6 най-добри алтернативи на Kodi за вашите нужди за поточно предаване


6 най-добри алтернативи на Kodi за вашите нужди за поточно предаване

Публикувано: 02 юли 2019 г.


Притеснявате се от изключването на добавките на Kodi? След това използвайте най-добрите алтернативи на Kodi на своите поточни устройства по време на блокиращите дни. Не забравяйте да използвате PureVPN само за $ 0,99, за да подобрите вашето поточно преживяване и да отключите всеки стрийминг канал отвсякъде.

 • Stremio
 • Plex
 • Emby
 • Медиен портал
 • OSMC
 • Universal Media Server

IMG

Kodi говори за общността на стрийминг от доста време и по основателни причини. Освен че е един от най-универсалните налични медийни центрове, Kodi удвоява забавлението като безплатно безплатно стрийминг приложение благодарение на голям брой добавки, които предлага. Но тъй като правните проблеми около Kodi причиняват много от популярните му добавки да се затварят от време на време, потребителите обмислят други алтернативи. По-долу сме изброили шест най-добри алтернативи на Kodi, които можете да инсталирате и използвате през 2019 г..

Направо към…

Защо имате нужда от алтернатива на Kodi?

Освен правни проблеми, има няколко причини, поради които потребителите могат да се нуждаят от алтернатива на Kodi за своите поточни нужди.

Kodi има страхотни възможности за възпроизвеждане на медии, но интерфейсът на приложението донякъде разочарова доста голям брой потребители. Дори с пускането на най-новата версия на Kodi Leia, снабдена с подобрена функционалност и по-добри функции, потребителският интерфейс все още е малко скучен и не е много забавен за използване.

Друга причина, поради която потребителите избират алтернатива е, че Kodi е проект „Направи си сам“. Kodi позволява персонализиране отдолу нагоре и това изисква много усилия. Инсталирането и управлението на няколко добавки ръчно може да бъде обезсърчаваща задача за някои, така че потребителите често търсят алтернатива, която е по-удобна за потребителя и предлага по-изискано поточно преживяване.

6 най-добри алтернативи на Kodi

Независимо дали сте опустошени от изключването на любимата си добавка Kodi, търсите промяна в потребителския интерфейс или се мъчите да разберете как работи Kodi; можете да опитате алтернативите, изброени по-долу. Можете също така да ги използвате заедно с Kodi и да направите свой собствен конкурентен анализ.

Stremio

Stremio е много популярен сред резачите за кабели. Доста подобен на Kodi, Stremio е услуга за стрийминг на медийни платформи, която ви позволява да предавате филми и телевизионни предавания от различни източници от един екран. Това, което отличава Stremio освен Kodi, е HD качеството, което предлага. Тя ви позволява да създавате отделни медийни библиотеки, точно като Kodi и работи добре в широк спектър от устройства, включително Windows, MacOS, Linux, Android и iOS. Просто казано, Stremio е Kodi с няколко допълнителни функции.

Друга обща черта е, че Stremio също поддържа няколко добавки, официални и неофициални. Разликата обаче е, че добавките на Stremio и инсталирани онлайн и са обвързани с вашия акаунт, което впоследствие го прави достъпно за всички устройства, на които сте влезли, като използвате същия акаунт. Библиотеката на добавките не е толкова обширна като Kodi, но интерфейсът е много по-удобен за потребителя и не може да се настройва. Така че, ако търсите лесна за използване платформа за своите поточни нужди, различни от Kodi, трябва да опитате Stremio.

Plex

Plex е още един близък конкурент на Kodi, който има както платени, така и безплатни версии. Основните функции са безплатни, но ако се регистрирате за абонамент за премиум plex, можете да се насладите на много добавени функции като мобилна синхронизация, телевизия на живо & DVR, качване на камера, автоматично маркиране на снимки и други. Дизайнът на клиент-сървър на Plex позволява на потребителите да предават едно и също съдържание на множество поддържани устройства едновременно. Тя работи независимо и позволява на потребителите да създават свой собствен медиен сървър, който е най-добре да предава цифрови медии, които са локално съхранени.

