Hotspot biztonság

Hotspotok nyilvános helyeken érhetők el, például repülőtereken, kórházakban, kávézókban, üdülőhelyekben, könyvtárakban és így tovább. És a velük való összeköttetés a legtöbb alkalommal kényelmes lehet, de kellemetlen is lehet, ha a hotspot biztonsági fenyegetéseivel jár.

img

Ugorj…

Mi az a Hotspot??

A hotspotok olyan hozzáférési pontok, amelyeket általában az egyik eszköz lehetővé tesz más eszközök csatlakoztatásához és az internethez való hozzáféréshez. A hotspot elérésével a laptopját, okostelefonját vagy bármely más vezeték nélküli kapcsolatot létesítő eszközt csatlakoztathat az internethez.

A hotspotok nyitva lehetnek, jelszóval védettek, ingyenesek vagy fizethetnek. A nyílt nyilvános hotspothoz való csatlakozás azonban nem mindig bölcs döntés, mivel bizonyos biztonsági fenyegetéseket kísérnek. Ezért nem javasoljuk olvasóinknak, hogy csatlakozzanak bármelyik nyilvános hotspothoz néhány szükséges óvintézkedés nélkül.

Mi a különbség a WiFi és a mobil hotspot között?

Mielőtt megbeszéljük a hotspot biztonsági problémáit és az azok elkerülésére hozható intézkedéseket. Vizsgáljuk meg a hotspot technológia típusait.

Mobil Hotspot

Az ilyen típusú hotspot az internetes hozzáférési pontokra vonatkozik, amelyeket mobil eszközökkel lehet létrehozni, és amelyeket egyik helyről a másikra lehet vinni. A mobil hotspotokat két kategóriába lehet sorolni: személyes hotspotok és hordozható hotspotok.

Személyes csatlakozási pont

A technológia fejlődésével minden mobil eszköz hotspot gazdagé vált. Először a hotspot-eszközöket csak nyilvános helyeken lehetett elhelyezni. Most mindenkinek van olyan eszköze, amely hotspot hozzáférési ponttá alakulhat. Ezt gyakran személyes hotspotnak nevezik.

Okostelefonjával (Android vagy iOS), táblagépével vagy iPadjével hotspot létrehozásával megoszthatja internetkapcsolatát a közelben lévő más eszközökkel. – Más eszközök csatlakoztatásának engedélyezése Wi-Fi hálózaton keresztül. Ez a hotspot jelszóval is védhető – korlátozza a nem kívánt hozzáféréstől.

A hotspot biztonságával kapcsolatban a személyes hotspotok magukban foglalják a második szintű biztonságot. Annak ellenére, hogy ezeket a hotspotokat személyes eszközökön hozzák létre, a gazdagépet megfertőzhetik a rosszindulatú programok. Ez veszélyeztetheti a hotspot hálózat biztonságát, és veszélyeztetheti a csatlakoztatott eszközöket.

Hordozható hotspot

Mint korábban tárgyaltuk, a technológiai fejlődés lehetővé tette az okostelefonok számára, hogy hotspot-házigazdákká váljanak; Az okostelefonok azonban hotspotként használhatók.

Először: ha hotspot hozzáférési pontmá szeretne válni, akkor tudnia kell, hogy a mobilhálózat lehetővé teszi-e megosztást – lehetővé téve az eszköz számára, hogy megosszák az adathálózatát..

Másodszor, az adatok megosztása az okostelefonhoz csatlakoztatott több eszközzel gyorsan lemeríti az akkumulátort. Harmadszor, jobb, ha biztonságos vagy, mint bocsánat; nem szabad véletlenül engedni, hogy mások személyes eszköz segítségével megosszák az adatokat.

A fenti eltérések kiküszöbölésére hordozható hotspot eszközöknek nevezett megoldást kínálunk. Ezek olyan mini eszközök, amelyek útközben hotspot-ként szolgálnak, és az adattervek széles skáláját kínálják. Ezenkívül dupla eszközként is elkülönített hotspotként működik több eszköz számára. NÁL NÉL&A T Velocity, a Verizon Jetpack, a Karma Go és az MCD-4800 a hordozható hotspotok néhány példája..

A hordozható hotspotokat a hotspot biztonsága szempontjából az 1. szintbe lehet besorolni. A hálózati biztonság sérülésének gyanúja esetén a felhasználó választhatja a jelszó-visszaállítást, vagy a készüléket kemény-visszaállítással villoghatja.

