Mennyire biztonságos a VPN – 3 figyelembe veendő tényezőt

2020. január 22

Mennyire biztonságos a VPN? A megbízható VPN kiválasztása érdekében figyelembe kell vennie néhány alapvető szempontot, amelyek biztonságossá teszik a VPN-t.

biztonságos vpn

Az elmúlt évtizedben a VPN-szolgáltatások hihetetlen javulást mutattak azáltal, hogy nagyobb értéket kínálnak a felhasználó számára. A múltban a VPN-k olyan szokásos eszközök, amelyek lehetővé tették a webes szörfösök számára, hogy élvezzék az internet szabadságát. Kizárólag eszközként használták fel az internetes webhelyek és csatornák feloldásához.

A VPN-k nem sokat különböztek egy rendes proxyszolgáltatástól. Ennélfogva kevés vagy hozzáadott értéket nem jelentettek a felhasználó számára.

Az utóbbi években azonban a VPN-k hihetetlen növekedést és innovációt mutattak be, és néhány csodálatos funkcióval bővítették szolgáltatásaikat. Ide tartoznak az online biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások, amelyek garantálják az Ön biztonságát az interneten.

De bár a legtöbb VPN-szolgáltatás azt állítja, hogy a legjobb online biztonságot nyújtják, mennyire biztonságosak ezek a szolgáltatások? Találjuk ki.

Mennyire biztonságos a VPN?

Az online világ nem biztonságos. Ezt már Edward Snowden kedveli. Az internetszolgáltatók és a kormányok egyaránt részt vettek az Ön adatainak megfigyelésében és bármilyen online ellenőrzésében.

Amikor csatlakozik a világhálóhoz, az internetszolgáltató hozzárendel egy internetes protokollt (IP), amely olyan információkat tár fel, mint például a város és ország, amelyben lakik. Ez a cím felhasználható az online tevékenységek nyomon követésére is. Mivel ez a cím nyilvános, a webhelyek ellenőrizhetik az Ön fizikai helyzetét, és a sütik segítségével nyomon követhetik Önt is.

Vannak olyan esetek is, amikor a felhasználók csatlakoznak egy nyilvános Wi-Fi hálózathoz, amely már a legveszélyesebb hackerek radarán van. Bármilyen szopócskához való csatlakozás azonnal veszélybe sodorja a készüléket és az abban lévő összes adatot.

Ilyen forgatókönyvekben biztonságos VPN-szolgáltatáshoz kapcsolódva biztosíthatja adatainak biztonságát és névtelenségét. A legjobb VPN-szolgáltatások lehetővé teszik az Ön IP-címének megváltoztatását, és így álcázását a tényleges fizikai helyén.

Ezen túlmenően, ezek a szolgáltatások végpontok közötti titkosítást kínálnak, amely biztonságban tartja az eszközét és az online forgalmat az interneten. Ez akkor is biztonságban marad, ha csatlakozik egy veszélyeztetett Wi-Fi hálózathoz.

De ezen szolgáltatások ellenére továbbra is biztonságos a VPN-szolgáltatása? A válasz valószínűleg nem. Miért? Mivel rengeteg más oka van, amelyek veszélyeztethetik az internet biztonságát, még akkor is, ha a VPN be van kapcsolva.

Három szempont, amelyek biztonságossá teszik a VPN-t

Van néhány kritikus szempont, amelyet figyelembe kell venni, mielőtt bármilyen VPN-szolgáltatást választana. Ezeket a szempontokat ritkán népszerűsítik, de nélkülözhetetlenek annak biztosításához, hogy valóban biztonságban maradjanak az interneten.

Ahhoz, hogy a VPN valóban biztonságos legyen, a következő szolgáltatásokkal kell rendelkeznie:

1. IP szivárgás elleni védelem

Láttál már valaha korlátozott webhelyen, miközben csatlakozik egy VPN-hez, és továbbra is elérhetetlennek találta? Ha igen, akkor a VPN valószínűleg kiszivárogtatja az Ön IP-címét.

Néhány VPN-szolgáltatás, különösen az ingyenes szolgáltatások, nem tökéletes. Olyan szivárgásuk van bennük, amely az Ön valós személyazonosságának nyilvánosságra hozatalához vezet az interneten. A probléma elkerülése nem lehetséges, kivéve egy olyan VPN-szolgáltatást, amely IP-szivárgás elleni védelmet kínál.

