IP-cím elrejtése

Gondolkozott már azon azon, hogy egy adott webhely megtudja, hol tartózkodik az interneten? Gondolkozott már azon, hogy a Facebook, a Netflix vagy más webszolgáltatás ismeri-e az Ön országát, még akkor is, ha kikapcsolta a GPS-helyét a beállításokból.

A helyét könnyen felismerni az az oka, hogy az IP-címe az Internet bármely webhelyén könnyen kimutatható. Mivel az IP-cím sok információt tár fel rólad, mindig hasznos az, ha megtanulja, hogyan maszkolhatja az IP-címet.

Mielőtt tovább folytatnánk, először meg kell tanulnia, mi az IP-cím.

IP-cím elrejtése

Mi az IP cím??

Az IP vagy az Internet Protocol cím egy egyedi számsor, amelyet gyakran használnak az internethez csatlakozó eszközök azonosítására.

Minden eszközének egyedi IP-címe van. Ez a cím hasonlóan működik, mint egy levelező levél. Ha például az online lekérdezés egy levél, akkor az Ön IP-címe a boríték visszatérési címévé válik. Minden egyes lekérdezésen fel van írva az Ön IP-címe. A kérdésre adott választ erre a visszatérési címre küldi, amely a rendszer.

Az eszköz IP-címét nem véletlenszerűen osztják ki. Ezt általában az internetszolgáltató nyújtja Önnek. Ez azt jelenti, hogy az IP-cím felhasználható a tényleges fizikai helyének megismerésére.

Miért kell elrejtenem az IP-t?

Lehet, hogy azon gondolkodik, miért kell elrejtenem az IP-jemet. Ennek oka sok, és ezek gyakran kapcsolódnak az Ön személyes adatvédelméhez az interneten. Egyesek óvatosabban akarnak maradni az interneten való böngészés során. És okuk van rá. Ennek oka az, hogy sok hatalmas entitásról ismert, hogy az interneten kémkednek. Ide tartoznak olyan hatalmas kormányzati ügynökségek, mint az NSA, a CIA stb.

Ha nem tudja, mennyire súlyos ez a fenyegetés az Ön személyes adatainak, akkor csak ellenőriznie kell Edward Snowden nemrégiben közölt kinyilatkoztatásait. Elmondása szerint az ügynökségek az Ön IP-címét használják a böngészési előzmények ellenőrzésére. És nem állnak itt meg. Azt is ismerték, hogy feltörik a fényképezőgépeket és kémkednek az embereken, még akkor is, ha legközelebbi pillanataikban vannak.

Még ha az online névtelenség nem is érdekli Önt, még mindig vannak okok számunkra, hogy megtanuljam, hogyan rejtem el IP-jem online. Az IP-maszkolás vagy az IP-szellemképzés technikájának megtanulásának másik oka az, hogy hozzáférést biztosít az internetes streaming csatornákhoz.

Ha például a Disney + -höz szeretne hozzáférni és streamálni olyan helyről, ahol még nem áll rendelkezésre, akkor el kell maszkolnia az eredeti IP-címet, és hamis IP-címet kell használnia. De hogyan lehet megtenni? Könnyű!

Hogyan elrejthetem az IP-címem?

Mint fentebb kifejtettük, sok esetben szükség van az IP-cím elrejtésére. És az IP-cím elrejtésének legjobb módja az álcázás alkalmazása. Ez azt jelenti, hogy rejtve marad, miközben egyszerű látványban van. És egyetlen internetes entitás sem találja meg a tényleges helyét vagy személyazonosságát.

Az IP-cím elrejtésének számos módja van. Ezek közül néhányat az alábbiakban említünk:

Az IP elrejtése a VPN segítségével?

Az álcázás legegyszerűbb módja az IP-címre történő VPN használatával. A VPN használatának számos előnye van. Nem csupán online névtelenséget kínál; ezenkívül megváltoztathatja IP-jét egy másik helyre, és könnyedén hozzáférhet kedvenc csatornáihoz.

A VPN alapvetően egy szerver hálózat, amelyhez a VPN kliensalkalmazással lehet hozzáférni. Ezek a szerverek általában különböző országokban vannak elosztva. És van egy elsődleges funkciójuk, amely segít megváltoztatni az IP-címét.

Amikor csatlakozik egy VPN szerverhez, az IP címe a kiszolgáló IP címének formájában jelenik meg. Ez megváltoztatja az Ön IP-helyét is, és úgy tehet, mintha egy ország látogatója lesz, még akkor is, ha több ezer mérföld távolságban él.

A VPN-ek különféle formában jelennek meg. A legjobb VPN-szolgáltatások a prémium szolgáltatások. Ide tartoznak többek között a PureVPN kedvelői. Ezek a VPN-szolgáltatások hozzáférést biztosítanak a legnagyobb szerverhálózatokhoz, és a felhasználók számára a legjobb biztonsági és adatvédelmi funkciókat is kínálják.

A PureVPN például több mint 2000 szerverhez nyújt hozzáférést 140 országban. Hozzáférést kínál 300 000+ IP-címhez, amelyre megváltoztathatja. Ezenkívül teljes körű titkosítást is kínál az online kommunikáció biztonságának megőrzése érdekében. Sőt, bárhonnan elérheti kedvenc csatornáit, beleértve a Netflix USA-t és a Disney + -ot.

Csatlakozás egy olyan szolgáltatáshoz, mint a PureVPN, a legbiztonságosabb és legegyszerűbb mód az IP-cím elrejtésére.

A Tor használata az IP-cím ugrálásához

A Tor egy másik eszköz, amely segít az IP-címek elrejtésében. Ez a legrégebbi módszer az IP-címek maszkolásához. A 2000-es évek elején Tor kifejlesztett egy módszert, amellyel rejtett az interneten.

Alapvetően a Tor olyan, mint egy böngésző, amely az IP-címet különböző helyekre ugrálhatja. Az online forgalom a világ különböző szerverein halad keresztül. Ez elrejti az interneten.

Van azonban néhány probléma a Tor használatával. Először is, ez lassú. Az Ön IP-jének különböző szervereken kell áthaladnia, ami csökkenti a sebességet. A Tor használatának másik oka az, hogy a felügyeleti ügynökségek már több alkalommal veszélyeztették a Tor használatát. Voltak olyan esetek, amikor ártatlanokat vizsgáltak fel, mert gyanúsnak tűntek, amikor Tor-ot használták.

Proxy az IP-kódoláshoz

Proxy használata az IP-cím elrejtésének másik módja. Ez a legalapvetőbb lehetőség az IP elrejtéséhez. A proxy azonban kicsit túl alapvető, és gyakran hiányzik a VPN szolgáltatás használatához szükséges tökéletesség. Ismert, hogy szivárognak az Ön IP-címei. És hiányoznak sok fontos biztonsági funkció, amelyek szükségesek az IP elrejtéséhez.

Miért használja a PureVPN-t az IP-cím elrejtéséhez??

Az IP-cím rejtettségének többféle módja is lehet. Az IP-cím elrejtésének legjobb módja a PureVPN használata. A PureVPN segítségével több mint 300 000 IP-címet érhet el és használhat 140 országból. Élvezheti a lehető legjobb biztonságot és névtelenséget. Időközben bárhonnan hozzáférhet és közvetítheti kedvenc streaming csatornáit!

További információ az IP-címekről

  • Mi az IP-m
  • IP-cím elrejtése
  • Névtelen IP
  • Alapértelmezett átjáró
  • A router IP címe
  • Netgear Router IP
  • Portszám
  • Mi az a privát IP-cím?
  • Mi az az IPv6 cím
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me