku чрез Android?

Подобно на Windows, вашето устройство с Android също трябва да поддържа функцията за огледално отразяване на екрана, за да можете да инсталирате Kodi на Roku. За това се уверете, че използвате Android 4.4.2 или най-новата версия.

Второ, може да не успеете да намерите функцията със същия етикет като другите устройства, тъй като някога етикетите на производителите се отличават по различен начин. В зависимост от устройството ви с Android можете да намерите функцията за огледално отваряне на екрана като:

 • HTC Connect на устройствата HTC
 • AllShare Cast / Quick Connect / Smart View на някои устройства на Samsung
 • Screen Casting във версията за Android Lollipop
 • Smart Share на LG устройства
 • Показвайте огледален / безжичен дисплей на устройства с Android Android
 • Cast / Cast Screen в някои версии на Android

Сега, нека да разгледаме стъпките, които трябва да предприемете, за да хвърлите екрана на устройството си с Android на Roku за използване на Kodi.

 1. Отидете на Настройки меню на устройството ви с Android
 2. Сега отидете на показ меню
 3. На екрана на дисплея превъртете надолу, за да видите В ролите функция и я докоснете, за да я отворите. Както споменахме по-рано, функцията може да има различно име в зависимост от вашето устройство
 4. Ще видите Roku устройство, ако вече сте активирали Огледално огледало върху него
 5. След като видите Roku устройство, чукнете го и се насладете

Защо трябва да инсталирате Kodi на Roku?

Много потребители на Roku често се чудят дали използването на Kodi on Roku е добър вариант или не. В крайна сметка Roku идва със своя официален набор от канали.

Е, устройството за стриймиране на медии може да предлага популярни канали в магазина си, не предлага частни канали. Тъй като Roku вече не предлага частни канали, може да нямате достъп до любимите си канали, които някога са били налични.

Освен това Roku има тенденция да забранява всички видове съдържание, които смята за незаконно. Всички тези причини настрана, основната причина за използването на Kodi на Roku е, че Roku изисква да кашляте повече пари за достъп до повече канали. С други думи, трябва да закупите абонаменти за каналите, които искате в Roku.

Kodi обаче е напълно безплатна платформа за развлечение на медии. Освен това той предлага огромна галерия от безплатни добавки, които могат да задоволят желанието ви за филми, телевизионни предавания, спорт и т.н..

Комбинирайки безплатните функции на Kodi с платените абонаменти на Roku, можете да се насладите на невероятно онлайн излъчване.

Защо имате нужда от VPN?

Независимо дали е Kodi или Roku, има някои канали, които ви ограничават да получите достъп до тях без VPN. Най-вероятната причина за проблема са блокове за местоположение. Поради специфични за страната споразумения за съдържание или проблеми с лицензирането, не можете да гледате съдържание, което е достъпно за конкретна държава.

Например, не можете да гледате базирания във Великобритания канал, BT Sports, извън Обединеното кралство.

VPN ви предоставя огромна доставка от анонимни IP адреси, които без проблем можете да използвате за достъп до онлайн канали или добавки на Kodi или Roku. Използвайки VPN анонимни IP адреси, можете да скриете истинското си местоположение и да покажете публичния си IP или местоположението на която и да е държава.

С PureVPN можете да получите достъп до Hulu, BT Sports, Sky Go Live, Amazon Prime и дори US Netflix от всяка точка на света..

Така че, вземете VPN и се сбогувайте с проблемните цифрови препятствия веднъж завинаги.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me