Többféle szivárgás létezik, amelyek felfedhetik személyazonosságát az interneten. Ide tartoznak a WebRTC szivárgás, a DNS szivárgás és az IPv6 szivárgás.

Ezek a szivárgások kiküszöbölhetők, ha a PureVPN-t használja. A szolgáltatás nemcsak védelmet nyújt ezekkel a szivárgásokkal szemben, hanem tesztelő eszközöket is kínál e különféle szivárgások mindegyikéhez.

Itt többet megtudhat ezekről a szivárgásokról és arról, hogyan védi a PureVPN őket.

2. Internet Kill kapcsoló

Ha rendszeres VPN-felhasználó, akkor valószínűleg olyan problémát tapasztalt, amely teljesen felfedi személyazonosságát az interneten. Gyakran előfordul, hogy az interneten való szörfözés közben a VPN véletlenül lekapcsolódhat, és teljesen szabadon maradhat az interneten. Ez egy frusztráló kérdés, amely elkerülhető, ha a megfelelő VPN-szolgáltatást használja.

Az Internet biztonságos megőrzésének egyik fontos eleme az Internet Kill Switch. Bekapcsoláskor ez a szolgáltatás az Internet-kapcsolat megsemmisítésére szolgál, ha a VPN véletlenül megszakad.

Ez a szolgáltatás hihetetlenül hasznos, mivel megtakarít a teljes expozíciótól az interneten. Még ha a VPN is megszakad, megkönnyebbülhet azzal a tudattal, hogy még mindig rejtett és névtelen az interneten.

A PureVPN az egyik első olyan VPN szolgáltatás, amely az Internet Kill Switch funkciót kínálja a felhasználók számára.

3. Nincs naplózási politika

A legtöbb VPN-szolgáltatás azt állítja, hogy nulla felhasználói naplót tárol a rendszerén. Leggyakrabban ezek az állítások teljesen hamisak. Csak meg kell nyitnia e szolgáltatások adatvédelmi irányelveinek oldalait, hogy megtudja, hogy valóban felhasználói naplókat tárol-e hálózaton.<

Csak néhány VPN-szolgáltatásnak volt tisztessége, hogy ezt ténylegesen megemlítse adatvédelmi politikájuk oldalán, hogy nulla naplókat tárol. De még ezekben az esetekben is nehéz ezeket a szolgáltatásokat szavukkal figyelembe venni.

A nyilvánvaló megoldás ebben az esetben az, hogy ezek a szolgáltatások harmadik fél által végzett ellenőrzést végezzenek, amely megerősítheti, hogy nulla naplókat tárolnak. Csak öt VPN-szolgáltatás engedélyezte a harmadik fél által végzett ellenőrzést, amely megerősítette, hogy nulla naplót tárol a rendszerükön.

A biztonságos VPN előnyei

Számos VPN-szolgáltató állítja, hogy a legbiztonságosabb. Valójában nem sokan állnak szemben a nehéz feladattal, hogy ezen iparág vezetőivé váljanak. Ezek a biztonságos VPN tulajdonságai.

256 bites titkosítás: 256 bites AES katonai titkosítást alkalmaz, amely biztonságban tartja adatait és a rosszindulatú entitásokkal szemben.

Biztonsági protokollok: Az alkalmazások ipari szabványos biztonságos vpn-protokollokkal vannak ellátva. A protokollok zökkenőmentes és biztonságos online élményt nyújtanak az Ön igényei szerint

DDoS védelem: A DDoS támadások teljesen megzavarhatják a rendszert. A biztonságos VPN védi meg a 480 Gbps sebességű DDoS támadásoktól

NAT tűzfal: A NAT tűzfal mindenféle bejövő fenyegetést blokkol, és megóvja a kapcsolatát a zsarolástól.

P2P védelem: Biztonságos kommunikációt folytathat, és feltölthet és tölthet le fájlokat a tökéletes P2P-védelemmel. Anonim marad a P2P kommunikáció során.

Záró megjegyzés

Az elővigyázatosság mindig jobb, mint a gyógyítás. Számos VPN-szolgáltatás állítja, hogy a legbiztonságosabb az interneten. Ahelyett, hogy ezeket a VPN-szolgáltatásokat szavak szerint veszi, jobb, ha inkább ellenőrizze a szolgáltatás oldalaikat, és erősítse meg, hogy valóban biztonságosak-e vagy sem..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me