Mi a portszállítás??

A port-továbbítás egy fontos szolgáltatás, amely lehetővé teszi egy eszköz, szerver vagy szolgáltatás elérését a világ bármely pontjáról. Egyszerűen fogalmazva: a Port Forwarding lehetővé teszi a felhasználók számára dedikált szerverek létrehozását, különféle szolgáltatások futtatását és még sok minden mást.

Figyelembe véve ennek a szolgáltatásnak a jelentőségét, a PureVPN kifejlesztette a hatékony port-továbbító kiegészítőt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a portokat továbbítsák, miközben egyszerre használják a VPN hálózatot.

A kiegészítő és annak előnyeinek teljes megértése érdekében olvassa el a teljes útmutatót.

img

Mire használják a port-továbbítást??

Ez egy technika, amelyet széles körben használnak a számítógép átirányításához forgalom kiválasztott portokon keresztül a LAN számítógépek (helyi hálózat) és a távoli számítógépek (Internet) között.

Röviden: ez egy folyamat, amely lehetővé teszi a hálózati forgalom elküldését a választott portszámon keresztül, és hozzáférhetővé tétele a helyi hálózaton vagy az interneten mások számára..

Általában VPN vagy proxy programot használnak erre az átirányításra. Ennek ellenére hardver-összetevőken, például útválasztón, proxy-kiszolgálón vagy tűzfalen keresztül is megteheti.

Tudjon meg többet arról, hogy mi a portszám?

A kikötők továbbításának típusai

A Port Mapping számos formában létezik. A leggyakrabban használt formákat az alábbiakban említjük:

Helyi kikötőszállítás

Ez a leggyakrabban használt, a többi port-továbbításhoz képest. Általában adatküldésre kerül egy másik ügyfélalkalmazásból ugyanazon a rendszeren. A Helyi port-továbbítás segítségével könnyen csatlakozhat a helyi számítógépről egy másik szerverre. Megkerülheti azokat a tűzfalakat is, amelyek bizonyos portokat blokkolnak a helyi port-továbbítás segítségével.

Távoli port-továbbítás

Ez lehetővé teszi a Secure Shell (SSH) kapcsolat szerveroldalán lévő alkalmazások számára az SSH ügyféloldalán elérhető szolgáltatások elérését. Vannak más szabadalmaztatott alagútrendszerek is, amelyek távoli port-továbbítást használnak ugyanarra az általános célra. Egyszerűen fogalmazva: a távoli port-továbbítás lehetővé teszi az alagút szerveroldalától való csatlakozást egy távoli hálózati szolgáltatáshoz, amely az alagút kliens- oldal.

Dinamikus port-továbbítás

Ez lehetővé teszi a tűzfalon vagy a NAT-on való áthaladást tűzfal-lyukak segítségével. Ennek a módszernek az a célja, hogy lehetővé tegye az ügyfelek számára, hogy biztonságosan csatlakozzanak egy megbízható szerverhez, amely közvetítőként szolgál az adatok küldésére / fogadására egy vagy több célkiszolgálóra..

Hogyan működik a kikötőszállítás??

Bármely kérés elküldéséhez az interneten keresztül adatcsomagokat hoznak létre és küldnek el az interneten keresztül. Ezek a csomagok a kérés részleteit tartalmazzák, amely a számítógép vagy eszköz rendeltetési helyét is tartalmazza.

Általában a hálózati útválasztó megvizsgálja az IP-csomag fejlécét, mielőtt bármilyen csatolt és megfelelő interfészre elküldi. Ez viszont elküldi az adatokat a fejlécben található rendeltetési helyre.

De a port továbbítás kissé megváltoztatja a dolgokat. A porttovábbítás során az elfogó alkalmazás (a VPN kliens) elolvassa a csomag fejlécét, megjegyzi a rendeltetési helyet, majd újraírja a fejléc információit, mielőtt elküldené egy másik számítógépre vagy szerverre – amely különbözik a kívánt számítógéptől / kiszolgálótól.