Mivel ezek dedikált hotspot eszközök, amelyeket telekommunikációs óriások támogatnak, a hackerek valószínűleg behatolnak a biztonságukba. Így ha gyakori utazó és biztonsági rajongó, akkor kötelező a mobil hotspot eszköz.

Wifi csatlakozási pont

Ellentétben a mobil hotspotokkal, amelyek cellás adatokat használnak az adatok megosztására, a WiFi hotspotok lehetővé teszik az emberek számára, hogy internet-hozzáférést kapjanak a Wi-Fi technológián keresztül. Az ISP-hez csatlakozó útválasztót használva a Wi-Fi hotspot nem lehet mobil. A Wi-Fi hotspot nyitva vagy zárva lehet a gazda beállításainak megfelelően.

Nyissa meg a nyilvános WiFi-t

Az olyan internetszolgáltatóhoz csatlakoztatott WiFi útválasztót, amely szándékosan vagy szándékosan kikapcsolta a hitelesítési követelményeit, nyílt nyilvános Wi-Fi-nek lehetne hívni. Az útválasztó hatókörén belül lévő bármely eszköz korlátozás nélkül megoszthatja internet-hozzáférését. A nyilvános nyilvános WiFi gazdagépe gyakran nem tudja ellenőrizni a sávszélesség elosztását vagy a használatának felső korlátját. A nyilvános nyilvános WiFi hotspotok általában ingyenesek, bár kockázatosan kapcsolódnak hozzájuk.

A hotspot biztonsága szempontjából a nyílt nyilvános Wi-Fi hálózatok a legkevésbé biztonságosak, mint más helyettesítők. Az engedély hiánya a kapcsolat létrehozásakor teszi ezeket a hálózatokat legkevésbé biztonságossá. Bárki csatlakozhat a hálózathoz, és megfertőzheti annak biztonságát. Mivel a férgek csomópontok révén megfertőzhetik az eszközöket, a hálózathoz csatlakoztatott eszközök biztonsága veszélybe kerül.

Ezenkívül azok a készülékek, amelyek a nyílt nyilvános Wi-Fi hálózathoz csatlakoznak, hajlamosabbak hamis hálózathoz kapcsolódni. A hackerek többféle módon használhatják ki az ilyen hotspot hálózatok biztonságát. Ezért nem javasoljuk az ilyen hálózatokhoz való csatlakozást.

Zárt nyilvános WiFi

A nyílt nyilvános WiFi hotspottól eltérően a zárt nyilvános hotspotok általában bizonyos irányítást és irányítást igényelnek. A zárt nyilvános hotspotokon engedélyezve van a hozzáférés. Ezért csak a hitelesítő adatokkal vagy jogosultságokkal rendelkező felhasználók férhetnek hozzá a hálózathoz. A zárt nyilvános WiFi hotspot-házigazdák gyakran kezelik a sávszélesség-elosztást, -használatot, a feltöltési és letöltési korlátozásokat, vagy a felhasználókat a hozzáférés-vezérléssel együtt – csak bizonyos külső eszközöket engedve az internetre. Az ilyen hozzáférési pontokat általában fizetik, de néha ingyenesen.

A nyílt nyilvános Wi-Fi hotspotokkal összehasonlítva a zárt nyilvános Wi-Fi hotspotok kitartóbb a hotspot biztonság szempontjából. Ezeket a hálózatokat szorosan felügyelik, és a csatlakozáskor hitelesítést igényelnek. Ezek a hotspotok valószínűleg biztonságban vannak a középtávú támadásoktól. Sőt, a hitelesítés miatt a felhasználó valószínűleg kevéssé csatlakozhat egy hamis hálózathoz.

Mik a Hotspot 2.0 (HS 2.0) hálózatok?

A 802.11u protokollokkal működő hotspot 2.0 lehetővé teszi a barangolást, hozzáférést biztosít a megnövelt sávszélességhez és megkönnyíti a szolgáltatást igény szerint. A 802.11u protokollok lehetővé teszik egy eszköz számára, hogy automatikusan csatlakozzon a közelben lévő legközelebbi hálózathoz, ha hatótávolságon belül van. A hálózati észleléstől a regisztrációig és a hozzáférés kéréséig minden a hotspot 2.0-ban automatizálódik. Ez minimálisra csökkenti a hálózathoz történő kézi csatlakozás nehézségeit.

