Internetes adatvédelem


Internetes adatvédelem

Nyújtsa be magánjogi jogát az interneten!


Mi az internetes adatvédelem?

Az internetes adatvédelem, más néven online adatvédelem, alapvető emberi jog. Egyszerűen fogalmazva, arra a személyes magánéletre utal, amelyre az emberek jogosultak, amikor magukra vonatkozó információkat szolgáltatnak, megjelenítenek vagy tárolnak az interneten keresztül..

A vállalatok, a kormányok és a hackerek érdeklődését mutatják az Ön személyes adatai, így minden eddiginél fontosabbá válik az internetes adatvédelem. Ez magában foglalhatja az Ön személyes azonosítását vagy nem személyes azonosítását.

Az internetes adatvédelem nélkül az online tevékenységek, a böngészési előzmények, a keresési lekérdezések, a kommunikáció és a tranzakciók stb. Harmadik felek engedélye nélkül gyűjthetők és felhasználhatók. Most hagyja abba, és bővítse ki magánéletének védelmét a PureVPN segítségével!

Amikor a „Adatvédelem” aggodalomra ad okot az interneten?

Gondolkodj körülbelül egy évtizeddel ezelőtt. Nem törődött a személyes adataival, a digitális lábnyomával, amelyet elhagyott, vagy ki láthatja a közösségi médiában szereplő üzenetét? Valószínűleg nem, bár lehet, hogy ugyanazok voltak az interneten.

A magánélet azonban az utóbbi években óriási aggodalomra ad okot, mivel a netizenokat a kormányok, vállalatok, bűnüldöző szervek és a számítógépes kúszások egyre inkább kémkednek saját rejtett érdekeik érdekében. Manapság nem használhatja az internetet anélkül, hogy az online tevékenységeket a snoopers megfigyelné és rögzítené; ezért a magánélet védelme rendkívül fontos.

Történelem

 • 2009
 • 2011
 • 2012
 • 2013
 • 2015
 • 2017
 • 2018
 • 2019

2009

Hotmail adatvédelmi megsértés

A Hotmail felhasználóinak azt tanácsolták, hogy cseréljék ki jelszavaikat a magánélet megsértése miatt, miután a Microsoft felfedezte a több mint 10 000 Windows Live Hotmail fiókhoz tartozó felhasználóneveket és jelszavakat egy harmadik fél webhelyén. Az incidens valószínűleg adathalász támadás eredménye volt, amely a Hotmail felhasználóit becsapta a részletek feltárására.

2011

Az Apple helymeghatározása

Két biztonsági kutató úgy találta, hogy az iPhone, iPad és iPod touch készülékeken tárolt titkosítatlan fájl megőrzi a felhasználó helymeghatározási adatait, amely 12 hónapra nyúlik vissza. Jobs hangsúlyozta, hogy az Apple nem követ senkit, és programozási hiba oka volt. A Microsoft és a Google később azonban beismerte a helyadatok gyűjtését is.

2012

A Google megsérti a felhasználók adatvédelmét

A Google 22,5 millió dollár bírságot kapott, miután megsértette a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal (FTC) kötött 2011. évi adatvédelmi megállapodását. A szabályozó ügynökség visszahúzta a kereső óriást a bíróságra, mert figyelmen kívül hagyta az Apple-felhasználók beállításait a Safari böngészőben, hogy sütik segítségével információkat gyűjtsenek, hogy hirdetéseikkel célozzák meg őket..

2013

Jehu! Adatok megsértése

2016-ban a Yahoo nyilvánosságra hozta, hogy 2013-ban és 2014-ben két jelentős adatsértés áldozatává vált. Az első jogsértés több mint 500 millió felhasználói fiókot érintett, míg a második jogsértés több mint 1 milliárd felhasználói fiókot érintett. A Yahoo később 2017-ben megerősítette, hogy mind a három milliárd felhasználói fiókot érintette, ez a történelem legnagyobb adatmegsértése.