Ez a másodlagos gazdacél lehet egy másik szerver, amely eltérő IP-címet, eltérő portot, vagy a kettő teljesen eltérő kombinációját használja. VPN vagy proxy esetén ez a másodlagos rendeltetési hely általában a szolgáltató által alkalmazott kiszolgálók, amelyek elrejtik vagy lefedik az eredeti IP-címet.

A kikötőszállítás pillantása

A következő példa megmagyarázza, hogyan működik a port-továbbítás.

A következő példában a 101.0.0.1 IP-cím kérést küld a 101.0.0.3-nak a 90-es porton. A közbenső gazda – 101.0.0.2 – elfogja a csomagokat, átírja a csomag fejléceit és továbbítja azokat a 101.0.0.4 IP-címre a 9090-es porton. :

101.0.0.1->101.0.0.2->101.0.0.4
Kérést tesz a következő felé:Valójában elküldi
101.0.0.3:90101.0.0.4:9090

A 101.0.0.4 gazdagép válaszol erre a kérésre, és elküldi a 101.0.0.2-re. Ezután a 101.0.0.2 újraírja a csomagot – jelezve, hogy a válasz 101.0.0.3-tól érkezik – és elküldi a 101.0.0.1-hez:

101.0.0.4->101.0.0.2->101.0.0.1
Válaszát küldi aTovábbítja a választ a
101.0.0.2:9090101.0.0.1:90

A 101.0.0.1 vonatkozásában kérést küldött a 101.0.0.3-nak a 90-es porton, és a 101.0.0.3-os visszajelzést kapott a 90-es porton. De ez nem igazán történt. A forgalom soha nem érinti a 101.0.0.3-at. De a csomagok átírásának módja miatt a 101.0.0.1 úgy látja, hogy válasz érkezett a 101.0.0.3-tól.

Az észlelt rendeltetési hely mindig a kérelmező számítógép szempontjából van. Mint az ábrán látható: annak ellenére, hogy a 101.0.0.4 a valós idejű forgalom célállomásává válik a 101.0.0.1-től kezdve, az összes forgalom rendeltetési helyére (amennyire a kérelmező állomás tudja) 101.0.0.3.

Az alábbi videón keresztül többet megtudhat arról, hogyan működik a port-továbbítás:

video_thumb

Használjon kikötői továbbítást

A Port Forwarding szolgáltatás nagyon praktikus sokféle dolgában, amelyeket otthon vagy a munkahelyen csinálunk. Az alábbiakban bemutatjuk a Port Forwarding néhány fontos felhasználási esetét:

 • A biztonsági kamerák elérése, ha távol van
 • Portok továbbítása mind az Xbox, mind a PlayStation konzolra
 • Szerver beállítása otthon, például a Minecraft vagy a Teamviewer
 • A letöltések felgyorsítása.
 • Az útválasztó megtalálása a hálózaton.
 • A router optimalizálása.
 • A hálózat portjainak tesztelése.
 • Az elveszett útválasztó jelszavak helyreállítása.
 • A porttovábbítás lehetővé teszi a számítógéphez, laptophoz vagy szerverhez való hozzáférést a világ bármely pontjáról.
 • Ez lehetővé teszi a hozzáférést a webhelyedhez / FTP-hez vagy bármely más szolgáltatáshoz.
 • Ez lehetővé teszi, hogy online játékot játsszon a barátaival azáltal, hogy lehetővé teszi barátai számára, hogy csatlakozzanak a játékszerverhez.
 • Az ügyfelek biztonságos e-mailezése.
 • Korlátozott webhelyekhez való hozzáférés bárhonnan.
 • Csatlakozás a host kiszolgálókhoz tűzfalon keresztül adatközpont szintjén, bárhonnan.
 • A DDoS támadásokkal szembeni ellenállás fokozása.
 • P2p célokra.
 • Távoli hozzáférés (RDP) beszerzése.
 • A NAT mögötti magánhálózati alkalmazások elérése a távoli elérés érdekében.
 • Csatlakozás a különböző útválasztók Fantasy Grounds szolgáltatásaihoz.
 • Szolgáltatások elérése a Synology NAS rendszeren.
 • Szolgáltatások elérése a Plex-on.

Hogyan engedélyezhetem a Port Forwarding szolgáltatást a VPN-en?