A hitelesítéshez használt hitelesítő adatokat az összes hotspothoz használják – lehetővé téve a felhasználók számára az azonnali kapcsolódást. Ezenkívül a protokollok növelik a csatlakoztatott eszköz biztonságát. Az olyan vezető operációs rendszerek, mint az iOS, Android, macOS és a Windows 10 támogatják a hotspot 2.0-t. Csak annyit kell tennie, hogy menjen a WiFi beállításokhoz és engedélyezze a hotspot 2.0-t. Általában a 2.0 hotspotok olyan helyeken érhetők el, mint repülőterek, szállodák, üdülőhelyek és kávézók.

Ha a fent említett nyilvános helyeken látogat, a hotspot 2.0 automatikusan felismeri a valódi hálózatot, és csatlakoztatja az eszközét ehhez. Nem kell manuálisan csatlakoztatnia a készüléket, vagy szükség esetén meg kell ismételnie a hitelesítési folyamatot. Továbbá, ha egy adott internetszolgáltató szolgáltatását használja, és az internetszolgáltató korlátlan hozzáférést kínál a nyilvános hotspotjaihoz. A Hotspot 2.0 lehetővé tenné, hogy eszköze automatikusan csatlakozzon az internetszolgáltató nyilvános hotspotjához, amikor elérheti.

Melyek a fenyegetések a hotspot biztonságában?

A nyílt Wi-Fi hotspothoz való csatlakozás soha nem biztonságos a szükséges óvintézkedések nélkül. Noha számos biztonsági fenyegetés létezik, vizsgáljuk meg néhány jelentős veszélyt.

Hamis hálózatok – Rogue AP-k

Ahogy a név maga is mondja, a hamis hálózatok, más néven gonosz ikerhotspotok, szélhámos hozzáférési pontok, amelyek megfertőzik a készüléket, ha csatlakoztatva van. Ez a hálózat minden olyan eszközt megfertőzhet, amely megrögzítési képességgel rendelkezik, legyen az okostelefon vagy laptop. Ugyanazt a nevet a hasonló biztonsági hitelesítő adatokkal másolva, ezek a hamis fogadópontok úgy készülnek, hogy feltörjék a célzott eszközöket, amikor csatlakoztatva vannak.

Egy másik trükkös hackerek arra használják, hogy növeljék annak lehetőségét, hogy egy eszköz hamis hálózathoz csatlakozzon, az eredeti helyett, ha a hamis hálózatot elérhetővé teszi az eszköz közelében. Alapértelmezés szerint az eszköz elkapja az erősebb vagy a fizikailag közelebbi jelet, és csatlakozik a hamis hálózathoz.

Ezenkívül a hackerek ki is vonhatják az eredeti hálózatot az egyenletből egy egyszerű szolgáltatásmegtagadási támadás útján – a nem biztonságos eszközöknek nem maradhat más választás, mint hamis és rosszindulatú hálózathoz való csatlakozás.

WiFi ananász

A Wi-Fi ananászot soha nem kellett az eszközök kihasználására használni. Az eszköz létrehozásának alapvető célja a rendszer sebezhetőségének tesztelése és a hálózati vagy hotspot-biztonsági rések feltárása volt. Elsősorban etikus hackerek használják a hálózati penetrációs tesztek végrehajtására.

Ezek a penetrációs tesztek etikusak voltak, mivel a rendszertulajdonos tisztában volt vele és jóváhagyta őket. Röviden: a hozzáférést engedélyezték. A módszer népszerűvé vált, mivel minimalizálta a hálózati penetrációs tesztek elvégzésének komplexitását, amelyhez speciális szoftverre és operációs rendszerre volt szükség. Ennek ellenére e módszer alkalmazása nem korlátozódik csupán az etikus csapkodásra.

Ha elfelejtette kikapcsolni a készüléken a WiFi-t, az Ananász el fogja szakítani az eszköz jeleit – azonnal csatlakoztatva egy mézeskalács hotspothoz. Ezután elindítja a középtávú támadást (később kifejtve) az eszköz által felismert hálózati SSID kihasználásával. Annak ellenére, hogy a Wi-Fi Pineapple csatlakozik a hálózathoz, az internetkapcsolat nincs megszakítva. Noha a hálózat biztonsága szabotált, a felhasználónak fogalma sem áll arról, hogy mi történik.

