Mi az a privát IP-cím?


Mi az a privát IP-cím??

A privát IP-cím egy olyan internetprotokoll-cím, amelyet otthoni készülékeihez, például nyomtatóhoz, intelligens TV-hez és másokhoz rendelt el. A privát IP-címek kommunikálnak egymással, és nem kommunikálnak a tágabb interneten.


Privát vs nyilvános IP-cím

Mi az IP-cím?

Az internetes protokoll címe, közismert nevén IP cím, egy egyedi numerikus cím, amelyet minden olyan eszközhöz hozzárendelnek, amely internet igényel, például számítógép, nyomtató, intelligens kapcsolók, internet útválasztók vagy bármely más eszköz, amely az internet része hálózat.

Gondolj egy IP-címre, mint az üzemanyagra, amely az autót hajtja; ezen üzemanyag nélkül; nem tudsz körüljutni. Mivel az IP-címek koherens jellegűek, megváltozhatnak. IP-cím nélkül gyakorlatilag távol van a hálózatról.

Mi az a privát IP-cím??

A privát IP-címet kifejezetten egy vezérelt hálózatban lévő eszközhöz rendelik, és nem érhető el könnyen az interneten. Privát IP-címmel az adott magán IP-hez rendelt összes eszköz képes lesz kommunikálni egymással.

Hogyan működik a magán IP-cím?

A dolgok megkönnyítése érdekében vegyünk példát az otthoni hálózatra csatlakoztatott eszközökről. A modern technológiai korszak részeként minden bizonnyal van okostelefonja, esetleg asztali számítógépe vagy laptopja, és ezeknek az eszközöknek otthoni központi útválasztóján keresztül kapcsolódik az internethez.

A dolgok megkönnyítése érdekében vegyünk példát az otthoni hálózatra csatlakoztatott eszközökről. A modern technológiai korszak részeként minden bizonnyal van okostelefonja, esetleg asztali számítógépe vagy laptopja, és ezeknek az eszközöknek otthoni központi útválasztóján keresztül kapcsolódik az internethez.

Kérdezheti, mi értelme van nyilvános és magán IP-nek? Érdekes kérdés. Az otthoni hálózaton csatlakoztatott eszközök kényelmesen kommunikálhatnak egymással a saját IP-címükkel. Míg az útválasztó a hozzárendelt nyilvános IP-címet fogja használni a világ többi részével az internet útján történő kommunikáció elősegítésére.

Magától értetődik, hogy amikor csatlakozik az internethez, a magán IP-címei rejtve maradnak, és csak az útválasztók nyilvános IP-címe látható.

Lényegében a magán IP-cím házon kívüli, internet nélküli IP-cím egy házon belüli hálózaton. Ez azt jelenti, hogy a hálózati eszközök, például az útválasztók privát IP-címeket rendelnek hozzá.

Privát IP-címtartományok

 • 10.0.0.0 – 10.255.255.255
 • 172.16.0.0–172.31.255.255
 • 192.168.0.0–192.168.255.255

Hogyan lehet megtalálni a saját IP-címét

 1. nyomja meg Win + R és írja be cmd a mezőre.
  1. lépés: Írja be a CMD-t
 2. nyomja meg Belép nyissa meg a Parancssor.
  2. lépés: Írja be a parancssort
 3. típus ipconfig és nyomja meg a gombot Belép. Megjelenik a hálózati kapcsolattal kapcsolatos információk listája.
  3. lépés: Írja be az ipconfig fájlt az ipv4 címhez

Mi a szükség egy privát IP-címre?

Ha az internethez való csatlakozás egyetlen módja a nyilvános IP-cím, akkor miért van szüksége magán IP-re? Az egyik: például a belső eszközök közötti kommunikációhoz, például okostelefonról küldött egy oldalt, hogy kinyomtassa a nyomtatón. Másodszor, a magán IP-k nem foglalnak el nyilvános IP-címet.

Csakúgy, mint korlátozott mennyiségű friss ivóvízellátással, az IP fogalma hasonlóan működik. Korlátozott számú IP-vel a magán IP-k helyet adnak a nyilvános IP-knek, így egyre több internetes hálózat telepíthető anélkül, hogy veszélyeztetné a rendelkezésre állást.

Vegyünk egy példát a jobb megértés érdekében. Mondja, hogy van egy rendszeres útválasztója az otthoni hálózaton. A világ minden táján található otthoni és irodai útválasztók hasonló IP-címszerkezettel rendelkeznek, mint például a 192.168.1.1, és a 192.168.1.2, 192.168.1.3, 192.168.1.4, és így tovább hozzárendelik a sokféle eszközhöz csatlakoztatott készüléket a router.

Kérdezheti, akkor a privát IP-k nem egybeesnek más hálózatok IP-jeivel? Röviden: nem, mivel nincs különbség abban, hogy hány útválasztó használja ugyanazt a 192.168.1.1 címet. Több tucat eszköz csatlakoztatható az adott hálózaton belül, és ugyanazt az IP-címet oszthatják meg más hálózatok felhasználóival, mivel nem közvetlenül működnek egymással..

Alternatív megoldásként az útválasztó által hozzárendelt magán IP-vel rendelkező eszközök a router nyilvános IP-címét használják kéréseik értelmezéséhez, és elősegítik a kommunikációt más nyilvános IP-címekkel, és végül az eszközökkel való kölcsönhatás képességét..

Gondolj bele erre, és ezt az eszköz privát IP-jének segítségével olvassa le, mint eszköz (laptop, okostelefon vagy bármilyen más), nyilvános IP-n keresztül, útválasztón keresztül kérte ezt az oldalt, és itt leszállt téged..

Az internetet támogató eszközök, például laptopok, számítógépes asztali számítógépek, okostelefonok, táblagépek és más eszközök, amelyek a világ magánhálózatain belül működnek, szinte korlátozás nélkül használhatják a privát IP-címet, ami nem érvényes a nyilvános IP-címekre.

A privát IP-címek biztosítják az eszközöket, amelyeknek nincs szükségük az internettel való kapcsolattartásra, például fájlkiszolgálók, nyomtatók stb., Hogy továbbra is kommunikálhassanak a hálózat többi eszközzel anélkül, hogy közvetlenül a nyilvánosságnak lenne kitéve..

Ez minden. Most, hogy kitalálta, tudja, milyen egyszerű volt megérteni a magán IP-címek fogalmát és működését.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map