2015

Himnusz Orvosi adatok megsértése

A Himnusz szerint egy cyber-csapás akár 78,8 millió jelenlegi és volt ügyfél személyes adatait fedte fel. Egy országos vizsgálat során kiderült, hogy az adatok megsértését egy külföldi kormány vonta le, és egy évvel azelőtt tették közzé, amikor a Himnusz leányvállalatában lévő felhasználó egy adathalász linkre kattintott egy e-mailben..

2017

A CIA síró angyala

A WikiLeaks feltárta a „Síró angyal” eszközt, amely képes volt a Samsung intelligens TV-jén és más, internethez csatlakoztatott eszközökön kémkedni, és az információkat visszajuttatni a CIA-hoz. A kizsákmányolás neve a népszerű sci-fi show-ból, a Doctor Who-ből származik, ahol az angyalok csak akkor mozognak vagy támadnak, amikor elfordulsz.

2018

Aadhaar (UIDAI)

Több mint egymilliárd áldozat hatalmas adatsértést tapasztalt, amikor Aadhaar, az indiai kormányzati portál, amely lakóinak és a biometrikus információk tárolására szolgál, szivárog. A jogsértés bárki számára hozzáférést biztosíthat az Aadhaar weboldalon található információkhoz. Az adatok, beleértve a neveket, az e-mail címet és a fizikai címeket, a telefonszámokat és a fényképeket, ki voltak téve.

2019

Verifications.io

A társaság vezérigazgatója, Andrew Martin elmondta, hogy a feltárt négy adatbázis több mint 2 milliárd ember adatait veszélyeztette, és 763 millió felhasználót érintette. A helyzet még rosszabbá tétele érdekében három adatbázis további felhasználói adatokat tartalmazott, mint például a hitelképesség pontszáma, a kamatláb és a személyes jelzálog összegét, valamint a közösségi média profiljukhoz kapcsolt e-maileket a Facebookon, az Instagramon és a LinkedIn-en..

Általános internetes adatvédelmi kérdések

Web követés

A sütik profilozását és más nyomkövetési technikákat a vállalatok arra használnak, hogy több webhelyen információkat gyűjtsenek a böngészési szokásaikról és érdeklődési körükről, hogy az Ön számára releváns hirdetéseket jelenítsen meg..

Kormányzati felügyelet

Egyes kormányok kémkednek állampolgáraikról, hogy nyomon kövessék online tevékenységeiket és beszédeiket. A felügyeleti technológia és a szolgáltatók együttműködése lehetővé teszi számukra, hogy mindent megfigyeljenek, a böngészési előzményektől a banki tranzakciókig.

Személyazonosság-lopás

Csak 2017-ben az Egyesült Államokban egy óriási 17 millió ember szenvedett személyazonosság-lopásnak! Malware, adathalász, spyware technikák kombinációjának használatával a hackerek könnyen ellophatják személyes adatait és tiltott tevékenységeket folytathatnak.

A legnagyobb internetes adatvédelmi botrányok

Cambridge Analytica

Legfeljebb 87 millió Facebook-felhasználó tette ki az adatait a Cambridge Analytica-nak, az adatelemző cégnek, amely segítette Donald Trump elnök megválasztását. Erre válaszul a Facebook hatalmas ellenőrzés alá került az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok szabályozói és törvényhozói által. A kinyilatkoztatás ösztönözte a #DeleteFacebook mozgalmat, amelynek eredményeként sok felhasználó törölte a fiókját.

Az AOL keresési adatainak szivárgása

2006-ban az AOL kutatási célokra 650 000 felhasználót bocsátott ki részletes keresési naplókba. Miközben személyazonosságukat rejtették, a keresési lekérdezések olyan személyes információkat fedtek fel, amelyeket össze lehet kapcsolni egy magánszemélyekkel és felhasználni az azonosításukhoz. Valójában a New York Times-nak sikerült egyént találnia, anonimizált keresési rekordok és a telefonkönyvek listájának keresztreferenciájával..