Ember a középső támadásban

Amint a név egyértelműen kimondja, a középtámadás támadása jogosulatlan hálózati lehallgatásra utal. Ez akkor fordul elő, amikor a hackerek sikeresen elfogták a hálózati jelet, és most hozzáférnek az Ön által megosztott vagy kapott információkhoz. Gondolj rá mint valakire, aki hallgat minden, amit mondasz. Amit beszél, hallgat. Amit írsz, azt olvassa. Az ilyen támadásokat általában az információkhoz való jogosulatlan hozzáférés és a személyazonosság-lopás indítékai támogatják. A hackerek most hozzáférhetnek az üzenetekhez, e-mailekhez és az interneten keresztül elküldött információkhoz.

A hackerek hozzáférést kapnak a hitelkártya-adataihoz és a banki adatokhoz is, ha online vásárlást szándékoznak tenni, amikor a kapcsolat sérült. Ezenkívül elérhetik azokat az információkat is, amelyeket az előző tranzakciók során mentettek el. Annak ellenére, hogy a meglátogatott webhelyek Hyper Text Transfer Protocol biztonságosak, a hackerek gyorsan megkerülhetik a titkosítást, ha akár egy igazi webhely hamis verziójára irányítják Önt, akár néhány trükköt használnak a hüvelyébe, hogy teljes mértékben eltávolítsák a HTTPS titkosítást..

Aprósütemény "Sidejacking"

A sütik oldalán történő emelés egy másik mód a középtávú támadásnak, és munkamenet-eltérítésnek is nevezik. E hackelési kísérlet során a hackerek hozzáférést kapnak egy áldozat online fiókjához. Amikor belép a fiókjába, legyen az szociális média, online banki szolgáltatás vagy bármely olyan webhely, amely megköveteli a bejelentkezéshez szükséges hitelesítő adatokat, a rendszer azonosítja az Ön hitelesítő adatait, és a szerver megadja a kért hozzáférést.

A munkamenet-sütinek nevezett név megkönnyíti ezt a folyamatot. Ezt a cookie-t a készülékbe tárolja mindaddig, amíg be van jelentkezve. A kijelentkezés pillanatában a szerver érvényteleníti a munkamenet-tokent – megköveteli a hitelesítő adatok újbóli beírását a következő bejelentkezéskor. A sütik oldalsó feltöltése arra a helyzetre utal, amikor egy hacker ellopja a munkamenet-tokent és felhasználja arra, hogy jogosulatlanul hozzáférjen a fiókjaihoz.

Féregek – Hotspot

A féreg egy rosszindulatú számítógépes program, amely megfertőzi a sebezhető hálózatokat, hogy elterjedjen a csatlakoztatott eszközökbe. Ennek a rosszindulatú programnak a fő célja a replikáció; így amikor egy eszközt megfertőz, elkezdi terjedni. Általában biztonsági réseket vagy kiskapukkal rendelkező eszközöket céloz meg, és csomópontokon átterjedhet.

Ezért biztonságos azt feltételezni, hogy a férgek megfertőzhetik az eszközt, és csatlakozik egy veszélyeztetett hotspothoz. A férgek nemcsak csökkentik az eszköz teljesítményét, hanem hajlamossá teszik őket a feltörési kísérletekre is.

Hogyan lehet biztonságos internetes hotspotot

Jobb, ha biztonságos, mint sajnálom. Alapos kutatással és sok erőfeszítéssel összeállítottunk egy listát a hotspot védelmére, mivel az alábbi tippek előnyt jelentenek az eszköz biztonsága szempontjából.

Válassz bölcsen

Előfordulhat, hogy észrevette a közelben különböző hotspot-hálózatokat, hasonló nevekkel. Ahol egyikük valódi, mások nem. Az emberek legtöbbször nem érdeklődnek, és azonnal csatlakoznak a hotspothoz, ahol a legerősebb jel van. Ahogy már korábban tárgyaltuk, a hackerek becsaphatnak téged – erősebbé tehetik hálózatuk jeleit. Ne ess bele ebbe a csapdaba. Érdeklődjön, válasszon okosan, és csatlakozzon a megfelelő hotspothoz.

