Contents

Mi az OpenVPN? & Hogyan kell használni?

2020. február 03

Az OpenVPN egy népszerű SSL-alapú alagút-protokoll, amelyet a virtuális magánhálózatok megvalósításához használnak. A biztonság, a sebesség és a kompatibilitás tökéletes kombinációját kínálja, ez az egyik legjobb VPN-protokoll.

OpenVPN PureVPN

 • Áttekintés
 • Jellemzők
 • Előnyök & Hátrányok
 • Összehasonlítás
 • Hogyan kell használni
 • Telepítse az OpenVPN-t

  Mi az OpenVPN?

  Más IPSec-alapú alagút-protokollokkal ellentétben az OpenVPN az SSL / TLS-re támaszkodik a hitelesítéshez és a titkosításhoz. Ez a szokásos biztonsági technológia a biztonságos, távoli helyek közötti vagy pont-pont közötti kapcsolatok létrehozásához. Az SSL-t széles körben használják a pénzügyi tranzakciók, adatátvitel, e-mail stb. Védelmére.

  Az OpenVPN kompatibilis a manapság használt legfontosabb és kevésbé ismert operációs rendszerekkel. Hatékony titkosítási szabványokat biztosít, és kiválóan alkalmas a korlátozó tűzfalak megkerülésére és a tiltó földrajzi blokkolásra.

  A nyílt forráskódú VPN-protokollt konfigurálhatjuk akár TCP, akár UDP használatára, és akár 256 bites titkosítást is támogathat. Mivel ez nyílt forráskódú, a biztonsági réseket általában a nyílt forrású közösség javítja ki, amint megtalálják őket.

  Az OpenVPN-t gyakran használják az asztalhoz nyújtott különféle előnyök miatt. A kezdők számára, más protokollokkal ellentétben, kompatibilis az Android és iOS rendszerekkel. Ezenkívül megkerülheti az esetleges blokádot is. Ezenkívül számos porthoz is hozzáférhet kommunikáció céljából.

  Hogyan működik az OpenVPN??

  Egyszerűen fogalmazva: az OpenVPN létrehoz egy privát kapcsolatot – vagy alagutat – a VPN-ügyfél és a VPN-kiszolgáló között. A rajta áthaladó forgalom titkosítással teljes mértékben védett, így az adatai biztonságban vannak az internetszolgáltatók, a hackerek és más harmadik felek ellen..

  Az adatcsomagokat az OpenVPN kliens titkosítja, mielőtt elhagynák az eszközt vagy a számítógépet. Ezeket az OpenVPN szerver veszi át, amely titkos titkosítási kulcsot használ a dekódoláshoz. A dekódolt adatcsomagokat a kívánt webszerverre, például a disneyplus-hoz továbbítják.

  Miután megkapta őket, a webszerver elküldi a kért adatokat az OpenVPN szervernek, ahol ismét titkosítva vannak. Az adatokat ezután visszajuttatják az eszközre vagy a számítógépre, amelyen fut az OpenVPN kliens, amely visszafejti azt.

  Mi az UDP??

  Az UDP a User Datagram Protocol rövidítése, és nem hajtja végre a hibajavítást. Ennek eredményeként a csomagok újratelepítés vagy nyugtázás nélkül érkeznek. Ez az UDP gyorsabbá, de kevésbé megbízhatóvá teszi, mint a TCP.

  Mi a TCP??

  A TCP a Transmission Control Protocol rövidítése. Az UDP-vel ellentétben a TCP hibajavítást hajt végre. Az újratranszmissziós mechanizmus pedig biztosítja, hogy mindkét vég képes legyen csomagok fogadására. A megnövekedett megbízhatóság azonban növeli a késleltetést.

  Az OpenVPN főbb jellemzői

  Teljes névtelenség

  Az OpenVPN támogatja a DHCP-t és a dinamikus IP-címeket, amelyek jobb névtelenséget eredményezhetnek az internet böngészésekor.

  Gyors sebesség

  Az OpenVPN protokoll TCP alagút szállítási támogatása számos előnnyel jár. Magában foglalja a zökkenőmentes online játékot, a videokonferenciákat és az audiokonferenciákat, & több.

  Magas védelem

  Különböző módszerekkel biztonságban tartja az összes kommunikációt. Megosztott kulcsokat, HMAC hitelesítést és 256 bites titkosítást használ az OpenSSL-en keresztül

  Beats tűzfalak

  Bármelyik porton futhat 1 és 65535 között. Ez a többportos funkcionalitás az OpenVPN-t ideális alagút-protokollgá teszi a tűzfalak megkerülésére..

