Mi a titkosítás és hogyan működik??

Közzétéve: 2019. július 15

A titkosítás az a folyamat, amellyel személyes adatait olvashatatlanná tehetik jogosulatlan felhasználók számára. Így kell titkosítania az adatait:

1. Védelem a hackelés, személyazonosság-lopás stb. Ellen.

2. Biztonságos internetes böngészés bármilyen hálózaton

3. Anonimitás a kormányzati felügyelet ellen és így tovább

Mi a titkosítás?

Mi a titkosítás??

A titkosítás BC 700 óta játszik szerepet. A spártai katonaság érzékeny üzenetek továbbítására használták a háborúk során a bőrcsíkokon. 1467-ben Alberti Cipher megváltoztatta a titkosítás menetét. Beillesztette az ábécéket és a változó forgatásokat, megnehezítve a titkosított üzenetek visszafejtését.

Hamarosan a titkosítás vált a leggyakrabban használt üzenetküldési eszközhöz a háború idején. A titkosítás megkönnyítette az ellenségek számára az üzenetek olvasását. Az Enigma Machine születése megreformálta a biztonságos kommunikáció folyamatát. Csak arra van szüksége, hogy visszafejtsék és azonnal átolvassák a vevőt. A dekódolás módját gyakran dekódolási kulcsnak, privát kulcsnak és titkos kulcsnak nevezik.

Annak ellenére, hogy több ezer éves, a titkosítási technológia még nem elavult. Valójában ez még mindig a modern technológia egyik legfejlettebb darabja. A modern technológia nagyon erős! Még a nagyobb megfigyelő ügynökségek, például az FBI sem tudják megfejteni vagy megtámadni a titkosítást. Ennek köszönhetően a technológia az elmúlt években folyamatosan fejlődött.

A technológiai fejlődés eredményeként a hangsúly az online hackelés felé mozdult el. Itt jön létre a titkosítás a felhasználók adatainak védelme érdekében.

A hackerek és a számítógépes bűnözők éjjel-nappal dolgoznak, hogy megszerezzék személyes adatait. A titkosítással az adatok kódokká alakulnak. A titkosított üzenet csak akkor válik értelmessé, ha a címzett megkapja azt.

Hogyan működik a titkosítás??

A titkosítás biztonságos kulcsot használ a titkosításhoz és a dekódoláshoz. A feladónak és a fogadónak meg kell osztania a közös kulcsot az információ dekódolása és értelmezése érdekében. A titkosítási kulcs nélkül az adatok nem képviselnek hackert, aki valamilyen módon megszerezte azt.

Hogyan működik a vpn titkosítás?

A titkosítás során egy algoritmus becsavarja az adatait, és alapos formává alakítja azokat. Ezután kulcs szükséges az információ értelmezéséhez.

A titkosítás csodálatos eszköz volt a múltbeli magánkommunikációhoz. Manapság a titkosítás fontos szerepet játszik az online forgalom védelmében. Titkosítással az elküldött vagy fogadott adatokat meghatározott alagutakba burkoljuk. Az alagutak védik az adatokat. Sőt, megakadályozza a kémeket és a hackereket, hogy megfigyeljék vagy elérjék.

Ezeknek a VPN-protokolloknak a használatakor az adatcsomagok titkosítva kerülnek átírásra. Ez azonban befolyásolhatja a VPN-sebességet. De továbbra is biztosítja, hogy az adatcsomagok mindenkor biztonságban maradjanak.

A titkosítás típusai

A titkosítás védi az e-maileket, a banki tranzakciókat és az online üzeneteket. Ez a legjobb módja annak, hogy online adatait megvédje a rosszindulatú kémektől, hackerektől és online bűnözőktől. A mai digitális világban a titkosítás integritását a titkosítás kulcsa mérete határozza meg. Sokféle titkosítás létezik. Magában foglalja a szimmetrikus kulcs titkosítást, amely szimmetrikus algoritmust használ, és az aszimmetrikus titkosítást. Nem számít, mennyire robusztus algoritmusok is, érzékenyek a brutális erőkre, a DDoS támadásokra stb.

