Безопасен ли е Bitmoji?

Какво е Битмоджи?

Bitmoji е приложение за безплатно ползване – достъпно както за iOS, така и за Android устройства. Въпреки че безплатната версия на приложението има ограничени функции, покупките в приложение ви позволяват да преминете и да получите достъп до всички функции. До Bitmoji можете лесно да получите достъп чрез AppStore или PlayStore. Bitmoji позволява на своите потребители да създават и споделят персонализирани емоджи и аватари. След придобиването си от Snapchat, Bitmoji бързо спечели популярност не само сред тийнейджърите, но и възрастните.

Приложението се интегрира с други чат приложения като Messenger за Facebook, WhatsApp, Snapchat и iMessage. Използвайки клавиатурата на устройството, приложението позволява на потребителите си да създават персонализирани емоджи и дори анимационна версия на себе си. Имате две възможности за избор, или можете да създадете аватар, използвайки Bitsrips или Bitmoji стил. Стилът Bitsrips предлага подробни опции за персонализиране и може да създава истински аватари, от друга страна, Bitmoji е по-малко детайлен, но предпочитан за бързо създаване.

Bitmoji помага на потребителя да създаде не само естетиката на лицето, като например характеристиките на аватара, но също така позволява на потребителите да стилизират аватарите си според модните си предпочитания или усещане за обличане. След като потребителите създадат свои персонализирани аватари, те стават достъпни чрез клавиатурата на устройството, подобно на вградените емоджи, и могат да се използват в имейли, текстове и онлайн приложения за съобщения.

е-bitmoji-безопасно-икона

Изисква ли Bitmoji пълен достъп?

Разрешенията, поискани от приложенията, са досадни. Често може да се чудите защо конкретно приложение изисква достъп до вашите контакти или достъп до микрофон. Има обаче няколко приложения, които изискват пълен достъп, за да работят. Bitmoji е едно от тези приложения. Хората обикновено са най-малко притеснени от клавиатурни приложения като Bitmoji – искат пълен достъп до устройството. Предоставянето на достъп до вашето устройство означава разкриване на цялата частна информация на програмист на приложения. Вашите контакти, съобщения, имейли, лична информация, данни, идентификационни данни за вход и банкова информация, всичко става достъпно за приложението.

Не казваме, че Bitmoji е сенчесто приложение или може да открадне вашите данни. Ние просто ви информираме за достъпа, който се изисква от такива приложения и с удоволствие се предоставя. Приложения за клавиатура като Bitmoji изискват пълен достъп, тъй като се нуждаят от информация за неговите потребители. Анализирайки потребителската му информация, клавиатурни приложения като Bitmoji могат да излязат с предсказуеми предложения за автоматично завършване и изпълнение на функции за автоматично коригиране. Информацията, достъпна от приложенията, им помага да растат и улесняват потребителското изживяване.

Уебсайтът Bitmoji обяснява защо приложението изисква пълен достъп до устройството. Ето какво трябва да кажат разработчиците на Bitmoji:„Ние искаме разрешение за пълен достъп, така че да можем да изтегляме вашите персонализирани Bitmoji изображения от нашите сървъри“.

Разработчиците на Bitmoji също гарантират, че приложението, въпреки пълния достъп до устройства, предоставено от неговите потребители, не може да интерпретира данни, въведени чрез клавиатура. Това са техните точни думи:„Клавиатурата Bitmoji не може да чете или достъп до нищо, което въвеждате, като използвате клавиатурата си iPhone или друга клавиатура на трета страна“.

Данни, които Bitmoji събира

Bitmoji няма собствена политика за поверителност. Тъй като е придобит от Snapchat, Bitmoji има същата политика за поверителност като Snapchat. Bitmoji има достъп до основна демографска информация за потребителя, която представлява вашето име, възраст, пол и дата на раждане, последвана от вашия телефонен номер, имейл и идентификационни данни за вход.

Bitmoji също има достъп до информацията за използването на вашите услуги. Този вид информация позволява на приложението да записва и съхранява начина, по който взаимодействате с приложението и използването на модел. Излишно е да казваме, че приложението има достъп до цялото споделяно и получено съдържание, данни за контакти и информация, съхранявани в устройството за съхранение. Освен това приложението има достъп и до бисквитки и местоположението на вашето устройство.

Приложения на трети страни като Bitmoji често използват данните за подобряване на потребителското изживяване. В това няма нищо лошо. Потребителската информация може да се използва за профилиране, което улеснява насочените реклами. Това е модел за осигуряване на приходи, често използван от приложения като Bitmoji, където безплатно приложение печели, като показва на своите потребители реклами според техните предпочитания.

Как е Bitmoji несигурен?

Както беше обяснено по-рано, Bitmoji иска пълен достъп до вашето устройство. Това със сигурност ще повдигне няколко аларми за потребителите, които се отнасят сериозно към тяхната поверителност и сигурност. Няма значение какво твърди Bitmoji на своя уебсайт, тъй като е приложение за клавиатура, изискващо пълен достъп, Bitmoji технически има достъп до вашите данни за натискане на клавиш.

Както беше обяснено по-рано, такива приложения използват достъпни данни, за да създадат потребителско изживяване. Поради това е по-вероятно за Bitmoji да записва и анализира данни, отнасящи се до вашите предпочитания в приложението, като честото използване на конкретни емоджи, а не на вашата лична информация. В крайна сметка това е въпрос на перспектива. Ентусиастът за поверителност предпочита да не използва телефона си за извършване на финансови транзакции или да носи чувствителна информация, тъй като устройството може да бъде загубено или откраднато лесно.

Тъй като Bitmoji има достъп до вашата самоличност, дневници на обаждания, микрофон, камера и идентификационен номер на устройството, ентусиастите за поверителност по-скоро биха били удивени от приложението за клавиатура, изискващо достъп до потребителски идентификатор, микрофон и камера, отколкото да се притесняват от данните за натискане на клавиша. Както беше казано преди, всичко е въпрос на перспектива. За да бъда честен, ако приемете твърде сериозно личния си път, бихте се чудили дали Bitmoji е безопасен или не използва приложението на първо място.

Битмоджи струва ли си?

Както беше обяснено преди, приложенията, които изискват прекомерни разрешения, са най-малко предпочитани от ентусиастите за поверителност. Винаги има риск за поверителност, свързан с използването на клавиатурни приложения на трети страни като Bitmoji. Така че, това е въпрос на перспектива. Независимо дали искате да направите текстовото съобщение забавно изживяване или предпочитате неприкосновеността на личния си живот. Ние не съдим за целостта на разработчиците на Bitmoji или не го обявяваме за опасно приложение. Въпреки че разработчиците успешно защитават и не възнамеряват да издават потребителска информация на неоторизиран персонал, историята ни казва, че течовете на информация са неизбежни.

Bitmoji има достатъчна достоверност на името си, тъй като е придобито от Snap Inc. Въпреки че Bitmoji не изглежда сенчесто приложение, прекомерните разрешения вдигат алармата на моменти. Обикновено на такива опасения се отговаря от политиката за поверителност на приложението. Специализирана политика за поверителност е задължителна, тъй като улеснява потребителите и решава техните проблеми. Bitmoji няма своя собствена политика за поверителност, а политиката на Snapchat разкрива много малко специфики за приложението.

Искате да възстановите онлайн поверителността си? Може да искате да проверите по-долу ръководства:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me