Telefon törlése – bolondbiztos módszer


Telefon törlése – bolondbiztos módszer

Függetlenül attól, hogy régi telefonját eladja, vagy újabbra cseréli, fontos, hogy teljesen törölje az adatait a telefonról. Az internet tele van „hogyan törölje a telefont” útmutatókkal. Szüksége van azonban egy bolondbiztos módszerre, amely megvédi adatait a kizsákmányolástól.


Ismerjük az embereket, akik egyáltalán nem törlik a személyes dolgokat, mielőtt eladnák vagy cserélik telefonját, és ez a leggondolattabb dolog, amit tehetünk. Óvatos, hogy milyen sok technológiát és trükköt kell alkalmaznunk valaki személyazonosságának visszaélésére. Mivel a hackerek és az adatok tolvajai egyre okosabbak, egy lépéssel kell előre lépnie, hogy megvédje személyes adatait és adatait a rossz kezekbe kerülésétől..

Ami a bolondbiztos módszert illeti, nincsenek garanciák. Az Ön adatai helyrehozhatók a megfelelő szoftverrel és okos gondolkodással. A telefon helyes törlésével azonban megnehezítheti a munkát. Összeállítottunk egy részletes útmutatót a különböző operációs rendszerekről, hogy megértsük, hogyan lehet a telefont a lehető legjobban megtörölni..

Ha van régebbi telefonja vagy egyedi operációs rendszere, kérjük, ellenőrizze a gyártó cég dokumentációját a telefon teljes törléséhez, vagy látogasson el a gyártó webhelyére.

img

Tartalomjegyzék

Hogyan lehet letörölni egy Android telefont

Törölje le tiszta androidos telefonját, mielőtt eladja. A folyamat nagyon egyszerű, és csak 5 lépést igényel. Itt van a folyamat:

1. lépés: A gyári alaphelyzetbe állítás elleni védelem deaktiválása

Ha az Android telefon 5.0 vagy újabb nyalóka van, akkor az FRP aktív, azaz a telefon haszontalan lesz, ha visszaállítja. Ilyen esetekben az új tulajdonosnak Google-fiókba való bejelentkezésre van szüksége az android telefon eléréséhez. Tehát az első lépés az FRP kikapcsolása, ha az okostelefonot eladni szeretné.

2. lépés: Kapcsolja ki a képernyőzárat

Beállítások > Képernyő lezárása és biztonság > Képernyőzár > Kapcsolja ki az összes képernyőzárási módszert.

Megjegyzés: Az áramlás kissé eltérhet a különböző Android okostelefonokon.

3. lépés: Távolítsa el a Google Fiókot

Beállítások > Felhasználók és fiókok > Koppintson a fiókra > Koppintson a fiók eltávolítása elemre.

4. lépés: Távolítsa el az OEM fiókot

Beállítások > Felhasználók és fiókok > Koppintson a fiókra > Koppintson a fiók eltávolítása elemre.

5. lépés: Gyári adatok visszaállítása

Beállítások > Általános menedzsment > Visszaállítás > Gyári adatok visszaállítása

Jegyzet: Csak az alkalmazás adatait távolítja el ezzel a módszerrel. Az olyan információk, mint az SMS és a csevegési üzenetek, bármilyen adathelyreállító eszközzel egyszerűen helyreállíthatók.

Hogyan törölhetünk egy Windows telefont

A Windows telefonok jobban törődnek az adatokkal, mivel kizárólag titkosítást kínálnak a felhasználók számára. A Windows-telefon törlésének legjobb módja a gyári alaphelyzetbe állítás elvégzése, majd egyes adatok feltöltése, így az eredeti adatok maradékai felülírhatók.

1. lépés: Állítsa vissza a Windows Phone alkalmazást

Beállítások > Ról ről > Állítsa vissza a telefonját.

2. lépés: Csatlakozás a számítógéphez

Csatlakoztassa a telefont a számítógéphez. Ha ez egy Mac, akkor töltse le a Windows Phone alkalmazást.

3. lépés: Töltse fel a próbabábu adatokat

Most töltse fel a próbabábut a telefonon a telefonon. Kerülnie kell a személyes fájlokat, például a fényképeket; ehelyett adjon hozzá zenefájlokat vagy filmeket. Az ötlet az, hogy töltse fel a telefont, amennyit csak tudsz.