Az adatok titkosítása évezredeket vehet igénybe, a matematikai előrehaladás ezekben az időkben csökkenhet. Ez az oka annak, hogy az információkat és más magánjellegű információkat hosszabb ideig biztonságban kell tartani. Itt vannak a titkosítás típusai és erősségeik:

Adattitkosítási szabvány (DES)

Az 1970-es években népszerű DES 56 bites kulcs titkosítást biztosít. Az Egyesült Államok kormánya és a vállalkozások is használtak. A titkosítási típus elavult. De még mindig sok kereskedelmi termékben használják. És elfogadhatónak tekinthető alacsonyabb szintű biztonsági alkalmazások esetén.

RC4, RC5 és RC6

Ez egy titkosítási algoritmus, amelyet az RSA fejlesztett ki. Az RSA az első kereskedelmi alkalmazás a nyilvános kulcsú titkosításhoz. Azóta számos fejlesztést vezettek be, hogy erősítsék és javítsák a hibákat. A jelenlegi verzió, az RC6, legfeljebb 2 040 bites kulcsméretet és 128 bites változó blokkméretet tesz lehetővé.

AES

Az AES, más néven az Advanced Encryption Standard, a legszélesebb körben használt titkosítási algoritmus. Az AES születése a vezető online biztonsági szakértők erőfeszítéseinek kombinációja volt. Az AES gyorsan kihirdette a titkosítás legbiztonságosabb és legmegfelelőbb hírnevét.

Legfeljebb 256 bites titkosítási kulcsot kínál. Több mint elegendő bármilyen típusú behatolási kísérletnek. A PureVPN szigorú AES 256 bites katonai titkosítást alkalmaz a felhasználói információk legfelsőbb titkosságáért.

twofish

A Twofish egy szimmetrikus kulcsblokk rejtjel. Kb. 128 bites blokkmérettel és legfeljebb 256 bites kulcsmérettel rendelkezik. A Twofish sok szempontból szorosan kapcsolódik a Blowfish blokk rejtjelhez.

A PureVPN megkülönböztető tulajdonságai közé tartozik az előre kiszámított kulcsfüggő S-mezők és az összetett kulcsütemezés.

A Twofish más elemekből is kölcsön vesz elemeket. A Twofishnek olyan Feistel-struktúrája van, mint a DES. A Twofish egy Maximum Distance Separable mátrixot is alkalmaz. Nagyon hasznos a biztonság szempontjából.

Az adatok védelme a titkosítás segítségével?

A titkosítás messzemenő lehet az információk védelmében a rosszindulatú entitások ellen. Noha az interneten rengeteg fenyegetés van, a titkosítás 24 órás biztonságot nyújt.

Ha nem barlangban él, akkor tudatában lesz a néhány évvel ezelőtt felbukkanó botránynak. Ekkor az FBI ellentmondásba lépett az Apple-vel. Ennek oka a titkosítás hihetetlen ereje volt. Amikor egy iPhone készüléket titkosítottak, még az FBI teljes ereje sem tudta kinyitni.

Itt vannak olyan helyzetek, amikor a titkosítás megfelel a hírnevének:

vpn titkosítás

Az érzékeny adatok védelme lopás esetén

Abban az esetben, ha az eszközt ellopták, a titkosítás megakadályozza a bűnözőt annak elérését. Ez megakadályozza őket abban, hogy indítsák az eszközt a bonyolult információkon keresztül. Ezek magukban foglalhatják pénzügyi adatait, jelszavait, képeit stb.

érzékeny adatok megosztása

Bizalmas adatok mentése vagy megosztása online

Tegyük fel, hogy érzékeny adatokkal rendelkezik, például adódokumentumokkal, társadalombiztosítási számokkal stb. Ön megosztja azokat egy kormányzati szervvel vagy más ügynökséggel. Titkosítás használatával biztosíthatja az ilyen érzékeny adatok átvitelét. Ez megóvja a számítógépes bűnözőktől is.

biztonságos üzleti adatok

Az üzleti nyilvántartások védelme

Számos kereskedelmi és otthoni vállalkozás használ titkosítást. Ezt azért teszik, hogy üzleti titkaikat biztosítsák versenytársaikkal szemben. Ez magában foglalja a cash flow-kat, az egy részvényre jutó eredményt és a kutatás és fejlesztés terén elért haladást. A titkosítás biztosítja a társakkal megosztott kommunikáció és fájlok áramlását.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me