Mi a WebRTC? Hogyan működik, és mi a jó?


Mi a WebRTC? Hogyan működik, és mi az??

Mióta használjuk az internetet? Egy-két évtizeden keresztül? Valójában egyesek már azelőtt is használhatták.


Az üzleti tevékenységet, az online tranzakciókat, a közösségi média használatát, az élő közvetítések figyelését stb. Böngészjük az interneten. Ezen kívül az internetet valós idejű audio- és videobeszélgetésre is használjuk, olyan szolgáltatásokkal, mint a Skype, a WhatsApp és hasonló szolgáltatások..

Függetlenül attól, hogy mennyi ideig használjuk ezeket a technológiákat, soha nem veszünk egy pillanatra megértést, miért szükséges a technológia, vagy hogyan működik, kivéve, ha olyan problémára találunk rá, amely arra készteti bennünket, hogy mélyre mélyítsünk és többet megtudjunk róla..

img

Így, mi a WebRTC? Valójában ez a kérdés (vagy probléma), amely gyakran zavarja a netizeneket, különösen a VPN-felhasználókat illetően.

Olvassa tovább, hogy megtudja, miről szól a technológia, hogyan működik valójában és milyen szempontjait látja el. A VPN-felhasználóknak tisztában kell lenniük.

Mi az a WebRTC??

A WebRTC a webes valós idejű kommunikációt jelenti. Ahogy a neve is sugallja, ez egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a peer-peer kommunikációt a böngészők vagy eszközök között. A kommunikáció bármilyen formában megtörténhet, azaz adatmegosztás vagy valós idejű szöveges és videobeszélgetés.

Az egyik fontos szempont, amely a technológiát népszerűvé teszi, az önkormányzás. Más szavakkal: nincs szükség hozzáadott plug-inekre, bővítményekre vagy kiegészítőkre, hogy két társat összekapcsoljanak, és lehetővé tegyék a valós idejű kommunikációt. Valójában nem kell letöltenie a WebRTC-t. A böngészőben való működéshez csak HTML5, JavaScript vagy API szükséges.

Egyszerű szavakkal: a WebRTC lehetővé teszi a webes alkalmazások számára a következő funkciók futtatását:

 • Fájlmegosztás
 • Videókonferenciázás
 • Képernyőmegosztás
 • Műsorszórás stb.

Hogyan indult a WebRTC?

A WebRTC nyílt forráskódú projektként indult a Google által 2011-ben, és azóta a technológia jelentősen fejlődött.

Mivel a WebRTC egy nyílt forráskódú projekt, teljesen ingyenesen használható, és a világ minden tájáról származó fejlesztők a WebRTC API-t használják különböző webes alkalmazások készítéséhez. Valójában a legnépszerűbb ingyenes böngészők, például a Chrome és a Firefox beépített WebRTC technológiával rendelkeznek.

Most a WebRTC-t szokásos valósidejű kommunikációs eszköznek tekintik az Internet Engineering Task Force (IETF), valamint a World Wide Web Consortium (W3C)..

Mi teszi a WebRTC-t népszerű technológiává?

A WebRTC technológia megjelenése előtt a felhasználóknak időre kellett pazarolniuk a harmadik féltől származó bővítmények telepítésére és használatára. Ezenkívül a fejlesztőknek telepíteniük kellett a C / C ++ (programozási nyelv) alkalmazást, amely időt és erőforrásokat igényel a végtelen fejlesztési ciklusok miatt.

A WebRTC a felhasználók és a fejlesztők mindegyik gondját elhárítja. A WebRTC-kompatibilis technológiák futtatásához csak egy WebRTC API vagy JavaScript API szükséges.

Az API-k mellett a WebRTC beépített különféle népszerű böngészőkbe, például a Google Chrome, a Mozilla Firefox stb. Fontos megjegyezni, hogy a WebRTC nem korlátozódik a böngészőkre, hanem a technológia a mobil operációs rendszerre is kiterjed. Használhatja például a WebRTC-t Androidon.

A technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek az eszköz mikrofonjához és kamerájához, így élvezhetik a valós idejű kommunikációt. Most kíváncsi lehet …

Hogyan működik a WebRTC??