Problémái vannak a kedvenc multiplayer játékaid vagy csevegőprogramjaik csatlakoztatásával az internethez? Sikertelen táblagépének böngészője annak ellenére, hogy csatlakozik egy Wi-Fi hálózathoz? Lehetséges, hogy a router blokkolt portja az útválasztón, és ezt könnyű megjavítani.

Az útválasztó az eszközök és az internet között áll, ügyelve arra, hogy minden bejövő és kimenő adat megfelelő legyen.

Képzelje el az útválasztót olyan falként, amely megakadályozza a nem kívánt és káros forgalmat, miközben megnyitja a portokat, hogy lehetővé tegye a hasznos forgalmat, például weblapokat, játékokat és fájlmegosztó programokat. A portok olyanok, mint a falban lévő ajtók, amelyek csak a hasznos forgalom számára vannak fenntartva, és az útválasztó jó munkát végez, mivel automatikusan konfigurálja az internet biztonságos használatához szükséges legtöbb portot..

Bizonyos esetekben azonban meg kell mondania az útválasztójának, hogy nyisson meg egy bizonyos portot, hogy a program ne kerüljön blokkolásra. Itt lesz szüksége a PureVPN Port továbbítási funkciójára.

Port továbbítás a PureVPN kiegészítő használatával

Számos oka van annak, hogy szüksége lesz a PureVPN port-továbbító kiegészítőjére. Ismert tény, hogy a VPN-ek és a Port Forwarding általában nem működnek együtt. Ha használni szeretné a Port Forwarding szolgáltatást, akkor ki kell kapcsolnia a VPN szolgáltatást. De ez mindenféle online fenyegetést ki fog téged tenni.

Itt jön be a PureVPN port-továbbító kiegészítő. E kiegészítő használatával egyszerre használhatja a Port-továbbítást és a PureVPN-t..

Hasonlóképpen, a port-továbbítás nem működik a számítógépen. A PureVPN kiegészítővel azonban a számítógépen is működni fog.

Nyissa meg a portokat bármilyen játékhoz, a PureVPN Port Forwarding kiegészítő prémium próbaverziójával, mindössze 0,99 dollárért

További információ a PureVPN kiegészítőjéről

A PureVPN és a port-továbbítás egyidejű használatának előnyei

A portok továbbítása megvédi a hackerektől. Az Ön készülékei és szerverei továbbra is védettek a nemkívánatos hozzáférés ellen, míg tevékenységeik rejtve maradnak mindenféle kém és hacker ellen. A port-továbbítás átlátható a végfelhasználó számára, miközben extra biztonságot nyújt a hálózatok számára.

Egyetlen dedikált IP-cím

Hasonlóképpen, a port-továbbítás hasznos azok számára, akik egyetlen IP-címet szeretnének ragaszkodni az internet használatakor. Ezek lehetnek vállalkozók vagy egy társaságnál dolgozó emberek. Általában előfizetnek egy dedikált IP-re egy VPN-szolgáltatón keresztül, és a port-továbbító funkciót használják az adott egyedi IP-címhez való kapcsolódáshoz..

A port-átirányítás azok számára is hasznos, akik webszervert vagy játékkiszolgálót szeretnének egyetlen hálózaton futtatni. A hálózathoz csatlakozni kívánók ezt a port-továbbítás funkcióval könnyen megtehetik.

A PureVPN hozzáférést biztosít a Port Forwarding szolgáltatáshoz, miközben biztosítja, hogy biztonságban maradjon a folyamat során. A készülékre és az eszközről küldött adatok 100% -ban védettek és biztonságosak. És bármennyire is tesz egy hackert, online kommunikációja rejtett és biztonságos marad a legjobb titkosítási módszerekkel.

Mire vársz még? Próbálja ki most a PureVPN-t, és használja a Port Forwarding szolgáltatást anélkül, hogy kitéve lennének a sebezhetőségnek.

GYIK(Gyakran Ismételt Kérdések)

Hogyan ellenőrizhetem, hogy a Saját port nyitva van-e?

