Keylogger védelem – Hogyan védjük meg eszközét a rosszindulatú eszköz ellen

Tudta, hogy 1999-ben az amerikai bűnüldöző szerv egy „keylogger” segítségével levonta a Philadelphia mobfőnököt?

Nem túl kopott, igaz?

Nos, nem mindig számíthat a Keyloggerekkel való boldog végződésekre, különösen akkor, ha a hackerek és más számítógépes bűnözők kegyelmére hagyják őket.

A keyloggereket különféle célokra használják. Például hallott volna történeteket a féltékeny házastársakról, akik fürkésznek minden más fontos tevékenységük során. Hasonlóképpen, a legtöbb informatikai személyzet ezeket az eszközöket használja a hálózati sávszélesség-felhasználás figyelésére vagy a problémák elhárítására.

Ugyanezeket az eszközöket a számítógépes bűnözők is széles körben használják a felhasználók érzékeny adatok gyűjtésére. Végső soron a számítógépes bűnözők gonosz célokra használják fel, például a feketepiaci kereskedelemhez, a személyazonosság-lopáshoz és máshoz.

Ezért a legjobb, ha többet megtanul és megértünk a Keylogger védelméről, hogy bizalmas adatait biztonságban lehessen tartani az internetes fenyegetések ellen. img

  • Mi a Keylogger? & Hogyan működik?
  • A Keyloggerek típusai, amelyekről tudnia kell
  • Milyen információkat tud ellopni a Keyloggers?
  • 7 hatékony módszer, amellyel megvédheti készülékét a billentyűzetvédőktől
   • Használjon vírusölőt vagy kártevőirtót
   • Tűzfal beállítása
   • Tartsa naprakészen az operációs rendszert és a firmware-t
   • Ne nyisson meg gyanús e-maileket vagy linkeket
   • Telepítse a Keyloggers-t
   • Rendszeresen változtassa meg a jelszavakat
   • Használjon virtuális magánhálózatot

  A Keyloggerek típusai, amelyekről tudnia kell

  Mint korábban már említettük, a Keyloggers különféle formákban létezik, és az adatok jobb védelme érdekében elengedhetetlen, hogy tudjon róluk.

  • A hackerek, akik fizikailag hozzáférnek az áldozat eszközéhez, hardver alapú Keyloggereket használhatnak az információk figyelésére és ellopására. A hardver alapú Keyloggers mini-PCI kártyaként, USB csatlakozóként és akár billentyűzet beépített áramköreként is kaphatók..
  • A rosszindulatú rootkit-ek vagy szoftverek útján terjesztett kulcsloggereket rendszermag-alapú Keyloggereknek nevezzük. Ezt a rosszindulatú szoftvert meglehetősen nehéz felismerni, mivel azok jól vannak rejtve az operációs rendszer belsejében.
  • A Keyloggers egyik leggyakoribb formája az API-alapú. Ezeket az eszközöket Keyboard API-ként használják, és így az áldozat által gépelt billentyűleütések rögzítésére szolgálnak.
  • A Keyloggers egyik legösszetettebb típusa az Acoustic Keyloggers. Az eszköz az akusztikus kriptoanalízis gyakorlatokat használja az áldozat billentyűzetének lenyomására.

  Milyen információkat tud ellopni a Keyloggers?

  A Keylogger jellegétől és céljától függően az eszköz felhasználható különféle felhasználói érzékeny információk figyelésére és ellopására. Először: a hackerek az eszköz segítségével figyelhetik a felhasználók böngészési tevékenységeit és naplózhatják a felhasználók bejelentkezési adatait, ideértve a közösségi média platformokat, az online bankszámlát stb..

  A hacker ezután az adatokat felhasználhatja a cél zsarolására, lophat pénzt az áldozat bankszámlájáról, vásárolhat cuccokat az áldozatok hitelkártyáján, vagy hatalmas összegért cserébe egyszerűen cserélheti a hitelesítő adatokat a sötét interneten..

  7 hatékony módszer, amellyel megvédheti készülékét a billentyűzetvédőktől

  A keyloggereket általában nehéz felismerni. De figyelembe veheti a következő Keylogger-védelmi tippeket, hogy észlelje, eltávolítsa és megakadályozza a Keyloggereket az adatok ellopása és visszaélése esetén.

  Használjon vírusölőt vagy kártevőirtót

  Az antivírusok vagy az antivírus szoftverek előremutató szerepet játszanak a kibertérben rohamosan futó különféle típusú rosszindulatú eszközök ellen. Még akkor is, ha nem gyanítja a Keyloggert, vagy tapasztalja a készüléken található rosszindulatú programok tüneteit, ezeket a biztonsági eszközöket kell használnia a jövőbeni események megelőzésére. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy az eszköz vírus-adatbázisa naprakész legyen az új és a felmerülő veszélyek leküzdésére.