Mivel a WebRTC lehetővé teszi a valós idejű kommunikációt vagy az adatok megosztását, a csatlakozáshoz a végpont tényleges helyi IP-jéhez van szükség. A másik böngészővel történő kommunikációhoz a technológiához RTCPeerConnection szükséges. A technológia ezután áthalad a Session Description Protocol-n (SDP)..

hogyan működik a webrtc

Tűzfal vagy NAT (Network Address Translation) áthaladás miatt azonban a két társ nem látja egymás helyi IP-jét a csatlakozáshoz. Itt a STUN (NAT szekció-átjárási segédprogramok) / TURN (átjárók NAT körüli relék felhasználásával) szerverek segítik a társaikat.

Mire használható a WebRTC??

Nagyon sok a WebRTC felhasználási esete, amely az egyszerű audio- vagy videokommunikációtól a fájlmegosztásig vagy akár a képernyőmegosztásig terjedhet stb..

A WebRTC lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a webböngészőjükön keresztül kommunikáljanak egymással (például a Skype vagy a WhatsApp használatával), anélkül, hogy bármilyen kiegészítőt vagy kiegészítőt telepítenének..

Mivel a technológia az élő interakciót biztosítja a böngészők között, ezt a képességet az ügyfélszolgálat is felhasználhatja, hogy valós időben válaszoljon a kérdésekre..

Igazat mondva: számos olyan szolgáltatás használja üzleti modellként a WebRTC technológiát, amely böngésző alapú élő kommunikációs szolgáltatásokat kínál a világ minden tájáról származó felhasználók számára..

A WebRTC nem korlátozódik az online kommunikációra, de a technológia kiterjeszti használatát akár a fájlmegosztásra, akár a képernyőmegosztásra.

A WebRTC biztonságos?

Tehát, kíváncsi lehet arra, hogy „Biztonságos-e a WebRTC?”. Igen, a WebRTC biztonságos, mivel végpontok közötti titkosítást használ. Ennek eredményeként egyetlen harmadik fél sem léphet be az adatok megtekintéséhez. De ha VPN-t használ, akkor a rossz hír az, hogy a WebRTC kiszivárogtathatja az Ön I.P-címét.

Mi a WebRTC szivárgás és miért kell a VPN-felhasználóknak attól tartani??

Míg a WebRTC többféle előnyt kínál, a WebRTC szivárgás olyan hiányosság, amely érinti a Windows Firefox és Chrome böngészőit. Ezért ha egy felhasználó VPN mögött áll, és a VPN nem védett a WebRTC szivárgás ellen, akkor az esetleges hibája kiszivárogtathatja a felhasználó valódi IP-címét. Valójában könnyedén ellenőrizheti, hogy a böngésző kiszivárog-e az Ön IP-címét vagy sem.

Fel a fejjel! Lehet, hogy böngészője kiszivárog az Ön IP-címére kattints ide többet tudni.

Ha a valódi IP-cím kiszivárog, a felhasználót kormányzati megfigyelés, ISP-figyelés, hackerek vagy más számítógépes bűnözőknek tehetik ki..

A felhasználók a VPN segítségével nemcsak a térségben nem elérhető tartalmakat kerülnek megkerülni, hanem online adataik biztonságossá tétele érdekében is, amely a VPN titkosítási protokolljai révén lehetséges. Ezért a VPN nemcsak anonimitást biztosít a felhasználók számára, hanem teljes online biztonságot is nyújt.

Ennek oka az, hogy a felhasználók megpróbálják megtalálni a WebRTC szivárgásának megakadályozására szolgáló módszereket.

Hogyan kerüljük el a WebRTC szivárgást?

Mivel a WebRTC szivárgás komoly aggodalomra ad okot a VPN-felhasználók számára, fontos, hogy az ügyet azonnal kezeljék. Szerencsére vannak olyan megelőző intézkedések, amelyek révén letilthatják a WebRTC szivárgást a Firefoxon, valamint a Chrome böngészőn.

 Tudja meg, hogyan lehet megakadályozni a WebRTC szivárgásokat a Firefox és a Chrome böngészőkben.

Mivel a technológiát nem alkalmazták az összes általánosan használt böngészőben, a felhasználóknak valószínűleg ragaszkodniuk kell a nem WebRTC eszközökhöz ahhoz, hogy szeretteikkel kommunikáljanak.

Függetlenül attól, hogy a VPN felhasználók számára a WebRTC szivárgás hatalmas problémákat eredményezhet, ezért szükséges, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a szivárgás megakadályozására.

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

no-log-img

A PureVPN No-Log tanúsítvánnyal rendelkezik!

A PureVPN No-Log politikáját az USA egyik vezető független auditorja érvényesítette. Nem csak a PureVPN a leggyorsabb, hanem egy ellenőrzött No-Log VPN szolgáltató is!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map