Internetes adatvédelmi törvények a világ minden tájáról

 • Németország törvényei
 • Kanadai törvények
 • Ausztrál törvények
 • Törökország törvényei
 • Kína törvényei
 • Oroszország törvényei

Részletek

A 2015-ben elfogadott adatmegőrzési törvény kimondja, hogy minden nyilvános telefonos és internetszolgáltatónak tárolnia kell mind a hívás részleteit (ideértve a telefonszámokat, a telefonhívások és a szöveges üzenetek időbélyegzőit, valamint a beszélgetések és szövegek tartalmát), valamint a metaadatokat, például IP-címek, portszámok stb. 10 héten keresztül.

Részletek

Jelenleg Kanadában nincs olyan törvény, amely felszólítja az internetszolgáltatót az ügyfelek adatainak naplózására és megőrzésére, és mielőtt megosztanák az adatokat harmadik felekkel, meg kell szerezniük az Ön hozzájárulását. Ugyanakkor az aggodalmak egyre növekszenek, amikor a kanadai kormány és a tartományi kormányok folytatják erőfeszítéseiket olyan jogszabályok elfogadására, amelyek korlátozhatják az internet adatvédelmét..

Részletek

A 2015. évi ausztráliai adatmegőrzési törvény előírja az internetszolgáltatók (ISP) és a telekommunikációs társaságok számára, hogy két évig figyeljék és rögzítsék ügyfeleik e-maileit, telefonját és internetes metaadatait. Ezenkívül megkönnyíti a rendészeti és hírszerzési információkhoz való hozzáférést ezekhez a nyilvántartásokhoz a nemzetbiztonság érdekében.

Részletek

A személyes adatok védelmét 2016-ban fogadták el, és vonatkozik a török ​​állampolgárokra (mind otthon, mind külföldön), valamint az országban lakó külföldi állampolgárokra. Ez lehetővé teszi az állam számára, hogy nagyon sokféle személyes információt gyűjtsön, ideértve a vizuális adatokat, a társadalombiztosítási számokat, az azonosító információkat, a hangfelvételeket és egyebeket. Törökország a hírhedt cenzúráról szóló törvényeiről is ismert!

Részletek

A kínai kormány megfigyelési technológiát alkalmazott 1,4 milliárd polgárának nyomon követésére. Az arcfelismeréstől kezdve a nevek és a finom jaywalker-ek használatáig, az emberek videóinak és fotóikhoz hozzáférő alkalmazások letöltésének kényszerítéséig Kína félelmetes megfigyelő állammá válik. A műszaki cégeknek szintén kötelesek a beszélgetéseket hat hónapig figyelni és naplózni.

Részletek

Az orosz új „Big Brother” adattörvény, amely egy ellentmondásos jogalkotási csomag részét képezi, amelyet a „Yarovaya törvényeknek” neveznek, arra kényszeríti az internetet és a mobil cégeket, hogy legalább hat hónapig naplóztassák ügyfeleik csevegési tevékenységeit, szöveges üzeneteit és telefonbeszélgetéseit, valamint kérésre az orosz hírszerző ügynökségeknek.

Hogyan lehet megvédeni magánéletét az interneten?

A 141+ országban található, több mint 2000 VPN szerver globális hálózatával a PureVPN megvédi az internetes adatvédelmet azáltal, hogy a valódi IP-címét kicseréli a világ minden tájáról származó 300 000+ megosztott IP-jére. Az összes adatot a végpontok közötti védelemre 256 bites AES titkosítással is biztosítjuk, hogy a kíváncsiskodó szemek ne láthassák, mit készít az interneten. Ezenkívül a törhetetlen ózonrétegünket úgy terveztük, hogy mindenkor védve legyen a fenyegetésektől!

Szerezd meg a PureVPN-t

Internetes adatvédelmi tudásbázis

Mi az internetes adatvédelem? & Miért számít annyira 2019-ben??

12 dolog, amit tudnia kell az internetes adatvédelemről

Tippek a gyermekek oktatásához az internetes adatvédelemről és biztonságról

Mik az internetes sütik és hogyan támadják meg az Ön személyes adatait?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map