Hogyan működik az arcfelismerés?

Gondolkozott már azon, hogy miért mindenki követi az Ön arcát? A repülőtéri szokásoktól az okostelefonokig minden szervezet felhalmozza arcát. Az arcfelismerő technológiának, amelyet FRT néven is ismertek, az arc adatok manapság a legkeresettebbek.
Nem titok, hogy az évek során az arcfelismerés a filmekben található rendkívül fejlett biztonsági rendszerek ötletes formájává vált a körülöttünk lévõ és a kezünkbe szálló.

Mi az arcfelismerés??

Definíció szerint az arcfelismerés egy biometrikus szoftver alkalmazás, amely elég fejlett ahhoz, hogy egy személyt egyedileg azonosítson vagy ellenőrizhessen, összehasonlítva és elemezve a mintákat az arc arcvonalai alapján.
Az egyszerűsítés érdekében az embereknek egyedi arcmintája van. Az arcfelismerő szoftver képes analizálni az arcvonásait és tárolni őket egy hatalmas adatbázisban. Ezután megvizsgálja az arcát, hogy megfeleljen a létrehozott adatbázisból származó információknak, hogy azonosítsa, ki vagy.
Számos cég ugrik az arcfelismerő szalagkocsiba, mivel az iparág várhatóan 10,15 milliárd dollárra fog növekedni 2025-re. Az Apple annyira kiválóan használja az arcfelismerési technológiát, hogy teljes mértékben eltávolították a tűző ujjlenyomat-szkennerüket..
A technikai óriások fogadják az arcfelismerést, mint olyan zavaró technológiát, amely egyszerűsíti a napi tevékenységeket, mint például az élelmiszer-, üzemanyag- és egyéb összegek kifizetése azáltal, hogy pusztán az arcod letapogatja.
Mint minden technológiai termék esetében, egyesek az arcfelismerési technológia fokozott használatát szorgalmazzák, miközben a magánélet védelmét és a biztonságot támogatók e technológia adatvédelmi és biztonsági aggályait kérdőjelezik meg..

arcvonások

Az arcfelismerés megvalósítása

A technológiát a társadalmunkban számos módon bevezették. Egyes telefonok már használják az arcfelismerést a hozzáférés biztosításához, és néhány kormány, mint például Kína és az Egyesült Államok, az arcfelismerést különféle okokból használja adatbázisokban, például járművezetői engedélyekben..
Megvannak a közösségi média alkalmazások és beépített arcfelismerő szoftver, amely felhasználja az arcfelismerést, például a Snapchat és az arc azonosítója. Nagy különbség van az arcfelismerés és az arcfelismerés között. Az arcfelismerésnél egy eszköz azt mondaná, hogy „igen, ez az arcom”, és az arcfelismeréssel a számítógép azt mondja: „igen, ez az arcod!”
Ez a személyiség megerősítésének képessége az agyunk, amiben fiatalok vagyunk. Ennek ellenére ez egy nagyon összetett probléma a számítógépek számára. Tehát mélyebben mutassuk be az arcfelismerést és a tudomány működését.

arcfelismerés

Hogyan működik az arcfelismerés??

A technológia általános funkciói a következők:

 • 1. lépés: Arcfelismerés

  Amikor egy emberi arcra gondol, akkor egy arc alapvető arculati elemére gondol. Az arcnak vannak szemei, orra és szája. De nemcsak ezek a funkciók, hanem egy arc is több. Az arcok sokféle tényezőtől különböznek, mint például az orr szélessége, a szem közötti távolság, a száj alakja és mérete stb..

 • 2. lépés: Arcanalízis

  Egyes arcfelismerési technológiák akár 80 tényezőt is vizsgálnak az arcon, hogy segítsék az egyedi tulajdonságok és végül az identitások azonosítását. Ezek a tulajdonságok nagyon részletesek, figyelemmel a szemhüvelyek mélységére, az arccsontok magasságára és az állkapocs alakjára. Természetesen több bonyolult mérhető tényezővel bizonyos komplikációk is felmerülhetnek.

 • 3. lépés: Öregedési problémák

  Például az öregedő emberek arca. Nem kétséges, hogy az öregedéssel másképp nézünk ki. Hogy ezt megkerüljük, a számítógépek megtanultak, hogy mely szolgáltatások jellemzően változatlanul változatlanok, függetlenül attól, hogy milyen idős vagyunk -, és ezeket a funkciókat alaposan megvizsgálják.
  De még ha nem is öregednénk, akkor is mindennapi komplikációk lennének. Gondolj bele, mi történik, ha egy számítógép megpróbálja elemezni az arcát, és nem mindenkor pontosan ugyanabban a szögben nézi az érzékelőt vagy a kamerát?
  Ez valami olyan, amellyel az emberek naponta találkoznak, de soha nem lesznek problémájuk. A számítógépek számára ez azonban komoly bonyolult akadályt jelenthet az arcok felismerésében és felismerésében. Tehát a mérnökök találtak néhány különböző technikát az arcfelismerő rendszerek körül.