  Tökéletes előre titoktartás

  Az OpenVPN PFS szolgáltatása extra biztonsági szintet nyújt. Ennek eredményeként teljes titoktartás és adat integritás valósul meg.

  További hordozható

  Az OpenVPN hordozhatóbb, mint más protokollok. Végül is a felhasználói térben valósul meg, és a TUN / TAP virtuális hálózati illesztőprogramon kívül nincs szüksége kernelkomponensekre.

  Az OpenVPN előnyei

  Íme néhány előnye az OpenVPN használatának:

  1. Nagyon biztonságos
  Ha meg akarja óvni adatait az érdekelt szervezetektől, akkor az OpenVPN erősen ajánlott protokoll. Csúcskategóriás rejtjeleket és 256 bites titkosítást használ, így a számítógépes bűnözők számára lehetetlenné teszi az információk eltulajdonítását vagy eltulajdonítását a közép-támadások révén..

  2. Platformok közötti kompatibilitás
  Az egyik legjobb dolog az OpenVPN-nél, hogy telepíthető és használható minden népszerű asztali és mobil platformon, mint például a Mac, iOS, Android és Windows. Támogatja a kevésbé népszerű platformokat is, mint például a Solaris, a FreeBSD és az OpenBSD.

  3. Nehéz blokkolni
  Nem könnyű felismerni és blokkolni az OpenVPN kapcsolatokat, mivel mind a TCP, mind az UDP portjait használhatják. Ezenkívül az OpenVPN konfigurálása a 443-as porton lehetővé teszi minden tűzfal elkerülését, mivel ugyanaz a port a HTTPS forgalom által használt..

  4. A kapcsolatok teljes ellenőrzése
  Más protokollokkal ellentétben az OpenVPN lehetőséget ad arra, hogy az adatok továbbításakor választhasson a TCP és az UDP között. Ha jobban ellenőrzi a kapcsolatait, könnyebben megkönnyítheti azok igényeinek megfelelő beállítását.

  5. Tökéletes titkosítási támogatás
  Ez a hihetetlenül hasznos biztonsági intézkedés csökkenti annak kockázatát, hogy a személyes adatai jelentős veszélybe kerüljenek. A VPN-kapcsolat ellenáll a különféle típusú hackektől, mivel minden munkamenethez egyedi kulcsokat generálnak.

  Hátrányai az OpenVPN

  Az OpenVPN használatának néhány hátránya van:

  1. Komplex kézi beállítás
  Ha kézzel szeretné konfigurálni az OpenVPN-t, akkor valószínű, hogy problémákba ütközhet. Végül is, az utasítások túl bonyolultak a nem tech-hozzáértés számára. Tehát jobb, ha VPN szolgáltatást választ, mivel a telepítési folyamat a háttérben zajlik.

  2. További szoftvert igényel
  Az OpenVPN nincs integrálva semmilyen operációs rendszerbe, ezért annak használatához harmadik féltől származó szoftvert kell telepítenie. Ezt a hátrányt azonban bizonyos mértékben enyhítették a könnyen használható felhasználói felületekkel rendelkező VPN-szolgáltatások rendelkezésre állásának köszönhetően..

  3. Lassabb csatlakozási sebesség
  Az OpenVPN-t széles körben tekintik a legbiztonságosabb alagút-protokollnak. Az általa kínált robusztus biztonság azonban csökkentheti a kapcsolat sebességét.

  OpenVPN protokoll-összehasonlítás

  OpenVPN vs L2TP vs IKEv2 vs SSTP vs PPTP

  Az alábbiakban mélyrehatóan összehasonlítjuk az OpenVPN-et más általános VPN-protokollokkal.

