Безплатен WiFi в Чикаго

Чикаго е столицата на Илинойс и е третият по население град в Съединените американски щати. Градът е известен със своята блестяща инфраструктура и страхотни места за посещение и наслада на туристите.

Както се очаква от популярна туристическа дестинация, Чикаго е пълно с обществени Wi-Fi горещи точки. Ако посещавате Чикаго и докато обикаляте из красивите улици на този град, ще намерите стотици места, където можете да се свържете безплатно в мрежата.

Следното ръководство ще ви помогне да намерите безплатен WiFi в Чикаго, а също така ще ви помогне да останете в безопасност на всички тези места!

IMG

Направо към …

Обществените Wi-Fi мрежи са изключително опасни. Без дори да знаете за опасностите от тези мрежи, тези мрежи се използват като игрални площадки от кибер гони, чакащи в сенките, за да примамят нищо неподозиращи хора и да откраднат техните лични данни. Би било неразумно да се свързвате с която и да е точка на Wi-Fi, която попадате, без да разполагате с инструменти за защита на вашите данни.

Опасностите от обществената Wi-Fi мрежа

В Чикаго ще намерите множество обществени Wi-Fi мрежи. Тези мрежи могат да станат много опасни за всеки уеб сърфист. Важно е да разберете прословутия характер на обществена Wi-Fi мрежа. Въпреки че предоставя допълнително удобство на всеки, свързан към него, той може сериозно да компрометира всички частни данни, съхранявани в свързаното устройство.

Реплика горещи точки

Киберпрестъпниците винаги са въвеждали иновативни начини за пробив във всякакви устройства, свързани към горещата точка, без дори да ги предупреждават. Най-лесният начин да направите това е да създадете реплика Wi-Fi мрежи, които имат същите имена. Устройството ще се свърже с тази гореща точка, без да знаете. И това сериозно би компрометирало вашето устройство.

Инструменти за хакване

Трудно е да се повярва, но реалността е, че хакването в Wi-Fi мрежа е доста лесно, благодарение на амуниции от инструменти, достъпни в мрежата. Налични са множество комплекти за хакване, които гарантират достъп до всяка Wi-Fi мрежа без разрешението на потребителя. Всеки амбициозен хакер може да използва тези инструменти, за да компрометира всяка Wi-Fi мрежа по свой избор.

Уязвима мрежа

Wi-Fi рутерите са снабдени със стандартен набор от ключове за криптиране, като WPA, WPA2 или WPA3. Тези ключове за криптиране не са много надеждни и в миналото е имало много случаи, при които тези протоколи са били нарушавани със злонамерен софтуер. Уязвимостта на KRACK Wi-Fi е пример за това колко опасен може да бъде злонамерен софтуер за вашата Wi-Fi сигурност.

Мъже в средната заплаха

MITM е заплаха за проследяване на данни, която се използва за наблюдение на вашия трафик онлайн. MITM атаката е прословута по своя характер и позволява на хакерите да прегледат данните ви и да видят какво правите, без дори да знаете.

Контролен списък за сигурност преди да се присъедините към безплатен WiFi в Чикаго

След като знаете колко опасни могат да бъдат публичните горещи точки за Wi-Fi, крайно време е да започнете да се уверите, че следвате контролния списък за сигурност, споменат по-долу:

Присъединете се само към автентичния Wi-Fis

Използването на безплатен Wi-Fi е забавно. Но всички сме направили грешката при свързването с непозната Wi-Fi мрежа, когато седяхме в кафене или хотел. Както беше обяснено по-горе, хакерите са известни, че създават горещи точки за реплики, за да се свържете. Тези горещи точки могат да нарушат сигурността на вашето устройство. Ето защо трябва да се уверите, че се консултирате с персонала на района и да ги помолите да ви помогнат да намерите правилния Wi-Fi гореща точка.

Същата практика трябва да се повтори и в кафенета, летища или друго място, където има безплатни горещи точки.

Винаги деактивирайте автоматично споделяне

Хакерите притежават множество тактики, които могат да се използват за хакване във вашата мрежа. Намирането на уязвимости е най-добрият начин за хакване в устройството ви. И най-голямата уязвимост е функцията за автоматично споделяне, която позволява на хакерите да имат достъп до вашата система с лекота. Необходимо е да деактивирате функцията за автоматично споделяне всеки път, когато сте свързани с обществена гореща точка.

Избягвайте чувствителни дейности в безплатни Wi-Fi горещи точки

Публичните точки за Wi-Fi предоставят максимално удобство, така че можете да сърфирате в мрежата с лекота. Опасностите, които се крият в тези мрежи, превишават предимствата, които се предлагат. Затова препоръчваме на всяка цена да избягвате споделянето на всички частни и поверителни данни в тези мрежи.

Защитете устройството си срещу заплахи от публичен Wi-Fis с VPN

Присъединяването към безплатни Wi-Fi мрежи е невероятно рисковано, освен ако нямате необходимите инструменти, които да осигурят допълнителна сигурност на вашия онлайн трафик. PureVPN може да ви осигури спокойствието, като засили вашата уеб сигурност и ви пази от анонимност, когато сте свързани с обществена Wi-Fi мрежа.

PureVPN има специални сървъри, пълни с всички функции, необходими за грижата за вашата онлайн сигурност. PureVPN предлага военна сигурност под формата на най-добрите стандарти за криптиране, която гарантира, че дори най-опитните хакери не могат да проникнат в трафика ви.

Ще намерите и функции като Wi-Fi сигурност, които удвояват сигурността на вашия трафик, когато се свържете с обществена Wi-Fi мрежа.

Освен че гарантира вашите уеб дейности, PureVPN ви прави анонимни. Той също така дава достъп до всяко съдържание, достъпно в мрежата. Можете да направите много повече с PureVPN, докато сте свързани с безплатен Wi-Fi гореща точка.

Места с безплатен Wi-Fis в Чикаго

След като сте наясно с най-добрите практики, които трябва да следвате, преди да се свържете с обществен Wi-Fi гореща точка, по-долу са някои места, които можете да посетите, за да се насладите на безплатна връзка с интернет.

Безплатен Wi-Fi в парк Millennium

Освен прекрасната природа на този парк, вие също ще имате възможност да се насладите на безплатен достъп до интернет чрез публичните Wi-Fi горещи точки, налични в района.

Безплатен Wi-Fi в хотел Four Seasons

Докато се наслаждавате на невероятна храна в удобствата на вашата стая, можете също да се насладите на достъп до безплатни Wi-Fi мрежи.

Безплатен Wi-Fi в The Art Institute of Chicago

Има прекрасни колекции, които можете да видите, а също така можете да сърфирате свободно в мрежата от чудесно обзаведените зали на този невероятен музей.

Освен очевидното, можете да намерите безплатен Wi-Fis в хотели, летища, фитнес студия, ресторанти и дори обществени паркове в Чикаго.

Ето още няколко ръководства за безплатен WiFi в САЩ:

 • Безплатен WiFi в Съединените щати
 • Безплатен WiFi в Бостън
 • Безплатен WiFi в Лос Анджелис
 • Безплатен WiFi в Сан Диего
 • Безплатен WiFi в Ню Йорк
 • Безплатен WiFi във Феникс
 • Безплатен WiFi в Хюстън
 • Безплатен WiFi във Филаделфия
 • Безплатен WiFi в Макдоналдс
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me