Biztonságos hálózat > Nyílt hálózat

Mindig jobb és bölcs dolog egy biztonságos hálózathoz csatlakozni, nem pedig egy nyitott hotspothoz. Ezeknek a biztonságos hálózatoknak bezárási ikonjai vannak előtte – az Internet eléréséhez a hitelesítő adatok megadása szükséges. Ha kávézóban, szállodában, kórházban vagy üdülőhelyen tartózkodik, kérheti a hitelesítő adatokat a recepción. Csatlakozási kísérlet után ezek a hotspotok azonnal megkérdezik a hitelesítő adatokat, vagy egy webhelyre irányítják Önt, ahol megadhatják a megadott adatokat a biztonságos hálózatba történő bejelentkezéshez..

Ne engedélyezze az eszközök automatikus csatlakozását

Nem bölcs dolog, ha az eszköz automatikusan csatlakozik a rendelkezésre álló nyilvános hotspotokhoz. Engedélyezheti, hogy készüléke megkérdezzék Önt, mielőtt csatlakozik egy nyílt hálózathoz. Azok a készülékek, amelyek automatikusan csatlakoznak a közelben lévő legerősebb jelhez, könnyen hamis hálózatok és hackelési kísérletek áldozatává válhatnak. Ezért határozottan javasoljuk, hogy kapcsolja ki ezt a funkciót a készüléken.

Hozd el saját hotspotját

Ez a tipp inkább egy csoportra vonatkozik, hanem egyénre. Ha barátok, kollégák vagy osztálytársak csoportja vagy – nyilvános térben nyitott hotspotot keres, azt javasoljuk, hogy váljon ilyenvé. A modern technológia lehetővé tette az eszközök számára, hogy hotspotként működjenek és megosszák a sávszélességet.

Ezenkívül hordozható hotspotokat is hordozhat, és biztonságos megosztott hálózatgá válhat. Lehet, hogy ennek a módszernek vannak hibái, például korlátozott sebesség vagy sávszélesség-használat, de ez minden bizonnyal a legbiztonságosabb.

Fizetett Hotspot előfizetések

Sok szolgáltatás van odakinn, amelyek hozzáférést biztosítanak kiterjedt hotspotjaik hálózatához csekély összeggel, az úgynevezett előfizetési díj ellenében. Ezek fizetett hotspot hálózatok, amelyek valószínűleg nem olyan kielégítő a csatlakozásra, mint azok, amelyek ingyenes hozzáférést kínálnak, de biztonságosabbak. Mivel fizetnek, nagyobb sebességre és sávszélességre számíthat, mint egy ingyenes hotspot.

Titkosítsa adatait egy VPN segítségével

A VPN előnyt jelent a kompromittált hotspotok és hackerek ellen. A VPN végpontok közötti titkosítást kínál – információit sebezhetetlenvé teszi az illetéktelen hozzáféréshez. Virtuális alagútot hoz létre az eszköz és a hotspot között, az ezen az alagúton átutazó adatok titkosítva vannak és így biztonságban vannak, még akkor is, ha a kapcsolat sérült.

Ne írja be a személyes adatokat

Miközben csatlakozik egy nyílt nyilvános hotspothoz, tartózkodjon pénzügyi tranzakcióktól, hozzáférjen a közösségi média fiókjaihoz, e-maileket nyisson meg vagy bármilyen más típusú személyes információt hozzáférjen. Annak ellenére, hogy az eszköz biztonságos, ez nem azt jelenti, hogy a hotspot hálózat is védett. A hálózaton keresztül, amelyre az eszközén keresztül hozzáférött, veszélybe kerülhet, és véletlenül megoszthatja a kritikus információkat a nem kívánt szemmel.

Ne add el a jelszavait

A nyílt nyilvános hotspot elérése közben tartózkodjon a webhelyek használatától, ahol bejelentkezésre van szükség, vagy bármilyen hitelesítő adat, például jelszó használata.

Letiltja a megosztást

Ne hagyja engedélyezve a megosztást a készüléken. Ha nem engedélyezi a megosztási opciót, és véletlenül csatlakozik egy hamis hálózathoz, hozzáférést biztosít a hackerek számára az ezüst tálon található kritikus információkhoz. Ezért határozottan javasoljuk, hogy tiltsa le a megosztási funkciót a készüléken.

