Ден на по-безопасен Интернет 2020

Този ден за по-безопасен Интернет, нека направим интернет по-добро място, като променим начина, по който действаме, взаимодействаме и осъществяваме сделки онлайн!
PureVPN дава възможност на своите потребители да подаряват 12 месечни акаунта на любимите хора за всеки записване на този Ден на по-безопасен Интернет.

IMG

 • история
 • SID 2020
 • 2019 Резюме
 • съдружие
 • Осъзнаване на SID
 • Съвети за сигурност
 • въпроси
 • Защита на децата
 • Запазване

История на деня за по-безопасен Интернет

Денят на по-безопасен Интернет, наричан още SID, е глобална инициатива – координирана от съвместната мрежа Insafe / INHOPE. Инициативата има за цел да обучи децата на онлайн безопасността и да предизвика безграничен разговор за отговорното използване на технологиите. Прочетете, за да научите повече за значението на този ден и какво можете да направите, за да направите всеки ден по-безопасен.

В Обединеното Кралство, Ден на по-безопасен Интернет се координира от Центъра за безопасен интернет в Обединеното кралство всяка година, който е партньорство между три водещи благотворителни организации: Фондация Internet Watch, South West Grid for Learning и Childnet International.

Стотици страни извън Европа също празнуват деня. Концепцията за Ден на по-безопасен Интернет Комисиите бяха въведени през 2009 г., за да направят събитието наистина глобално. Всяка година оттогава насам Ден на по-безопасен Интернет бяха позволили на родителите да помогнат на децата си да останат в безопасност от многото опасности, обикалящи интернет.

по-безопасен интернет-дни

ДЕН НА ПО-СИГУРЕН ИНТЕРНЕТ

Денят ще бъде наблюдаван на Вторник, 11 февруари, през 2020 година. Темата за тази година е „Заедно за по-добър интернет“. Всъщност всички ние трябва да играем своята роля, за да гарантираме, че продължаваме да се радваме на безбройните предимства, с които разполагаме, благодарение на Интернет, но положително, отговорно и безопасно.

Интернет е може би най-разрушителната технология досега. Той изтри физическите разстояния и ни даде възможност да общуваме и да общуваме с хората на хиляди километри, отваряйки изцяло нов свят от възможности за днешната младост.

Въпреки това, въпреки че улеснява живота ни по безброй начини, постоянната свързаност също ни прави уязвими и изложени на различни заплахи, дебнещи в интернет. От фишинг и откупуващ софтуер до киберсталинг и кражба на идентичност, ландшафтът на заплахата не само се развива, но и нараства с тежест с времето.

Денят на по-безопасен Интернет представлява много необходимата възможност за разширяване на осведомеността за рисковете, свързани с дигиталния свят, и да се даде възможност на млади и стари да се възползват максимално от интернет, като останат в безопасност.

безопасен ден-2020

Акценти на Деня на по-безопасен Интернет 2019

Как PureVPN отпразнува SID 2019

Помолихме всички да направят всичко възможно в подкрепа на Деня на по-безопасен Интернет и какво представлява, като се включим в нашата SID кампания. Бяхме смирени от положителен отговор от стотици участници.

PureVPN си партнира с Деня на по-безопасен Интернет, за да повиши осведомеността за опасностите, които дебнат онлайн и защо всички в мрежата, независимо от възрастта си, трябва да осигурят своите цифрови отпечатъци.

На тези, които ретуираха официалните SID публикации от PureVPN, бяха предоставени безплатни VPN акаунти за споделяне между приятелите и семейството им. По-безопасен интернет означава по-безопасен за вас!

какво-е-SID-2020-тържества-PureVPN

Какво е по-безопасен Интернет?

По-безопасен интернет е мястото, където всеки, независимо от това кой е и откъде идва, има онлайн сигурността да изказва открито. Интернет без граници за всички и поверителност онлайн, за да се спазват правата на тези, които предпочитат онлайн анонимността.

PureVPN Партньори с Център за по-безопасен Интернет

Както миналата година, PureVPN – официален привърженик на SID – се присъедини към Центъра за безопасен интернет във Великобритания, за да разпространи посланието за Деня на по-безопасен Интернет.

Ще създаваме и споделяме полезни ресурси за борба с най-често срещаните онлайн заплахи.

Също така, отново използваме подхода на подарък / подарък, за да насърчим хората да се включат в разговора и да засилят диалога около безопасността в Интернет.