 • 4. lépés: 2D – 3D

  Számos telefon, amely arcfelismerést használ, arra készteti az arcát, hogy az arcfelismerő rendszer beállításakor megismerje, hogyan néz ki különböző szögekből.
  Más arcfelismerő rendszerek kétdimenziós 3D-s technológiákat használnak az arcod 2D-képeinek egy 2D-modellre történő leképezéséhez, hogy kiszámítsák, hogy néz ki különböző szögekből. A számítógépek ezeket a tényezőket egy milliméternél kisebb skálákra mérik, hogy elkészítsenek egy arcnyomatot / képet, amely, ahogy a neve is neve ujjlenyomat, de az arcodra.

Az arcfelismerő rendszerek korlátozásai

Mint minden más technológiában, az arcfelismerő rendszerek akadályokkal is szembesülnek. Íme néhány korlátozás:

 • A hatalommal való visszaélés
  Azon országok, amelyekben csak csekély vagy nincs személyes szabadság, láthatják, hogy a kormányok vagy más szervezetek visszaélnek hatalmukkal a technológiának megfelelő módon történő felhasználásával. Ez azt jelenti, hogy az ügynökségek potenciálisan kémkedhetnek állampolgáraikon, és megjelölhetik őket üzeneteik miatt, akikkel kapcsolatba lépsz stb.
 • Rossz vádak
  A bűnüldöző szervek arcfelismerő rendszereket alkalmaznak a bűnözés elleni küzdelemre, a CCTV-k révén a bűnözők felkutatásával. Ez azt jelenti, hogy szinte mindenki figyelését a nap bármely szakában megfigyelhetik, és bárhol nyomon követhetik őket.
 • Faji megkülönböztetés
  Az arcfelismerő szoftver és technológia fokozhatja a faji torzítás kockázatát. A közelmúltban jelentések kerültek felszínre, amelyek rámutatnak, hogy az arcfelismerés nem olyan hatékony a színes emberek és a nők azonosításában.

hogyan működik-face-észlelési munka

Az arcfelismeréssel kapcsolatos adatvédelmi problémák

 • Adatok adatvédelmi problémái
  Az adatvédelem mindig is aggodalomra ad okot, az arcfelismerés pedig még rosszabbá teszi. Az arcfelismerő technológia által összegyűjtött adatok milliárd képet tartalmaznak az arcokról és a videofájlokról. Ez tovább tárolja az adatgyűjtés helyét.
 • A szabályozás hiánya
  Mivel az arcfelismerési technológia viszonylag új jelenség, a kormányok még elfogadják a jogszabályokat. Jelenleg nincsenek szabályok és korlátozások az arcfelismerés használatára.

Az idő múlásával az arclenyomatok és az arc-azonosítók hihetetlenül pontosak. Képesek azonosítani az embereket közel 100% -os pontossággal, és akár azonos ikrek kisebb különbségeit is felismerik.

A technológia fejlődésével és elterjedésével a felhasználás lehetőségei is növekedtek. Manapság az arcfelismerést olyan dolgokon használjuk, mint például a telefonbiztonság, de a technológiát nagymértékben használják olyan szervezetek, mint a bankok és a kormányok.

Az olyan országokban, mint Japán, egyes bankok az arcfelismerési technológiák bevezetését vizsgálják ATM-jeikben, mint a tranzakciók igazolására szolgáló biztonsági intézkedést. Az Egyesült Államokban az olyan kormányzati ügynökségek, mint az ICE és az FBI, arcfelismerő szoftvert használnak adatbázisok létrehozására meglévő dokumentumokból, például járművezetői engedélyekből.

Bárhogyan is használjuk, tudjuk, hogy ez a technológia egyre inkább megjelenik mindennapi életünkben, és nem tűnik úgy, hogy ez hamarosan leáll.

arcfelismerési adatvédelmi aggályok

Hogyan lehet megvédeni magát a személyazonosság-lopásoktól

Ebben a szerencsétlen időben el kell kezdenie azon intézkedések végrehajtását, amelyek megvédik magukat a személyazonosság-lopásoktól.

 • Korlátozza társadalmi jelenlétét
 • Ne töltsön fel személyes képeket
 • Az arcfelismerést használó alkalmazásokat nem használja

Tudjon meg többet arról, hogyan lehet megvédeni magát a személyazonosság-lopás ellen.

védje meg magát a személyazonosság-lopás ellen

Vissza szeretné kérni online adatvédelmét? Érdemes megnéznie az alábbi útmutatásokat:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me