4. lépés: Állítsa vissza a Windows Phone alkalmazást

Állítsa alaphelyzetbe a telefont, amint azt az 1. lépésben említettük, majd ismételje meg a 3. lépést. A legnagyobb biztonság érdekében ismételje meg ezeket a lépéseket néhányszor, hogy az eredeti adatok elveszjenek..

5. lépés: Végleges visszaállítás

Miután elégedett lettél, utoljára állítsa vissza a Windows telefont. Ezután nyissa meg a account.microsoft.com/devices fájlt és vegye le a telefont sorozatszám a fiókodból.

IPhone törlése

Az iOS 5-ös vagy újabb verziót használó Apple eszközök hardver-titkosítással érkeznek, amelyet automatikusan aktiválnak a jelszó. A telefon törlésekor a titkosítási kulcs felülíródik. Ezt követően szinte lehetetlen senkinek visszaállítani az adatokat egy iPhone-ról.

Az iPhone törlésének folyamata itt lefutott:

1. lépés: Párosítsa az eszközöket

Mindenekelőtt szüntesse meg a kapcsolódó eszközök, például az Apple Watch párosítását. Ezenkívül kapcsolja ki a „Find My iPhone” funkciót ezen út mentén; Beállítások > név > iCloud > Találd meg az iPhone-omat > kikapcsolni.

2. lépés: Kijelentkezés az összes fiókból

A következő lépés az, hogy kijelentkezzen az iPhone összes fiókjáról. Elsőbbséget kell élvezni az iMessage és az Apple ID számára. A biztonságosabb oldal megőrzése érdekében minden alkalmazást (Twitter, Facebook, LinkedIn stb.) Nyisson meg, és egyenként jelentkezzen ki.

  • IMessage esetén: Beállítások > üzenetek > Kapcsolja ki az iMessage gombot.
  • Apple ID esetén: Beállítások > iTunes & Alkalmazásbolt > Apple ID (e-mail cím) > Kijelentkezés.

3. lépés: Kijelentkezés az iCloudból

Fontos, hogy az adatok törlése előtt jelentkezzen ki az iCloudból, különben a törlés az iCloud-fiókjára is vonatkozik, ami a legrosszabb rémálma lehet..

Beállítások > iCloud > Kijelentkezés.

4. lépés: Törölje le az iPhone készüléket

Most már teljes nyugalommal megkezdheti a visszaállítási folyamatot.

Beállítások > Tábornok > Visszaállítás > Törölje az összes tartalmat és a beállításokat.

5. lépés: Távolítsa el a sorozatszámot

Lépjen az Apple ID-hez, és távolítsa el az eszköz sorozatszámát az Apple-fiókjából.

Biztonsági intézkedések bármilyen telefon törléséhez

Van egy ellenőrzőlista azokról a műveletekről, amelyeket minden telefon törlése előtt végre kell hajtani.

  • Biztonsági másolatot készítsen az adatokról, ne felejtse el a névjegyeket
  • Vegye ki a SIM-kártyát és az SD-kártyát (törölje le az SD-kártyát, ha nem tervezi a jövőben használni).
  • Írja le a telefon sorszámát a nyilvántartáshoz.
  • Jelentkezzen ki a telefon különböző alkalmazásairól.

Még egy dolog, amit tennie kell a telefon törlése után;

Visszavonhatja telefonjának hozzáférését számos közösségi médiaszolgáltatásból, például a Facebookból és a Google-ból.

  • A Google számára: myaccount.google.com > Bejelentkezés & Biztonság > Az eszköz tevékenysége & értesítések > Távolítsa el a telefont (modellszám).
  • Facebookon: Beállítások > Biztonság > Elismert eszközök > Vegye ki a telefont.

Következtetés: Teljesen törölje le a telefont

A telefon tartalmazza a legfontosabb adatokat, mivel ez az egyetlen eszköz, amelyet egész nap használ. Valami, amelyet gyakran használnak, nagyobb eséllyel megsérülhet, elveszhet vagy ellopható.

Megmagyaráztuk, hogyan lehet teljesen törölni a telefon adatait. Ha bármilyen nehézsége vagy problémája merülne fel, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzések részben, és kapcsolatba lépünk veled egy megoldással..

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map