Sid-партньорство-PureVPN

Защо осведомеността за безопасност в Интернет е от решаващо значение?

Въпреки че Интернет е упълномощил и ускорил напредъка в почти всичко, което може да се представи, той също ни изложи на различни онлайн заплахи като кражба на самоличност, социално инженерство, кибертормоз, откуп, софтуер и експлоатация на деца и измами..

С толкова голяма част от нашите данни, които са лесно достъпни онлайн, сигурността в Интернет не е избор. Задължително е. Първата стъпка към онлайн безопасността е да бъдат „запознати“ с различните видове заплахи и уязвимости, които дебнат в интернет и как можете да помогнете на децата си да не стават жертва на тях..

защо-по-безопасна интернет-дневна-е-решаващо-2020-PureVPN

Съвети за безопасност в Интернет, за да останете сигурни онлайн

В PureVPN ние активно ви помагаме да ви защитим, когато става въпрос за осигуряване на нашите данни. В крайна сметка ние живеем и дишаме сигурност и уединение! Независимо от това, ние осъзнаваме, че това може да не е задължително за всички.
Така че в този ден за по-безопасен интернет, вместо да ви напомняме да защитите вашата интернет връзка с VPN (което напълно трябва), ние ще ви предоставяме съвети за безопасност в интернет, за да следвате и да се защитите онлайн!

 1. Винаги изтегляйте софтуер и приложения от оторизирани доставчици, за да избегнете възможността за инсталиране на нелоялен софтуер.
 2. Пазете личната си информация извън Интернет и само за себе си, тъй като тя може да бъде ценна за тези, които искат да я използват.
 3. Задайте силни пароли, за да защитите вашите онлайн акаунти – използвайте комбинация от числа, символи, малки и малки букви.
 4. Заключете телефона си с парола, ПИН или модел за отключване, за да предотвратите достъп на някой до вашите лични данни.
 5. Вашите акаунти в социалните медии трябва да са частни до степен, че само вашите приятели и семейство могат да виждат всичко за вас. Задайте контроли за поверителност, като потърсите „Опции“ или „Настройки“.
 6. Никога не се доверявайте на никого в Интернет, независимо дали те представляват като ваш приятел. Не е безопасно!
 7. Използвайте двуфакторна автентификация, когато е възможно, за да добавите допълнителен слой сигурност към вашите онлайн акаунти!
 8. Бъдете бързи, когато става въпрос за актуализиране на вашата операционна система и софтуер, за да не допуснете киберпрестъпниците да се възползват от вратички, за да получат достъп до вашия компютър или мобилен телефон.
 9. Избягвайте използването на обществени Wi-Fi мрежи като тези в кафенета или ресторанти, тъй като те са по своята същност несигурни.
 10. Използвайте програма за управление на пароли, за да запазите паролите си и да ги държите далеч от обсега на хакерите.

SID-обезопасителни съвети-2020

С какви проблеми на интернет се сблъскваме днес?

  Следват някои от най-често срещаните проблеми с безопасността в интернет, с които се сблъскваме днес:

  Рискове за информационна сигурност

 • Malware: Зловреден софтуер, който е предназначен за събиране на лична информация без съгласието на потребителя, като вируси, шпионски софтуер, червеи, троянски коне, извличане на софтуер и т.н..
 • Phishing: Вид измама, при която извършителят се опитва да получи чувствителни данни на жертвата, като се преструва на законна компания или лице. Често се прави чрез фалшиви текстови съобщения, имейли или уебсайтове.
 • Онлайн измами: Схеми, създадени да изневеряват на хората на техните пари или лични данни, като например информация за банкови сметки, чрез лъжливи обещания, трикове и др.
 • Лични рискове за безопасност