  Tűzfal beállítása

  A tűzfalakat a bejövő és kimenő hálózati forgalom ellen irányelveinek meghatározására használják. Ennek eredményeként a tűzfalak valóban hatékonyan alkalmaznak olyan káros eszközöket, mint például a Keyloggers. Mivel a Keyloggernek internetre van szüksége az adatok küldéséhez a támadónak, és az internetes forgalom áthalad a tűzfalon, nagy esély van arra, hogy az alkalmazás észlelné a hamis forgalmat vagy kérést indítana. Használhatja a Window beépített tűzfalát, vagy beállíthat egy harmadik féltől származó alkalmazást.

  Tartsa naprakészen az operációs rendszert és a firmware-t

  Ne feledje, hogy a rendszer firmware-jének vagy operációs rendszerének biztonsági rése vezet sikeres számítógépes támadásokhoz. Valójában a hackerek és más számítógépes bűnözők mindig arra törekszenek, hogy nulla napos kihasználtságot érjenek el a sikeres biztonsági szabálysértések, és így az adatok eltulajdonítása érdekében..

  A biztonsági kizsákmányolásokhoz kapcsolódó kibernetikai támadások csak akkor kerülhetők el, ha a készülék firmware-jét vagy operációs rendszerét naprakészen tartják. Az eszköz firmware gyártója vagy az operációs rendszer fejlesztője rendszeresen kidolgozza a biztonsági javításokat, hogy segítse a felhasználókat és eszközeiket a kizsákmányolásban.

  Ne nyisson meg gyanús e-maileket vagy linkeket

  Ha a készüléken van Keylogger, akkor is, még az összes megelőző intézkedés után is, ez azt jelenti, hogy az eszköznek gyanús e-mailt vagy linket kellett átadnia, amelyre esetleg kattintott. Soha ne nyisson és ne kattintson az ismeretlen e-mailekre. Soha nem ismeri az e-mail tartalmát és az azzal járó fenyegetéseket. Ezért a legjobb figyelmen kívül hagyni vagy törölni az e-maileket, amelyek enyhén gyanúsnak tűnnek.

  Telepítse a Keyloggers-t

  Használhat anti-Keyloggereket a rendszerben vagy az eszközben található összes Keylogger észlelésére és eltávolítására. Ingyenes és fizetős alkalmazásokat találhat az interneten. Feltétlenül nézze meg az áttekintést és használjon megbízható alkalmazásokat.

  Az egyik dolog, amelyet szem előtt kell tartania a billentyűzet-blokkoló használatakor, hogy ezeket az eszközöket az eszköz minden típusú kulcs-naplózási készletének felszámolására fejlesztették ki, még az informatikai személyzet által a fent említett célokra használt legitim készletek is..

  Rendszeresen változtassa meg a jelszavakat

  A jelszavak ilyen gyakran módosítása vagy módosítása a könyv egyik legrégebbi trükkö. Mondanom sem kell, hogy ez a Keylogger egyik legjobb védelmi gyakorlata is. A jelszavak megváltoztatása előtt feltétlenül győződjön meg arról, hogy eszközén nincs kulcslogger. Ellenkező esetben visszatér a négyzethez.

  Használjon virtuális magánhálózatot

  Az antimalware és anti-Keylogger természetesen felismeri és eltávolítja a Keylogger alkalmazást. De ha egy kiegészítő biztonsági réteget szeretne telepíteni a Keyloggerrel való jövőbeli konfrontációk és hasonló fenyegetések megelőzésére, akkor javasoljuk, hogy fontolja meg a VPN használatát az itt felsorolt ​​egyéb megelőző intézkedésekkel együtt..

  A PureVPN szabványos biztonsági protokollokat és katonai szintű titkosítást használ a felhasználók adatainak titkosításához. A beállítás és a telepítés után a felhasználók élvezhetik a biztonságos kommunikációt és böngészhetnek bármelyik kívánt hálózaton, ideértve a nyilvános Wi-Fi-hozzáférési pontokat is, amelyek meglehetősen népszerűek a kizsákmányolhatóság és a biztonság szempontjából..

  Amellett, hogy megóvja készülékét az illetéktelen hozzáféréstől, a PureVPN lehetővé teszi az Ön házának megtévesztését is, hogy élvezze az online névtelenséget és hozzáférhetőséget, valamint számos más előnyt is..

  Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me