Tanulja meg, hogyan lehet egy otthoni hálózatot biztonságosítani

A modern idők fejlődésével együtt változnak az online igényeink is. A technológiai fejlődés fokozódása számos bonyodalmat eredményezett. Az otthoni hálózatbiztonság aggodalomra ad okot, hogy távol tartsák azokat a hackereket, akik mindig keresnek sebezhető és nem védett hálózatokat. A hálózat biztonságának megőrzéséhez először meg kell változtatnia az SSID-t, ami megnehezíti a rossz fiúk számára az útválasztó azonosítását.

Az otthoni hálózat biztosítása?

Amikor arra kerül sor otthoni hálózat biztonsága, két kérdéssel kell foglalkoznod.

Először ellenőriznie kell, hogy ki léphet be a hálózatába. Tehát legközelebb, amikor látogatók vannak, próbáld meg szükségtelenül korlátozni a jelszó megosztását.

A második probléma a jel lábnyoma. Ha az otthoni kívüli emberek jeleket tudnak venni az útválasztótól és tudják a jelszót, ellophatják az összes adatot és felhasználhatják az összes mentett jelszót.

Ezért a következő biztonsági óvintézkedéseket teheti meg:

Módosítsa az SSID-jét

Minden hálózatot SSID névvel azonosítunk. Mivel a routergyártók minden elemnél ugyanazokat a beállításokat állítják elő, az általuk biztosított egyetlen terméksort és gyakran telepítik ugyanazt az adminisztrációs szoftvert, ami megkönnyíti a hackerek életét.

Ezért feltétlenül változtassa meg az SSID-t úgy, hogy az nem adja meg a router márkáját vagy modellszámát. Ne felejtsen el felvenni a nevét, címét vagy telefonszámát, ne használjon személyes információkat a címben, és ne provokálja a hackereket kihívásokkal. Csak tartsa unalmasan.

ssid

Módosítsa az alapértelmezett rendszergazdai hitelesítő adatokat

Az útválasztó konzolja a hálózathoz csatlakoztatott bármely eszközön keresztül könnyen elérhető. A legtöbb gyártó az adminisztrátori fiókokat ugyanazon felhasználónévvel és jelszóval az útválasztókon állítja be a terméksorban.

Miután belépnek a konzolba, az ellenőrzést ad a hálózati konfiguráció felett, amely hozzáférést biztosít számuk megváltoztatásához és kiszorítja Önt a hálózatából. Ezért változtassa meg az admin fiók jelszavát egy legfeljebb 12 karakter hosszú betűk és számok véletlenszerű kombinációjára.

ssid

Használjon erős jelszavakat

Ha családjával él, és állandóan barátok és látogatók érkeznek, kihívást jelenthet, ha nem mondani állandóan a jelszavakat..

Ezért ellenőrizze, hogy a jelszó bonyolult és elég kemény-e, ami megnehezíti az emberek megosztását. Készítse el jelszavát véletlenszerű betűk, számok és speciális karakterek sorozatával a kis- és nagybetűk kombinációjával. Ez megnehezíti az embereket, hogy emlékezzenek a megfelelő sorrendre, még akkor is, ha emlékeznek a kombinációra.

jelszó védelem

Távoli hozzáférés letiltása

Az útválasztó konzoljának, amely a központi rész, csak a hálózathoz csatlakoztatott eszközökről lehet hozzáférni. De az útválasztók olyan beállítással rendelkeznek, amely lehetővé teszi a távoli hozzáférést, vagyis bárki hozzáférhet a konzolhoz az interneten keresztül egy másik helyről. Ezért ellenőrizze, hogy az opció ki van-e kapcsolva.

távoli hozzáférés

Tartsa naprakészen a szoftvert

Általában a router gyártójának automatikusan frissítenie kell az átjáró firmware-jét. Azonban, hogyan kell havonta megváltoztatnia a Wi-Fi jelszót, rendszeresen ellenőriznie kell a frissítéseket.