 • Кибертормоз: Използването на електронни средства като имейл, незабавни съобщения и социални медии за тормоз или дебнене на дадено лице или група.
 • Обидно / нецензурно съдържание: Уебсайтове, които съдържат изрично, обидно или неприятно съдържание, което може да не харесва на потребителя.
 • преследване в киберпространството: Престъпление, при което нападателят упорито плаши или тормози жертвата чрез използване на електронни средства като незабавни съобщения, имейл или съобщения, публикувани в дискусионни групи или уебсайтове.
 • Онлайн предсказване: Актът за експлоатация на уязвими юноши или деца за насилствени или сексуални цели.
 • Sextortion: Вид експлоатация, при която сексуалните образи или информация се използват за изнудване на пари или сексуални услуги от жертвата.
 • Кражба на самоличност: Престъпление, при което вменявачът получава ключови части от лична информация като данни за банковата си сметка или номера на социалното осигуряване, за да ви представи себе си и извърши измама.
 • Wi-Fi подслушване: Метод, използван от киберпрестъпниците, за да „виртуално“ слушат практически вашия Wi-Fi трафик и да откраднат данните, предавани по мрежата.
 • Спамене: Използването на електронни системи за съобщения като имейли за изпращане на нежелани групови съобщения (спам), което отваря вратата към фишинг, злонамерен софтуер и заплахи за вашата поверителност.
 • рансъмуер: Вид злонамерен софтуер, който блокира вашия компютър или файлове и изисква плащане на откуп, за да го отключите.

Съвети за безопасност в Интернет, за да защитите децата си от:

 • Кибертормоз
 • Обидно съдържание
 • преследване в киберпространството
 • Онлайн предсказване

Съвети за безопасност в Интернет, за да помогнете на децата си срещу кибертормоза

 1. Бъдете интелигентни относно това, което пишете или публикувате онлайн. Въздържайте се да споделяте всичко, което може да ви смути или нарани.
 2. Не споделяйте вашите пароли или информация за акаунта с никого, тъй като това може да компрометира контрола ви върху вашите онлайн дейности.
 3. Ако използвате обществен компютър, винаги излезте, тъй като информацията за вашия акаунт може да бъде застрашена, ако забравите да излезете.
 4. Никога не отмъщавайте и не отговаряйте на всеки потребител, който ви изпраща заплашителни или обидни съобщения. Блокирайте ги веднага!
 5. Ако вие или някой, когото познавате, е жертва на кибертормоз, не го игнорирайте. Докладвайте го веднага на възрастен.

Съвети за безопасност в Интернет, за да предпазите децата си от обидно / нецензурно съдържание

 1. Използвайте инструмент за уеб филтриране, за да блокирате достъпа до неподходящи уебсайтове и съдържание в Интернет.
 2. Ако попаднете на съдържание, което ви се струва обидно, незабавно го докладвайте на администратора на сайта.
 3. Не се колебайте да съобщавате за неподходящо съдържание в социални медии като нецензурни снимки, порнографски изображения и т.н..
 4. Включете Безопасно търсене, за да блокирате изричните резултати в Google.
 5. Използвайте инструмент за блокиране на реклами, за да предотвратите скриването на обидни реклами от вашия екран.

Съвети за безопасност в Интернет, за да помогнете на децата си срещу киберсталинг

 1. В онлайн профилите си използвайте снимка, която не идентифицира местоположението ви, за да не можете да бъдете проследени.
 2. Ако не е задължително, не попълвайте полета, които изискват лична информация (PII) като рождената ви дата, когато се регистрирате или регистрирате за нещо онлайн.
 3. Внимавайте каква лична информация споделяте в чат стаи, имейли или сайтове за социални медии. Сталкерите са лесни за събиране на информация от вашите снимки или публикации.
 4. Когато се разделите с интимен партньор, нулирате всички пароли за банкови, социални медии и имейл акаунти до нещо, те няма да могат да гадаят.
 5. Ако имате киберстандарт, запишете всички съобщения с извършителя за доказателства и го съобщите на органите на реда.

Съвети за безопасност в Интернет, за да помогнете на децата си срещу онлайн предсказване

 1. Никога не говорете с никого, особено с непознати, за неща, които са лични или сексуални. Прекратете разговора веднага!
 2. Не се срещайте лице в лице с някой, когото сте срещнали в Интернет, дори ако човекът изглежда мил.
 3. Избягвайте да изтегляте всякакви изображения, изпратени от хора, които не познавате.
 4. Родителите трябва да контролират използването на свързани с интернет устройства.
 5. Ако някой ви накара да се чувствате некомфортно онлайн, незабавно кажете на доверен възрастен или родител за това.

