Как да деактивирате WebRTC в Firefox и Chrome

Наскоро беше открит огромен недостатък в сигурността WebRTC. Проблемът със сигурността засяга само потребителите на Windows OS, но за това не трябва да се обвинява самата Windows OS. Уязвимостта, по същество известна като WebRTC теч, засяга потребителите на браузърите Chrome и Firefox и дава възможност на уебсайтовете да виждат реалния IP адрес на потребителите, дори когато са зад vpn. За щастие има някои разширения, които могат да предотвратят WebRTC в браузъри.

IMG

Как да деактивирате изтичането на WebRTC в браузъра Firefox (Windows OS)

Потребителите на Mozilla Firefox трябва да стартират Firefox и да направят следното, за да избегнат изтичане на WebRTC:

  • Въведете about: config в адресната лента на Firefox.
  • Кликнете върху „Ще внимавам, обещавам!“ (или някакво съобщение за сигурност, подобно на това) [съобщението зависи от версията на Firefox, която имате]. Например, новата версия на Firefox показва предупредително съобщение „Това може да анулира вашата гаранция!“ последвано от обяснение на сигурността на предварителните настройки и подобни. Ако видите такова съобщение, кликнете върху „Приемам риска!“
  • Ще се отвори списък с лента за търсене по-горе. В тази лента за търсене въведете: media.peerconnection.enabled и натиснете Enter.
  • Когато резултатът се появи, щракнете двукратно върху него, за да превърнете стойността му в невярна.
  • Затворете раздела, за да завършите процедурата.

Ако не искате да преминете по толкова забързан начин, само за да предотвратите изтичане на WebRTC във вашия браузър Firefox, просто инсталирайте PureVPN Firefox разширение.

Разширението се предлага с вградена защита от течове на WebRTC, която ви позволява да гледате любимото си съдържание или да използвате всеки VoIP комуникационен инструмент, за да се свържете с любимите си хора, без да се страхувате от нарушаване на поверителността.

Как да деактивирате изтичането на WebRTC в браузъра Chrome (Windows OS)

В браузъра Chrome няма вградени настройки, които биха позволили на потребителите да поправят своите Проблеми с течовете на WebRTC. Следователно, за да деактивирате изтичането на WebRTC, потребителите на Chrome трябва да инсталират правилното разширение.

Преди няколко години хората, използващи браузъра Chrome в Windows, ще изтеглят добавката / разширението „блокирайте WebRTC“ за своя браузър Chrome. Разширението обаче не успя да работи ефективно и в крайна сметка изтича реално IP на потребителите.

Въпреки това, PureVPN Chrome Extension доказа, че може успешно да предотврати изтичане на WebRTC и да запази напълно скрития истински IP адрес на потребителите. Разширението не само маскира реалната IP на потребителите и предотвратява изтичането на WebRTC, но също така осигурява криптиране на високо ниво, за да запази трафика на браузъра на потребителите напълно защитен.

Какво е WebRTC и кои платформи влияят най-много?

Най- „RTC“ в WebRTC е съкращение за комуникация в реално време и се използва за гласови повиквания, видео чатове и споделяне на p2p файлове. WebRTC не е грешка, тъй като първоначално е разработена, за да улесни гореспоменатите видове връзки между браузърите независимо, без да зависи от каквито и да е плъгини. От 2013 г. експертите подозират, че WebRTC може да е полезен за откриване на локален IP адрес на потребителя, дори ако потребителят стои зад VPN.

WebRTC не засяга потребителите на OSX и Android, така че потребителите, които използват Chrome или Firefox на OSX или Android, не се нуждаят от това. Потребителите на Windows обаче трябва да предприемат незабавни стъпки, за да избегнат изтичане на WebRTC и да защитят реалния си IP адрес, така че да могат да продължат достъпа до любимите си географски ограничени или блокирани уебсайтове или съдържание, докато използват анонимен VPN.

С разширенията на браузъра PureVPN вече няма да се притеснявате за проблем с теча на WebRTC.

Google пусна разширение за Chrome, " Мрежов ограничител на WebRTC" което елиминира страховете от WebRTC. Разширението е с изключително малки размери, само 7,31KB, но достатъчно ефективно, за да деактивира опцията WebRTC за няколко маршрута в настройките за поверителност на браузъра, като същевременно конфигурира WebRTC да не използва конкретни IP адреси.

"Всички публични IP адреси, свързани с мрежови интерфейси, които не се използват за уеб трафик (например предоставен от ISP адрес, когато сърфирате през VPN) [са скрити],"Google казва.

Но не би било разумно да губите време за разширение, което предлага само една функция, когато разширенията за браузър на PureVPN идват със защита от теч на WebRTC, онлайн сигурност, анонимност и други.

Насладете се на пълна анонимност и свобода в интернет, като предотвратявате изтичането на WebRTC във вашия браузър Chrome или Firefox.

Останете анонимни, PureVPNers!

не-дневник IMG

PureVPN не е сертифициран без регистрация!

Политиката за без регистрация на PureVPN е утвърдена от един от водещите независим одитор, базиран в САЩ. PureVPN е не само най-бързият, но и проверен доставчик на VPN без регистрация!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me