Точно като Kodi, Plex също поддържа много плъгини, официални и неофициални, наречени Plex канали. Подобно на добавките на Kodi, тези канали ви позволяват да предавате съдържание като телевизионни предавания, телевизия на живо и филми през многоизмерния интерфейс на Plex. Plex е съвместим с всички основни операционни системи, включително Windows, Mac, iOS и Android, но също така има налични версии за Windows телефон, PlayStation, Roku, Android TV и Linux. Ако не е по-добре, тогава Plex е толкова близо, колкото всяка алтернатива да стигне до замяната на Kodi като основен плейър за стрийминг на медии.

Emby

Не толкова отдавна Emby беше просто още един медиен браузър с общи характеристики. Но най-новата версия, която беше доста пълна с функции като синхронизиране в облак и синхронизиране на папки, Emby се събира точно до Plex като чудесна алтернатива на Kodi. Emby и Plex споделят много основни функции. И двамата предлагат дизайн клиент-сървър, позволява лесен достъп до медиен сървър на различни клиенти. Можете също така да изберете първокласен абонамент и да получите достъп до специални функции като DVR, мобилна синхронизация, офлайн медии и други.

Emby поддържа широк спектър от устройства като Android, Windows, Linux, MacOS, Amazon Fire, Android TV, Roku, Xbox One, PS4 и други. Освен с множество функции, Emby има удобен за потребителя интерфейс, който улеснява управлението на медийните библиотеки. Подобно на Kodi и Plex, Emby не е домакин на нито едно от съдържанието си и извлича достъпно съдържание от различни източници. Можете също да добавите различни официални и неофициални приставки, за да получите по-голям достъп до онлайн медии.

Медиен портал

Като сравнително нов за сцената на медийното предаване, Media Portal все още не е популярен, но има всички качества, за да бъде наречен забележителна алтернатива на Kodi. Това е медиен плейър с отворен код, който превръща вашия компютър в пълен медиен център. Той безпроблемно се свързва с външни устройства като DVD плейъри, BluRay плейъри, телевизори и прожектори и има прост интерфейс, който ви позволява да организирате медии с лекота. Въпреки че не предлага толкова функции, колкото Kodi или Plex, но напълно замества и двамата съперници в някои специфични функции като DVR (Digital Video Recording). DVR функцията на медийния портал работи като чар и ви позволява да записвате, планирате или гледате телевизия на живо под ръка – функция, която Kodi също предлага, но не без няколко хълцане.

С изключение на DVR функцията, Media Portal поддържа огромен набор от приставки, които ви позволяват да имате достъп до всичко от YouTube до Спорт на живо. Единственият недостатък на Media Portal е, че той е достъпен само за потребители на Windows, което все още го прави привлекателен избор за тези, които използват компютър като основен източник на забавление.

OSMC (Media Center с отворен код)

Много потребители намират интерфейса на Kodi за сложен, особено начинаещи. Ако търсите алтернатива, която ви предлага същите функционалности като Kodi с опростен интерфейс, тогава OSMC е не-мозъчен. Това е медиен плейър с отворен код, който буквално се основава на модела на Kodi и често наричан Linux версия на Kodi Linux distro.

OSMC се предлага с минималистичен интерфейс, който предлага подобрена версия на предния край на Kodi на няколко устройства като Raspberry Pi и Apple TV по подразбиране. Освен това поддържа няколко WiFi адаптера и телевизионни тунери. Някои забележителни функции включват телевизия на живо, поддръжка на телевизионен тунер, локално предаване на медии и най-хубавото е, че тя работи с почти всички добавки на Kodi.

Universal Media Server

Universal Media Server е UPnP медиен сървър, който ви позволява да предавате медии на широк спектър от DLNA устройства, включително смартфони, телевизори, Blu-ray плейъри и дори конзоли за игри. Потребителите, които не притежават устройство, поддържано от DLNA, могат да използват интерфейса на уебсайта и да се насладят на същото изживяване безпроблемно като другите.

Universal Media Server поддържа различни видео формати и автоматично настройва битрейта според скоростта на връзката ви. Настройката изисква малко работа, но потребителският интерфейс е много лесен за използване дори за тези, които не са използвали такова приложение преди. По подразбиране се предлага с няколко полезни приставки, но можете също да подобрите функционалността на софтуера, като инсталирате допълнителни приставки.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map