Съвети за безопасност в Интернет, за да се защитите от:

 • Malware
 • Phishing
 • измами
 • Спамене
 • рансъмуер

Съвети за безопасност в Интернет за предотвратяване на злонамерен софтуер

 1. Инсталирайте антивирусен / анти-зловреден софтуер, за да блокирате известния зловреден софтуер веднага след като бъдат открити.
 2. Уверете се, че сте на сигурна връзка, като търсите катинара вляво от адресната лента на вашия браузър. Тя трябва да гласи „https.“
 3. Внимавайте за тактиките на социалния инженеринг като фишинг, онлайн измами и т.н..
 4. Използвайте WPA2 криптиране и променете стандартния SSID (името на вашата Wi-Fi мрежа), за да защитите вашата мрежа.
 5. Настройте вашия антивирусен / анти-злонамерен софтуер, за да пуска скани на редовни интервали.

Съвети за безопасност в Интернет за предотвратяване на фишинг

 1. Не отваряйте прикачени файлове, кликнете върху връзки или изтегляйте файлове в имейли от неподправени или неизвестни податели.
 2. Използвайте софтуера на защитната стена, за да спрете атаки от фишъри и други хакери, които се опитват да компрометират вашата мрежа или компютър.
 3. Пазете се от изскачащи прозорци, тъй като обикновено те са опити за фишинг.
 4. Никога не изпращайте имейл на финансовите си данни – това не е сигурен начин за предаване на финансова информация като номера на кредитна карта или банкови данни.
 5. Инсталирайте антифишинг софтуер или разширение на браузъра, тъй като той ще ви предупреди дали и когато се натъкнете на фишинг сайт.

Съвети за безопасност в Интернет за предотвратяване на онлайн измами

 1. Не правете грешката да плащате авансово за неща като ипотечна помощ или облекчение на дълга. Най-вероятно е измама и те ще ви вземат парите и ще изчезнат.
 2. Ако някой се обади и поиска лична или финансова информация, прекратете и се обадете на номер, който знаете, за да проверите дали обаждащият се е истински. Измамниците лесно могат да фалшифицират идентификационния номер на обаждащия се!
 3. Ако искате да купите нещо онлайн, винаги го правите чрез законни и утвърдени канали като Amazon или eBay.
 4. Никога не позволявайте на някой да осъществява достъп до компютъра ви от разстояние, освен ако не е надежден източник като вашия доставчик на интернет услуги (ISP).
 5. Избягвайте ненужните приятели в социалните медии, защото измамниците могат да се възползват от информацията, която споделяте.

Съвети за безопасност в Интернет за предотвратяване на спам

 1. Уверете се, че вашият имейл адрес не се показва публично в чат стаи, социални мрежи, обществени директории и т.н., за да се избегне възможността спам да бъде изпратен там.
 2. Бъдете внимателни, когато става въпрос за издаване на имейл адреса си – правете това само ако е необходимо.
 3. Избягвайте на всяка цена връзките „отпишете се“ в имейлите. Ако щракнете върху него, той ще потвърди, че имейл адресът ви е активен и бихте могли да получите още повече спам.
 4. Не използвайте вашия бизнес или личен имейл адрес, когато се регистрирате за услуги, купувате неща онлайн и т.н. Използвайте вместо това имейл адрес за еднократна употреба.
 5. Инсталирайте инструмент за филтриране на спам, за да намалите броя на спам имейлите, които преминават.

Съвети за безопасност в Интернет за предотвратяване на Ransomware

 1. Резервно копиране на данните си редовно – това е най-важното нещо, което можете да направите, за да победите ransomware.
 2. Никога не кликнете върху прикачени файлове или връзки, които изглеждат подозрителни.
 3. Инсталирайте актуализации за вашата операционна система, антивирус / анти-злонамерен софтуер и друг софтуер веднага след като са налични, за да предотвратите компромиси.
 4. Дръжте защитната стена включена по всяко време.
 5. Задайте вашия софтуер за сигурност да сканира архивирани или компресирани файлове, ако опцията е налична.

щастливи--безопасно-интернет-дневен

Обобщавайки го

Нека приемем този Ден на по-безопасен Интернет като ясно напомняне, че интернет е претъпкан със зли актьори, които нетърпеливо готвят начини да ни направят погрешно.

Единственият начин да продължите напред е да осигурите своето цифрово съществуване и да направите интернет безопасно място за деца и възрастни.

Нека се ангажираме да предприемем мерки за сигурност, които гарантират най-високата секретност на вашите онлайн дейности. Екипът PureVPN пожелава на всички щастлив ден за по-безопасен Интернет!

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me