A port ellenőrzésével, például a CanYouSeeMe.org és az ismyportopen.com segítségével ellenőrizheti, hogy a port nyitva van-e vagy sem..

A kikötőszállítás biztonságos?

A Port továbbítás manuális beállításánál egy útválasztón keresztül az a kihívás, hogy az online kommunikáció már nem maradhat biztonságban. A Port továbbítás használatakor több online sebezhetőség van, ezért szüksége van egy Port Forwarding VPN-re az online tevékenységek biztosításához..

A hackerek szintén nem férhetnek hozzá továbbított portokon keresztül. Minden attól függ, hogy a cél portjai vagy milyen jó az útválasztó tűzfala, és mennyire biztonságos mind belső, mind külső szempontból.

Mi indítja a portot??

A port indítása hasonló a port továbbításhoz, néhány kulcsfontosságú különbség kivételével. Amikor beállítja a port indítását, bezárja a kiválasztott portot. Ez a port csak akkor nyílik meg, ha egy kimenő kommunikáció indítja el. A port egy meghatározott idő eltelte után bezárul, amikor a kikötő nyitását kiváltó kimenő kommunikáció véget ér.

Ez elősegíti a kapcsolat biztonságának fokozását, mivel ellenőrzést ad a helyi eszköznek a kapcsolat megnyitásához, vagy más módon tartja a portot bezárva. Ez segít kiküszöbölni a port továbbításával járó kockázatokat, ha egy port hosszú ideig nyitva marad, még akkor is, ha nem használja.

A port továbbításához statikus IP-re van szükség?

Igen, a port továbbításhoz statikus IP-címre lesz szükség az eszközéhez. Alapértelmezés szerint az internetszolgáltató hozzárendel egy dinamikus IP-címet, amely mindig megváltozik. Ez az oka annak, hogy a port-továbbítás nem tudja rögzíteni az eszközt az otthoni hálózaton.

A port-továbbítás csökkenti a ping-értéket?

Bizonyos esetekben a port-továbbítás csökkentheti a ping értékét. Néhány felhasználó számára azonban a ping drasztikusan eszkalálódhat. Mindezt arra a kiszolgálóra mutatják, amelyhez csatlakozik, és milyen messze van a kiszolgálótól a fizikai helyétől.

Mi a különbség a port-továbbítás és a port-indítás között??

Mint már tudja, bizonyos alkalmazásokhoz és játékokhoz a sikeres működéshez bizonyos portokat meg kell nyitni. A port-továbbítás és a port-indítás mindkettő lehetővé teszi az eszközök számára a hálózaton kívüli szolgáltatások elérését. A folyamatok azonban kissé eltérnek.

A port-továbbítás határozatlan ideig lehetővé teszi a külső kapcsolatokat, így kevésbé biztonságosnak tekinthető, mivel a portok nyitva maradnak az útválasztón. A port indítása ugyanakkor lehetővé teszi a külső csatlakozásokat egy meghatározott ideig, ezáltal biztonságosabbá és rugalmasabbá téve a társát.

Mi az UPnP??

Az UPnP, más néven Universal Plug and Play néven ismert, egy olyan protokoll, amely megoldja a port-továbbítás által felvetett biztonsági problémákat. Ez lehetővé teszi az eszközödön lévő alkalmazások számára, hogy szükség esetén portokat nyissanak meg, és készenlétben bezárják azokat. Kényelmesebb, mivel menti meg a portok kézi megnyitásának és bezárásának a gondjától.

Tudjon meg többet arról, hogy mi az upnp

Portok megnyitása az útválasztón?

A portok megtalálása és megnyitása az útválasztón egyszerű. Kövesd a lépéseket:

 • Keresse meg a router IP-címét.
 • Keresse meg a router beállításait.
 • Írja be a hitelesítő adatait (felhasználónév és jelszó).
 • Nézze meg a Port Forwarding fület.
 • Nyissa meg a kívánt portot. Például írja be a 8840-et a 8840-es port megnyitásához. Ha két portot szeretne megnyitni, írja be a 8840, 8820 vagy 8810-8815 típusú portokat a 8810-8815-es portok megnyitásához..
 • Mentse el a beállításait.
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me