  PPTP IKEv2 L2TP SSTP OpenVPN
  Titkosítás128-bites256-bit256-bit256-bit256-bit
  Biztonság A PPTP implementációnak számos ismert biztonsági rése van A legújabb VPN-protokoll, amely az IPSec-et megvalósítja és rendkívül biztonságos Az IPSec az L2TP felett, megfelelő alkalmazás esetén, nincs jelentős ismert sebezhetősége Olyan biztonságosnak tekinthető, mint az OpenVPN, ha robusztus rejtjelrel és rövid időtartamú kulcsokkal együtt használják Rendkívül biztonságosnak tekinthető, ha robusztus titkosítóval és rövid lejátszóval együtt használják
  Stabilitás Nem stabil és gyakran megszakadhat Rendkívül stabil és következetes kapcsolat létrehozása után Stabil kapcsolat Stabil, de még inkább a Windows rendszeren Stabil kapcsolat
  Sebesség A leggyorsabb VPN protokoll az alapvető titkosítás miatt Gyorsabb, mint a többi VPN protokoll, a MOBIIKE támogatásnak köszönhetően, ami stabil és rugalmas Az L2TL / IPSec továbbra is gyors a fejlett alagút ellenére, a magas titkosítási / dekódolási hatékonyság miatt. Gyorsabb, mint a PPTP és az L2TP Nagy sebesség nagy távolságokon és nagy késleltetésű kapcsolatoknál
  Támogatott operációs rendszer Minden platform (kézi) Windows OS iOS Android (kézi) Mac OS X (Kézi) BlackBerry (Kézi) Windows OS iOS (Kézi) Android (Kézi) Mac OS X (Kézi) és így tovább… Windows OS iOS (nem támogatott) Android (nem támogatott) MAC OS X és így tovább… Windows OS iOS (Kézi) Android Mac OS X (Kézi) és így tovább…
  Következtetés Erősen ajánlott a földrajzi korlátozások gyors megkerüléséhez, de a biztonság szempontjából ez nem a legjobb megoldás Gyors sebesség, erős biztonság, a Blackberry által támogatott egyetlen VPN-protokoll Könnyen beállítható, stabil és biztonságos Biztonságosabb és gyorsabb, mint a PPTP és az L2TP, ideális a Windows operációs rendszerhez, könnyen megkerülheti a tűzfalakat Jó sebesség, erős biztonság, natív támogatás a legtöbb operációs rendszerhez.

  A PureVPN támogatást nyújt minden nagyobb VPN protokollhoz és platformon.

  Hogyan kell használni az OpenVPN-t?

  Ha VPN-kapcsolatot akar beállítani az OpenVPN használatával, ezt kétféleképpen lehet megtenni. A legegyszerűbb módszer egy VPN szolgáltatás használata OpenVPN támogatással, például PureVPN. Ebben a forgatókönyvben csak annyit kell tennie:

  1. Feliratkozás a PureVPN-re.
  2. Töltse le és telepítse a PureVPN alkalmazást az eszközére.
  3. Jelentkezzen be a PureVPN hitelesítő adataival.
  4. Válassza ki az OpenVPN lehetőséget a kívánt protokollhoz.
  5. Élvezze a biztonságos és gyors VPN kapcsolatot!

  Ha technikai tapasztalattal rendelkező felhasználó, akkor inkább a manuális konfigurációs útvonalat részesíti előnyben. Az alábbiakban találja meg az OpenVPN kézi beállításához szükséges lépéseket. Mielőtt elkezdené, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a következőkkel:

  • Működő Internet kapcsolat
  • Prémium PureVPN számla

  Az OpenVPN telepítése különféle eszközökön

  Az OpenVPN telepítése Windows rendszeren?

  Az OpenVPN kézi beállításához Windows rendszeren kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

  1. Töltse le a PureVPN OpenVPN telepítőjét és bontsa ki.

  2. Töltse le és bontsa ki a PureVPN OpenVPN fájljait.

  3. Kattintson a jobb gombbal az OpenVPN telepítőre, és válassza a Tulajdonságok lehetőséget.

  Az OpenVPN telepítése Windows rendszeren

  4. Az Általános lapon jelölje be a Feloldás négyzetet. Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra.

  Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra

  5. Kattintson a jobb gombbal az OpenVPN telepítőre, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.

  OpenVPN telepítő

  6. A telepítés megkezdéséhez kattintson az Igen gombra.

  telepítési folyamat

  7. Kattintson a Tovább gombra.

  Kattintson a Tovább gombra

  8. Most kattintson az Elfogadom elemre.

  Most kattintson az Elfogadom elemre

  9. Kattintson a Tovább, majd a Telepítés elemre.

  Kattintson a Tovább, majd a Telepítés elemre

  10. Jelölje be a Mindig megbízható szoftvert a „GZ Systems Limited” négyzetet. Ha kész, kattintson a Telepítés gombra.

  GZ Systems Limited

  11. A telepítés befejezése után kattintson a Tovább gombra.

  kattintson a Tovább gombra

  12. Törölje a jelölést a Showme olvasása négyzetből, és kattintson a Befejezés gombra.

  Mutassa a Readme mezőt

  13. Kattintson a jobb gombbal az OpenVPN GUI ikonra, és válassza a Futtatás rendszergazdaként menüpontot.

  OpenVPN GUI ikon

  14. Az alkalmazás futtatásához kattintson az Igen gombra.

  engedélyezze az alkalmazás futtatását

  15. Kattintson a jobb gombbal az OpenVPN rendszertálca ikonjára, lépjen a kívánt szerverre, és válassza a Csatlakozás lehetőséget.

