Как да добавите субтитри към Kodi през 2020 г.

Публикувано: 03 юли 2019 г.

В това ръководство можете да научите как да добавяте субтитри на Kodi с OpenSubtitles и Subcene. Тези добавки на Kodi са най-подходящи за тези, които обичат поточно предаване на филми със субтитри и използване на съвместими устройства. Освен това можете да използвате PureVPN само за $ 0,99, за да се насладите на поточни канали на Kodi безпроблемно.

Някои видео добавки за Kodi се предлагат с възможности за автоматично извличане на субтитри, но те не работят с всички видеоклипове. Понякога е необходимо да поставите малко допълнителни крака, за да получите по-добър контрол върху избора си и да получите подходящите субтитри за вашето видео.

Защо имате нужда от Kodi субтитри?

Kodi субтитрите стават от съществено значение, особено когато предавате видео съдържание на чужд език. Да предположим, че не сте местен говорител на английски; може да ви е трудно да спомогнете спонтанно за диалозите. По този начин добавянето на субтитри може да гарантира, че консумирате цялото съдържание, без да пропускате нито секунда. Субтитрите също са полезни, когато качеството на звука не е голямо или когато трябва да намалите силата на звука до едва чуваемо ниво.

Как да добавите субтитри в Kodi с помощта на OpenSubtitles

Opensubtitles наистина е най-добрата услуга за целта. Услугата има субтитри, достъпни за почти всички филми и телевизионни предавания, пуснати до дата на широк спектър от езици. Ето как можете да добавяте субтитри към Kodi с помощта на OpenSubtitles.

Стъпка 1: Отидете на OpenSubtitiles и се регистрирайте за безплатен акаунт.

Кликнете върху „регистриране“ в горната част на страницата и следвайте инструкциите, за да създадете нов идентификационен номер и парола. Процесът може да отнеме повече от няколко стъпки, така че бъдете търпеливи.

Стъпка 2: Кликнете върху иконата на зъбно колело от горния ляв екран на екрана и отворете „система“.

Стъпка 3: Изберете „Добавки“

Стъпка 4; Изберете „Инсталиране от хранилище“

Стъпка 5: Изберете „Kodi добавка хранилище“ от списъка.

Това е официалното репо, което идва по подразбиране с Kodi.
Забележка: Преминете към стъпка 6, ако нямате инсталиран поне едно хранилище, различно от вграденото репо на Kodi.

Стъпка 6: Изберете „Субтитри“ от списъка

Стъпка 7: Сега изберете „OpenSubtitles.org.“

Стъпка 8: Кликнете върху бутона „инсталиране“

Стъпка 9: „OpenSubtitles.org“ ще се покаже в горния десен ъгъл на екрана, след като инсталацията приключи

Стъпка 10: Сега кликнете върху „OpenSubtitles.org“ и след това кликнете върху „конфигуриране“.

Стъпка 11: В диалоговия прозорец въведете потребителското име и паролата, които сте създали в стъпка 1

Стъпка 12: Върнете се на началния екран на Kodi и отворете „настройки“.

Стъпка 13: Отворете „Играч“

Стъпка 14: Отидете в долната лява част на екрана до иконата на зъбчатка и се уверете, че е избрано „Стандартно“.

Стъпка 15: Отидете на „език“ от лявата странична лента, изберете „Езици за изтегляне на субтитри за“ в „Изтегляне на услуги“ отдясно. За повечето потребители езикът по подразбиране ще бъде зададен на английски. Можете да изберете няколко езика от списъка.

Стъпка 16: Щракнете върху „стандартна услуга за телевизионни предавания“, за да настроите субтитри за телевизионни предавания

Стъпка 16: Изберете „OpenSubtitles.org“

Стъпка 17: Кликнете върху „стандартна услуга за филми“ и след това повторете стъпка 16

Ето как ще изглежда вашият екран, след като на устройството на Kodi е настроен OpenSubtitles. Вече може да играете любимия си филм или телевизионно шоу. Просто кликнете върху иконата на субтитрите в долната дясна част на екрана и OpenSubtitles автоматично ще извади субтитрите за съдържанието, което се възпроизвежда.

Как да добавите субтитри в Kodi с помощта на Subcene

Въпреки че OpenSubtitles е най-добрата услуга за субтитри, налична за Kodi в момента, тя може да доведе до разочарование за някои. За потребители, които търсят бързо поправяне, може да изберат Subscene. Той може да не предлага толкова субтитри на Kodi, колкото OpenSubtitles, но може да служи на целта в доста голяма степен в по-голямата си част. Най-хубавото е, че може да се настрои директно с Kodi, без да се регистрира акаунт. Ето бърз и лесен начин да добавяте субтитри в Kodi с помощта на Subcene.

Стъпка 1: Отидете на началния екран на Kodi и докоснете иконата „настройки“

Стъпка 2: Отворете „Играч“

Стъпка 3: Отидете на „език“ от лявата странична лента и след това изберете „Езици, за да изтеглите субтитри за“ в „Изтегляне на услуги“. Езикът по подразбиране ще бъде зададен на английски и ако това е предпочитаният от вас език, оставете тази опция.

Стъпка 4: Сега изберете „стандартна услуга за телевизионно шоу“.

Стъпка 5: Кликнете върху опцията „Получете повече“ и изтеглете подзаглавие subscene.com за Kodi (ако още не сте го направили).

Стъпка 6: След като го имате, кликнете върху „subscene.com“, за да го направите услугата за субтитри по подразбиране за Kodi

Стъпка 7: Сега изберете „филмова услуга по подразбиране“ и повторете горната стъпка # 6.
Сега вече сте готови и Subscene ще започне да търси субтитрите по подразбиране, след като заглавието се играе.
Моля, обърнете внимание, че можете да използвате и Opensubtitles, дори ако изберете Subcene като услуга за субтитри по подразбиране за вашето Kodi устройство. Винаги можете да избирате между двете или всяка друга услуга за субтитри, която може да сте инсталирали, за да намерите субтитри за възпроизвежданото съдържание.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me