Hogyan módosíthatom a Wi-Fi jelszavamat


Hogyan módosíthatom a Wi-Fi jelszavamat

 • Először jelentkezzen be az Router adminisztrátori panelbe az alapértelmezett IP-cím megadásával a kívánt böngészőbe.
 • Most írja be az alapértelmezett felhasználónevet és jelszót
 • Keresse meg a Vezeték nélküli biztonság elemet, és keresse meg az úgynevezett lapot Jelszó
 • Írja be a választott jelszót, majd kattintson a gombra Mentés.

Hogyan változtashatom meg a WiFi jelszavam

Keresse meg IP-címét

A WiFi jelszó és / vagy név megváltoztatásához elengedhetetlen az IP-cím ismerete, mivel ehhez kapcsolódik és segít az internettel való kommunikációban. Az operációs rendszertől függően az alábbi lépéseket követheti. Alternatív megoldásként használhatja az alapértelmezett útválasztó IP-címét (192.168.0.1/192.168.1.1).


Az IP-cím megtalálása a Windows 10 rendszeren:

 • Kattintson a Start ikonra, és válassza a Beállítások lehetőséget.
 • Kattintson a Hálózat elemre & Internet ikonra.
 • A vezetékes kapcsolat IP-címének megtekintéséhez válassza a bal oldali menüablakban az Ethernet-et, majd válassza ki a hálózati kapcsolatot, az IP-cím a "IPv4 cím".
 • A vezeték nélküli kapcsolat IP-címének megtekintéséhez válassza a bal oldali menüablakban a Wi-Fi elemet, majd kattintson a Speciális beállítások elemre. Az IP-cím megjelenik a "IPv4 cím".

Az IP-cím megkeresése Mac OS X 10.5 és újabb számítógépeken:

 • Az Apple menüben válassza a Rendszerbeállítások … menüpontot a Rendszerbeállítások menüben, a Nézet menüben válassza a Hálózat lehetőséget.
 • A Hálózati beállítások ablakban kattintson a hálózati portra (például Ethernet, AirPort, Wi-Fi). Ha csatlakozik, az alább látható az IP címe "Állapot."

Ugorjon az ÚTVONAL RENDEZVÉNYTÁRSASÁGBA

Miután megismerte IP-címét, hozzáférhet az útválasztó webes felületéhez azáltal, hogy megadja az IP-címet a böngésző címsorába.

Ezzel egy átjáróhoz jut, ahol hozzáférhet és megváltoztathatja az útválasztó beállításait. A beállítások elérése előtt be kell jelentkeznie a router felhasználónevével és jelszavával. Itt található az alapértelmezett felhasználónév és jelszavak listája az adminisztrációs panelhez.

Nyissa ki a vezeték nélküli szekciót

Miután megadta adatait és bejelentkezett, megkeresi a konfigurációs oldal „Vezeték nélküli” szakaszát.

Az ehhez az opcióhoz helyesen használt név változik, és gyártónként változik, de általában olyan kulcsszavakból áll, mint a „Vezeték nélküli” vagy a „Vezeték nélküli beállítások / Beállítás”.

Ha a vezeték nélküli szakasz alatt több alszakasz található, akkor a „Vezeték nélküli biztonság” nevű oldalt fogja keresni.

WIFI JELSZÓ VÁLTOZTÁSA

Keresse meg a "drótnélküli" > Vezetéknélküli Biztonság > Válasszon biztonsági módot (WPA / WPA2) > Válassza a Jelszó / Előzetesen megosztott kulcs vagy lehetőséget "Jelmondat".

Itt adhatja meg új WiFi jelszavát. A WiFi jelszavak feltörésének megakadályozása érdekében meg kell győződnie arról, hogy erős jelszó-e, és nehéz feltörni / kitalálni..

Nem kapcsolódhat semmilyen személyeshez, minél hosszabb a jelszó, annál jobb, valamint a számok, véletlenszerű esetek és speciális karakterek (például! $ Vagy akár #) vegyes kombinációja..

Miért védi a WiFi jelszavát??

A Wi-Fi ma szinte mindannyiunk számára nélkülözhetetlen. A streamingtől a bonyolult folyamatok online kezeléséig a Wi-Fi technológia előkészítette a jövőt, ahol szinte minden digitálisan megy végbe.

Ma mindenkinek szüksége van egy Wi-Fi-eszközre. De egy rosszul biztonságos Wi-Fi veszélyeztetheti a személyes adatait, vagy egy nem biztonságos Wi-Fi lehetőséget adhat a szomszédainak arra, hogy tehermentesítsék az internetet, és veszélyeztessék a sávszélesség sebességét és teljesítményét..

Bár néhány ember dönthet úgy, hogy jelszó nélkül csatlakozik a WiFi-hez, a router jelszavának védelme és a jelszó gyakori cseréje elengedhetetlen a hálózat védelméhez és az információk biztonságához..

További lépések a WiFi biztonságához

Ellenőrizze a biztonsági típusát

A Wi-Fi rendszereknek háromféle vezeték nélküli titkosítása van: WEP, WPA és WPA2.

A WPA2 a legbiztonságosabb mindegyik közül, de régebbi eszközökön nem működik, mivel a kódolás nem lesz támogatott, és csatlakozási hibákat okoz.

Ilyen esetekben válthat a WPA-ra. Egy példában a WEP-t egyáltalán nem ajánljuk, mivel egyértelmű a titkosítás megszakítására, és 30 perc alatt is becsapható..

Változtasd meg a hálózat nevét

A hálózati név megváltoztatása nincs közvetlen kapcsolatban a biztonsággal, csakúgy, mint közvetett kapcsolattal.

Ennek oka az, hogy ez csak egy pszichológiai trükk, mivel az alapértelmezett névvel rendelkező útválasztók könnyebb hackelési céloknak tekinthetők, mint azok, amelyek megváltoztatott névvel rendelkeznek.

Mivel a hálózati név nyilvános sugárzású, nem tartalmazhat semmilyen személyesen azonosítható adatot.

Mentse el a beállításait

Végül, miután befejezte az adatok (például az új jelszó vagy a felhasználónév) megadását és a beállítások frissítését (biztonsági típus), kattintson a "Alkalmaz" vagy “Mentés” gomb, amely általában az oldal tetején vagy alján található.

Miután ezt megtette, az útválasztónak néhány percet igénybe vesz a változások feldolgozása, amely időpontban az összes csatlakoztatott eszköz automatikusan leválasztódik.

A beállítások megváltoztatása után az eszköz újból csatlakoztatható a vezeték nélküli hálózathoz az új jelszó használatával.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map