Mi az a fehér kalap hacker? A különbség a fehér, szürke és fekete kalapú hackerek között


Mi az a fehér kalap hacker? A különbség a fehér, szürke és fekete kalapú hackerek között

Minden hackert bűnösnek vagy rossz embernek tekintnek, aki pénzt lop. Mindezt a mainstream médiától érzékeljük, ahol látjuk, hogy a hackerek részt vesznek az adatok, az emberek nehezen megkeresett pénzének, a hackereszközök és a számítógépes terrorizmust okozó rendszerek lopásában. A valóság azonban más. A hackelés akkor törvényes, ha eszközön, rendszeren vagy hálózaton a tulajdonos engedélyével történik. Ez egy globálisan elismert gyakorlat, amikor a vállalatok és a kormányzati ügynökségek hackereket alkalmaznak, hogy feltörjék rendszereiket, hogy segítsék nekik azonosítani a rendszerük hiányosságait, és kijavítsák azokat..


Fehér kalap hacker

Mik a fehér kalap hackerek??

Nem minden hackerek szándékoznak károsítani a rendszeres felhasználókat. A hackerek fogalmát, ha általánosan használják, olyan személyként definiálják, aki szándékában áll kiberbűnözői tevékenységeket végezni valaki magánéletének visszaélése és adatainak veszélyeztetése érdekében..

A hackerek bárki is lehet, szándékától függetlenül, akik tanulmányaikat és gyakorlataikat hackelési stratégiák végrehajtására és a hálózat vagy a számítógépes rendszer biztonsági rétegeinek megkerülésére használják..

Maga a hackelés nem illegális, kivéve, ha etikátlan módon hajtják végre a törvényeket és rendeleteket, megsértve a magatartási kódexet. Számos kormányzati ügynökség és cég hackereket bérelt fel a rendszerek és hálózatok biztosítása érdekében.

Sőt, nem mindenkinek van ismerete a számítógépes világban, ahol felmerül a kérdés, mi a fehérek kalapjának hackere? Vagy mi van benne fehér kalap hackelés? Csak néhány a digitális korban kíváncsi kérdések közül, amelyekben élünk?

A hackereket három rétegbe sorolják: „fekete”, „fehér” és „szürke” kalap hackerek. Minden kifejezés a nyugati kultúrával rendelkezik, a fekete negatív érzetet teremt, a fehérség biztosítja a békét, a Szürke pedig mind az etikai, mind az etikátlan keverési eszközök keveréke. Két fő tényező határozza meg a típusú hacker foglalkozik velük, szándékaikkal és azzal, hogy betartják-e a társadalmi törvényeket.

Fekete kalap hackerek

Mint minden más hackert, fekete sapka kiterjedt készségeikkel és tudásukkal bármilyen rendszerbe vagy hálózatba beszivárognak, amelynek elsődleges célja az érzékeny adatok elérése, a biztonsági protokollok megkerülésével. Néhány fekete kalap hackerek ezt csak a móka kedvéért teszik, míg mások megszakíthatják a biztonsági protokollokat annak érdekében, hogy valamilyen pénzügyi hasznot szerezzenek, és ártalmasak legyenek a normál felhasználók számára.

Ezek a fekete kalapok a szoftverekben lévő rosszindulatú szkriptek befecskendezésétől a szakértő hackerekig terjedhetnek, akik információ, különösen pénzügyi, személyes és bejelentkezési adatok ellopására törekszenek..

Nemcsak az adatok ellopására törekszenek, hanem az adatok megváltoztatására és megsemmisítésére is. A műszaki korban, amelyben élünk, nagyon fontos a fekete kalap védelme. Ezért bizonyos ellenintézkedéseket kell hozni annak biztosítása érdekében, hogy ne hagyja magát átláthatóvá az egész világ számára.

Például, hogy semmilyen hálózaton, például pénzügyi kimutatásokon, ne osszon meg érzékeny adatokat, távolítsa el képeiből az Exif vagy metaadatokat, és még sok más dolgot fekete kalap biztonság.

Fehér kalap hackerek

Tökéletes white-hat hacker meghatározása az lenne, aki készségeivel etikai eszközökkel szerez információt. Fehér kalap hacker a cégek kiberbiztonsági szakemberekként alkalmazhatják, akik hackelést próbálnak végrehajtani, hogy bármilyen rendszerben vagy hálózatban kitöltsék a hiányosságokat.

A fehér kalapok hackerei ugyanazt a folyamatáramot használják, mint a fekete kalapok hackerei, de a fő különbség az, hogy a tulajdonos engedélyét kérik, ami teljesen legálisvá teszi. Fehér kalap hacker toll tesztelést végez, sebezhetőségi értékeléseket végez a cégek számára a hálózaton belüli szivárgások azonosítása érdekében, biztosítva ezzel a cég biztonsági struktúrájának megszilárdítását. Vannak még tanfolyamok, képzési modulok és tanúsítások is, amelyek etikus hackelést tartalmaznak.

Szürke kalap hackerek

Az oldalnak mindig nincs két oldala, de néha vannak szürke területek is. A szürke kalap hackerek olyanok, akik a tulajdonos megkérdezése nélkül keresik a rendszer gyengeségeit. Ha a problémát megtalálja, bejelenti a tulajdonosnak, de néha egy kis engedményt kér a javítás előtt.

De ha a tulajdonos elutasítja a kérelmet, felfedi az online kihasználást mások számára, hogy kihasználhassák különösen a fekete kalap hackereit. A hackelés ilyen formája továbbra is illegális, mivel a hackert a rendszer támadása előtt nem kérte a tulajdonos engedélyét. Az ilyen típusú hackereknek nincs rossz szándéka, csak arra törekszenek, hogy felfedezzék a rendszer sebezhetőségét, és extra pénzt szerezzenek, vagy egyszerűen a céljaikkal.

A hacker szó, még ha erről is beszél, nagyon negatív konnotációt ábrázol, fontos szem előtt tartani, hogy nem minden hackert készítünk azonos módon. Ha fehér kalapok nem azon dolgoztak volna, hogy gyengeséget találjanak, és megállítsák a kiberbiztonsági támadásokat, akkor sok kiberbűnözés fog részt venni, kihasználva a sebezhetőségeket és rendkívül érzékeny információkat gyűjtve, így a felhasználók szinte nyitva maradnak az egész világ számára.

Etikai hackerek?

Az etikus hackerek vagy etikus hackerek, más néven fegyveres hackerek is, azok az egyének, akik a penetrációs tesztelés révén rámutatnak a biztonsági résekre. A behatolási tesztelés célja egy rendszer sebezhetőségének feltárása. Ezek az információbiztonsági egyének szigorúak a tesztelési technikáikban, és a rendszer általános biztonsági helyzetének javítása érdekében teszik.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map