DNS защита от теч


DNS защита от теч

Достъп до уебсайтове от цял ​​свят и бъдете сигурни за вашата поверителност онлайн. Защитата от течове на DNS от PureVPN на PureVPN е проектирана така, че да защитава вашите интернет дейности по всяко време. Веднъж свързан, всички IP адреси, до които имате достъп, са защитени с криптиране от най-висок клас.


Осигурете вашия DNS с защита от изтичане на DNS на PureVPN, която гарантира максимална тайна на вашите онлайн дейности.

Какво е DNS?

Начинът, по който DNS (Domain Name System) работи е чрез превеждане на имена на домейни в IP адреси, така че браузърите да могат да взаимодействат помежду си. Всяко устройство, свързано към Интернет, има уникален IP адрес, който другите устройства използват за комуникация. DNS сървърите премахват необходимостта хората да запомнят IP адреси като 192.168.1.1 (в IPv4) или по-сложни по-нови буквено-цифрови IP адреси като 2300: de00: 1298: 1 :: g482: v6b3 (в IPv6).

Как мога да проверя дали моята VPN работи правилно?

Осигуряване ако вашата VPN работи правилно може да бъде предизвикателство за своя както DNS течове е учудващо общ въпрос. Въпреки че можете да опитате самостоятелно да проучите VPN настройките и да гарантирате, че всичко работи добре и да избегнете изтичане на DNS, това не е толкова лесно за всички.

Имайки това предвид, PureVPN е разработил тест за изтичане на DNS, който подчертава, ако вашата заявка за DNS (сървър на имена на домейни) се излага в интернет. Тъй като недостатъците на сигурността стават все по-чести, вашият истински IP е застрашен от любопитни очи, дори ако използвате VPN, и това е лесно да се експлоатира.

Вземете теста за теч на DNS

Ако вече имам VPN, тогава защо трябва да проверя за DNS защита?

VPN връзка защитава вашата интернет връзка, като маршрутизира вашите интернет заявки през тунела VPN, следователно, прикрива истинската ви идентичност и онлайн дейности и ви предпазва от течове на DNS. От друга страна, DNS течове са, когато поради проблеми със софтуера, вашият интернет доставчик е в състояние да проследява вашите интернет дейности, независимо дали използвате VPN или не!

Тъй като вашите заявки за DNS раздават навиците ви за сърфиране, те могат много добре да се използват срещу вас. В случай, че даден човек има достъп до вашите заявки, свързани с DNS, освен вашия интернет доставчик или VPN сървъра, това предизвиква безпокойство. Това означава, че вашите онлайн дейности са уязвими и вече не сте сигурни поради течове на DNS. За да проверите, направете тест за теч, за да предотвратите изтичане на DNS сървър или използвайте VPN услуга, която може да предотврати течове на DNS сървъри.

Какви са причините за изтичане на DNS?

Има много причини за изтичане на DNS. Най-често срещаните са:

1.Неправилно конфигурирана мрежа

С неправилни настройки излагате устройството си на кибератаки и нарушения на данните. Когато свържете устройство към сравнително нова Wi-Fi мрежа, настройките на DHCP на мрежата (протокол по подразбиране, който определя IP адреса на вашите устройства в мрежата) могат автоматично да назначат DNS сървърите, за да се грижат за вашите заявки в мрежата.

Проблемът с това е, че DNS сървърът или DNS сървърите може да принадлежат на вашия интернет доставчик или такъв, който може да бъде необезпечен (не криптиран), което причинява изтичане на DNS. В такова събитие, когато се свържете с вашата VPN, заявките за DNS уеб ще заобиколят шифрования VPN тунел, причинявайки течове на DNS.

2.Internet Protocol версия 6 (IPv6)

Протоколът IPv4 наистина се изчерпва, но в същото време интернет е в непрекъсната фаза на конверсия между IPv4 и IPv6. Повечето от VPN услугите не предоставят IP адрес на IPv6, поради което за тези, които са на IPv6 протокола, доставчикът на VPN няма да предостави сигурност.

За да ви гарантира, че получавате максимална анонимност онлайн, PureVPN предлага IP адрес, който има защита от течове на IPv6, който е предназначен да защити вашия онлайн трафик от любопитни очи, хакери, тракери и наблюдения, чрез това можете да предотвратите изтичане на DNS. След като сте свързани с PureVPN, можете да сте сигурни в онлайн поверителността си на IPv4 и IPv6 протоколи и да спрете да се притеснявате за изтичане на DNS.

3. Прозрачни DNS прокси

Интернет доставчиците по целия свят са разработили процедура за налагане на своя самостоятелно направен DNS сървър на потребителя в случай, че потребителят иска да промени настройките, за да използва трети сървър. Ако интернет доставчик забележи промени, направени в настройките на DNS, той ще използва прозрачен прокси.

Прозрачен DNS прокси е клониран сървър, който спира и препраща уеб трафик към доставчиците на интернет услуги притежава DNS сървър или DNS сървъри. Известен също като принуждаване на интернет доставчика, това е форма на изтичане на DNS, която се получава поради неправилно използване на вашия интернет доставчик. DNS сървър на доставчик на VPN или DNS сървъри гарантира, че вашият уеб трафик преминава сигурно и предотвратява изтичането на DNS.

4. Актуализиран софтуер

Винаги се уверете, че софтуерът ви се актуализира, тъй като актуализациите засилват сигурността на вашите устройства срещу злонамерени участници. Течовете на DNS са често срещани с остарял софтуер, за разлика от актуален софтуер. По този начин можете също да предотвратите изтичане на DNS. Винаги проверявайте често DNS тест за теч.

Как PureVPN осигурява защита от течове на DNS?

PureVPN е VPN услуга, която се стреми да гарантира на потребителите най-доброто онлайн изживяване. Това означава осигуряване на изключителна онлайн сигурност и ненадминати онлайн скорости. PureVPN предлага най-добрата защита от течове на DNS и гарантира, че вашият онлайн трафик е в безопасност от любопитни очи на вашия интернет доставчик или друго шпионско образувание.

DNS защита от течове на PureVPN

Всеки път, когато имате достъп до домейн (Facebook, Google и т.н.), се генерира DNS заявка, която разкрива истинската ви онлайн идентичност в мрежата. Исканията за DNS се изпращат до DNS сървъра или DNS сървърите, които са зададени във вашите настройки за конфигурация. Интернет доставчиците са интелигентни, те избират кои домейни търсите най-вече, независимо от факта, че сте свързани с VPN мрежа.

VPN сървърът на PureVPN е бърз, сигурен и криптиран, което ви помага да избегнете това шпиониране / наблюдение, като забраните DNS заявката да достигне до вашия интернет доставчик и разреши заявката в рамките на собствената му VPN DNS сървърна мрежа. Този процес гарантира безопасността на вашата онлайн идентичност; следователно, вие оставате напълно анонимни онлайн.

Научете повече за функциите на PureVPN

 • Разделяне на тунели
 • AES Шифроване
 • Сигурен WiFi
 • Безопасно споделяне на P2P файлове
 • IPv6 защита от теч
 • iOS по поръчка
 • Превключвател за Интернет
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map