Látogasson el a webhelyekre a HTTPS és az SSL protokollok segítségével

Ha csatlakozik egy Wi-Fi hotspothoz, határozottan javasoljuk, hogy látogasson el a webhelyekre a HTTPS és az SSL használatával. Bármely webhely felkeresésekor információáramlás zajlik az eszköz és a szerver között. A HTTPS és az SSL protokollok titkosítják a készülék által küldött és fogadott adatokat. Tehát akkor is, ha a hackerek megszakíthatják a kapcsolatot, nem lesznek képesek értelmezni a titkosított információkat, és az Ön adatai biztonságban vannak.

Hordozhat hordozható hotspotot

Ahogy korábban tárgyaltuk, sokféle hordozható hotspot eszköz elérhető. A legtöbb vezető szolgáltató most egy saját mobil hotspot eszközzel dolgozott ki. Tehát, ha nem bánod néhány dollárt költeni, azt javasoljuk, hogy vigye magával a hordozható hotspotját, mivel ez a legbiztonságosabb lehetőség.

Tartsa naprakészen az eszközét

Az eszközök és az operációs rendszerek frissítése unalmas lehet, de szükséges. A legújabb alkalmazásjavítások vagy az operációs rendszer frissítései gyakran kijavítanak olyan biztonsági réseket és hibákat, amelyekről soha nem tudtak, hogy létezik a készülékén. Ezek a kiskapuk miatt érzékenyebbé és hajlamosabbá teszik az eszközöket. Ezért határozottan javasoljuk, hogy készüléke naprakész legyen.

Ne tiltsa le a tűzfalat

A tűzfal bekapcsolása a VPN-hez képest a legkevésbé preferált lehetőség, de ez bizonyos értéket képvisel az eszköz biztonságában. A nem kívánt programok engedélyezésével vagy tiltásával a tűzfalon keresztül ellenőrizheti az alkalmazásokhoz és a webhelyekhez való hozzáférést.

GYIK

Meg lehet nyomon követni a mobil hotspotot?

A mobil hotspotok akár személyes hotspotok is hordozható hotspotok lehetnek. A személyes hotspotokat magánszemélyek hozzák létre és üzemeltetik, míg a hordozható hotspotok hordozóeszközöket foglalnak magukban. A felhasználó által az intelligens eszközén létrehozott személyes hotspot nyomon követhető, ha a hálózatot üzemeltető eszköz biztonsága már veszélybe került.

A hackerek megsérthetik a gazdagép hotspot biztonságát is, ha nyílt hozzáférést kínál. A jelszóvédelem engedélyezése a személyes hotspoton kiváló módja annak, hogy elkerüljük ezt a kudarcot, és garantáljuk a hotspot biztonságát.

A hordozható hotspotok hordozóeszközök, amelyek lehetővé teszik a személyes hotspotok elérését útközben. Ezen eszközök hotspot biztonsága állandó a mobil hotspotokhoz képest, mivel a hordozható hotspot eszközöket a távközlési óriások kezelik.

Az ilyen eszközök nyomon követhetősége szinte lehetetlen, kivéve, ha valaki fizikailag létrehozott egy hátsó ajtót maga az eszközön, vagy behatolt a hotspot biztonságába a Wi-Fi ananászon keresztül.

Látom-e az internetszolgáltatómat, amit csinálok?

Hacsak nem osztotta meg a képernyőt az internetszolgáltatóval, vagy nem kapott hozzáférést a rendszeréhez, az internetszolgáltató nem láthatja, mit csinál. Ennek ellenére szinte minden internetszolgáltató fenntartja felhasználói naplóit. Lehet, hogy technikailag nem látják, mit csinál, de tisztában vannak online tevékenységeivel és tevékenységeivel.

Az online adatvédelem biztosításának lehetséges megoldása a VPN. A VPN lehetővé teszi az IP elrejtését és az online identitás elrejtését. Az internetszolgáltatótól eltérően, amely minden online tevékenység naplóját tárolja, a VPN névtelen használati statisztikák töredékét tárolja. Ezenkívül a VPN a forgalmat különböző szerverekre irányítja – ez megnehezíti az internetszolgáltatók számára az online tevékenység nyomon követését.

Itt található még néhány útmutató a WiFi hálózatokon:

 • WiFi VPN
 • Otthoni WiFi biztonság
 • Nyilvános WiFi biztonság
 • WiFi fenyegetések
 • WiFi biztonsági protokollok
 • Ingyenes WiFi hotspotok
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me