  OpenVPN rendszertálca ikonra

  16. Írja be a PureVPN felhasználónevét és jelszavát. Ezután kattintson az OK gombra.

  PureVPN felhasználónév és jelszó

  17. Most már csatlakozik!

  Most már csatlakozik

  Az OpenVPN telepítése Mac rendszeren?

  Az OpenVPN kézi beállításához Mac rendszeren kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

  1. Töltse le innen a viszkozitást.

  2. Töltse le innen a PureVPN OpenVPN fájljait, és bontsa ki azokat.

  Az OpenVPN telepítése Mac rendszeren

  3. Nyissa meg az Alkalmazások alkalmazást, lépjen a Viszkozitás ikonra, és futtassa azt.

  Viszkozitás ikonra

  4. Kattintson a menüsor Viszkozitás elemére, és válassza a Beállítások lehetőséget.

  válassza a Beállítások lehetőséget

  5. Kattintson a "+" ikon.

  6. Válassza a Kapcsolat importálása elemet, majd kattintson a Fájlból elemre.

  Csatlakozás importálása

  7. Válassza ki a kívánt szervert a PureVPN OpenVPN fájljaiból.

  A PureVPN OpenVPN fájlja

  8. Ha további szervereket szeretne hozzáadni, ismételje meg a 4-7 lépést.

  9. Kattintson az OK gombra.

  Kattintson az OK gombra

  10. Kattintson a menüsor Viszkozitás elemére, és válassza ki a kiszolgálót.

  Kattintson a Viszkozitás elemre

  11. Írja be a PureVPN felhasználónevét és jelszavát.

  12. Jelölje be az Emlékezzen a részletekre a kulcstartó mezőben mezőt, majd kattintson az OK gombra.

  Emlékezz a részletekre a Kulcstartó mezőben

  13. Most már csatlakozik!

  Most már csatlakozik

  Megjegyzés: Ha az OpenVPN-t Mac számítógépen az Tunnel Bick használatával szeretné beállítani, kövesse az említett utasításokat.

  Az OpenVPN telepítése az iPhone készüléken & iPad?

  Az OpenVPN kézi beállításához iPhone / iPad készüléken kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

  1. Töltse le a PureVPN OpenVPN fájljait iOS számára, és bontsa ki.

  2. Töltse le az OpenVPN Connect alkalmazást.

  3. Most tegye a következőket:

  a. Csatlakoztassa az iPhone vagy iPad készüléket a Mac számítógépéhez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást.

  b. Kattintson az Alkalmazások elemre, majd válassza az OpenVPN Connect lehetőséget.

  Az OpenVPN telepítése iPhone és iPad készülékeken

  c. A Mac számítógépen húzza át a kívánt szervert (szervereket), valamint a Client.key, Client.crt, Ca.crt és WDC.key fájlokat az OpenVPN dokumentumokhoz a PureVPN OpenVPN fájljaiból.

  A PureVPN OpenVPN fájlja

  4. Érintse meg az OpenVPN Connect alkalmazást.

  OpenVPN Connect alkalmazás

  5. Érintse meg a gombot "+" ikonra, és importálja az elérhető OpenVPN profilokat.

  OpenVPN profilok

  6. Írja be a PureVPN felhasználónevét és jelszavát.

  PureVPN felhasználónév és jelszó

  7. Koppintson a Mentés elemre, és kapcsolja be a VPN-t.

  8. Most már csatlakozik!

  kapcsolja ki a VPN-t

  Az OpenVPN telepítése Androidon?

  Az OpenVPN kézi beállításához Androidon kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

  1. Töltse le innen a PureVPN OpenVPN fájljait az Androidra, és bontsa ki.

  2. Töltse le innen az OpenVPN Connect alkalmazást.

  Az OpenVPN telepítése Androidon

  3. A telepítés befejezése után érintse meg a Megnyitás gombot.

  érintse meg a Megnyitás gombot

  4. Érintse meg az Importálás lehetőséget.

  Koppintson az Importálás elemre

  5. Érintse meg a Profil importálása SD-kártyáról lehetőséget.

  SD-kártya opció

  6. Nyissa meg a PureVPN OpenVPN fájljait, és válassza ki a kívánt szervert (szervereket).

  A PureVPN OpenVPN fájlja

  7. Írja be a PureVPN felhasználónevét és jelszavát.

  8. Koppintson a Mentés, majd a Csatlakozás elemre.

  PureVPN felhasználónév és jelszó

  9. Érintse meg az OK gombot.

  Koppintson az OK gombra

  10. Ezután érintse meg a Folytatás elemet.

  Ezután érintse meg a Folytatás elemet

  11. Most már csatlakozik!

  Most már csatlakozik