Ha szokássá vált, akkor is, ha vannak olyan frissítések, amelyeket még nem telepítettek, akkor rendszeresen felülvizsgálhatják és frissíthetik magukat.

szoftver frissítés

A vendég funkcióinak engedélyezése

Ha az útválasztó vendég funkcióval rendelkezik, akkor ügyeljen arra, hogy a látogatók használják. A vendéghálózat lehetővé teszi a látogatók számára az internet-kapcsolat elérését anélkül, hogy megadná a Wi-Fi jelszavát, miközben korlátozza az elérhető hálózati információkat is.

vendég funkció

Szerezze be a hálózati tűzfalat

Általában minden Wi-Fi útválasztó beépített tűzfallal rendelkezik. Valószínűleg esélye van arra, hogy nem kapcsolta be. Böngésszen a konzol beállításai között, hogy megtalálja, és miután megtette, kapcsolja be.

tűzfal

Erősítse meg a Wi-Fi titkosítást

Az interneten elérhető ingyenes eszközök, amelyek könnyen behatolhatnak a gyenge Wi-Fi titkosításba, amelyek lehetővé teszik a támadó számára, hogy elfogja, megtekintse és módosítsa online tevékenységét..

Minden Wi-Fi háromféle védelmi rendszerrel rendelkezik: Vezetékes egyenértékű adatvédelem (WEP), Wi-Fi védett hozzáférés (WPA) és Wi-Fi védett hozzáférés 2 (WPA 2). Ezek közül a WPA 2-et kell használni.

De ez pusztán nem olyan biztonságos, mint a WPA2 AES. Ez a verzió az AES titkosítást használja az átvitel védelmére, és a titkosítási módszer feltörése lehetetlen.

*Jegyzet: Nem minden eszköz támogatja a WPA2-t, mivel nem széles körben elérhető. Ebben az esetben használhat egy VPN-t a WiFi-hez, amely hozzáadott szintű titkosítást biztosít a kapcsolatának.

Titkosítás

Mi az otthoni hálózat??

Otthoni hálózat egy olyan eszközcsoport (például számítógép, játékrendszer, nyomtatók és mobil eszközök), amelyek kapcsolódnak az internethez és egymáshoz.

Kétféle módon csatlakoztatható: A vezetékes hálózat amelyet nyomtatók és szkennerek csatlakoztatására használnak, vagy a vezetéknélküli hálózat amely kábelek nélküli eszközöket, például táblagépeket és mobiltelefonokat összeköt.

Miért biztonságos otthoni hálózat??

Vezetékes hálózat esetén senkinek meglehetősen nehéz belépni a rendszerébe. De manapság manapság mindenki a Wi-Fi-vel használja eszközöinek az internethez történő csatlakoztatását.

Gyakran, amikor emberek találkoznak, jelszót kérnek a Wi-Fi eléréséhez. Végül az emberek tudják a jelszavát, és arra használják, hogy csatlakozzanak a Wi-Fi útválasztóhoz, amikor a közelben vannak, mivel a fizikai hálózatoktól eltérően a Wi-Fi rendszerek túlmutathatnak az otthoni falakon..

Amint a hozzáférési jelszó megjelenik a világon, nem könnyű ellenőrizni, hogy ki férhet hozzá az otthoni hálózathoz. Még akkor is, ha valaki nem ismeri a Wi-Fi jelszavát, de elég jól ismer téged, betörhetnek a rendszerbe és felülbírálhatják a jelszavad, így ismét hozzáférést biztosítva a Wi-Fi-hez csatlakozó összes eszközhöz..

A hackerek a bejutásuk után az interneten keresztül kémkedhetnek, a böngésző előzményei alapján ellophatják a hitelkártya adatait, becsaphatják a kártékony kártevőket tartalmazó szoftverek telepítésébe, vagy akár átirányíthatják a hitelesítő adatok nem kívánt oldalaira..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me